<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Kedvező hírek Amerikából és a Draghi-beszéd hatására sebességet váltott az euró, a forint gyengébb, mint délelőtt.

15:14
Sebességet váltott az euró


Mario Draghi beszédére hirtelen sebességet váltott az euró és egészen 1,316-ig emelkedett a dollárral szemben, majd aztán korrigált az árfolyam. Az EKB szinten hagyta rekord alacsony 0,5 százalékos irányadó kamatát. Draghi az idei évre 0,6 százalékos visszaesést, jövőre pedig 1,1 százalékos bővülést vár az eurózónában. Az infláció idén 1,4 jövőre pedig 1,3 százalék lehet az övezetben, vagyis bőven az árstabilitás szempontjából fontos plafonnak tekintett 2 százalékos szint alatt maradhat. Mindez azt vetíti előre, hogy az EKB-nak van még mozgástere a monetáris lazításra.

Draghi beszéde után kilőtt az euró. További grafikonok >>>Közben kedvező adatok jöttek az amerikai munkaerőpiacról, az először munkanélküli segélyt kérők száma tovább csökkent. Ez azt jelenti, hogy a szerényebb gazdasági teljesítmény ellenére is javult a foglalkoztatás.

A forint közben reggeli mélypontjára is rávert, hirtelen gyengülni kezdett a hazai deviza: 298,59-ért adnak már egy eurót.

Itt élőben követheti, hogyan nő/csökken az államadósság >>>
13:26

A tegnap publikált Bézs Könyvből az derül ki, hogy csak mérsékelt ütemben javult az amerikai gazdaság. A befektetők azért figyelik most kiemelten az amerikai makrohíreket, mert ezekből próbálják meg kiolvasni, hogy a gazdaság élénkülését segítendő, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed meddig pörgetheti még a pénznyomdát. Minél jobb a helyzet a tengerentúlon, annál kevésbé indokolt a Fed közbelépése. Fed-vezetők tegnapi nyilatkozataiból az olvasható ki, hogy a QE-programot az év végén leállíthatják.

A tegnap publikált tengerentúli adatokat megszenvedték a feltörekvő devizák, így a forint is. Közel egyhavi mélységben indította a napot a hazai deviza, az euróval szemben, 298-as határt is átlépte, de a részletes GDP-adatok publikálása után kissé megnyugodott az árfolyam. Délben egészen 296,4-ig korrigált a forint árfolyama, de ahogy közeledünk az EKB-kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatóhoz, úgy egyre idegesebbek a befektetők, a forint árfolyama pedig higanyszál módjára emelkedik ezzel párhuzamosan.

További árfolyamok >>>


Egy euróért most 297,2 forintot, a dollárért 226,70 forintot adnak a bankközin, a frank ára pedig újra 240 felett van valamivel. Szárnyra kapott az euró, a dollárral szemben a jegyzés újabb ellenállási pontot lépett át: már 1,3113 dollárt ért egy euró.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos