<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Néhány EP-képviselő kampányt indított az Európai Unió intézményeiben tapasztalt férfidominancia megtörésére. Nőknek fog állni a világ?
Kampányt indított Neelie Kroes EU-biztos és több európai parlamenti (EP-) képviselőnő - köztük a szocialista Gurmai Zita és a szlovákiai néppárti Bauer Edit - az Európai Unió intézményeiben mutatkozó férfidominancia megtörése érdekében.

A képviselőnők kedden Brüsszelben sajtótájékoztatón indították el a kampányt. Mint mondták, az a céljuk, hogy ne csak férfiak képviseljék az EU-t, hanem legalább egy nő is kerüljön uniós csúcspozícióba, bár a fele-fele arány lenne igazán igazságos. Jövő júniusban tartják az európai parlamenti választásokat, majd ősszel általános tisztújítás lesz az EU-intézményekben. Az EU "kormányának", az Európai Bizottságnak az elnöki posztja mellett csúcspozíciónak számít az EP elnöki tisztsége, valamint az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének a beosztása is. E székekben most a portugál José Manuel Barroso, a német Hans-Gert Pöttering, illetve a spanyol Javier Solana ül. A lisszaboni szerződés bizonytalanná vált sorsa miatt egyelőre kérdéses, hogy mikor jöhet létre az EU elnökének a posztja. Addig a féléves rotációs rendszer alapján a mindenkori soros kormány, illetve állam vezetője - jelenleg Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök - látja el az EU elnökségét.  
  

 A képviselőnők bejelentették, hogy az egyenjogúsági kampány részeként internetes honlapot is indítanak, www.send2women.eu címen, ahol javaslatokat lehet tenni arra, ki legyen az uniós csúcsbeosztás(ok)ra jelölendő nő.
Ugyancsak kedden, az esti órákban tárgyal az Európai Parlament két olyan előterjesztést, amely a nemek közti egyenlőséget kívánja szolgálni. Iratxe García Pérez spanyol EP-képviselő esélyegyenlőségi jelentése kiemelten szól a nőkkel szembeni erőszak leküzdésének fontosságáról. Ezen túlmenően, a tervezet szerint az EP felszólítaná az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy "vezessenek be a prostitúció iránti kereslettel szemben új jogi, igazgatási, oktatási, szociális és kulturális intézkedéseket".

A jelentés szerint sem helyi, sem nemzeti, sem uniós szinten nem elégséges a nők részvétele a döntéshozatalban, és az elmúlt években nem történt előrelépés a nemek közötti bérszakadék kérdésében.

A választási kvóták alkalmazása pozitív hatással van a nők képviseletére - olvasható a dokumentumban. Eva-Britt Svensson svéd EP-képviselő a marketingnek és a hirdetéseknek a nemek közötti egyenlőségre gyakorolt  hatásáról készített jelentést. Ebben megállapítja, hogy gyakori a nők lealacsonyító ábrázolása a médiában, hirdetésekben. Az EP nőjogi szakbizottsága felelősségteljesebb magatartást vár a hirdetőktől, és nemzeti médiafigyelő szerveket hozna létre, amelyek fogadnák a panaszokat.

A Privátbankár már korábban is foglalkozott a témával:
Nők a csúcson: a képességük megvan rá 
Svensson idézett egy brit tanulmányt, amely szerint "a testről alkotott ideális kép médiában történő megjelenítése hátrányosan érintheti a nők önbecsülését - különösen a kamaszokét s azokét, akik hajlamosak táplálkozási rendellenességekre". A jelentéstevő arra kéri a hirdetőket, legyenek felelősségteljesebbek, "reálisabban mutassák be a testről alkotott képet", és különösen "mérlegeljék körültekintőbben a termékek rendkívül vékony nőkkel való reklámozását".

Repülő nők: nekik jobban fáj a fejük 
Babavárás: gyógyszer helyett a sok szexben bízzon!
McCain alelnöke: Palin kormányzó asszony  
A nők is szívesen barkácsolnak

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Lavrov: Moszkva lépéseket tesz, ha Washington nem válaszol a javaslataira
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 17:11
A biztonsági garanciákra vonatkozó javaslatokra várják a választ. 
Makro / Külgazdaság Megugrottak a vidéki albérletárak
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 15:12
A fővárosban átlagosan három százalékkal emelkedtek az albérletárak, míg ugyanez a nagyobb vidéki városokban meghaladta a hat százalékot.
Makro / Külgazdaság Súlyos: Magyarországról kimondták az EU-ban, hogy az ártó szándékú hatalmak szekértolója
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 11:49
Az EU demokratikus folyamataiba való külföldi beavatkozásokról és félretájékoztatásról szóló jelentés nem túl jó fényben tünteti fel Magyarországot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó: Magyarország nem segít Ukrajnának - miről tárgyal majd Putyin és Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 09:31
Szijjártó Péter szerint nem olyan vészes az orosz-ukrán helyzet, mint amilyennek a kommunikáció alapján tűnik. Senki sem kérheti tőlünk, hogy ne barátkozzunk az oroszokkal; az ukránokkal viszont annyira rossz a viszony, hogy semmilyen támogatást nem nyújtunk nekik a mostani konfliktusban sem.
Makro / Külgazdaság Elképesztő csúcson az omikron: 20 ezernél több fertőzött egyetlen nap alatt
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 09:16
Egyetlen nap alatt 20 ezerrel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, a tesztek több mint háromnegyede pozitív - az aktív fertőzöttek emelkedése is sosem látott szinten jár, de a súlyos esetek száma nem ugrott meg.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha kitör a háború és Putyin elzárja a gázt Európában?
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 06:35
Esetleges európai földgázhiányra készül a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció arra az esetre, ha Oroszország támadás indítana Ukrajna ellen, ezért már hetek óta európai országokkal és nagy energetikai vállalatokkal tárgyal - jelentették ki kedden magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők újságíróknak egy washingtoni háttérbeszélgetésen.
Makro / Külgazdaság Kongatják a vészharangot - egyre erőszakosabbak Európában a muszlim antiszemita incidensek
Káncz Csaba | 2022. január 25. 18:42
Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban megvizsgálják az egyre erőszakosabb eseteket. A német és a francia nagypolitika szerint ez egy újfajta antiszemitizmus, amelyet a Közel-Kelet és Észak-Afrika muszlim bevándorlói hoztak magukkal. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentést tett Szijjártó Péter Paksról
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 18:19
A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére.
Makro / Külgazdaság Betett az orosz-ukrán konfliktus az OTP-nek és a Richternek
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 17:56
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 190,71 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 51 134,63 ponton zárt kedden.
Makro / Külgazdaság A Budapesti Közművek 4500 dolgozója kap februártól magasabb bért
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 17:25
A Budapesti Közművek hulladékgazdálkodási, a kertészeti, a köztisztasági, a közületi kéményseprési, a távhőszolgáltatási, valamint a temetkezési dolgozói február 1-jétől 15 százalékkal magasabb fizetést kapnak kézhez. 
hírlevél
Ingatlantájoló