<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Péntek délután is 290 közelében maradt az euró jegyzése. A dollár február óta nem volt ilyen olcsó. Rosszul járt, aki a hét elején vette meg az eurót a nyaraláshoz - és az is, aki kivárt az eladással. Enyhül a helyzet Törökországban, ez is jót tesz a forintnak.

16:55

Délután 4-kor a forint újra megpróbálkozott a forint, de megint visszapattant, úgy tűnik 290 felett mehet hétvégére. Jelenleg 290,5 forintot kérnek egy euróért a bankközi devizapiacon.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

10:45

 

Kemény dió a 290

Ismét az amerikai hírek miatti jókedv alakítja a mozgást a régióban - írja friss elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársa. Kamatemelés a jelen állás szerint csak jóval a QE3 kivezetése után várható, ami jót tesz a kockázatvállalási hajlandóságnak, így a feltörekvő piaci eszközöknek. Emellett a török helyzet normalizálódásának hatása is kedvezően hat a régióra.

A 290-es szintig ralizó forint elég erős ellenállási szintekhez ért, ami megakaszthatja a további menetelt. Kérdés, hogy a régiónál jóval nagyobb mértékű erősödésben nem egy újabb „inga effektust” láttunk-e, mivel a hét eleji gyengülés is túlzott volt. Ha így lesz, akkor hamar jöhet a korrekció - írja a szakértő,

Első körben vissza is pattant az euró árfolyama a 290-es szintről:

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

10:30

Vedd a törököt - ez is jót tesz a forintnak

A forintot segítheti az is, hogy csökken a politikai bizonytalanság Törökországban, mivel a kormánypárt a bíróság döntésére bízza a park további sorsát, valamint helyi népszavazást ír ki a kérdésben.

Mivel a feltörekvő piacokat a befektetők hajlamosak egy kalap alá venni, a forintnak, a forintban jegyzett eszközöknek sem mindegy, milyen megítélés alá esnek a török kilátások; márpedig a helyzet enyhülése miatt lassan újra vonzóvá válnak a török eszközök.

Az Aegon Alapkezelő szakemberei szerint a török részvénypiacra a mostani helyzet jó beszállási pontot jelenthet, amennyiben a nemzetközi hangulat sem romlik tovább. Árazását tekintve a piac visszaesett a historikus átlagra, technikailag pedig jelenleg olyan túladott  szinten van a piac, amely a 2008 vége óta előforduló 8 esetből 7-szer legalább 1 hónapos távon jó belépési pontnak bizonyult - még ha  természetesen ez önmagában nem is garancia a jó teljesítményre.

Az index még kevéssel a 200 napos mozgóátlag  alatt tartózkodik, ennek leküzdése esetén van tér a további emelkedésre.

09:50

A dollár tovább gyengélkedik a japán jennel szemben, az euróval szemben továbbra is 1,33 fölött jár a jegyzés - a forint pedig folytatja az erősödést.

A forint az euróval szemben is erősödik péntek reggel, a közös pénz jegyzése 290,10-ig esett 9 óra után - a hét elején még 301 forint körül járt az árfolyam, ami azt jelenti, hogy néhány nap alatt 10 forinttal olcsóbb lett az euró. Ez kéthetes csúcsot jelent a közös pénzzel szemben.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

Még látványosabb azonban a forint erősödése a gyengélkedő dollárhoz képest. Péntek reggel 218 forint alatt jár a jegyzés, utoljára február közepén adták ilyen olcsón az amerikai dollárt a bankközi devizapiacon.

USD/HUF
Friss árfolyamok >>

A forint erősödéséhez hozzájárulhatott a magyar ipar ébredezéséről szóló reggeli KSH-jelentés, míg szokásos pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök arról beszélt, a magyar gazdaság növekedése minden várakozást felülmúlhat idén.

Bár a hazai helyzet alakulása inkább a forint gyengülését okozhatná, a dollár erőteljes gyengülése, a japán jen hektikus mozgása ma mindent elmos a piacokon. A pénznyomda leállítása igazából jó hír lehet - a hozamok emelkedése azért figyelmeztető jel. Taraczky Andrej a forintot mozgató tényezőkről >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos