Klasszis Klub

Klasszis Klub - a Privátbankár.hu, az mfor.hu és a Piac & Profit klubrendezvényeinek gyűjtőoldala, beszámolók és videók a klubtalálkozókról.

Turizmus Tervezgeti a nyaralást? Érdemes lehet északnak venni az irányt 
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 13:23
A közelgő szabadságok idején érdemes kellemes klímájú, északi úti célt választani, hogy a szinte egész nyáron tartó hőség, hosszan tartó szárazság ne keserítse meg a kikapcsolódás, a pihenés idejét - véli Czeiszing Miklós. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk - szóba került az is, miért érdemes a magyar turistáknak Németországot választani, mennyi érdekes látnivaló, természeti és kulturális érték várja őket az országban, amely idén nyáron a foci Eb lázában ég majd. 
Makro / Külgazdaság Zsiday Viktor: a kormány azt szeretné, hogy minden évben pár százalékot gyengüljön a forint 
Csabai Károly | 2024. március 16. 10:54
A Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjével a Klasszis Klub március 13-ai adásában beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Csakis Orbán Viktor utasíthatta Novák Katalint a kegyelem megadására - véli Lengyel László 
Csabai Károly | 2024. március 2. 17:58
Bár a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját a róla készült internetes szócikk közgazdászként jellemzi, a Klasszis Klub február 28-ai adásában vele folytatott beszélgetésben a legkevesebb szó a gazdaságról esett. Elvitte ugyanis a fókuszt a rendszerváltás utáni legnagyobb botrány, mely Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezetett. Ha nem látta, vagy szeretné újra megnézni, itt és most megteheti.
Makro / Külgazdaság Ha napokon belül nem kapják meg a pedagógusok az őket megillető béremelést, Brüsszel elzárhatja a pénzcsapot 
Csabai Károly | 2024. február 18. 17:33
Ezt is kijelentette Nagy Erzsébet a Klasszis Klub idei harmadik, február 14-ei online adásában, ahol a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivőjével a hazai oktatás helyzetéről, a pedagógusbérekről, a kormánnyal való egyeztetésről és még sok minden másról beszélgettünk.
Nemzetközi Mit akar Putyin Ukrajnában? Szakértőket kérdeztünk a Klasszis Klubban – videó 
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2024. február 4. 18:26
Hol tart most az orosz-ukrán háború? Mi vagy ki a fő felelőse a történteknek? Magyarország érdekét szolgálja az Orbán-kormány különutas politikája, vagy a szakadék felé viszi az országot? És mit akar Putyin valójában Ukrajnában? Erről is kérdeztük vendégeinket, Bendarzsevszkij Antont, Káncz Csabát, Kis-Benedek Józsefet és Stier Gábort lapcsoportunk rendezvényén, a Klasszis Klub Live-ban. Az erősen eltérő álláspontok tanulságos vitát eredményeztek, ezért is ajánljuk megtekintésre videónkat!
Makro / Külgazdaság László Csaba: a magas nyomású gazdasággal a kormány komoly kockázatot okoz 
Csabai Károly | 2024. január 21. 14:21
A volt pénzügyminiszterrel, közgazdásszal, adószakértővel, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárával a Klasszis Klub idei első, január 17-ei online adásában beszélgettünk a hazai gazdaságról, a költségvetésről, a GDP-ről, inflációról, a monetáris politikáról, az európai uniós forrásokról, valamint az euró potenciális magyarországi bevezetéséről.
Makro / Külgazdaság Szintet lépett idén a Klasszis Klub – mutatjuk, melyek voltak a legnézettebb adásaink 
Csabai Károly | 2023. december 25. 10:31
Idén is folytatódott a Klasszis Klub, a Klasszis Média Lapcsoport 2021 februárjában elindult rendezvénysorozata, sőt szintet lépett. Egyrészt immár havonta nem egy, hanem két adásra került sor. Másrészt a Covid miatti kényszerű módi, az online mellett már személyes részvételű panelbeszélgetéseket is rendeztünk, több jeles hazai személyiség közreműködésével.
Makro / Külgazdaság Petschnig Mária Zita: olyan politikát folytat az Orbán-kormány, amely elriasztja a nyugati befektetőket 
Csabai Károly | 2023. december 19. 15:02
A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársával és Kéri László politológussal a Klasszis Klub idei utolsó, december 14-ei adásában beszélgettünk a hazai gazdaságról, az európai uniós forrásokról és a jövő évi önkormányzati és EU-s parlamenti választásokról.
Makro / Külgazdaság Simor András: az MNB megszegte a törvényi kötelezettségét 
Csabai Károly | 2023. december 3. 11:15
Ezt is kijelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, akivel a Klasszis Klubunk legutóbbi adásában beszélgettünk a hazai makrogazdasági helyzetről, az inflációról, a GDP-ről, a reálbérekről és természetesen az immár örökzöldnek számító témáról, nevezetesen arról, hogy mikor juthat hozzá Magyarország az őt megillető uniós forrásokról. De emellett a kormány és az MNB között egyre élesebb konfliktus is szóba került, valamint az euróbevezetés. Ha szeretné visszanézni a beszélgetést, vagy azt esetleg elmulasztotta, most megteheti.
Makro / Külgazdaság Egyértelmű, hogy a Hamászt meg kell semmisíteni – mondja Szalay-Berzeviczy Attila 
Csabai Károly | 2023. november 17. 15:01
Ezt is kijelentette a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke, egyetemi szakközgazdász, történész, fotóművész, aki egykori öttusázóként egy budapesti olimpia megrendezését is a szívügyének tekinti. Széles érdeklődési köre és kompetenciája alapján a Klasszis Klubunk legutóbbi adásában az orosz-ukrán háború, az izraeli-palesztin konfliktus, a magyar gazdaság helyzete, az uniós források ügye, Kína világgazdasági szerepe is szóba került, valamint az, hogy Budapest rendezhet-e valaha olimpiát. Ha szeretné visszanézni a beszélgetést, vagy azt esetleg elmulasztotta, most megteheti.
Makro / Külgazdaság Nincs koncepciója az Orbán-kormánynak hosszútávon - Donáth Anna volt a Klasszis Klub vendége 
Székely Sarolta | 2023. október 6. 09:35
A Klasszis Médiához tartozó Mfor.hu és Privátbankár.hu közös online rendezvénye, a Klasszis Klub immár 37. adásához érkezett, melynek vendége ezúttal Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője volt. Az egyórás beszélgetés során a politikus elárulta, tényleg köthet-e külön alkut Brüsszel az Orbán-kormánnyal annak érdekében, hogy ne blokkolja az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást.
Makro / Külgazdaság Karácsony Gergely annak drukkol, hogy legyen megállapodás Brüsszellel az uniós pénzekről 
Csabai Károly | 2023. szeptember 21. 19:21
A főváros főpolgármesterével a lapunkat is megjelentető Klasszis Média által szeptember 20-án online megrendezett Klasszis Klubban beszélgettünk. Az interjú az OTP Bank által Karácsony Gergely 99 Mozgalma ügyében tett, éppen aznap nyilvánosságra került feljelentés kommentálásával kezdődött, de aztán szóba került Budapest gazdasági helyzete, az M0-ás fizetőssé tétele, a biciklisávok megvédése céljából kikerült "Karácsony-cölöpök", az EU-források, az Egészséges Budapest Program, s természetesen a 2024 júniusi önkormányzati választások, amelyek egy napra esnek az európai parlamenti voksolással. Ha szeretné visszanézni a beszélgetést, vagy azt esetleg elmulasztotta, most megteheti.
Makro / Külgazdaság Ligeti Miklós: Magyarországon sokkal szofisztikáltabban verték szét a jogállamiságot, mint Lengyelországban 
Csabai Károly | 2023. szeptember 12. 09:36
Ezt a véleményét is megosztotta a Transparency International Magyarország jogi igazgatója a lapunkat is megjelentető Klasszis Média által szeptember 7-én online megrendezett Klasszis Klubban. A beszélgetés során egyebek mellett szó esett arról, mik is azok a jogállamisági feltételek, amelyek teljesítéséhez köti az Európai Unió a Magyarországot megillető forrás nyújtását. De kiderült az is, meg lehet szüntetni-e egy alapítványt, akár azt, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hozott létre, akár a közérdekűeket, amelyeket a közvélemény modellváltó egyetemi alapítványokként ismer. Ha szeretné visszanézni a beszélgetést, vagy azt esetleg elmulasztotta, most megteheti.
Makro / Külgazdaság Chikán Attila szerint az EU-s források hiánya nagy mértékben gátolja a versenyképességünk javítását 
Csabai Károly | 2023. augusztus 26. 09:59
Ezt  a véleményét is megosztotta a volt gazdasági miniszter, a Budapesti Corvinus Egyetem Versenyképesség Kutató Központjának igazgatója a lapcsoportunk által augusztus 23-án online megrendezett Klasszis Klubban. A beszélgetés során szó volt arról, hogy mit is jelent egy ország esetében a versenyképesség, az miben tér el például egy termékétől vagy egy szolgáltatásétól, miközben Chikán Attila segített értelmezni Magyarországnak a nemzetközi versenyképességi rangsorokban elfoglalt, sajnálatos módon szerény helyezését. Ha szeretné visszanézni a beszélgetést, vagy azt esetleg elmulasztotta, most megteheti.
Makro / Külgazdaság Kemény Dénes: Ha Athén meg tudott rendezni egy olimpiát, akkor Budapest is képes lehet erre 
Privátbankár.hu | 2023. július 16. 11:01
Július 17-én kezdődik a vízilabda világbajnokság Fukuokában, így aligha lehetett volna illetékesebb személlyel latolgatni az esélyeket a lapcsoportunk által ezúttal online rendezett Klasszis Klubban, mint a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával. Aki ugyanakkor arról is elmondta a véleményét, hogy lehet-e újabb polós aranycsapat, valamint, hogy rendezhet-e valaha olimpiát Magyarország. De a manapság vélhetően mindenkit érintő témákban - Covid, háború, infláció - is megnyilatkozott. Ha  szeretné visszanézni a beszélgetést, vagy azt esetleg elmulasztotta, most megteheti.
Turizmus Higgyünk a szállásértékelő oldalaknak, vagy manipulálható, ami ott szerepel? 
Privátbankár.hu | 2023. július 5. 18:47
Klasszis Klubunk június 28-i adásában Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület nKft. (MTMT) ügyvezetője volt a vendégünk, akivel a javában tartó hazai szálláshelyminősítések, csillagok odaítélésének területét jártuk körbe. Szó volt sokismeretlenes egyenletekről, csillagokról, csillaghullásokról, valós vagy manipulált vendégértékelésekről, a mai kor vendégének elvárásairól, a hazai szálláshelyek más országbeliekkel való összehasonlításáról, sőt, még arról is, megéri-e ma, Magyarországon gondolkodni arról, hogy nyissunk-e akár kisebb, akár nagyobb volumenű szálláshelyet, és ha a válasz igen, akkor, hogyan kezdjünk hozzá?
Ingatlan Mindenkinek jó a zöld forradalom az ingatlanpiacon  
Mester Nándor | 2023. június 17. 15:19
A fejlesztő, az üzemeltető és a minősítési szakértő is azt sürgette, hogy a jelenlegi épületállomány megújítására összpontosítsanak a piaci szereplők és az állam is a szabályozási oldalról. 
Makro / Külgazdaság Lázár János: az akkumulátorgyár körüli társadalmi vitát nem szabad elfojtani, hanem ki kell beszélni 
Csabai Károly | 2023. június 16. 16:26
Egyebek mellett ezt is kijelentette az építési és közlekedési miniszter a Klasszis Klubban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen, amelynek résztvevője volt még Ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója és Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke. A hetven perces beszélgetés során szóba került az építőipar ez évi visszaesése, a jövő évi kilátások, a zöldesítés, a most parlamenti vita alatt álló új beruházási törvény, valamint az is, van-e realitása egy nyugat-európai mintájú hazai bérlakás-építési programra. 
Makro / Külgazdaság Kunetz Zsombor: igenis létezik VIP-lista a Mentőszolgálatnál, kérdés, mi indokolja ezt 
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 15:33
Mi más lehetett volna az orvossal, egészségügyi elemzővel az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klubban online lefolytatott beszélgetés apropója, mint a Mentőszolgálatnál történtek, amelyekre Gálvölgyi János sajnálatos esete világított rá. Emellett szóba került a Takács Péter-féle egészségügyi reform egyik legvitatottabb eleme, az ügyeleti rendszer, az ápolók januárra júliusra tolódott, az inflációt sem biztos, hogy fedező béreemelése. Valamint az is, mit lehet tenni a kórházi várólisták csökkentéséért, megoldás lehet-e például az, hogy a magánegészségügy besegít a tb-támogatott kezelések arányának növelésével.
Makro / Külgazdaság Dráma, ha még jobban kiszorulunk az EU-ból - Dobrev Klára volt a Klasszis Klub vendége 
Székely Sarolta | 2023. május 13. 11:34
Az infláció, a jövő évi költségvetés mellett a Magyarország és az Európai Unió viszonya is terítékre került az Mfor.hu és a Privátbankár.hu közös online rendezvényén, a Klasszis Klubban, ahol Dobrev Klára európai parlamenti képviselő, árnyék-miniszterelnök volt a vendégünk szerdán. Hazánk helyzetéről szólva kifejtette: nemcsak a szövetség szélére szorult ki már hazánk, de már zajlik a csendes Huxit, mely nagyon veszélyes folyamatokat indíthat el. A beszélgetés során az is kiderült, mit szól ahhoz, hogy az MSZP kiterjesztené az árstopok intézményét például a strandbelépőkre is.
Makro / Külgazdaság Oszkó Péter ősz előtt nem számít arra, hogy megérkeznek az EU-s pénzek 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2023. április 29. 11:44
A Bajnai-kormány pénzügyminisztere, kockázatitőke-befektető, üzletember volt az Mfor.hu és Privátbankár.hu közös rendezvénye, a Klasszis Klub vendége.
Makro / Külgazdaság Szkeptikus az EU, hogy megállapodik a magyar kormánnyal júliusig - Ujhelyi István volt a Klasszis Klub vendége 
Privátbankár.hu | 2023. április 15. 11:42
Az Mfor.hu és Privátbankár.hu közös rendezvényének, a Klasszis Klubnak volt vendége Ujhelyi István, EP-képviselő, az Esély Közösség alapítója csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: a következő félév mozgalmas lesz, nem fogunk unatkozni 
Csabai Károly | 2023. március 27. 10:22
Nem lesz jó vége annak, ha a kormány és a jegybank egymás ellen ható intézkedéseket hoz – ezt mielőbb meg kell szüntetni. A betétikamat-stop apropóján ez is elhangzott a legutóbbi Klasszis Klubban, ahol ezúttal első alkalommal személyes beszélgetés keretében faggattuk banki szakértőinket. Szó volt még arról, lesz-e elég hitel, milyen kiszorító hatást válthatnak ki az állam kedvezményes kamatozású kölcsönei. Valamint arra is jutott idő, hogy a kerekasztal résztvevői arról is elmondják a véleményüket, kell-e tartani attól, hogy az utóbbi hetek bankcsődjei a 2008-ashoz hasonló válságot okozhatnak. 
Makro / Külgazdaság Rácz András a háborúról: a magyar kormánynak irányt kellene váltania 
Wéber Balázs | 2023. március 25. 15:47
Tűzszünetre a közeljövőben nincs esély az orosz-ukrán háborúban, a harcok évekig is elhúzódhatnak, hosszú távon pedig Ukrajna bírhatja tovább erővel – ebben nagyjából egyetértettek Klasszis Klub Live rendezvényünk külpolitikai kerekasztalának résztvevői. De kik harcolnak valójában egymással? Milyen egy háborús ország belülről? Mennyiben szigeteli el Magyarországot a kormány politikája, és le kellene-e cserélni a magyar külügyminisztert? Ez is szóba került a fórumon.  
Makro / Külgazdaság Bojár Gábor: önállóan gondolkodni képes emberek sokaságára nincs szüksége a Fidesznek 
Privátbankár.hu | 2023. március 11. 11:48
Az üzletember, vállalkozó volt az e heti Klasszis Klubunk vendége. 
Makro / Külgazdaság Jaksity György: a világon egyedülállóan magas a kamat nálunk – videón a Klasszis Klub 
Privátbankár.hu | 2023. február 18. 11:44
A közgazdásszal, a Concorde Értékpapír Zr. alapítójával jó sok témát körbejártunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klubban.
Makro / Külgazdaság Kovács Gergely: az EU nem arra lett kitalálva, hogy olyan szereplők legyenek benne, mint Magyarország 
Székely Sarolta | 2023. február 4. 11:41
Kétéves születésnapját ünnepeli most az Mfor.hu és a Privátbankár.hu online rendezvénye, a Klasszis Klub. Ezúttal Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt vendégünk, akivel a következő évi választások mellett beszélgettünk a közbeszerzésekről, uniós pénzekről és az ellenzék állapotáról is.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: igaza van Orbán Viktornak, ez valóban sufnituning 
Király Béla | 2023. január 18. 18:41
A Klasszis Klub vendége ezúttal Holoda Attila energetikai szakértő volt, akivel a részletesen kitárgyaltuk az aktuális energiapiaci helyzeteket. A szakértő beszélt arról, hogy a világpiaci áresés ellenére miért nem kap a magyar lakosság olcsóbb energiát. Reagált a magyar kormányfő önkritikusnak tekinthető kijelentésére, és az is szóba került, hogy szükség van-e Paks 2-re, de vajon megvalósulhat-e belátható időn belül az oroszokkal a beruházás. Holoda Attila arról is beszélt, hogy szerinte milyen hibákat követett el a kormány az energiapolitikában.
Makro / Külgazdaság Surányi György, Bokros Lajos, Rácz András - illusztris vendégeink voltak az idei Klasszis Klubokon 
Székely Sarolta | 2022. december 28. 19:06
Lassan két éve lesz annak, hogy elindult lapcsoportunk Klasszis Klub rendezvénye, mely keretében havonta egy-egy ismert hazai közéleti személyiséggel beszélgetünk online, akitől olvasóink is kérdezhetnek. Idézze fel velünk a 2022-es év legnagyobb érdeklődéssel övezett vendégeit!
Makro / Külgazdaság Káncz Csaba: Moszkva és a Nyugat is nagyot hibázott Ukrajna ügyében 
Wéber Balázs | 2022. december 17. 11:57
Ukrajnában most nincs reális esély a tűzszünetre, a harcok a jövő évben is elhúzódhatnak, mondta el Káncz Csaba lapcsoportunk Klasszis Klubjában.  A nemzetközi politikai szakértő szerint mind Moszkva, mind a Nyugat súlyos hibákat követett el, fontos lobbicsoportok pedig a háború elhúzódása mellett állnak. Magyarországgal kapcsolatban kifejtette: „a magyar rezsim” kitart a Moszkva-Belgrád tengely mellett, amit az ukrán elit „szürkezónás destabilizáció” formájában bosszulhat meg a háború után.
Agrár Az ársapka hatása: jövő év végéig többezer kisbolt húzhatja le a rolót – véli Raskó György 
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 19:14
Immár 21. alkalommal került sor lapcsoportunk Klasszis Klub-rendezvényére, amelyen 2021 februárjától havonta rendszeresen beszélgetünk a hazai közélet egy-egy neves személyiségével, egy órán keresztül. Ezúttal Raskó György agrárközgazdász, gazdálkodó, az Antall-kormány idején, 1991-94 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára volt a vendégünk, akinek nemcsak mi, hanem a szép számú nézőközönség is feltehette és fel is tette a kérdéseit.
Makro / Külgazdaság Balázs Péter: kellemes miniszter Navracsics Tibor, de nincs hátországa 
Wéber Balázs | 2022. október 22. 11:34
A kormány korrupcióellenes vállalásai jó irányba mutatnak, és gyökeres fordulatot jeleznek a brüsszeli magatartásában, mondta el lapcsoportunk Klasszis Klubjában Balázs Péter. A volt uniós biztos szerint ugyanakkor ez a magatartás nincs összhangban az itthonival, a fordulat oka pedig a pénz. Navracsics Tibort egy „Európában jártas, kellemes miniszter”-nek tartja, a kormány ugyanakkor nem biztosítja neki a hátországot. Valamennyi pénzt kapunk majd az EU-tól, de a jogállamisági eljárás nem fog lezárulni.
Makro / Külgazdaság Dávid Ferenc: kutya kötelessége a kormánynak idehozni az uniós pénzeket bármi áron 
Székely Sarolta | 2022. október 1. 12:21
A jelenlegi 15 százaléknál is magasabb inflációt már Forma-1-es tempónak nevezte vendégünk, Dávid Ferenc közgazdász, az árnyékkormány gazdasági minisztere a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban. A kicsivel több mint egyórás beszélgetés során kitértünk a forint árfolyamára, a monetáris politika hibáira, valamint a minimálbér-tárgyalások nehézségeire is.
Makro / Külgazdaság Bokros Lajos: a kormány a recessziótól való félelmében elengedi az inflációt 
Csabai Károly | 2022. szeptember 10. 12:09
Így reagálnak Orbán Viktorék a stagflációs helyzetre a volt pénzügyminiszter, egyetemi tanár, közgazdász szerint, vagyis a növekvő infláció, csökkenő gazdasági növekedés kombinációjára. Bokros Lajos a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban ugyanakkor arra is rámutatott, azért, hogy a dolgok idáig fajultak, a hazai bankok is okolhatók, amelyek úgymond túlhitelezésbe hajszolták bele a hazai gazdaságot.
Makro / Külgazdaság Már a Michelin-ellenőrök sem a régiek - Rácz Jenő sztárséf volt Klasszis Klubunk vendége 
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:55
Két hazai topgasztronómiai helyet visz Budapesten a sztárséf, aki Klasszis Klubunk júliusi vendégeként többek közt elárulta, miről ismerhető fel a Michelin-ellenőr, és kiderült, már nemcsak a vendéglátás, hanem a Michelin-ítészek körében is dúl a munkaerőhiány - világszinten.  Tőle tudtuk meg azt is, mi a helyzet most, a nyári csúcsidőszak táján a Balatonnál, ki hol és mennyit keres, illetve, hogy lehet, és miért képtelen sokszor a fővárosi vendéglátóipar szcéna Budapestre csalogatni a tó körül dolgozó szakembereket, konyhai kisegítőket, felszolgálókat, azokat, akikre pedig szükség lenne, mert nélkülük nem lesz kiszolgálva a vendég.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak 
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság "Az atomháború gyakorlatilag kizárt" – az ukrán krízisről kérdeztük Rácz Andrást 
Wéber Balázs | 2022. április 29. 17:16
Szinte nulla az esélye annak, hogy atomháború tör ki a NATO és Oroszország között, jelentette ki Rácz András lapcsoportunk rendezvényén, a Klasszis Klubban. Az Oroszország-szakértő szerint Moszkva a NATO területét nem fogja támadni, Magyarország a szövetség tagjaként katonailag biztonságban van. Szerinte Ukrajna fenn fog maradni, ugyanakkor valószínűleg további területi veszteségeket szenved majd el. A beszélgetésben szó esik még Putyin céljairól és elmeállapotáról, a háborús bűnökről, egy esetleges puccsról, a svéd-finn NATO-közeledésről és a hosszútávú orosz-ukrán jövőről is.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Azért kérünk Brüsszeltől, mert nagyon kell a pénz 
Privátbankár.hu | 2022. március 25. 17:22
Az inflációt nem hiába érezzük magasabbnak a hivatalosnál, az energiaárak befagyasztása és a lakhatási költségek kis súlya is ezt okozza. De ezt az árkülönbséget meg kell fizetni, az elfojtott drágulás felszínre tör majd. A költségvetés hatalmas terheket vett a nyakába, nem lesz könnyű finanszírozni. Megszorításokra és EU-s pénzekre lenne szükség.
Makro / Külgazdaság Hadházy Ákos: nem sok olyan miniszter tudok, akire ne kérhetne börtönbüntetést az ügyészség 
Litván Dániel | 2022. március 10. 14:48
A korrupcióellenes magánhadjáratával országos hírnévre szert tett független országgyűlési képviselő úgy látja, a választás nem lesz tiszta, de van esélye az ellenzéki összefogásnak. A tét pedig a lopás megállításán túl az is, hogy Kelethez vagy Nyugathoz akarunk-e tartozni. A Márki-Zay Péter által korrupcióellenes tárca nélküli miniszternek kijelölt Hadházy Ákos volt a Klasszis Klub legutóbbi vendége.
Makro / Külgazdaság Lázár János: „Nincs keresnivalóm a politikában, ha nem választanak meg képviselőnek” 
Privátbankár.hu | 2022. február 26. 18:11
Egy órán át válaszolt saját és olvasóink kérdéseire Lázár János miniszterelnöki biztos, kormánybiztos, országgyűlési képviselő. Az Ukrajna elleni háború ügyében higgadtságot vár a kormánytól, más kérdésekben viszont dinamizálná a kormány politikáját, a választásokon nagy küzdelmet vár.
Makro / Külgazdaság Közpénzből neveli ki az Orbán-kormány a magyar játékosok konkurenciáját - Steinmetz Ádám volt Klasszis Klubunk vendége 
Kollár Dóra - Székely Sarolta | 2022. január 29. 15:32
Egy órán keresztül válaszolt Steinmetz Ádám a Klasszis Klub kérdéseire. Az olimpiai bajnok vízilabdázó, országgyűlési képviselő az egységes ellenzék sportszakpolitikai vezetőjeként volt a vendégünk.
Makro / Külgazdaság Király Júlia a Klasszis Klubban: mi lesz az inflációval? Nyerhet az ellenzék? 
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 10:15
Csütörtökön kerül sor élő, interaktív adásunkra, amelyben egyebek mellett megtudhatjuk, el lehet-e tüntetni a negatív reálkamatot, mint ahogy azt is, mit tenne az ellenzék, ha nyerne.
Makro / Külgazdaság "A járványhelyzetet elnézve nem fog a Télapó szép ajándékot hozni" - mondja Zacher Gábor (videóval) 
- | 2021. november 20. 11:44
A toxikológus, egyben a Hatvani Kórház munkatársa volt a Klasszis Klub vendége, aki a rossz egészségügyi kommunikációról, az oltás életmentő funkciójáról, a vártnál magasabbra csapó negyedik hullámról, kórháza pontos statisztikájáról, az új egészségügyi jogviszonyról és még a magán egészségügyről is beszélt. Épp a beszélgetés közben jött a hír, hogy a Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette a zárt terekben való kötelező maszkviselést.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor volt főtanácsadója: nagyon kis esély van az ellenzéki győzelemre 
Privátbankár.hu | 2021. október 30. 18:14
Giró-Szász András szerint nincs kormányváltó hangulat Magyarországon, és ha racionális térben folyik a politikai vita, az ellenzéknek nincs esélye a győzelemre. Úgy véli, hogy Márki-Zay Péternek gúzsba van kötve a keze. Orbán Viktor volt főtanácsadója szerint Mészáros Lőrincet sokan egyoldalúan ítélik meg, a nemzeti tőkésosztály létrehozása pedig nem öncélú folyamat, hanem egy egészséges egyensúly létrehozását célozza.
Makro / Külgazdaság A Budapesti Olimpia Bizottság elnöke szerint 2036-ban vagy 2040-ben rendezhetnénk olimpiát 
- | 2021. szeptember 12. 18:10
Szalay-Berzeviczy Attila volt a vendége a Privátbankár legutóbbi Klasszis-Klub rendezvénynek. A Budapesti Olimpia Bizottság frissen megválasztott elnöke az online megtartott rendezvényen beszélt a Tokióban tapasztalat szervezési hiányosságokról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság gyökeresen új, megreformált pályázási metódusáról, és arról, az általa elnökölt testület milyen tanulmányon dolgozik azért, hogy kiderüljön, hazánk alkalmas lehet-e arra, hogy olimpiát rendezzen 2036-ban, vagy legkésőbb 2040-ben. 
Vállalat Egzotikus szállásokat építene a Lupánál Gerendai Károly 
Wéber Balázs | 2021. július 23. 05:37
Hosszabb távon egy különleges szállás- és egy új gasztróprojekttel bővítené meglévő portfólióját Gerendai Károly – erről maga az üzletember beszélt lapcsoportunk Klasszis Klubjának találkozóján. Kitért arra is, hogy jelenleg lasszóval is alig lehet munkaerőt fogni, kevés a vendég, áremelés pedig szóba sem jöhet. Gerendai Károly általában hajlik az oltások kötelezővé tételére, ugyanakkor szerinte a vendéglátás nem veszélyesebb ilyen szempontból, mint sok más iparág.
Makro / Külgazdaság Parragh László: nem kizárt, hogy a kata jelenlegi rendszerébe ismét bele kell nyúlni 
- | 2021. június 11. 11:12
Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt a csütörtöki Klasszis Klub rendezvényünk vendége. A beszélgetés során - többek között - elhangzott, hogy nem kizárt, hogy a kata jelenelgi rendszerébe bele kell ismét nyúlni, és hogy a most lejáró hatéves bérmegállapodást felváltó újban a cél, hogy a vállalkozásokat terhelő szocho az egyszámjegyű tartományba kerüljön. 
Vállalat Elképesztő vesztese a járványnak a nyugdíjas társadalom 
Valkai Nikoletta | 2021. május 15. 11:16
Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára, a Demokratikus Koalíció gazdasági szakértője volt a csütörtöki Klasszis Klub rendezvényünk vendége. A szakember úgy látja, az önfoglalóztatói vállalkozói kör magára maradt a járvány alatt. Komoly problémát jelent, hogy nincs pontos munkaügyi statisztika arról, hányan vannak állás nélkül. Szó volt még az állam megnyújtott kezéről, kamarai sarcról, svindlerekről és a vesztes pozícióban lévő nyugdíjasokról is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG