BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2020. június 24. 14:04

Négy hónappal a választások előtt Trump népszerűsége tovább esik - a járványra adott válaszait még sosem tartották ilyen kevesen helyesnek. 

Rekordmélységbe esett azoknak az amerikai polgároknak az aránya, akik elégedettek azzal, ahogy Trump elnök kezeli a koronavírus-járványt. A Reuters/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 37 százaléka tartja helyesnek a pandémiára adott elnöki reakciókat, 58 százalék pedig helytelennek. 

Trump egyébként szombaton egy oklahomai kampányrendezvényen arról beszélt, a tesztelés egy "kétélű fegyver", ezért arra kérte az egészségügyi hatóságokat, hogy lassítsanak a teszteléssel - így reagálna a növekvő fertőzésszám miatti aggodalomra. Később a hatóságok azt közölték, nem kaptak tényszerű utasítást arra, hogy kevesebbet teszteljenek, mint eddig. 

Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban 2020. májusában. MTI/EPA/The New York Times/Pool/Doug Mills Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban 2020. májusában. MTI/EPA/The New York Times/Pool/Doug Mills

A június 22-23-án végzett, a Reuters által idézett kutatás szerint az amerikaiak többsége azt is szeretné, ha az elnök korábbi biztonsági tanácsadója, John Bolton eskü alatt tanúskodna a Kongresszus előtt azokban az ügyekben, amelyekről nemrég megjelent könyvében ír - egyebek közt arról, hogy Trump a kínai elnöktől kért segítséget a 2020-as választások megnyeréséhez.

Kicsivel több mint 4 hónappal a november 3-i választások előtt a demokrata jelölt, Joe Biden támogatottsága a biztos pártválasztók körében 10 százalékkal magasabb, mint Trump elnöké. A republikánus szavazók körében is csak 43 százalék látja úgy, hogy az ország jó irányba tart - ez 2017 januárja, Trump hivatalba lépése óta a legalacsonyabb arány.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél