A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a téli időszakban is ellenőrzéseket tartanak: december 1. és 31. között főként a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint édességeket, például az üreges csokoládékat és a szaloncukrokat ellenőrzik – mondta a Nébih élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója.
Pleva György elmondta: az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a tapasztalatok szerint a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat és a jogszabályok ismerte is folyamatosan nő a vállalkozók körében. Az igazgató azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek takarítottak, rendezettek, az áru jó állapotban van - továbbá azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.
A radiátoron lógott a kolbász: undorító üzletet találtak a Fény utcai piacon Több súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságot is találtak a Nébih szakemberei a Fény utcai piacon működő, húskészítményeket forgalmazó kereskedelmi egységben. A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be. Tovább >>> |