<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Svájci frank
Részvény / Deviza / Áru Újabb mélyponton a forint a dollárhoz képest a hétfői nyitáskor
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 26. 07:32
Gyengült a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek estihez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. A dollár ellenében hétfőn a forint új árfolyammélypontot ért el.
Pénzügyi szektor Izmosan indította a reggelt a forint
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 20. 07:38
Erősödött a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Részvény / Deviza / Áru Jól kezdte a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 08:04
Erősödéssel kezdte a hetet a forint hétfőn kora reggel a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
Részvény / Deviza / Áru Tovább esik a forint, történelmi mélypont a svájci frankkal szemben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 22. 14:13
Gyengült a forint hétfő kora délutánra a főbb devizákkal szemben reggelhez képest, a frank röviddel korábban rekordszintre drágult.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson ébredt a forint - ma is kitart a lendület?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 07:52
A tegnap elért havi csúcs közelében nyitotta a napot csütörtökön a forint.
Személyes pénzügyek 5. B. Miért szerették a devizahitelt, és miért okozott ez nagy problémát?
Privátbankár.hu | 2020. december 4. 16:59
A lakossági hitelállomány a kilencvenes évek második felében elért 4 százalékos GDP-arányos mélypontról közel tízszeresére nőtt 2009 őszére, úgy, hogy a devizahitelek aránya ezen belül sokkal gyorsabban ütemben emelkedett. 2008 őszére már az összes hitel több mint 70 százaléka nem forintalapú volt.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedő forint, zuhanó dollár – van olyan deviza, amibe érdemes menekülni?
Király Béla | 2020. augusztus 21. 06:18
A devizapiacok is rég nem látott izgalmakat hoztak 2020-ban, az év első felében a forint mélyrepülésének lehettünk tanúi, az utóbbi hetekben pedig a dollár gyengült rég nem látott mértékben. Az elemzők ugyanakkor az euró kapcsán sem feltétlen optimisták. Igaz, a mostani bizonytalan környezetben gyakorlatilag minden menekülődevizával szemben vannak ellenérvek.
Részvény / Deviza / Áru A forintárfolyam kacifántos története, 10 pontban elmesélve
Eidenpenz József | 2019. szeptember 27. 14:45
Újabb és újabb mélypontokra süllyed a forint. Pár év stagnálás után felfelé tört ki az euró/forint árfolyam, de valójában a mozgás még csekély. Mikor volt 19 évig változatlan a dollár ára? Mennyit erősödött 70 év alatt a svájci frank? Hová jutnánk, ha megismétlődne a Lehman-pánik? Miért drága a cseh sör?
Pénzügyi szektor Holnap jön az új bankjegy, ami 280 ezer forintot ér
Fellegi Tamás | 2019. március 4. 20:15
Miközben mindenhol a készpénzforgalom csökkentése a cél, különösen a nagy bankjegyek tekintetében, addig Svájc holnap bemutatja az új ezerfrankos bankjegyet. Felmerül a kérdés, hogy miért pont a fejlett Svájcnak van erre szüksége? Ráadásul létezik ennél sokkal nagyobb értékű bankjegy is, igaz, Ázsiában.
Pénzügyi szektor Jövő héten jön az új, furcsa kétszázas
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 16:45
A volt jugoszláv köztársaságok polgárainak kellemetlen emlékeket ébreszt, a svájciakat az ősi esküre emlékezteti. Az új svájci bankjegy valójában egy tudományos motívumokkal díszített új sorozat része.
Részvény / Deviza / Áru Megemlegeti a forint Trump háborúját?
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 11:26
Trump kereskedelmi háborújának ott lehetnek áldozatai, ahol nem számítanának rá.
Makro / Külgazdaság Újabb szamárságról szavaznak a svájciak
Fellegi Tamás | 2018. június 6. 17:01
Svájcban igen gyakoriak a népszavazások, a legkülönfélébb szervezetek mindenféle sületlenségről megszavaztathatják a népet, amely viszont mindig bölcsnek szokott minősülni, és elutasítja ezeket. Most kifejezetten pénzügyi kérdésről van szó, amiről előre nem is lehet könnyű eldönteni, hogy jó, vagy rossz, de a bankárok talán segítenek a népnek.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, ugrik a svájci frank
Fellegi Tamás | 2018. május 25. 18:27
Igen nagyot esett az olajár napközben, volt is honnan, indokolatlanul magasan volt. Stabilizálódott a török líra, a forint kicsit erősödött, a svájci frank nagyot. Heves ingadozás után pluszban zárt a Mol, az OTP viszont az osztalékfizetés által indokoltnál nagyobbat esett.
Részvény / Deviza / Áru Rossz állapotban a forint, vágtat a svájci frank
Fellegi Tamás | 2018. május 23. 10:30
A devizapiacok egyre mozgalmasabbak, amiben most már az olasz belpolitikai helyzetnek is egyre nagyobb szerepe lehet. A tőzsdék lefordultak, Ázsia és Európa egyaránt méreteset esik, és a BÉT sem ússza meg. A Mol és az OTP egyaránt nagy eladói nyomás alatt vannak, és ma a Konzum is zuhanásba kezdett.
Részvény / Deviza / Áru Mentik a forintot, szárnyal a svájci frank
Fellegi Tamás | 2018. május 22. 10:30
Míg a hazai piac zárva volt, kint agyoncsapták a forintot, de ma már valaki nagyon veszi. Gyengül a cseh korona, a török líra, erősödik a svájci frank. Amerika örült a kínai megállapodásnak, itthon esik a Richter és a Mol, emelkedik az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Eddig meg sem kottyant az adatkiszivárgás a Facebooknak
Fellegi Tamás | 2018. április 26. 10:35
Kiváló első negyedéves eredményt tett közé a Facebook, ma meglátjuk majd, mit szól hozzá a piac. Estek a kínai tőzsdék, Európa nem mozdul, a BUX sem, de a Mol gyengül, a Richter viszont emelkedik. A svájci frank egyre inkább odatapad a bűvös, eurónkénti 1,20-as szinthez.
Részvény / Deviza / Áru Zuhannak a kínai piacok, marad a negatív svájci kamat
Fellegi Tamás | 2018. április 20. 11:05
Nagyot estek a kínai tőzsdék, Sanghajtól Hongkongon át Tajvanig. Amerika is lejjebb került, Európa nem mozdul, a BUX fél százalék mínuszban a Molnak és a Richternek köszönhetően, de a Konzum és az Opus is gyengélkedik. Marad az erősen negatív kamat Svájcban, az amerikai 10 éves hozam viszont újra csúcsközelben.
Részvény / Deviza / Áru Az égben az olajár, a svájci frank ünnepel
Fellegi Tamás | 2018. április 19. 11:08
Megvadult az olajár, begyorsult az emelkedés, a Brent típus új 3 és fél éves csúcsot ért el. Jó a hangulat az ázsiai tőzsdéken, Európában nincs mozgás, nálunk kisebb esés mutatkozik, igaz, tegnap nagyot mentünk. A svájci frank újra büszkén csücsül a 2015 előtti szinten, ahol oly sokáig tartotta a jegybank, de aztán nem bírt vele.
Részvény / Deviza / Áru Megtörtént a csoda a svájci frankban, emelkedik az olajár
Fellegi Tamás | 2018. április 18. 11:12
Megvan a svájci frankban a bűvös szint, ahol a jegybank három éve elmenekült, miután mostanra az euró iránti bizalom teljesen helyreállt, így a frank iránti kereslet visszaesett. A tőzsdék szárnyalnak, Amerikát különösen megtépték, Ázsiában a Nikkei hasít. Itthon a Mol emelkedik, a Richter gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Közeledik a svájci frank a bűvös szinthez
Fellegi Tamás | 2018. április 17. 10:46
1,19 a frank az euróhoz képest, 1,20 volt a brókerbotrányokat is elindító ősrobbanás előtt: helyreállt az euró iránti bizalom, megszűnik a frank menekülővaluta státusza. Az amerikai tőzsdék emelkedtek, fontos szinthez ért az S&P 500 index. Európa kissé emelkedik, a BÉT-en csak egy kispapír mozdul.
Részvény / Deviza / Áru Emiatt lehet annyira gyenge a svájci frank
Eidenpenz József | 2018. április 16. 19:03
Száguldás ott, cammogás itt. A Szíriával kapcsolatos félelmek sokat csökkentek, a makroadatok vegyesen sikerültek, és jönnek a jó gyorsjelentések Amerikában. Az európai tőzsdéknek nem sikerült megtartaniuk az emelkedést a nap végéig, az USA-ban viszont szépen mennek az indexek. A BUX picit esett.
Pénzügyi szektor Ilyen se volt még: nekik nagyon bejött a svájci frank gyengülése
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 10:53
Remek éve volt a svájci központi banknak (SNB).
Részvény / Deviza / Áru Elmúlt a reggeli nagy öröm, a forint azért erősödik
Fellegi Tamás | 2018. február 13. 10:40
Tegnap ismét emelkedett Amerika (illik is a felpattanás utáni napon), így először ma is jó volt a hangulat, különösen a pesti börzén. Európa indexei azonban lekókadtak, így a BUX is visszaesett, de azért még bőven pluszban van. Gyengül a cseh korona, erősödik a svájci frank, magához tért a forint.
Részvény / Deviza / Áru Hasít az euró, 3 éve robbant a svájci frank
Fellegi Tamás | 2018. január 15. 11:28
Mind a dollárhoz, mind a svájci frankhoz képest 3 éves csúcson az euró, így hozzájuk képest a forint is. Mínuszban a BUX, korrigál a múlt hét sztárja, a Nordtelekom.
Részvény / Deviza / Áru Közeledik a svájci frank az összeomlás napjához
Fellegi Tamás | 2018. január 5. 10:33
Egyre közelebb a svájci frank a bűvös 3 évvel ezelőtti értékhez, a devizák közül a lengyel zloty erősödik kitartóan. Az európai tőzsdék ma is emelkednek, Amerika az év első 3 napján ralizott, klasszikus január-effektust láthattunk. A hazai tőzsdén a Mol emelkedik, az OTP gyengül, igaz, az utóbbi napokban nagyot ralizott.
Részvény / Deviza / Áru 2017 a devizapiacon: egy nagy pofon, meg a mi kis erős várunk
Eidenpenz József | 2018. január 3. 06:06
Egy évvel ezelőtt tele volt az internet azzal, hogy a dollár meddig fog még erősödni, ehelyett hatalmasat gyengült 2017-ben. Sok mindenhez képest erősödött az euró, de a kelet-európai devizák többsége ez alól kivétel. Erős vár a mi forintunk, alig mozdult el az óesztendőben. Néhány feltörekvő piaci deviza értéke nagyot zuhant.
Részvény / Deviza / Áru A vakmerőek meggazdagodtak idén – bejöhet jövőre is?
Fellegi Tamás | 2017. december 27. 15:00
Idén azok kerestek sokat, akik fütyültek a szokásos kockázatokra, és olyan eszközöket vettek, mint Mészáros Lőrinc cégeinek részvényei, vagy a nehezen meghatározható instrumentum, a bitcoin. Persze akik csak egyszerűen részvényeken ültek, azoknak sem volt rossz évük. A jegybanki pénzeső azonban lassan véget ér.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, gyengül a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. december 27. 10:55
Újabb lendületet kapott az ünnepek előtti forinterősödés, a lengyel zloty is erősödik, a svájci frank viszont gyengül. Az arany is felfelé tart, az olajár pedig két éves csúcsra ért, igaz, csak dollárban. A tőzsdéken kitart az egész éves optimizmus, a hazai börzén a Mol emelkedik, az év slágerrészvényei viszont ma lefelé tartanak.
Részvény / Deviza / Áru 3 éves mélyponton a svájci frank
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 10:56
A forint is gyenge, a török líra ismét mélyponton, a zloty erős. Zuhannak az európai tőzsdék, a BÉT-en esik az OTP és a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Esik a svájci frank, Amerika dübörög
Fellegi Tamás | 2017. november 17. 10:59
Igen szép emelkedés volt tegnap az amerikai tőzsdéken, a Nasdaq rögtön csúcsra is ment. Felfelé indult a BUX, mind a négy nagy papír emelkedik, sőt, az ötödik, az Opus is. A forint gyengélkedik, pedig nem kéne neki, ugyanezt teszi a svájci frank, az viszont teljes joggal, mivel erősen túlértékelt.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a svájci frank, az angol font és a török líra
Fellegi Tamás | 2017. november 15. 11:04
Megpróbált erősödni a forint, de rögtön fejbe is kólintották. A svájci frank gyengül, rendületlenül közeledik az összeomlás előtti értékéhez. A tőzsdéken kisebb esés mutatkozik, a BÉT-en a Mol és az OTP gyengül, utóbbi 10 ezer forint alatt is járt már. Forog a kárpótlási jegy, kuriózum gyanánt.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem látott szintet közelít a svájci frank, gyenge a forint
Privátbankár.hu | 2017. október 26. 10:21
Lassan valósággá válik, ami eddig valószínűtlennek tűnt: közeledik a frank ahhoz az értékhez, ahol a svájci jegybank elmenekült. Itthon ma esik a BUX a tegnapi nagy rali után.
Részvény / Deviza / Áru Megütötték a forintot, bezzeg a cseh korona szárnyal
Fellegi Tamás | 2017. október 24. 18:20
Az MNB ismét monetáris lazítást helyezett kilátásba, mire nyakonöntötték a forintot. A hasonlóan alulértékelt zloty jól tartja magát, a cseh korona dübörög, a török líra gyengül. Széttépték Mészáros Lőrinc cégei közül az Opust és az Appeninnt, a nagyok közül az OTP-t és a Richtert. Emelkedett a spanyol és az olasz tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a svájci frank, küzd a forint, mint malac a jégen
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 22. 11:10
A tőzsdék ma sem aktívak, talán a német választások eredményét várják, igaz, nagy meglepetés nem várható. Itthon az OTP esik, lassan visszaér 10 ezer forint közelébe, de a Mol is gyenge, a Richter viszont emelkedik. A forint küzd a gyengülés ellen, a svájci frank szabadesésben.
Részvény / Deviza / Áru Magához tért a forint, zuhan a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 20. 10:30
Az MNB tegnapi döntései után emelkedni kezdett a forint a nagy mélységből, a svájci frank pedig új mélypontra került az euróval szemben. Az euró magas szinten stabilizálódott a dollárhoz képest, a tőzsdék továbbra is a magasban, nálunk kismértékben a Mol emelkedik, az OTP csökken.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a svájci frank, csúcson a Tesla
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 19. 10:36
A tőzsdék megpihentek a nagy rali után, de a Tesla újra a magasban, nagy a bizalom a cég iránt. A BÉT-en a Mol emelkedik, az OTP esik. A méretes hegymenet után kissé korrigált az angol font, a svájci frank viszont újra gyengül. Stabilan 50 dollár felett az olajár, a forint gyenge, az arany piaca megnyugodott a nagy esés után.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az aranyár, gyenge a forint
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 18:24
A tőzsdék továbbra is emelkednek, immár a Nasdaq is új csúcson. A BÉT-en a Richter és az OTP emelkedtek, újra gyengül a svájci frank.
Részvény / Deviza / Áru Felpattant az angol font és a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 9. 11:20
Megpihent a nagy vágta után az euró, kell egy kis korrekció. A világ tőzsdéi esnek, az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor harsány atomháborús fenyegetőzése előcsalta az eladókat. A hazai börze ütésálló, csak a Mol van lejjebb érdemben, a Richter emelkedik. Kissé gyenge a forint, drágul az arany, emelkedik a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Újra gyengül a svájci frank, elakadt a forint
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 8. 11:14
Tegnap egy kicsit feltápászkodott a svájci frank, de azonnal újra adni kezdték. Bivaly az euró szinte minden devizához képest, viszont elakadt a forint erősödése. Feljebb az olajár, legalábbis dollárban. Esik a tegnap jól szereplő Mol, kissé lejjebb a Richter is, megnyugodott a Mészáros-papírok piaca.
Részvény / Deviza / Áru Egyre mélyebben az angol font és a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 7. 11:16
Folytatódik az euró diadalmenete a fenti valutákhoz képest, de a dollárral szemben is jól áll. A forint megijedt saját erejétől és kicsit visszaesett. A cseh korona visszaállt a kamatemelés előtti árfolyamszintre. A hazai börzén a Richter emelkedik, a Mol kismértékben gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a svájci frank, csúcson az Apple, zuhan a Snapchat
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 3. 11:30
Jó erőben a forint, az euró továbbra is remekel a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, gyenge a török líra. Jó lett az Apple negyedéve, új mélyponton a Snap. Esésbe váltott a DAX, emelkedik a Mol és a Richter. Opus lesz az Opimus, de ne keverjük össze az OTP kötvénnyel.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul esik a dollár és a svájci frank, erős a forint
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 1. 11:10
Tovább erősödik a forint, az euró pedig kitörő erőben a korábbi menedékdevizákkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben. Drágul az olaj, esik az Amazon, emelkedik a Richter, esik a Waberer’s. Az európai tőzsdéket ma a vevők uralják.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, gyengül a dollár
Fellegi Tamás | 2017. július 31. 18:30
Szép, egyenletes a forint erősödő trendje, de még ennél is szebb, ahogy az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben kapaszkodik egyre feljebb. Emelkedett az OTP és a Mol, esett a Richter és a Telekom, meglepően békés volt a Konzum és az Opimus. A magasban az olajár, bár a péntek esti csúcshoz kissé lejjebb ereszkedett.
Makro / Külgazdaság Európa hasít, Svájc pedig degeszre keresi magát a frankon
Fellegi Tamás | 2017. július 31. 16:30
Emelkedik az eurózóna inflációja és csökken a munkanélküliség, így az EKB nem kerülheti el most már a pénznyomtatást beszüntetését és a kamatemelést. Érthető, hogy erősödik az euró a dollárhoz és a svájci frankhoz képest egyaránt. Utóbbi negatív kamata miatt a svájci jegybank évente 2 milliárd frankot kaszál.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, mi miatt estek ma a tőzsdék és miért a svájci frank
Eidenpenz József | 2017. július 28. 18:55
Az Amazon várakozásoktól elmaradó eredményének tulajdonítják ma a tőzsdék esését, de az amerikai gazdaság sem remekelt a legutóbbi adatok szerint. A dollár megint zuhan, ennek Európában nem örülnek. Ma is nagyot esett a svájci frank, amely ismét kedvelt spekulációs célponttá válhat. A jó eredmények ellenére esett a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Évek óta nem látott mélységben a svájci frank – mi történhetett?
Fellegi Tamás | 2017. július 28. 15:03
Méreteset erősödött az euró a svájci frankhoz képest, mégpedig a 2015. január 15-i elbaltázott svájci jegybanki döntés óta a legmagasabb értékre, közel 1,14 euróra. Ez már nincs is olyan messze az akkor hirtelen eltörölt 1,20-as jegybanki küszöbtől, melyről akkor az árfolyam a paritás alá esett, tönkretéve számtalan piaci szereplőt.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi klimax az Amazonnál, zuhan a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. július 28. 10:37
Megvadultak az Amazon befektetői, de aztán kijózanodtak a gyenge negyedéves eredményre. Magasan az olajár, az európai tőzsdék esnek, nagy a forgalom a Richterben.
Részvény / Deviza / Áru Esik az arany, gyengül a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. május 10. 10:01
Újabb, soha nem látott magasságba emelkedett az Apple, az Amazon és a Google, velük együtt a Nasdaq Composite is. Ilyen jó hangulatban nem veszik az aranyat, az olajat, de még a svájci frankot sem. A pesti börze ma visszaad egy kicsit a tegnapi méretes vágtából, főleg a Mol.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG