<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A délutáni Bernanke-meghallgatás előtt gyengül a dollár, erősödik az euró és a forint - 230 forint alatt jár a svájci frank jegyzése. Üzent a jegybankelnök.

13:00

Kétéves mélypontra esett a svájci frank az euróval szemben, miután Thomas Jordan, a svájci jegybank vezetője arról beszélt: nem zárható ki, hogy negatív kamatokat is alkalmaznak, illetve szükség esetén az euróval szemben védett 1,20-as árfolyamszintet is megemelik.

Friss árfolyamok >>A devizapiacon 2011 májusa óta nem látott szintre, 1,26 fölé ugrott az EUR/CHF árfolyam.

Forintban mérve is olcsóbb lett a frank: a jegyzés 230 alatt jár.

Friss árfolyamok >>

 

10:45

Benre várva

Az euró három és fél éves csúcson jár a jennel szemben és négyhónapos csúcson a svájci frankkal szemben - a befektetők a menedék helyett egyre inkább a hozamot keresik a piacokon.

A befektetők hangulatát elsősorban az befolyásolja, hogy mit mond az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke ma a kongresszusi meghallgatáson a gazdaság, illetve az állami kötvényvásárlási program kilátásairól. Ben Bernanke magyar idő szerint délután 4-kor beszél. A nagy kérdés az, hogy a Fed mikor állítja le a pénznyomdát, milyen ütemezésben vezeti ki a kötvényvásárlási program harmadik körét, a QE3-at. A mostani várakozások szerint nem eszik olyan forrón a kását, magyarán nem várható, hogy a korábban vártnál gyorsabban száll ki a Fed a gazdaságösztönzésből. Emiatt ma gyengül az amerikai deviza, egy euróért újra több mint 1,29 dollárt adnak a bankközi devizapiacon.

Friss árfolyamok >>

 

A fizetésünk lökte át a forintot az ellenálláson?

Miután a forint áttörte a 290 forintos lélektani és technikai határt az euróval szemben, szerdán tovább erősödött: reggel volt olyan pillanat, amikor a közös pénz jegyzése közelebb volt a 288-hoz, mint a 289-hez. Délelőtt fél 11-kor 288,70 forintnál jár az euró árfolyama.

Friss árfolyamok >>

A ma reggeli bér-adat megadta a lökést a napok óta a 289,50-es szinttel küzdő árfolyamnak. A „gát” átszakadása után, a stop-loss szintek aktivizálódásának is köszönhetően a 288-as szint közelébe zuhant az árfolyam. Lehet, hogy a piac csak egy jelre várt, hogy legyen mire fogni az erősödést a lagymatag napok után - de az is lehet, hogy kezdik elhinni a vártnál magasabb, 3,2%-os bér-adat után, hogy mégis lehet valami a növekedési sztoriból, és nem csak egyszeri véletlen volt a jó GDP adat - írja friss elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársa.

Ha a jelenlegi szintek alatt zárnánk, akkor nem elképzelhetetlen, hogy a 286-es szint felé vegyük az irányt, de a holnapi illetve pénteki német adatok (PMI, IFO, GDP) azért hatással lehetnek a hangulatra, és ezen keresztül az árfolyamra is, ezekre érdemes lesz figyelni - írja Bámli Károly.

Friss árfolyamok >>

Mivel a forint erősödik az euróhoz képest, az euró pedig a svájci frankhoz képest, a forint / svájci frank keresztárfolyam tavaly ősz óta nem látott mélységbe esett. 230 forint alatt jár a frank jegyzése a bankközin.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG