<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A sztrájkbizottság jövő héten fekteti le a pontos követeléseit. Közben az MKKSZ országos sztrájkot hirdetett.

Döntés született az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság megalakulásáról a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) mai Ügyvivői Testületi ülésen  - közölte a Privátbankár.hu megkeresésére Földiák András, a SZEF elnöke.

A SZEF tavaly decemberben kérte fel a 13 ágazati tagszervezetét, hogy hozzanak testületi döntést az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságban és a sztrájk szervezésében való részvételükről.

Diplomás bérmimimumot biztosan akarnak

A 70 ezer tagot nyilvántartó közszféra szakszervezeteinek keddi ülésen egyelőre csak a döntés született meg a megalakulásról, a sztrájbizottság a héten fogja megkezdeni a munkát, követeléseiket pedig a jövő héten fogják megfogalmazni. "Ezeknek a követeléseknek a nagy része nem új, hiszen ezeket már eddig is kértük" – tette hozzá Földiák. A pontos követelések tehát jövő héten születnek meg, de a SZEF elnöke szerint a diplomás bérminimum létrehozása biztos a követeléseik közé fog kerülni.

(Megjegyezendő, ezek a követelések nem azonosak az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság négypontos követelésével, amit múlt héten juttatott el a kormánynak a Magyar Szakszervezeti Szövetség, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, valamint a SZEF elnöke közösen. Ezekre a követelésekre egyébként a kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter válaszolt, erről itt olvashat.)

Hogy tehát lesz-e országos sztrájk, ha igen, akkor mikor, azt egyelőre nem tudni. A megfogalmazott követeléseiket miután átadják a kormánynak, megkezdődhetnek a tárgyalások. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor lehet csak országos sztrájkot kezdeményezni jogszerűen.

Frissítés:

Kedd délután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a Facebook-oldalukon közölték: Összefogás néven, az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében az MKKSZ egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállalóért országos sztrájkot hirdetnek.

A sztrájk menetét, pontos időpontját, a szakszervezetek 3-szor 12 pontos követelését csütörtökön ismertetik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Trump szélsőségesei – a Capitolium támadói most 20 évet kaphatnak
Káncz Csaba | 2022. január 18. 18:41
Új fejlemény, hogy az Igazságügyi Minisztérium most több támadót a kormány megdöntésére tett összeesküvéssel vádol - ennek pedig 20 év a maximális büntetési tétele.  Két hete Alejandro Mayorkas, belbiztonsági miniszter az erőszakos szélsőségeseket az Egyesült Államokat fenyegető „legjelentősebb, terrorizmussal összefüggő veszélyének” nevezte.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Megcsörrent a telefon: Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:31
Gratuláltak, áttekintettek, megbeszéltek. 
Makro / Külgazdaság Ennél nagyobb kockázat most nem fenyegeti Magyarországot
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:11
Globálisan a kiberkockázatok, míg Magyarországon a világjárvány kockázata az első számú üzleti fenyegetés 2022-ben az Allianz kockázati barométere szerint.
Makro / Külgazdaság Az új EP-elnökkel is meggyűlhet a baja az Orbán-kormánynak
Wéber Balázs | 2022. január 18. 15:47
Néppárti elnököt választottak ma az Európai Parlament élére. Roberta Metsola megválasztása gyakorlatilag egy 2019-es alku eredménye. Vezetésével az EP várhatóan ugyanolyan kritikus lesz az Orbán-kormánnyal szemben, mint eddig volt. Győri Enikő fideszes EP-képviselő ugyanakkor békülékeny hangnemet ütött meg az új elnökkel szemben.
Makro / Külgazdaság Nem reális, hogy Oroszország megszállja Ukrajnát a török elnök szerint 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 14:47
A térség már nem tud elfogadni háborút - mondta Recep Tayyip Erdogan. 
Makro / Külgazdaság Varga Mihály kiakadt az Európai Bizottságra 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 14:16
A pénzügyminiszter szerint Brüsszel politikai okok miatt késlelteti a helyreállítási forrásokat. 
Makro / Külgazdaság Megérkezett az újabb hullám: elszabadult a járvány Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:01
Egyre gyorsabban terjed az omikron, az országban egy hét alatt csaknem megduplázódott a fertőzésszám.
Makro / Külgazdaság Néppárti politikus lett az Európai Parlament új elnöke
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:29
A plenáris ülésen Roberta Metsolát választották meg a képviselők új elnöknek ma délelőtt.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: ilyen az, amikor összefutunk Orbán Viktorral
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:13
A miniszterelnök a napokban Szolnokon járt, ahol éppen szembe jött vele a helyi polgármester.
Makro / Külgazdaság Kiugróan magas az új fertőzöttek aránya itthon, elhunyt 94 beteg
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 09:30
Magasan stagnál a napi halottak száma Magyarországon.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló