<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Legyen az Amerika, a Balkán, vagy hazánk, Soros György egyre inkább mumusként szolgál a kormányzó körök számára. A vádak Soros ellen sokoldalúak, kezdve a ’színes forradalmak’ finanszírozásától egészen az európai menekültválságban játszott logisztikai támogató szerepéig. Értesüléseink szerint a magyar kormányfőnek annyira megtetszett a román Szociáldemokrata Párt Soros elleni hisztéria-keltése a tavaly decemberi parlamenti választási kampányban, hogy úgy döntött, az idei év itthon a Soros-elleni hadjárat éve lesz.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója (j5) és John Shattuck, az egyetem rektora (j4) az egyetem diplomaosztó ünnepségén 2013-ban. (Kép forrása: MTI Fotó, Marjai János)

A 2008-as pénzügyi válság óta egyre nagyobb elégedetlenség övezi a Második Világháború után kialakult és dominánssá vált nemzetközi szervezetek működését. Ezzel összhangban a globalizáció olyan ikonjai, mint Soros György is mindinkább kereszttűzbe kerülnek. A vádak Soros ellen sokoldalúak, kezdve a ’színes forradalmak’ finanszírozásától egészen az európai menekültválságban játszott logisztikai támogató szerepéig.

Aligha meglepő tehát, hogy a napokban az Egyesült Államokban aláírásgyűjtés indult azzal a céllal, hogy Sorost kitiltsák az országból. A konzervatívok szerint bár a fősodratú média továbbra is azt állítja, hogy a Trump-elleni tiltakozások spontán módon szerveződnek, valójában több, mint 50 csoport esetében kimutatható Soros támogatása. Szerintük Soros ugyanazt a módszert alkalmazza most Amerikában, amelyet már bevetett Szerbiában, Grúziában, Ukrajnában, Libanonban és az ’Arab Tavasz’ keretében Tunéziában, Egyiptomban, Líbiában és Szíriában.

Soros, mint elterelő művelet

A balkáni menekültútvonalon a gyenge államalakulatokat az elmúlt két évben nagyon megterhelte a menekültek és migránsok rohama és az ottani politika egy idő után Sorost és szervezeteit tette felelőssé az áradatért. Ezekben az államokban – akárcsak hazánkban – az uralkodó pártok nem az ellenzéktől félnek elsősorban. A politika elsőrangú célja a közvélemény figyelmének elterelése a szisztematikus korrupcióról és a demokrácia-deficitről. Ezért központi kampány indult a civil szervezetek ellen – akár kapnak Soros-támogatást, akár nem.

Macedóniában a korrupció mocsarába nyakig süllyedt kormányfő, Nikola Gruevski pár hete azt állította, hogy Soros emberei „vandalizmust és anarchiát” szítanak az országban. Gruevski hívei ezért nemrég megalapították az „SOS – Stop Operation Soros” nevű szervezetet. A román, szerb és macedón kormánypárti sajtó szerint a rezsimkritikus tüntetők fejpénzt kapnak a részvételükért. A kormánypárti ’Romania TV’ komoly arccal azt állította a napokban, hogy még a tüntetők magukkal vitt kutyáira is 30 eurót kaptak a sötét erőktől.

2017 a Soros elleni gyűlölet éve

Értesüléseink szerint a magyar kormányfőnek annyira megtetszett a román Szociáldemokrata Párt Soros-ellenes hisztéria-keltése a tavaly decemberi parlamenti választási kampányban, hogy úgy döntött, az idei év itthon a Soros-elleni hadjárat éve lesz. A menekült-kérdés már amúgy is lecsengett, tehát fel kell festeni az új ellenségképet. Amerikai kritikáktól sem kell tartania, mert Soros a kormányzó republikánusok bögyében van.

Káncz Csaba

A hazai hadjárat keretében a Fidesz-frakció várhatóan márciusban nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy biztosítsa a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteinek átláthatóságát - közölte Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője múlt pénteken a háromnapos kihelyezett frakcióülés után. Kósa szavai szerint "jó néhány olyan szervezet van, amely kiterjedt ügynökhálózattal rendelkezik Magyarországon". Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának alelnöke egy tavaly decemberi interjúban így fogalmazott: „Soros köztudottan nemzetállam-ellenes, köztudottan Európa-ellenes, és köztudottan keresztény-ellenes, ami az általa vezényelt globális hálózat tevékenységében rendre kiütközik.”

Értesüléseink szerint a miniszterelnök a felsőoktatásért felelős államtitkárnak, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárnak már kiadta az utasítást, hogy találja meg a módját a Soroshoz köthető Közép-európai Egyetem (CEU) bezárásának.  Nem véletlen, hogy az elmúlt napokban a CEU meghunyászkodva és kétségbeesetten lemondott egy Fideszt kritizáló előadást és a Momentum Mozgalom fórumát. A Magyar Nemzet értesülése szerint Michael Ignatieff rektor egy múlt heti fórumon a „fegyelmezett magatartás” fontosságát hangsúlyozta, és többek között azzal érvelt, az egyetem a magyar intézményrendszer része.

Káncz Csaba jegyzete

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Így ölhet meg minket a klímaváltozás
Kormos Olga | 2021. október 24. 05:34
Bár most épp az őszi időjárást szokjuk, nem árt tisztába kerülni azzal, hogy a nyáron tapasztalható szélsőséges hő hosszútávú egészségügyi problémákat okozhat a szervezetünkben, sőt, halálhoz is vezethet.
Makro / Külgazdaság Szputnyikkal ne menjen Amerikába!
Szakonyi Péter | 2021. október 23. 19:41
Alig több mint két héttel az amerikai határnyitás előtt csak egy biztos: Szputnyik-védőoltással nem lehet majd beutazni az USA-ba. A WHO által elismert oltásokkal - köztük a két kínaival - viszont igen. Az érdeklődés máris nagy és a légitársaságok árat is emeltek.
Makro / Külgazdaság Márki-Zay Péter: ugyanabból lett elegünk, mint az '56-os magyaroknak
Privátbankár.hu | 2021. október 23. 18:46
Az ellenzék közös megemlékezésén mindenki színpadra lépett, aki elindult az előválasztáson, és mindenki az összefogás mellett tette le a voksát - Márki-Zay Péter pedig elmondta, mire készül, ha sikerül leváltania Orbán Viktort.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nagy kegyelem, hogy a nemzeti egység végig fennmaradt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 23. 17:29
A Békemenet közönsége előtt tartotta meg október 23-i ünnepi beszédét Orbán Viktor - a témák között a baloldal, Gyurcsány Ferenc, Soros György, Brüsszel és 1956 is ott volt.
Makro / Külgazdaság Már a világ legnagyobb kőolajexportőre is klímasemlegessé akar válni
MTI | 2021. október 23. 13:19
Negyven éven belül klímasemlegessé akar válni Szaúd-Arábia - persze csak a saját gazdaságára vonatkozóan, az olajexport hatásairól szó sincs.
Makro / Külgazdaság Alkotmányellenes volt a kijárási tilalom, visszafizetik az emiatt kiszabott bírságokat a spanyolok
MTI | 2021. október 23. 10:50
Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején, a korlátozások megszegéséért kiszabott bírságokat.
Makro / Külgazdaság Békemenet, összellenzéki megemlékezés - ma robban be igazán a negyedik hullám?
Privátbankár.hu | 2021. október 23. 10:12
Több tömegrendezvényt is tartanak ma a fővárosban az október 23-i ünnepen: lesz két Békemenet és egy összellenzéki tüntetés, Orbán Viktor is új helyszínen várja az ünneplő tömegeket. Egy rendelettel mára minden korlátozást feloldottak, így a védettséggel nem rendelkezők is szabadon vehetnek részt a rendezvényeken - miközben közel fél éve nem látott csúcson jár az új fertőzöttek csúcsa. Minden szervező arra kéri a résztvevőket: húzzanak maszkot.
Makro / Külgazdaság Lecsapott a Kaszás az al-Kaida egyik vezetőjére
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 23. 08:40
Amerikai dróncsapás végzett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezető tagjával Szíria északnyugati részében - közölte pénteken az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító parancsnoksága (Centcom).
Makro / Külgazdaság A pénzükön ülnek a magyar gazdagok, a szegények inkább kifizették tartozásaikat
Mester Nándor | 2021. október 23. 05:48
Eltérő megközelítéssel állnak hozzá a többletjövedelmükhöz az egyes társadalmi rétegek Magyarországon. A biztonság és a megtakarítás a két mozgatórugó, utóbbi még a közép rétegeknél is növekedett. Közben sokan költenek többet az egészségükre és a lakásfenntartásra és viharos tempóban növekszik az online költések aránya is.
Makro / Külgazdaság A magyarokat is megérinti az európai gáz-para - A hét videója
Izsó Márton - Király Béla | 2021. október 22. 19:45
A gáz ára idén óriási mértékben nőtt, igaz az utóbbi napokban visszaesést láthattunk. Európában továbbra is kiemelt téma a helyzet kezelése, annak ellenére, hogy összeomlásra aligha kell számítani.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos