<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az EKB már úgymond megtette, amit „megkövetelt a haza”, most Európa országain van a sor. A kötvényvásárlási program miatt sok minden olcsóbb lesz, köztük a beruházások is, de ahhoz, hogy ezt az unió realizálni tudja, több tagállamban is komoly reformokra lesz szükség.

Az Európai Központi Bank vezetőségi tagja Davosban arról beszélt, hogy a havi hatvanmilliárdos kötvényvásárlási programra szükség volt, de arra is figyelmeztette a tagállamokat, hogy ne habozzanak további reformokat végrehajtani.

A fenyegető defláció, az áruk és szolgáltatások árának a konjunktúrát fékező hatású csökkenése fényében nem volt más választása az EKB-nek - mondta Benoit Coeuré.

Kell, hogy belefektessenek

Az elnökségi tag szavaiból az is kiderült, hogy a probléma nem azzal van, hogy a beruházásokat ne tudnák olcsóbba tenni, hanem azzal, hogy hiányoznak a befektetni vágyók. Szerinte ez nem az EKB feladata, az egyes országok kormányainak kéne dönteni a szükséges strukturális átalakításokról.

Draghi is egyetért

Mario Draghi, az EKB elnöke egy német gazdasági hetilapban ismét politikai reformokra, közös reformoffenzívára szólította fel az euróövezeti országokat. Az EKB-elnök szerint az euróországoknak előre kell lépniük egy "valódi gazdasági unió" felé. Európának szüksége van strukturális reformokra a verseny élénkítése, a bürokrácia csökkentése és a munkaerő-piacok alkalmazkodóképességének javítása érdekében.

Súlyos érvek szólnak a szuverenitás közös gyakorlása mellett ezen a területen egy valódi gazdasági unió keretében. Azzal, hogy az euróövezeti országokat reformokra köteleznénk, egy gazdasági unió hihetővé tenné, hogy az egyes országok valóban képesek növekedés révén leküzdeni magas adósságaikat - mondta Draghi. A szorosabb együttműködés példájaként említette a pénzügyi piacok mielőbbi mélyebb integrációját.

Az EKB még csütörtökön jelentette be, hogy a bank havi 60 milliárd eurós kötvényvásárlási programjával elindítja a teljes mennyiségi enyhítést. A közlést a piacok és a gazdasági döntéshozók többsége pozitívan fogadta, míg német részről többen bírálták.

Mi történt Davosban?

Az idei, immár 45. Világgazdasági Fórumon a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy 2500 döntéshozója vett részt több mint 140 ország képviseletében. Négy fő téma - válság és együttműködés, növekedés és stabilitás, innováció és ipar, társadalom és biztonság - köré szerveződött a fórum, amelynek keretében négy nap alatt 280 tanácskozást tartottak. A vitákból is nyilvánvalóvá vált, hogy a világgazdaság megerősödését keményen hátráltatja a magas munkanélküliség, a súlyos geopolitikai kockázatok, a beruházások alacsony szintje és a strukturális reformok végrehajtásának vontatottsága.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter bejelentette: újabb feladatokat kap a budapesti terrorellenes iroda
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:26
Újabb feladatokat kap az ENSZ terrorizmusellenes központjának budapesti regionális irodája - közölte a külgazdasági és külügyminiszter, miután találkozott a terrorizmusellenes tevékenység koordinálásáért felelős ENSZ-főtitkárhelyettessel, Vlagyimir Voronkovval.
Makro / Külgazdaság Ha egy ekkora birodalom elindul – interjú a magyar-orosz turisztikai kapcsolatokról
Elek Lenke | 2022. január 20. 06:07
A Covid miatt az oroszok sem turistáskodhatnak már vagy két éve. Pedig az előző két évtizedben bejárták a világot. No, nem mindenki persze, csak aki tehette, de egy ekkora népességű országban a lakosság tíz százaléka – ennyien szoktak útra kelni „békeidőben” – is jelentős arány. Minderről dr. Szegedi Andreával, a Magyar-Orosz Baráti Társaság elnökségi tagjával, egyetemi tanárral, az orosz piac turisztikai szakértőjével beszélgettünk.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló