3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Budapest főpolgármestere egy 37 négyzetméteres siófoki üdülő felét engedheti csak meg magának, miközben 30 millió forintra ugrott a tartozása. Tüttő Katának viszont már 15 ingatlana van.

Nyilvánosak a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatai, amikből kiderül például, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek jelentősen változott a vagyoni helyzete 2020-ban. Eddig egy zuglói 115 négyzetméteres ház fele volt az övé, a ház egyébként egy 444 négyzetméteres telken áll. Tavaly azonban egy siófok-sóstói 37 négyzetméteres üdülő fele is a tulajdona lett. Havi bruttó jövedelme 1,5 millió forint. Autója továbbra sincs, ellenben eddig nem volt spórolt pénze, de 2020-ban 1,8 millió forint lakástakarékpénztári megtakarítása gyűlt össze. A tartozásai gyorsabb ütemben szaporodtak: 19 millió forintos bankhitele 30 millió forintra hízott és 3,7 millió forinttal egy magánszemélynek is tartozik.

Karácsony Gergely Siófokon üdül (Fotó: Bánkuti András)
Karácsony Gergely Siófokon üdül (Fotó: Bánkuti András)

Az egyik legvagyonosabb fővárosi politikus, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes: eddig is volt 14 ingatlana, de most már 15 van, hiszen Nagykanizsán visszterhes szerzéssel 77 089 négyzetméter termőföldhöz jutott. Egy 2005-ös Suzuki Swift van a nevén, de 9,5 millió forint magánnyugdíjpénztári megtakarítása és 54 millió forint magyar állampapírja lett. Bankban forintban csak 891 ezret tart, de devizában 34,4 millió forintnak megfelelő összeget. A tartozásai viszont 72 millió forintról 84,9 millió forintra híztak. Havi bruttó jövedelme 1,1 millió forint.

Az ismertebb polgármesterek közül Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere változatlanul Bakonybélen terjeszkedik. A gyönyörű faluban már 2011-2012 óta van például erdő és legelő a nevén, a birtok 2020-ban egy 26295 négyzetméteres szántóval és egy 28180 négyzetméteres szántóval bővült. Értékpapírban 22,2 millió forint, takarékbetétben 10,7 millió forint megtakarítása van a belvárosi polgármesternek, de akad egy 24 millió forintos követelése is. Miközben közel 38 millió forint a tartozása.

A médiában sokat szereplő, MSZP-s Horváth Csaba (zuglói polgármester) változatlanul egy Budapest II. kerületében található, 1278 négyzetméteres telken fekvő, 400 négyzetméter alapterületű családi ház tulajdonosa. A vagyonnyilatkozat alapján üzleti érdekeltségei, autója, nagy értékű ingóságai és tartozásai nincsenek, van viszont 1,6 millió forint készpénze, bankszámláin pedig 6,8 millió forint van (ez 2018-ban 4,6 millió volt), illetve további 149,5 millió forint követelése más szerződés alapján (ez évek óta változatlan), azaz valószínűleg egy meg nem nevezett magánszeméllyel szemben.

A DK erzsébetvárosi polgármestere, Niedermüller Péter korábbi nyilatkozatában egy társasházi lakásban lévő 50 százalékos tulajdonáról, egy 2018-as évjáratú Skodáról, valamint tartozásai között egy 115 ezer eurós kölcsönt tüntetett fel. Legújabb bevallásában a lakás és a kocsi is megvan, ellenben a kölcsön eltűnt és felbukkant 35 millió forint megtakarítás és 1,8 millió forint pénzintézeti követelés. Pikó András, Józsefváros első számú embere (egykori klubrádiós riporter) nem tüntette fel bevallásában, havonta mennyit keres. Ellenben mintegy 9,3 millió forintnyi megtakarítása van eurós értékpapírban, az egyik magánnyugdíjpénztárban pedig 2 millió forint szerepel a nevén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nem várt helyről jött a hidegzuhany Varga Mihályra
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 16:27
A kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság Oroszország nem fizet a semleges színekben induló sportolóinak
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 16:01
Az orosz állam nem fizet pénzdíjat azoknak az orosz sportolóknak, akik semlegesként indulnak a jövő nyári párizsi olimpián.
Makro / Külgazdaság Döntött a Fidesz: tovább csúszik a svédek NATO-csatlakozásának megszavazása
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 14:59
Kétnapos frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Esztergomban, ahol ma Kocsis Máté, a Fidesz újra megválasztott frakcióvezetője Svédország NATO-csatlakozásáról is beszélt.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: "Akár folyamatban lévő beruházásokat is leállíthatunk"
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 14:39
A kormány és a jegybank egyetért abban, hogy a gazdaság legnagyobb problémája az infláció, az elsőszámú feladat pedig az infláció letörése – hangsúlyozta Varga Mihály a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén. A pénzügyminiszter kiemelte: az infláció leszorításával és az egyensúlyi mutatók javításával a magyar gazdaság jövőre visszatérhet a fenntartható növekedési pályára.
Makro / Külgazdaság Nagy bajban van a fiatal generáció
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 14:20
A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét anyagi szempontból, ennek ellenére jelenleg mindössze csak a megkérdezettek 35 százaléka fekteti be a pénzét vagy tesz félre megtakarítási céllal – derült ki az OTP Bank friss felméréséből, amely arra is rávilágított, ennek egyik oka, hogy a válaszadók többsége szerint nem érdemes kis összegekben megtakarítani.
Makro / Külgazdaság Lekopírozták Matolcsy Györgyéket Londonban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 13:41
Nem módosította alapkamatát a Bank of England, hasonlóan a Magyar Nemzeti Bankhoz, amely augusztus végén szintén változatlanul hagyta. A brit jegybank csütörtöki bejelentése alapján a monetáris tanács az eddigi 5,25 százalékon hagyta az irányadó kamatlábat.
Makro / Külgazdaság Ausztriában már belőtték az egynapos autópálya matrica díját
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 13:22
Eddig az osztrákoknál is minimum tíznapos matricát kellett venni, de most itt van az újítás. 
Makro / Külgazdaság Csaknem húsz év után ismét Kínába látogatott a szíriai elnök
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 13:01
Bassár el-Aszad szíriai elnök csütörtökön megérkezett a kelet-kínai Hangcsouba, így csaknem húsz év után látogat ismét az ázsiai országba, első alkalommal a több mint egy évtizede tartó diplomáciai elszigeteltség és a félmillió halálos áldozatot követelő polgárháború kezdete óta.
Makro / Külgazdaság Hoppá! A magyarok kétharmada bevezetné az eurót
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 12:31
És természetesen maradna az EU-ban.  
Makro / Külgazdaság Újabb uniós ország adhat F-16-osokat Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 11:46
Dánia és Hollandia mellett most Belgium is fontolgat egy ilyen lépést.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG