3p

Terveink szerint a Political Capital szociológus társalapítójával a Klasszis Média Lapcsoport következő, május 23-ai, csütörtök délutáni online adásában folytatandó egyórás beszélgetés témája a már csak kevesebb mint egy hónap múlva sorra kerülő önkormányzati és európai uniós választások lesznek. Érdemes lesz élni az ingyenes regisztráció lehetőségével, hiszen ez esetben nemcsak mi, hanem olvasóink is kérdezhetnek a szakembertől.

Már egy hónap sincs hátra a június 9-én, vasárnap egyidőben megrendezendő önkormányzati és európai uniós választásokig. A korábbi voksolásokhoz képest a mostani kétségtelenül izgalmasabbnak ígérkezik. Annak köszönhetőn, hogy Novák Katalin pedofilbotrány miatti köztársasági elnöki lemondása követően berobbant a közéletbe Magyar Péter.

Akinek megítélése szinte naponta változik, egyebek mellett annak hatására is, hogy a Tisza Párthoz való csatlakozásával végképp politikussá vált egykori Diákhitel Központ-vezér, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje igencsak sűrűn hallatja a hangját. Hogy ezek a megnyilatkozások mennyire megosztják a szavazóképes polgárokat, azt az is jelzi, hogy a rendszerváltás óta még soha nem volt ennyire eltérő a hazai közvélemény-kutatók véleménye.

Május 23-án, csütörtökön Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója lesz a Klasszis Klub vendége
Május 23-án, csütörtökön Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója lesz a Klasszis Klub vendége
Fotó: Facebook

Így nem könnyű a Magyar Péter-jelenséget boncolgatni, de azért mi megpróbáljuk a Klasszis Klubban Somogyi Zoltán szociológussal, a Political Capital társalapítójával. Természetesen valamennyi olyan kérdést körbe szeretnénk járni, ami ma alighanem mindenkit foglalkoztat. Például, hogy mennyi voksot szerezhet Magyar Péter pártja, kiktől vehet el szavazatokat, a kormánypártoktól, vagy az ellenzéktől, hány olyan szavazót mozgathat meg, akik az ő felbukkanása nélkül nem fáradtak volna az urnákhoz? S valóban Orbán Viktor alternatívája-e Magyar Péter vagy éppen ellenkezőleg: csak egy színjáték szemtanúi vagyunk, amely egy ördögi forgatókönyv alapján íródik, miszerint Orbán megteremtette a saját ellenzékét és a végén összenő, ami összetartozik, azaz Magyar lemond a javára?

Aztán az is érdekes, mi következhet a választások után? Magyarország Európai Unióban meglévő pozícióját a végeredmény megváltoztathatja-e és ha igen, mennyiben? Hozzájuthatunk-e a minket a Covid miatt létrehozott helyreállítási alapból megillető, ám az Európai Bizottság által a jogállamisági aggályok miatt befagyasztott 20 milliárd eurós forráshoz? S mi várható a július 1-jétől ketyegő féléves soros elnökségünktől?

A szokás szerint ezúttal is egyórásra tervezett beszélgetés során azonban szokás szerint nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Somogyi Zoltánnak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A május 23-án, csütörtökön 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Szakértő: a mostani rezsicsökkentés hosszú távon nem fenntartható
Dobos Zoltán | 2024. május 18. 14:06
A Klasszis Média által szervezett E, mint energia konferencia Béke honol az olajfák alatt? című kerekasztal-beszélgetésén az energiaszektor és a megújulóenergia-ipar képviselőivel arról beszélgettünk, mennyire felhasználóbarát az új megújulóenergia-szabályozás, a hálózatfejlesztés ki tudja-e szolgálni a megújulóenergia-fejlesztési célokat. Szóba kerültek a megújuló energia tárolási lehetőségei, hogy hogyan és miből tudják a cégek csökkenteni az energiaköltségeiket, illetve hogy miért nincs lehetőség az új Otthonfelújítási Program támogatásai keretében a fűtést napkollektorra, hőszivattyúra korszerűsíteni.
Makro / Külgazdaság Bulgária bemutatott a Gazpromnak
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 10:59
Több mint 400 millió eurós kártérítést követel a Gazpromtól a bolgár állami gázvállalat, amiért 2022 áprilisban hirtelen felfüggesztették a földgázszállítást.
Makro / Külgazdaság Megszólalt Orbán Viktor, kemény értékelést mondott
Dobos Zoltán | 2024. május 17. 10:11
Péntek lévén ismét a Kossuth rádió mikrofonja elé ült Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök értékelte a szlovák kollégája, Robert Fico elleni szerda délutáni merényletet, Hszi Csin-ping kínai elnök múlt heti látogatását és az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeit is.
Makro / Külgazdaság Benzinár: ijesztően közömbösek az autósok
Buksza blog | 2024. május 16. 18:53
Hiába érzik az emberek egyre jobban a klímaváltozás hatásait és hiába próbálja az OPEC+ olajkartell minél magasabban tartani a fekete arany árát, az emberek tovább növelik az üzemanyag-fogyasztásukat.
Makro / Külgazdaság Mit szól majd Orbán Viktor, ha meglátja ezt?
Csabai Károly | 2024. május 16. 05:53
Átmenetinek bizonyult az Európai Unióban viszonylag hosszabb időn át sereghajtó hazai infláció nemzetközi összevetésben való előrelépése. Míg márciusban még tizenöt európai országban volt magasabb az éves fogyasztóiár-index, mint nálunk, addig áprilisban már csak nyolcban az adataikat cikkünk megjelenéséig közzétett 38 állam közül – derül ki a legfrissebb Privátbankár Európai Inflációs Körképből.
Makro / Külgazdaság Ez nem „bezzegrománia”
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 14:43
Az ikerdeficit okozza a legnagyobb fejfájást keleti szomszédunkban.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton lefordulna a székről: ahol örülnek a 289 százalékos inflációnak
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 10:53
A jegybanki alapkamatot 40 százalékra lehetett így visszavágni, az IMF is dicsér, hitelt is ad, miközben a kiskereskedelmi forgalom 20 százalékkal zuhant.
Makro / Külgazdaság Lélektani határ felé közelednek a benzinárak - ne tankoljon péntekig, akinek kedves a pénztárcája
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 09:59
Mutatjuk, mennyivel lesznek olcsóbbak az üzemanyagok.
Makro / Külgazdaság Már megint irigykedni kell Romániára?
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 09:48
Itt vannak az első negyedéves adatok a szomszédból.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor barátai is egyre szorosabb orosz és kínai fogásban
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 09:34
Az új szerb kormány május 2-án tette le az esküt. Összetétele azt mutatja, hogy Belgrád még inkább elkötelezte magát a Moszkvával és Pekinggel való szorosabb kapcsolat mellett. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG