<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sam Kendricks éremesélyesként érkezett a tornára, de a fertőzöttsége miatt most mások olimpiai részvétele is veszélybe került.

Két balszerencsés, és egymásból következő koronavírus-hír a tokiói olimpiáról:

  • pozitív Covid-teszt miatt nem indulhat az amerikai Sam Kendricks, a rúdugrás világbajnoka
  • és a teljes ausztrál atlétikai csapatnak karanténba kell vonulnia, mert kapcsolatba kerültek Kendricks-szel

Kendricks kétszeres rúdugró-világbajnok, a riói olimpia bronzérmese. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOPC) csütörtökön erősítette meg a rúdugró édesapja által korábban közölt, pozitív teszteredményről szóló hírt. Az atlétát átköltöztették egy másik szállásra, ahol elszigetelték.

Kendricks 2016-ban nyert olimpiai bronzot, 2017-ben és 2019-ben pedig világbajnoki címet, összecsapása a világcsúcstartó svéd Armand Duplantisszal és a francia Renaud Lavillenie-nel a pénteken kezdődő atlétikai versenyek egyik kiemelkedő eseményének ígérkezett.

A rúdugró közvetlen kontakjait azonnal értesítették Kendricks tesztjének eredményéről, és a kontrollvizsgálatokig őket is elszigetelték. Kendricks közvetlen kontaktjai közé tartozott a teljes ausztrál atlétikai csapat is, így a fertőzés miatt most minden tag izolálta magát a szobájában, és elővigyázatosségi intézkedésként az össze érintett ausztrál atlétát letesztelik.

Van egy harmadik korona-hírünk is, azt így, külön tálaljuk, mert egyelőre nem bizonyított, hogy a fentiekkel összefüggésben lenne. Kendricks után egy újabb rúdugró, az argentin Germán Chiaraviglio is fertőzöttnek bizonyult. A sportoló ezt a saját Instagram-oldalán jelentette be.

Mint posztjában írja, már az olimpiai faluba érkezésekor eszközölt első nyáltesztje pozitív volt, ám a rá következő PCR-teszt negatív eredményt hozott. A következő napokban sorra ugyanez történt, pozitív nyáltesztre mindig negatív PCR jutott, ám a legutóbbi mintavételkor már a PCR is pozitív lett, így számára is azelőtt fejeződik be az olimpia, mint hogy elindulhatott volna.

Az újabb megerősített fertőzésekkel most már összesen 194 koronavírusos esetet azonosítottak az olimpián, köztük 21 sportoló volt.

Frissítés: letesztelték az ausztrál atlétikai csapat tagjait, és egyik teszt sem lett pozitív. Ez alapján elhagyhatják a karantént.

(MTI, BBC)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csökkenhet-e az államadósság, miközben óriási hitelt vett fel az állam
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 17:23
Az államadósság és a múlt héten végrehajtott devizakötvény kibocsátások álltak a Trend FM Reggeli monitor című adásában elhangzó beszélgetés fókuszában. A dollárban és euróban kibocsátott értékpapírokból közel 4,5 milliárd euró értében vont be forrásokat a magyar állam, ami a heves közéleti vitát is kiváltott.
Makro / Külgazdaság Tárgyalás nélkül emeli a kormány 200 ezerre a minimálbért?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 16:47
Legalábbis erre lehet következtetni Orbán Viktor Facebook-bejegyzéséből.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem fizetik meg teljesen a gazdag országok a klímasegélyt, amit a szegényeknek ígértek
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 16:28
A legerősebb gazdaságok évi 100 milliárd dollárra vállaltak kötelezettséget. Ezt eddig egyszer sem sikerült elérni, és egy friss számítás szerint a következő öt évben sem lesz meg.
Makro / Külgazdaság Putyin pártja továbbra is nyeregben – de miért tiltakozik a moldovai külügyminiszter?
Káncz Csaba | 2021. szeptember 20. 15:07
Kifejezetten alacsony, 45 százalékos részvétel mellett az „Egyesült Oroszország” nevű állampárt ismét abszolút parlamenti többséget szerzett. Az EBESZ 1993 óta első alkalommal nem delegált megfigyelőket. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az ÁKK-vezér elejtett félmondata felerősíthet egy pletykát
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 14:47
Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója egy interjúban elmondta, hogy miért bocsátottak ki dollárkötvényeket, és a tranzakció motivációi kapcsán is árnyalta a képet.
Makro / Külgazdaság Új hidegháborútól tart az ENSZ-főtitkár
MTI | 2021. szeptember 20. 14:28
António Guterres az egyre feszültebbé váló USA-Kína kapcsolatok veszélyeire figyelmeztetett az AP-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: 1,9 millió szülő 600 milliárd forintot kap 2022 elején
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 13:55
Orbán Viktor napirend előtti felszólalása nyitotta meg a parlamenti őszi félévet. Ebben több friss döntésről is beszámolt.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György a csehekkel példálózik
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 13:36
Miért van jobb helyzetben Csehország Magyarországnál? A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke erre kereste a válaszokat legújabb írásában.
Makro / Külgazdaság Már részletesebb győzelmi adatokat is közölt Putyin pártja
MTI | 2021. szeptember 20. 10:40
A szavazatok 80 százalékos összesítése után jött a frissítés, meglepő fordulat nincs.
Makro / Külgazdaság Most a gázolaj drágul soha nem látott szintre
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 09:51
Szerdától literenként átlagban bruttó 7 forinttal drágul a dízelüzemű autókba való üzemanyag, ezzel szemben a benzin 2 forinttal lesz olcsóbb. Aminek eredményeként a két fajta átlagára pontosan ugyanannyi lesz.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos