3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A tüsszentési etikett betartására hívták fel a figyelmet a tévén keresztül.

Meglehet, rekord rövid tájékoztatót tartott ma a köztelevízión keresztül az Operatív Törzs. Talán, ha hat percig tartott a közvetítés, melynek során Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa ismertette a járványügyi előírások megszegőivel szembeni intézkedések adatait, majd Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismételte el a reggel már publikált járványügyi adatokat, ezt követően pedig az oltással, a rendelkezésre álló oltóanyagokkal kapcsolatban adott tájékoztatást - melyek érdemi új információkat nem tartalmaztak ahhoz képest, amelyeket az elmúlt napokban már elmondtak.

A mai tájékoztató résztvevői egy korábbi közvetítés alkalmávalA mai tájékoztató résztvevői egy korábbi közvetítés alkalmával

Újságírói kérdésekre sem adtak választ. Pedig lapunk kíváncsi lett volna arra, hogyan értékeli az operatív törzs, hogy már közel 30 ezer honfitársunk hunyt el a koronavírusra visszavezethetően, milyen következtetések adódnak más országok halálozási statisztikáival összevetve, figyelembe véve az esetleg eltérő nyilvántartási módszertanokat.

Galgóczi Ágnes szerint a járvány harmadik hulláma lecsengőben van, a 19. héten vizsgált szennyvízminták enyhe csökkenést mutatnak. Az osztályvezető ezek közül kiemelte az egri, debreceni, győri, veszprémi, kaposvári adatokat, hozzátéve, hogy kisebb mértékben Budapesten is csökkenést mértek. Felhívta továbbá a figyelmet, hogy ma folytatódik a 16-18 éves korosztályba tartozó regisztráltak oltása a kórházi oltópontokon, de fontos, hogy az érintettek vigyék magukkal a szülői beleegyező nyilatkozatokat.

Az oltóanyagokról pedig azt mondta el, hogy a Szputnyik V- és AstraZeneca-vakcinákra korlázottan, de lehet időpontot foglalni az oltópontokon. Illetve "egy kevés" Pfizer is rendelkezésre áll azok részére, akik sms-ben kaptak időpontot. Ma 334 620 ezer adag vakcina érkezik Magyarországra. Megerősítette, hogy mind az első, mind a második körös oltások folytatódnak, előbbivel kapcsolatban pedig hamarosan tájékoztatást adnak.

A háziorvosoknál is zajlik az oltási terv végrehajtása, itt Sinopharm-, Janssen- és Moderna-oltóanyagot tudnak felvenni a praxisba tartozók.

Végezetül emlékeztetett arra, hogy a javuló járványügyi adatok ellenére továbbra is be kell tartani a higiénés intézkedéseket, ezek sorában említette a "tüsszentési etikett"-et.

Valamint arra kérte az oltakozókat, hogy mindenképpen menjenek el a második oltásra. Tájékoztatását azzal zárta, hogy köszönetet mondott a kormányhivatalok dolgozóinak a járvány alatt tanúsított helytállásukért.

A tájékoztató után a közszolgálati televízió - szokásától eltérően - nem közölte rögtön hírben az elhangzottak kivonatát.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság 80 éve ezen a napon végzetes támadást indított a Harmadik Birodalom
Káncz Csaba | 2021. június 22. 18:39
Noha a Kreml hírszerzői mind Berlinből, mind Tokióból előre jelezték a támadás időpontját, az önfejű szovjet diktátor ezt figyelmen kívül hagyta, annyira bízott szövetségesében. A Barbarossa Hadművelet gyakorlatilag rendszerszintű állam- és népesség-megsemmisítő háború volt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Német-magyar: kitört a szivárványháború, mégis kivilágítanak stadionokat
Wéber Balázs | 2021. június 22. 16:49
Egyre komolyabb politikai hullámokat vet Németországban a magyar labdarúgó-válogatott müncheni vendégjátéka. A bajor város vezetése szivárványszínekben világította volna ki a meccsnek helyet adó arénát a melegellenesnek tartott magyar pedofiltörvény miatt, az UEFA azonban nemet mondott. Más német stadionok viszont szivárványszínbe fognak borulni, Manuel Neuer német csapatkapitány pedig ezúttal is ilyen színű karszalaggal fut majd ki a gyepre.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György: a mai csak egy kamatemelési ciklus kezdete
Csabai Károly | 2021. június 22. 16:41
A jegybankelnök a Monetáris Tanács ülését követő sajtótájékoztatón kilátásba helyezte, a mai, 0,3 százalékpontos MNB-alapkamatemelés után további szigorításokra kerülhet sor. Egészen addig, amíg a májusban 5 százalék feletti infláció vissza nem megy a 3 százalékos jegybanki cél közelébe.
Makro / Külgazdaság Jelentős pénzromlással számol idén még az MNB is
Király Béla | 2021. június 22. 15:46
Ahogy arról lapunk is beszámolt, az MNB Monetáris Tanácsa hosszú idő után 30 bázispontos kamatemelésről döntött. Mint kiderült, a jegybank szerint az idei évben végig a jegybanki toleranciasáv fölött alakul az infláció, így részben erre reagálva döntöttek a kamatemelés mellett.
Makro / Külgazdaság Korszakos döntést hoztak Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2021. június 22. 14:00
Ahogy azt már hetek óta folyamatosan sulykolták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői, a Monetáris Tanács mai ülésén kamatemelést hajtott végre, szerdától a jegybanki irányadó ráta 0,3 százalékponttal, 0,9 százalékra emelkedik. A közel egy évtizede nem látott szigorító lépés indokait az MNB vezetősége, Matolcsy György elnökkel az élen, a 15 órakor kezdődő sajtótájékoztatón ismerteti.
Makro / Külgazdaság Hat évtizedes csúcsra robbant a brit államadósság-ráta
MTI | 2021. június 22. 10:23
Közel 100 százalékos.
Makro / Külgazdaság Közel 10 éve nem látott lépésre készülnek Matolcsy Györgyék
Csabai Károly | 2021. június 22. 05:14
Kamatot utoljára 2011 decemberében emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB), s most valami egetrengetőnek kellene történnie ahhoz, hogy a Monetáris Tanács mai ülésén ne vigye feljebb a 0,6 százalékos jegybanki alapkamatot, amit a vártnál tartósabban velünk maradó magasabb infláció leszorítása indokol. Csupán a kamatemelés mértéke a kérdéses. Míg néhány hete még az tűnt valószínűnek, hogy a ráta most 0,15 százalékponttal növekedhet, s esetleg egy hónap múlva ugyanennyivel, nem kizárt, hogy ez egy lépésben megtörténhet, sőt, vannak olyanok a piacon, akik mára már az 1 százalékos bűvös határ elérését vizionálják.
Makro / Külgazdaság 233 háziorvos adta fel a praxisát a járvány alatt
Kormos Olga | 2021. június 21. 18:46
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvános adataiból az derül ki, hogy a járvány ideje alatt 233 háziorvos hagyta ott a praxisát.
Makro / Külgazdaság Kína elleni háború - az admirális forgatókönyve
Káncz Csaba | 2021. június 21. 15:11
Az admirális úgy kalkulál, hogy egy háború esetén az USA elsősorban a légierejére és haditengerészetére támaszkodna, egy szárazföldi háborút kizártnak tart.  A kommunista pártlap szerint az USA nem tervezi Kína katonai megszállását, mivel Peking nukleáris hatalom.   Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Matolcsy György keményen nekiment a kormánynak
Privátbankár.hu | 2021. június 21. 13:21
A jegybankelnök cikkében hibásnak nevezte, hogy az Országgyűlés elfogadta a 2022. évi költségvetést és annak az 5,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányra vonatkozó előirányzatát, mivel – ahogy Matolcsy György fogalmaz – feleslegesen épít be jelentős kockázatokat a magyar gazdaság működésébe.
Friss
hírlevél
depositphotos