<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Szinte lehetetlen, hogy a kitűzött határidőig minden családot tudjanak egyesíteni.

Az amerikai szövetségi bíróság úgy tűnik, teljesen keresztbe tett Trump tervezett bevándorlási intézkedéseinek, a san diegoi bíróság ugyanis arra kötelezte a kormányzatot hogy egyesítsék a mexikói határnál szétválasztott családokat. A Trump-adminisztráció most ködös bejelentést tett, miszerint minden öt év alatti gyerek visszakerülhet gondozóihoz – amennyiben jogosultak erre - írja a Reuters.

A szövetségi bíró szerint a kijelentés zavaros, és pontosan tudják, hogy a kormány elmaradásban van az eredeti határidőtől. A családegyesítési folyamatokat a tervek szerint máig kellett volna végrehajtani, a kormány szerint azonban néhány fiatalkorút nem lehet visszaadni családjának, mivel szüleiket azóta deportálták, vagy eljárás zajlik ellenük. Az ítélet szerint a mai napig minden öt év alattinak, július 26-ig pedig az összes kiskorúnak vissza kell térnie törvényes gondozóihoz.

Nem tudják tartani a határidőt

A Fehér Ház szerint a „zéró toleranciás” határellenőrzések során mintegy 2300 gyermeket választottak el családjuktól, ennek azonban véget vetettek az intenzív tüntetéseknek köszönhetően. Az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) szerint a kormány még a közelébe sincs, hogy minden 5 év alattit visszajuttasson szüleihez, állításuk szerint a vezetés nem osztott meg konkrét adatokat az eddig elért eredményekkel kapcsolatban.

Megakadályozták Trump lelketlen tervét

A bíróság nem engedélyezi a fiatalkorúak hosszútávú elzárva tartását. Tovább >>>

A botrányos intézkedések óta többször is módosították az egyesítéssel kapcsolatos várakozásokat, legutóbb kedden tettek közzé nyilatkozatot, aszerint eddig 4 gyermek került vissza szüleihez, 34 további pedig csütörtökig követi példájukat. A várakozások szerint Trump kormányának igencsak nehéz lesz július 26-ig a fennmaradó több mint 2000 gyermeket visszajuttatni családjaikhoz.

Az amerikai elnök a többek mellett a demokrata pártot kritizálta Twitter-bejegyzésében, amiért nem kívánják megjavítani a „hibás bevándorlási rendszert”. A bírák irányítanak mindent, az illegális bevándorlók pedig tisztában vannak ezzel, csak kihasználják a gyerekeket! – írta.

Ha a kormánynak nem sikerül tartania a határidőt, az ACLU büntető intézkedéseket is mérhet a kormányzatra. A Fehér Ház reakciójában kifejtette, hogy a háttérellenőrzések procedúrája jelentősen lassítja a szülői viszony megállapítását és a családtagok felkutatását.

Betelt a pohár: Trump ellen fordult saját országa

Finoman szólva is ellentmondásos rendeletet hozott az amerikai elnök a bevándorló családok szétválasztásának ratifikálásával. Trumpot számos állam egyszerre perelte be a kegyetlen és törvényellenes hozzáállásáért, a fiatalokat ugynis nem tarthatják fogva pár napnál tovább. Az elnök kitart a zéró tolerancia mellett és továbbra is hangsúlyozza: senkit nem fogadnak be, aki illegálisan érkezett az USA-ba. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Makro / Külgazdaság Javul a japán gazdaság
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 16:53
A vártnál jobban nőtt a japán GDP az első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Bukarest hazaküld 40 orosz követségi embert
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 16:28
Mélyponton vannak a román-orosz kapcsolatok Putyin háborúja miatt.
Makro / Külgazdaság Putyin erősen löveti Herszon belvárosi körzeteit
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:58
Az orosz erők ágyútűz alá vették csütörtökön az árvíz sújtotta Herszon városát - közölte Olekszandr Prokugyin, a herszoni régió kormányzója a Telegramon.
Makro / Külgazdaság Megint rákaptak a kínaiak az új autókra
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 14:11
Májusban 7,3 százalékkal, 1,76 millióra emelkedett az eladott új személygépkocsik száma az előző hónaphoz képest - közölte a kínai személyautók szövetsége (CPCA) csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Az olcsóbbá vált energiahordozók jót tettek a külkereskedelemnek
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 13:39
Javultak a cserearányok. 
Makro / Külgazdaság Így fogadták Novák Katalint a svájci parlamentnél - videó
Wéber Balázs | 2023. június 8. 12:20
A köztársasági elnök kétnapos látogatáson jár Liechtensteinben és Svájcban.
Makro / Külgazdaság Ismét példát mutattak a románok nekünk egy fontos ügyben
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 12:10
A román kormány a pedagógusok társadalmi megbecsülésének javításáról fogadott el szándéknyilatkozatot.  
Makro / Külgazdaság Ez lenne az a bizonyos tüdőlövés? Recesszióban maradt az eurózóna gazdasága
Litván Dániel | 2023. június 8. 11:56
A legfrissebb adatok szerint a várakozásokat alulteljesítve az idei első negyedévben is tovább csökkent az eurózóna GDP-je.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyéket is lépéskényszerbe hozta a mai inflációs adat
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 10:57
Az infláció mérséklődése a következő hónapokban is folytatódhat az alapanyagárak és a termelési költségek csökkenése miatt.
Makro / Külgazdaság Mi történik? Közel 10 százalékkal drágult a gáz két nap alatt
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 10:22
Nem csillapodik a gázár-emelkedés, a tegnapi 6 százalék után ma is 3 százalék feletti pluszban cserél gazdát az irányadó TTF-típus a rotterdami árutőzsdén.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG