2p

Akiknek nincs negatív teszteredménye vagy oltása, arra tíznapos karantén vár. 

Szigorított határátlépésre kell készülniük az Ausztriába utazóknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a december 20-ától hatályos, szigorúbb beutazási szabályok értelmében csak azoknak nem kell karanténba vonulniuk, akik rendelkeznek két oltásról szóló oltási igazolással, vagy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolással. Továbbá ezek mellett bemutatják egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredményt, vagy a harmadik, frissítő oltás felvételének igazolását - írja az MTI. 

Azon beutazónak, akinek nincs negatív teszteredménye vagy emlékeztető oltása, kötelező a regisztráció, és haladéktalanul tíznapos karanténba kell vonulniuk. A karantén egy negatív teszteredmény bemutatásával szűnik meg.

Hétfőn léptek életbe az új szabályok (Fotó: Pixabay)
Hétfőn léptek életbe az új szabályok (Fotó: Pixabay)

Az oltással nem rendelkezők számára szintén kötelező a regisztráció, ők tíznapos karanténba kerülnek. A karantént akkor lehet elhagyni és befejezettnek tekinteni, ha legkorábban a beutazást követő ötödik napon újabb PCR-tesztet végeznek, és annak eredménye negatív.

A védőoltás meglétének igazolása vagy a betegségből történő felgyógyulást igazoló tanúsítvány bemutatásának kötelezettsége általánosságban nem vonatkozik azokra, akik "az élet vagy egészség veszélyeztetése nélkül nem olthatók be", a terhes nőkre, a diplomataigazolvánnyal rendelkezőkre, továbbá azok alkalmazottaira és a velük egy háztartásban élőkre, valamint azokra, akik munkaviszonyból eredő kötelezettségeik teljesítése miatt nemzetközi szervezetekhez történő belépésre jogosultak.

A felnőtt felügyeletében és kíséretében utazó 12 éven aluliakra is ugyanazon karantén- és regisztrációs kötelezettségek érvényesek, mint az őket kísérő nagykorúakra.

"Ha a felnőtt számára előírt karanténkötelezettség véget ért, a kiskorú is szabadul a karanténból" - fogalmaztak.

A 12 éven felüli gyermekek esetében az iskoláskorúak úgynevezett "Ninja Pass" dokumentuma alkalmazható a beutazásnál. Az ingázók a korábbi, változatlan feltételekkel léphetnek be december 20. után is.

Ezzel együtt az ORFK javasolja, hogy kövessék a Konzuli Szolgálat tájékoztatását itt

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Két 13 éves gyereket is megöltek az orosz rakéták
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:48
Tíz ember megsebesült, öt pedig eltűnt az éjszakai orosz rakétatámadásokban a kelet-ukrajnai Donyeck megyéjében - közölte csütörtökön Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Putyin dühöng - Finnország kőkemény NATO-szövetségessé válik
Káncz Csaba | 2023. november 30. 09:33
A NATO bővítése az észak-európai országokkal az USA és az EU céljaiba illeszkedik Putyin inváziója óta: Oroszország feltartóztatása anélkül, hogy az erődemonstráció konfrontációba torkollana. Finnország és Svédország NATO-csatlakozása után a Balti-tenger lesz a szövetség tényleges "beltengere". Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Négy thaiföldi túsz is kiszabadult a Hamász fogságából
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:05
Újabb tizenkét izraeli, köztük két orosz-izraeli kettős állampolgár, valamint négy thaiföldi túsz szabadult ki a Hamász fogságából szerdán késő este, akiket az iszlamisták október 7-i támadása után hurcoltak a Gázai övezetbe - jelentette az izraeli média.
Makro / Külgazdaság Buszmegállóban álló civilekre tüzeltek terroristák Jeruzsálemben
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 08:31
Lövöldözésben meghalt egy izraeli Jeruzsálemben csütörtök reggel, nyolcan pedig megsebesültek, a merénylőket agyonlőtték - jelentette a helyi média csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Az orosz felderítők érdekes dologra bukkantak, majd lebombázták
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 08:00
A háború kitörése óta ő az ötödik orosz tábornok, aki bizonyítottan életét vesztette. Háborús hírek.
Makro / Külgazdaság Nem ártana pár fekvőtámasz a forintnak, hogy erősebb legyen
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 07:28
Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Makro / Külgazdaság Fontos hír érkezett Gázából, az utolsó pillanatban született meg a döntés
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 06:41
További egy nappal meghosszabbították az Izrael és a Hamász iszlamista terrorszervezet között a múlt héten megkötött tűzszünetet - jelentette be az izraeli hadsereg és a terrorszervezet csütörtök hajnalban.
Makro / Külgazdaság Meghalt Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 06:18
Százéves korában szerdán meghalt Henry Kissinger, az amerikai diplomácia ellentmondásos alakja, Richard Nixon és Gerald Ford külügyminisztere - jelentette be szervezete.
Makro / Külgazdaság Gázai napló: helyszíni beszámoló a tűzszünet árnyékából
Kollár Dóra | 2023. november 30. 05:41
Már több mint 50 napja tart Izrael és a Hamász háborúja, a Gázai övezet lakói éppen ennyi ideje élnek gyakorlatilag folyamatos bombázás alatt. Hogyan telnek a mindennapok? Helyszíni beszámoló.
Makro / Külgazdaság Putyin stratégiai hibát követett el Ukrajna lerohanásával
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 19:49
Az orosz-ukrán háború 644. napjának főbb történései röviden. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG