<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kamatdöntés
Részvény / Deviza / Áru Elon Musk nagy üzletet szimatol, forintgyengülés a kamatdöntés előtt
Eidenpenz József | 2023. február 28. 12:23
Az európai részvénypiacok nehezen találják az irányt, a BUX-index is mínuszból pluszba ment át, főleg az OTP-nek köszönhetően. Adják viszont a Richtert és a Molt, gyengül a forint is. Elon Musk újra beszállna a mesterségesintelligencia-bizniszbe.
Makro / Külgazdaság A Fed tövig nyomja a gázt, de a keze már a kéziféken – a forint ismét veszélyben
Tiszóczi Roland | 2022. november 2. 15:43
A Fed a mai kamatdöntő ülésen várhatóan ismét nagy lendülettel, 75 bázisponttal folytatja az inflációs harcot, miközben fokozza a vitát arról, hogy mikor térjen át a kisebb kamatemelésekre, hogy megóvja a világ legnagyobb gazdaságát a visszaeséstől. A hangsúly ezért nem is a döntésen, hanem a sajtótájékoztatón lesz.
Makro / Külgazdaság A vártnál nagyobbat emelt az MNB: 13 százalék az alapkamat
Tiszóczi Roland | 2022. szeptember 27. 14:05
MNB: 125 bázisponttal emelte az alapkamatot a monetáris tanács.
Makro / Külgazdaság Egymásra licitál az EKB és a Fed
Tiszóczi Roland | 2022. szeptember 11. 11:47
Jerome Powell a Fed elnöke az EKB-hoz hasonlóan kijelentette, hogy „erősen elkötelezett” az infláció elleni küzdelem mellett. A kijelentés azért is lényeges, mert ez volt Powell utolsó nyilvános szereplése a jegybank szeptember 20-21-i kamatdöntő ülése előtt. Ezért a piac ismét 75 bázispontos emelésre számít.
Makro / Külgazdaság Példátlanul nagyot lépett az EKB, fittyet hány a recessziós kockázatokra
Tiszóczi Roland | 2022. szeptember 8. 17:21
Az Európai Központi Bank csütörtökön egyhangú döntéssel példátlan mértékű, 75 bázispontos kamatemelést hajtott végre, és további emeléseket jelzett, az infláció elleni küzdelmet helyezve előtérbe, annak ellenére, hogy a blokk gazdasága télen valószínűleg recesszióba süllyed.
Részvény / Deviza / Áru 9000 alatt az OTP, végre olcsóbb kicsit a gáz
Eidenpenz József | 2022. augusztus 29. 12:54
Az európai tőzsdék ma is esnek, nem is keveset, a BUX kissé az átlag alatt teljesít. A gázár a pénteki rekord után ma csökken Európában, mivel a németek jól állnak a tárolók feltöltésével. A forint viszont erősödött, az elemzők a holnapi magyar kamatdöntésre várnak. Sok bitcoin kerülhet piacra.
Részvény / Deviza / Áru Szállnak az árak – ha nem erősödhet a forint, akkor gyengül?
Eidenpenz József | 2022. július 27. 12:19
A forint újra gyengül, már a 405-öt közelíti az euró, amit elsősorban nemzetközi folyamatokkal és a gázkrízissel magyaráznak. A tőzsdéken kisebb-nagyobb plusz látható, a hazai index azonban stagnál. A gyorsjelentési szezon elég vegyes, nagy pofonok és kellemes meglepetések váltogatják egymást.
Makro / Külgazdaság További határozott kamatemelések várhatók a kétszámjegyű infláció enyhítésére
Privátbankár.hu | 2022. július 12. 15:55
Az infláció júniusi további emelkedése és az elhúzódó inflációs kockázatok a kamatemelések határozott folytatását teszik szükségessé - mondta Virág Barnabás, az MNB alelnöke a kamatdöntést követő online sajtótájékoztatón. 
Makro / Külgazdaság Agresszívebb kamatemelésbe kezdhet a Fed – tovább erősödhet a dollár, gyengülhet a forint
Tiszóczi Roland | 2022. június 14. 18:49
Fokozódó várakozás, hogy a Federal Reserve (Fed) 75 bázisponttal emeli irányadó kamatlábát a ma kezdődő júniusi ülésén, hogy megfékezze a 41 éves csúcsra, 8,6 százalékra emelkedő éves inflációt, ami további dollárerősödést hozhat. Az ezt követő agresszívebb lépések ellen szól viszont a recesszió növekvő veszélye.
Részvény / Deviza / Áru 375 felett az euró, éles fordulat a részvénypiacokon
Eidenpenz József | 2022. április 26. 12:34
Míg tegnap még általános pesszimizmus volt a részvénypiacokon, este fordulat következett, és mára megint minden szép lett. De az MNB ülése előtt gyengült a forint, a BUX is lemaradó. Musk kedvenc kriptója az egekbe ment a Twitter-felvásárlás hírére.
Részvény / Deviza / Áru Mágikus hatással volt a Fed a tőzsdékre, jön a négyévente esedékes bitcoin-összeomlás?
Eidenpenz József | 2021. december 16. 12:44
A Fed kamatdöntő ülése megszüntette a bizonytalanságot, és a tőzsdék szárnyalását hozta. Átmeneti esés után az árupiacok is emelkedésre váltottak, és a bitcoin is megtalálta az irányt felfelé. A forint azonban gyenge láncszem maradt, az újabb mai kamatemelés ellenére is.
Részvény / Deviza / Áru Szigorúan stabilizálták a forintot, megvan a bitcoin-áresés igazi oka
Eidenpenz József | 2021. november 17. 11:35
Enyhe optimizmus látható a tőzsdéken, de a briteknél borús a hangulat a magas inflációs adat miatt. Az MNB tegnapi lépése jóval nagyobb jelentőségű és jóval szigorúbb, mint az alapkamat emelése mutatja. A bitcoin áresésének valódi okát a tőkeáttételes üzletek feszített finanszírozásában találták meg egyes elemzők.
Makro / Külgazdaság Kulcsfontosságú adatok jönnek jövő héten
Privátbankár.hu | 2021. november 14. 09:20
A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács novemberi kamatdöntő ülése tarthat számot, emellett a bruttó hazai termék (GDP), 2021. III. negyedévi első becslését közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden, más statisztikai adat nem jelenik meg jövő héten.
Részvény / Deviza / Áru Nagy napja lehet ma a forintnak, virtuális világot épít a Facebook
Eidenpenz József | 2021. október 19. 11:56
Enyhe optimizmus jelei láthatók a tőzsdéken, a dollár gyengülése és a növekedési várakozások az egekbe repítik az ipari fémek árát. A BUX-ot az OTP húzza vissza, a forint viszont erősödik a kamatdöntés előtt. Európában fejleszt a Facebook, szárnyal az uránszektor, forintban már rekordot döntött a bitcoin.
Makro / Külgazdaság Nem nyúlt az irányadó kamathoz a Fed
MTI | 2021. szeptember 23. 06:32
Nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed (Federal Reserve) monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság, a FOMC.
Részvény / Deviza / Áru Visszarendeződés folyik a részvénypiacon? A főszerepben Matolcsy és Powell
Eidenpenz József | 2021. június 22. 11:27
Vegyes a kép az európai tőzsdéken, és az amerikai határidős indexek is esnek, de Ázsiában a pluszok domináltak ma. A BUX stagnál, a forint gyengül, de a délután mindent megváltoztathat, hetekre kijelölheti a forint útját. Egy cég újabb dollár-százmilliókat fordított bitcoin-vásárlásra.
Makro / Külgazdaság Átnézhet a jegybank a vágtató infláció felett
Király Béla | 2021. április 27. 05:16
A Magyar Nemzeti Bank elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása, vagyis őrködni az infláció felett, és ha kell beavatkozni. Az áremelkedések szintje egy ideje kritikus szinten van, ám vélhetőleg a keddi kamatdöntő ülésen sem fog a jegybank beavatkozni, jelenleg a gazdaság dinamizálását ugyanis sokkal előrevalóbbnak tartják, mint az árstabilitást.
Részvény / Deviza / Áru Kevésbé galamblelkű az MNB, történelmi mélyben a dollárhozam
Eidenpenz József | 2020. február 25. 18:49
Ma is rossz a hangulat a tőzsdéken, a pozitív amerikai nyitás hamar negatívba fordult. Európában kettő, az USA-ban egy százalék körüli az esés, Budapesten még több. A forint gyengült, az MNB közleményben változásokat látnak az elemzők.
Makro / Külgazdaság Draghi utolsó ülése: nem változtatott az irányadó kamaton az EKB
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 14:17
Nincs meglepetés, a piaci várakozásokkal összhangban maradt az irányadó kamat. Mario Draghi posztját novembertől Christine Lagarde veszi át.
Pénzügyi szektor Háttérbeszélgetést tart délután a jegybank
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 24. 10:42
Nem túl gyakran fordul elő, hogy a kamatdöntés napján ilyet tesznek.
Makro / Külgazdaság Most már tényleg jön a szigor? Kamatdöntő ülést tart a jegybank
Privátbankár.hu | 2019. március 26. 08:53
Az elemzők várakozása szerint az alapkamat továbbra is érintetlen marad, de a monetáris tanács elkezdi a devizaswap állományának folyamatos csökkentését, illetve az egynapos betéti kamat emelését.
Makro / Külgazdaság Már márciusban léphetnek Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2019. február 12. 14:53
Elemzők szerint a jövő hónapban kezdődhet a monetáris szigorítás.
Makro / Külgazdaság Vajon végleg belefagyott Matolcsyék kezébe az olló?
Privátbankár.hu | 2018. november 18. 17:47
Nincsen túl sok esemény a jövő heti makronaptárban.
Makro / Külgazdaság Árgus szemekkel figyeljük Matolcsyékat a héten
Privátbankár.hu | 2018. október 14. 09:58
A következő hét legnagyobb hazai makroeseménye mindenképp a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kamatdöntő ülése lesz, igaz, nem várható jelentős módosítás sem az irányadó kamatok, sem más jegybanki eszközök terén. A héten kiderül az is, hogyan alakultak a keresetek január-augusztusi időtávon.
Makro / Külgazdaság Árgus szemekkel figyelik ma Matolcsyékat – lesz meglepetés?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 18. 08:48
Elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a mai kamatdöntő ülésen nem módosítja érdemben jelenleg alkalmazott monetáris eszköztárát, de elképzelhető a piacnak küldött üzenet finomhangolása.
Makro / Külgazdaság Ezért nem csináltak semmit Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 15:30
Megjelent a kamatdöntés utáni indoklás.
Makro / Külgazdaság Megvan a döntés: így búcsúztatják Matolcsyék a nyarat
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 14:00
Ahogy várható volt, nem nyúltak az alapkamathoz.
Makro / Külgazdaság Óriási volt az egyetértés Matolcsyék közt
Privátbankár.hu | 2018. június 6. 16:19
Teljesen egységes volt a monetáris tanács tagjainak véleménye.
Részvény / Deviza / Áru Török gyerek megvágta – ők húzták a mélybe a forintot is?
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 08:20
A négynapos héten nem csoda, hogy az elmúlt heti eredményektől elmaradt a BUX és a tőzsde forgalma. A vezető részvényindexek csökkentek, az elemzők a negatív hangulatot a török kamatemeléshez és az amerikai-koreai konfliktus okozhatta. Új célárat kapott az OTP, hamarosan új taggal bővül a BÉT kínálata – ez történt Budapesten az elmúlt héten.
Makro / Külgazdaság Körvonalazódik Matolcsyék célja - vajon tényleg tartható a 3 százalék?
Privátbankár.hu | 2018. május 22. 15:57
Az elemzők szerint továbbra is ekkora infláció lebeg a jegybank szeme előtt.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék ismét hozták a papírformát
Privátbankár.hu | 2018. május 22. 14:19
Bebetonozták az alapkamatot, most sem változtattak rajta.
Makro / Külgazdaság Marad a laza politika: itt a Fed kamatdöntése
Privátbankár.hu | 2018. május 3. 10:14
A várakozásokkal összhangban zajlott a mostani kamatdöntő ülés is.
Makro / Külgazdaság Meghajtotta magát a tőzsde – mi vár legközelebb Budapestre?
Privátbankár.hu | 2018. április 29. 10:20
Emelkedő forgalom mellett erősödött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, a forgalom felülmúlta a korábbi heteket. A Richter a héten közgyűlést tartott, míg az OTP komoly terveket közölt a jövőre nézve. A következő hét fő eseménye az amerikai kamatdöntés lesz – kérdés, hogy ezúttal megkezdik-e a kamatemelést.
Részvény / Deviza / Áru Nem tesznek jót a rövid hetek a kereskedésnek – mi lesz legközelebb?
Privátbankár.hu | 2018. április 1. 10:17
Talán annyira nem meglepő, hogy csökkenő forgalom mellett gyengült a magyar tőzsde, de ez a külföldi viszonyokat nézve nem a mi hibánk.
Makro / Külgazdaság Osztottak-szoroztak: mégis elérhető Orbán álma?
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 15:44
Megoldják, hogy tartható legyen a kampányígéret.
Makro / Külgazdaság Választás előtt ne is várjunk mást: lazán tartják az övet Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 14:00
Lassan órát lehet hozzá igazítani, most sem változtatott a kamatkondíciókon a Monetáris Tanács.
Makro / Külgazdaság Döntéshez készülnek Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal?
Privátbankár.hu | 2018. február 25. 13:02
Sűrű lesz a jövő hét, kedden kamatdöntő ülést tart a jegybank monetáris tanácsa. Emellett számos munkaerőpiaci és beruházási adat is érkezik majd a hét folyamán, egyebek mellett képet kapunk a foglalkoztattosgáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelmi forgalomról is. Ezeket a dátumokat mindenképp vésd fel a naptárba!
Makro / Külgazdaság Egyre biztosabb: újabb kamatemelés jön
Privátbankár.hu | 2018. február 22. 09:21
Az infláció élénkülése egyre biztosabbá teszi, hogy márciusban újra kamatot emelhetnek Powellék.
Makro / Külgazdaság Nem sokig marad már az alapkamat - mire készülnek Amerikában?
Privátbankár.hu | 2018. február 1. 10:53
A Fed most sem változtatott az alapkamat szintjén, az idén azonban többször is várható emelés.
Makro / Külgazdaság Kiderült: ekkor teljesülhet Matolcsyék álma
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 15:13
A mostani kamatdöntés fontos lépés az inflációs cél elérésében az elemzők szerint.
Makro / Külgazdaság 310 körül toporgott a forint - itt van Matolcsyék döntése
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 14:01
Először ült össze idén a Monetáris Tanács.
Makro / Külgazdaság Először ülnek össze idén Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal?
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 10:17
Sűrű hetünk lesz a jövő héten, rengeteg adatot közöl a KSH. Emellett ezen a héten ül össze először az MNB monetáris tanácsa, kedden dönthetnek Matolcsyék az alapkamat sorsáról. A hét további napjain rengeteg adat érkezik a makrogazdaságból, egyebek mellett képet kapunk a munkaerőpiaci adatok alakulásáról, az iparról és a külkereskedelmi mérleg alakulásáról is. Makronaptár.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék ollója végleg berozsdásodott?
Privátbankár.hu | 2018. január 25. 17:42
Elképzelhető, hogy 2020-ig hozzá sem nyúlnak az alapkamathoz.
Makro / Külgazdaság Beindul a gépezet? Ekkor emelhet újra kamatot a Fed
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 12:12
Kettő emelést is várnak idén a Wall Street szakértői.
Makro / Külgazdaság Keményebb hangnemet ütöttek meg Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2017. december 20. 07:33
Elemzők szerint már kiolvasható az MNB reotikájának változása.
Makro / Külgazdaság Mit csináltak Matolcsyék az év végén? Így mennek karácsonyozni
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 14:48
A monetáris tanács nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem - közölte az MNB.
Makro / Külgazdaság Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?
Privátbankár.hu | 2017. december 17. 11:20
Sűrű lesz az ünnepek előtti kereskedési hét is, kedden lesz ugyanis az utolsó ülése az MNB Monetáris Tanácsának. Adatokban sem lesz hiány, kiskereskedelmi valamint államháztartási statisztikai adatok is várhatók, de azt is megtudjuk, hogyan alakultak a keresetek az év első tíz hónapjában. Ezeket a dátumokat vésd fel a mézeskalácsozás és a fadíszítés közé!
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a tőzsde, megszületett az év legnagyobb felvásárlása
BR | 2017. december 14. 18:39
A magyar piacon jó volt a hangulat, Amerikát a vállalati hírek és a Fed mozgatta.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG