3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Medián ügyvezető igazgatója június 5-én, szerdán délután fél 4-kor lesz a vendégünk. Az egy napon, június 9-én, vasárnap megtartandó önkormányzati és európai uniós választások apropóján zajló beszélgetésen szokás szerint nemcsak mi kérdezzük Hann Endrét, hanem Önök is, ehhez csak egy ingyenes regisztrációra van szükség.

Vészesen közelednek az önkormányzati és európai uniós parlamenti választások és túlzás nélkül állítható, hogy a rendszerváltás óta lebonyolított valamennyi voksolásnál nagyobb a bizonytalanság atekintetben, mi lesz a végeredmény. Méghozzá Magyar Péter közéletbe való berobbanása miatt. Most szinte mindenki azt találgatja, vajon az újsütetű politikus régóta nem látott elánnal folytatott kampánya mennyit hozhat a Tisza Pártnak. Legyőzhető-e a Fidesz? És mi lesz a „hagyományos” ellenzékkel?

E tekintetben ilyenkor mindig, mindenhol, vagyis szerte a világban a közügyek iránt érdeklődő választópolgárok értelemszerűen a közvélemény-kutatóktól remélnek némi fogódzót. Ám a már említett bizonytalanság az e szakmát idehaza művelők kutatási eredményeiben is visszatükröződik. Még soha nem volt ekkora eltérés közöttük.

Vajon mi lehet ennek az oka? Erről is kérdezzük az egyik érintett, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatóját, Hann Endre szociálpszichológust a Klasszis Média Lapcsoport következő klubrendezvényén. Beszélgetőpartnerünkre azért esett a választásunk, mert a Medián az a közvélemény-kutató, amelynek az 1990-től lezajlott választások előtti előrejelzései a legközelebb voltak a végeredményekhez.

Június 5-én, szerdán Hann Endre lesz a Klasszis Klub vendége
Június 5-én, szerdán Hann Endre lesz a Klasszis Klub vendége
Fotó: Bánkuti András

Következő klubrendezvényünk arra is alkalmat ad, hogy egy kicsit belemélyedjünk a közvélemény-kutató szakma műhelytitkaiba. Mindenekelőtt abba, hogyan változott a módszerük az utóbbi közel három és fél évtized során, mennyire más most a kérdezés és a kérdezőbiztosok dolga, mint mondjuk volt az 1990-es években, az internet rohamos térhódítása előtt, vagy a 2020 tavaszán kitört Covid-világjárványt megelőzően.

A szokás szerint ezúttal is egyórásra tervezett beszélgetés során azonban szokás szerint nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Hann Endrének, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A június 5-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 07:04
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentett döntése alapján érvényben maradt a magyar szuverén devizakötelezettségek "BBB" szintű osztályzata.
Makro / Külgazdaság Megint többet kell fizetni hétfőtől a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 18:41
Vége a jó világnak.
Makro / Külgazdaság Máris megvan a vámháború első áldozata? Mi lesz a pálinkákkal?
Buksza blog | 2024. június 14. 16:08
Az Európából Kínába szállított szeszesitaltermékek, például pálinkafélék, mondjuk a francia konyak lehet az első európai áldozata a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámra adott pekingi válasznak.
Makro / Külgazdaság Putyin Zaporizzsja és Herszon megyét is magának követeli
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 14:20
Aligha elfogadható ez Ukrajnának.
Makro / Külgazdaság Áprilisban csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 13:25
Az előző havinál és a vártnál is jóval kisebb külkereskedelmi többlettel zárta áprilist az euróövezet az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken publikált első becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Áll a bál a Vörös-tengeren is, súlyosan megsebesült egy matróz
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 11:14
Húszi rakéták vettek célba több hajót is, egy súlyos sebesült is van.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor is beismerte, hogy bajban van Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:44
"Két hölgy" miatt. Ha nem jön össze az új frakció, még messzebb kerül Brüsszel elfoglalása, márpedig a magyar miniszterelnök szerint sem áll jól a dolog.
Makro / Külgazdaság Kezdődik a háború Kína és Brüsszel között?
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 09:46
Pekingben közölték, nem hagyják válasz nélkül az ellenséges lépést, megtorló intézkedések jöhetnek.
Makro / Külgazdaság Kapott egy jó hírt Lázár János
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 08:31
A márciusi kiábrándító adatok után jelentősen javult egy fontos gazdasági mutató.
Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG