<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Mario Draghi
Közérdekű Rossz hír az Olaszországba készülőknek
Privátbankár.hu | 2021. december 24. 10:39
A vendéglátóhelyeken az állva fogyasztáshoz is szükségessé vált a koronavírus elleni védettségi igazolás Olaszországban, és országosan kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést a római kormány ünnepi járványintézkedéseivel, melyeket csütörtök este jelentettek be, miközben az omikron vírusvariáns aránya megközelítette a harminc százalékot.
Makro / Külgazdaság Mario Draghi elfogadná, ha államfőnek választanák
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 18:07
Kevesebb mint egyéves kormányzása eredményeit sorolta fel az olasz miniszterelnök, Mario Draghi évzáró sajtótájékoztatóján szerdán, melyen hangsúlyozta, hogy a megkezdett gazdasági-pénzügyi reformok akkor is folytatódnak, ha esetleg más állami pozícióba kerül át.
Részvény / Deviza / Áru Hullámvasútra kerülhet a hangulat a jelentések miatt
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 11:31
Továbbra is pozitív a hangulat a nemzetközi piacokon, és a magyar piac is remekelt csütörtökön. Nem dőlhetnek ugyanakkor hátra a befektetők, mert továbbra is számos kockázati tényező látható. Emellett az amerikai piacon dübörög a gyorsjelentési szezon, és a nagy cégek eredményei miatt meglehetősen szélsőséges mozgások láthatók egy-egy részvény esetében.
Makro / Külgazdaság Került, amibe került? Mario Draghi nyolc éve az EKB élén
Csabai Károly | 2019. október 24. 18:10
Whatever it takes, magyarul: kerül, amibe kerül. Több mint hét éve, 2012 júliusában mondta ezt Mario Draghi, arra utalva, hogy a görög adósságválság közepette minden áron megvédik az eurót. Azóta e szavak szállóigékké, Draghi attributumaivá váltak, nem csoda, hogy akad elemző, aki az Európai Központi Bank (EKB) éléről október 31-én távozó jegybankár örökségét is e szlogennel jellemzi.
Makro / Külgazdaság Draghi utolsó ülése: nem változtatott az irányadó kamaton az EKB
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 14:17
Nincs meglepetés, a piaci várakozásokkal összhangban maradt az irányadó kamat. Mario Draghi posztját novembertől Christine Lagarde veszi át.
Részvény / Deviza / Áru Brexit, jegybanki kamatdöntések, céges gyorsjelentések a heti befektetési menüben
Csabai Károly | 2019. október 21. 11:05
Mivel a brit kormánynak nem sikerült szavazásra bocsátania a Brexit-megállapodást szombaton a parlamentben, az e hét elejére eltolt szavazás befolyásolhatja döntően a hangulatot az európai tőzsdéken. Emellett a leköszönő Mario Draghi elnöksége utolsó EKB-ülésére, az MNB kamatdöntésére és a tőzsdei vállalati gyorsjelentésekre lesz még érdemes figyelni a héten.
Részvény / Deviza / Áru Mit ad nekünk “Draghi nagy csomagja”? Elveheti-e Merkel?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 12. 19:11
Az EKB lépett, kicsit talán a várakozásoktól elmaradó mértékben. A piacok reakciója nemcsak ezért visszafogott, sokan kételkednek abban, hogy még mínuszosabb kamatokkal és újabb kötvényvásárlási programmal lendíteni lehet a gazdaságon. A végszót Angela Merkel mondhatja ki a növekedésről.
Részvény / Deviza / Áru Már megint jó hírnek számít a pocsék adat
Eidenpenz József | 2019. szeptember 6. 18:25
A jegybankok körül forog a nap a tőzsdéken pénteken, de egyes makroadatok is izgalmasak. Az amerikai foglalkoztatás rosszabb lett a várnál, ami alacsonyabb kamatot hozhat, ennek örülnek a tőzsdék. Hasonlóan rossz hír után emelkednek az európai indexek is.
Makro / Külgazdaság Trump nekiment az euróövezetnek és Kínának
Privátbankár.hu | 2019. június 18. 17:30
Az amerikai elnök szerint szándékosan gyengítették a devizát, miután Mario Draghi, az Európai Központi Bankot vezetője arról beszélt, hogy szükség lehet a pénzpolitika további lazítására, ha a gazdasági kilátások nem javulnak.
Részvény / Deviza / Áru Kína beszakadt, jót tesz a forintnak a vártnál magasabb infláció
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 11:38
Eseménydúsak a piacok: Amerika jókorát esett, Kína viszont különösen nagyot, igaz, sok emelkedő nap után. A BÉT jól bírja, a forint pedig különösen.
Karrier Európa egyik legfontosabb pozíciójára keresnek embert - ő a legnagyobb esélyes
Gáspár András | 2018. december 27. 11:20
A The Financial Times körképe szerint Erkki Liikanen a legvalószínűbb - de nem feltétlenül a legjobb - jelölt az Európai Központi Bank élére. A német Bundesbank vezetője korábban esélyesnek számított, de olyan keményen fogná a gyeplőt, hogy a déliek ezt nem viselnék el; a végén az Európai Bizottság vezetéséért vívott német-francia párharc és az EP-választás eredménye is számíthat.
Makro / Külgazdaság Még nem aggódik az EKB elnöke
Privátbankár.hu | 2018. október 25. 17:48
A globális kereskedelmi bizonytalanságok és geopolitikai problémák dacára nagyjából kiegyensúlyozottnak látja az euróövezet gazdasági növekedését fenyegető kockázatokat, valamint bízik az Olaszország és az Európai Bizottság közötti költségvetési vita rendezésében Mario Draghi, az euróövezeti jegybank elnöke.
Makro / Külgazdaság Majdnem német szinten élnek az olaszok, nem menti ki őket az EKB
Privátbankár.hu | 2018. október 15. 06:07
Hetek óta a jövő évi olasz költségvetés kérdése nyugtalanítja az európai piacokat: ha a kormány javaslata szerinti méretes hiányt elfogadják, kérdés, hogy miből finanszírozzák azt, hogy tudja az ország adósságát kezelni. Az olasz származású európai jegybankelnök most üzent nekik: nem mentik ki őket a közös kasszából.
Makro / Külgazdaság Európa végre megszabadul egy értelmetlen dologtól
Fellegi Tamás | 2018. június 14. 16:33
Miközben a világgazdaság szinte túlpörög, és Amerika már hevesen fékezi saját elszabaduló inflációját, az Európai Központi Bank, még egy évig nullán akarja tartani a kamatot, de legalább most már döntött, hogy év végéig megszünteti az eszközvásárlási (pénznyomtatási) programot, két lépésben.
Makro / Külgazdaság Máris teljesült Trump egyik legfőbb vágya, mit kezd ezzel Európa?
Fellegi Tamás | 2018. január 25. 15:00
Donald Trump megválasztása és beiktatása után többször kirohant kereskedelmi partnerei ellen, melyekkel szemben Amerikának hiánya van, hogy alulértékelt valutájukkal tartják fenn a helyzetet. Az elnöki vágy teljesült: a dollár hatalmasat zuhant Trump elnöksége alatt. De vajon mit kezd ezzel az EKB, változtat-e politikáján az erős euró miatt?
Makro / Külgazdaság Izgatottak a befektetők – hamarosan új időszak köszönt Európára?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 15. 12:20
A szakértők szerint már januárban léphet az EKB.
Részvény / Deviza / Áru Jaj a bankrészvényeseknek, jaj az OTP-seknek is
Eidenpenz József | 2017. szeptember 7. 18:39
Donald Trump keresztülvitt egy kisebb költségvetési megegyezést, az EKB felfelé módosította a növekedési prognózisát, lefelé az inflációsat. A tőzsdék ezt emelkedéssel ünnepelték, ám a bankszektort alaposan lelombozták a hírek. Ismét 1,2 fölé ugrott az euró/dollár, emiatt száguld az arany, a forint azonban erős, egy forinttal olcsóbb lett az euró.
Makro / Külgazdaság Összeültek Draghiék – mi lett az alapkamattal?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 14:14
Hiába volt a nagy izgalom, minden maradt a régi.
Makro / Külgazdaság Nincs tovább: itt az ideje elzárni a pénzcsapot
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 30. 17:00
Lassan visszatér nyári szabadságáról az Európai Központi Bank kormányzótanácsa, és minden eddiginél nagyobb nyomás fog nehezedni rá, hogy döntést hozzon a fedezetlen kötvényvásárlás, azaz pénznyomtatás leállításáról. Ha nem esik jól egyben, lehet fokozatosan csökkentve, erre az angol taper szó, amit mi persze csak tapírnak mondunk.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros újabb céget vett, megtorpant a forint
BR | 2017. augusztus 25. 10:40
Igazi pénteki hangulat uralkodik a tőzsdéken: alig van mozgás, de az legalább jó hangulatban telik. A forint az MNB közbeavatkozás után egészen 304-ig gyengült az euróval szemben, a bluechipek alig változtak a nyitást követően. Amerika továbbra is bizonytalan Trump szerdai szavait követően, Európa Yellen és Draghi szavaira vár.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz veled, Trump? – 11-12 ezer az OTP új célszintje
Eidenpenz József | 2017. augusztus 21. 18:53
Főleg geopolitikai és amerikai belpolitikai feszültségekkel magyarázzák a tőzsdék nyomott hangulatát. Európában ehhez az erős euró is hozzájött. Budapesten viszont emelkedett az index, az OTP-re már 12 ezer feletti célár is kijött. A forint erős, az olaj ismét esik.
Részvény / Deviza / Áru Megrengették az európai tőzsdéket - mikor lesz vége a rosszkedvnek?
Privátbankár.hu | 2017. július 2. 14:55
Egész héten rossz hangulat uralkodott a piacokon, ez igaz volt a magyar tőzsdére is. Az EKB elnök Mario Draghi szavaira komoly zavar alakult ki a befektetőkben, ami további esést eredményezett. Új szereplőt köszönthetünk hamarosan a magyar prémium kategóriában, hamarosan kereskedhetünk a Waberer's papírjaival is. Heti összefoglaló.
Részvény / Deviza / Áru Kommunikációs hiba volt tegnap Draghinál? Megint nagyot esett a Mol
Eidenpenz József | 2017. június 28. 18:57
A keddi nagy esést Európában kis esés, az USA-ban szép emelkedés követte. A befektetők emésztették Draghi szavait, sokan úgy vélték, csak kommunikációs hiba történt. Az euró azonban tovább erősödött, és a kötvényhozamok is emelkedtek. Négyből három részvényünk esett, az euró/forint visszament 310 alá.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki félreértett mindent? Egy szempillantás alatt elintézték az eurót
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 14:51
Mario Draghi végre arra utalt, hogy felhagy a túlzott lazasággal az EKB - legalábbis eddig ezt hittük, de kiderült: mindenki félreértette.
Makro / Külgazdaság Kamatemelést követel két komoly banki szereplő
Fellegi Tamás | 2017. június 26. 14:30
A bankok bankjainak bankja, vagyis a központi bankok által fenntartott Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) jelezte, hogy itt az ideje a kamatemelésnek azoknál a jegybankoknál, ahol extrém alacsony a kamat. A német Bundesbank elnöke pedig ismét a kötvényvásárlási program beszültetését szorgalmazta az EKB esetében.
Makro / Külgazdaság Hozták a papírformát Draghiék – mi lesz Európával?
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 14:26
Ismét változatlanul hagyták az alapkamatot.
Makro / Külgazdaság Felpörgött a német gazdaság, megmozdul a jegybank?
Privátbankár.hu | 2017. május 13. 11:31
Az első negyedévben 0,6 százalékra nőtt a német gazdasági növekedés az előző negyedévi 0,4-ről. Ez éves szinten 2,4 százalék, igaz, rendszerint az első negyedév a legerősebb.
Makro / Külgazdaság Meghúzta magát Európa is: itt van Draghiék döntése
Privátbankár.hu | 2017. április 27. 14:09
Maradt a jól bevált alapkamat, de meddig?
Makro / Külgazdaság Elárulta az EKB, mit tartogathat az európai gazdaság
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 16:57
Mario Draghi a nyersanyagárakra fogja a növekvő inflációt, de az uniós gazdaságnak nem erre van szüksége.
Makro / Külgazdaság Mi lett a kamattal? Döntöttek Draghiék
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 14:25
Ahogy az várható volt, hogy az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa nem változtatott az irányadó kamaton.
Makro / Külgazdaság Draghi: messze még a monetáris fordulat
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 07:42
Egyelőre kitart a laza monetáris politikája mellett az Európai Központi Bank.
Makro / Külgazdaság Draghi: mindannyian szegényebbek lennénk az EU nélkül
Privátbankár.hu | 2017. február 3. 07:47
Nem sok jót tartogat a unió elhagyása az Európai Központi Bank elnöke szerint.
Makro / Külgazdaság Trump ajándéka Draghinak
Privátbankár.hu | 2017. január 13. 12:18
Donald Trump megválasztása óta erős a dollár és megnőttek az amerikai inflációs várakozások. Ez átterjedhet Európára, és az EKB irányt válthat.
Makro / Külgazdaság Mégsem jön a tapír
Fellegi Tamás | 2016. december 8. 17:00
Az Európai Központi Bank nem merte meglépni, amit korábban tervezett, miszerint márciustól havonta 10 milliárd euróval csökkenti kötvényvásárlási programját (angolul taper, ebből a mi vicces tapír kifejezésünk). Annyit tett csak, hogy a havi 80-at 60 milliárdra csökkenti, de határidő nélkül.
Makro / Külgazdaság Döntött az EKB - mit szól hozzá a forint? - frissítve
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 14:57
Nem változtattak az irányadó kamaton, az eszközvásárlási programot viszont kitolták jövő decemberig.
Részvény / Deviza / Áru Zuhannak a tőzsdék, összeomlott a forint
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 30. 10:15
Eljött egy eső nap a tőzsdéken, és látunk is okot: ugyan sokan a Deutsche Bank gyengélkedésére fogják, úgy véljük, Mari Draghi egy megjegyzése sokkal döntőbb: véget érhet a kamatmentes világ. A forint feladta a korábbi erejét, az olajnak pedig sok volt az 50 dollár. Esik a Mol és az OTP is.
Makro / Külgazdaság Draghi is rászólt a britekre
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 27. 13:26
Az Európai Központi Bank elnöke is csatlakozott a népes kórushoz, akik figyelmeztetik Angliát: ne számítson különleges helyzetre az EU-n kívül.
Makro / Külgazdaság Mivel akarják elterelni a figyelmünket a népszavazásról?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 25. 10:54
Kevés makrogazdasági adat jelenik meg itthon a jövő héten: a munkaerőpiaci helyzetről jelent először a KSH, kiderül, lehet-e 5 százalék alatt a magyar munkanélküliség, azaz talált-e munkát szinte mindenki, aki akart. A külkereskedelem csapnivaló adatáról kaphatunk némi magyarázatot, aztán vasárnap népszavazunk. A külföldi jegybankárok pedig egész héten telebeszélik a fejünket.
Részvény / Deviza / Áru Oldalaztak a tőzsdék, jöhet az újabb lazítás Draghiéktól
Balkó Rita | 2016. augusztus 18. 17:44
Amerikában és Európában is alig mozdultak a főbb részvények, Budapesten viszont nem lett jobb a hangulat reggel óta. Megjött az EKB várva várt jegyzőkönyve.
Személyes pénzügyek Már fizethetnek a németek, hogy a bankban tarthassák a pénzt
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 12. 14:15
Addig gyötörte a bankokat és a megtakarítókat az Európai Központi Bank a negatív kamatokkal és a vég nélküli fedezetlen kötvényvásárlásaival, amíg bekövetkezett az elképzelhetetlen: egy német kisvárosban a Raiffeisen helyi fiókja négy ezreléket kér éves szinten, ha valaki 100 ezer eurónál nagyobb összeget akar ott tartani.
Makro / Külgazdaság Draghi időt kért, szerinte sokkal jobbak a bankok, mint 2009-ben
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 15:26
Az EKB nem nyúlt a kamatokhoz, Mario Draghi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy később, talán már a jövő hónapban világosabban fogják látni a gazdasági folyamatokat. Szerinte az európai bankok tőkemegfelelése sokat javult, helyzetük sokkal jobb, mint 2009-ben, de az EKB-nak sem mindegy, mennyi a bankrészvények árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Délután fél háromig még a fű sem nő, de legalább a hangulat jó
Balkó Rita | 2016. július 21. 11:00
Az EKB várható döntése és az amerikai munkanélküliségről szóló adatok mozgathatják meg egyedül ma délután Nyugat-Európát és Amerikát. A jelentési szezonban ma az autógyártóké a főszerep, jelent a General Motors és a Daimler is. Az eddig enyhe csökkenés után most némiképp drágult mindkét olajfajta, az arany ára viszont csökkent. Jó a hangulat a Budapesti Értéktőzsdén, a forint viszont nem nagyon mozdult a tegnapi záróárhoz képest.
Makro / Külgazdaság EKB: nem csak a Brexit jelent veszélyt a gazdasági növekedésre
Privátbankár.hu | 2016. június 21. 16:49
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke szerint az unió gazdasági lendületét több dolog is veszélyezteti.
Makro / Külgazdaság Európa ébredezik - Magyarország sereghajtó lett
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 11:58
Elsősorban a háztartások hajtották az európai gazdaságot az első negyedévben - kérdés az, hogy meddig.
Makro / Külgazdaság A németek egy része nem is utálja Draghit, sőt
Fellegi Tamás | 2016. május 10. 12:31
Mostanában sokat morgolódtak a németek, a nyugdíjra gyűjtő átlagembertől a kormányig sokan, hogy az EKB a kamatmentességgel tönkreteszi a németek megtakarítási lehetőségeit. Nos, van egy csoport, aki viszont örül ennek: a lakásvásárlók, akiknek kapóra jön az alacsony hitelkamat.
Személyes pénzügyek Újabb csörte az EKB és a németek között
Fellegi Tamás | 2016. május 2. 17:20
Az EKB szerdán fogja tárgyalni az 500 eurós bankjegy kivonásának kérdését. Megerősödött a gyanú, hogy főleg a bűnözők használják, Németország és Ausztria viszont attól fél, hogy a készpénz visszaszorításával az EKB további bővíti a teret a 0 és negatív kamatok fenntartásához. Utóbbi az igazi gond.
Makro / Külgazdaság Nincs szükség további kamatcsökkentésre?
Privátbankár.hu | 2016. április 30. 10:02
Jelenleg nincs szükség az irányadó kamatok további csökkentésére, ez csak akkor jöhet szóba, ha az inflációs kilátások kifejezetten romlanak, amivel azonban a közeljövőben nem kell számolni - véli az Európai Központi Bank (EKB) vezető közgazdásza.
Részvény / Deviza / Áru A nagyhatalmú jegybankelnök ledorongolta a németeket
Fellegi Tamás | 2016. április 22. 12:35
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke kikelt a múlt héten elhangzott német kritikák ellen, miszerint monetáris politikája egyoldalú, túl laza, és elveszi a megtakarítás lehetőségét. Draghi a jegybanki függetlenséggel vágott vissza, de érdemes-e nekimenni a legnagyobb tagnak, aki végső soron ki is válhat?
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló