3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerdán, a Klasszis Klubban. A szokás szerint 15:30 órakor kezdődő egyórás beszélgetésre ingyenesen lehet regisztrálni és máris kérdezni.

A július 10-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

A közvélemény-kutatások mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Választások idején különösen, az olyan, rendszerváltás óta nem látott politikusi berobbanás, mint amilyet a Novák Katalin pedofilbotrány miatti lemondása után Magyar Péter produkált, pláne.

A ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet a június 9-ei önkormányzati és európai parlamenti (EP) választások előtt egy hónappal, május elején készített közvélemény-kutatása jól előrejelezte, mi fog történni. Hiszen az akkor prognosztizált 2,2 millióval szemben a Fideszre közel 2,05 milliónyian szavaztak az EP-választáson a teljes népességen belül, míg a Tisza Pártra 1,5 millió helyett mintegy 1,35 milliónyian – vagyis, mondhatni, ha az abszolút számok nem is, az arányok ugyanazok lettek.

A választások után általában lanyhul az érdeklődés a politika iránt, különösen, ha a következő voksolásra még csaknem két évet kell várni. Ám most e tekintetben is speciális helyzetet teremtett az, hogy Magyar Péter és a nevével fémjelzett Tisza Párt személyében hosszú idő után sikerült egy ellenzéki formációnak ennyire közel kerülnie a kormányzó Fidesz-KDNP-hez. 

Elég egy ingyenes regisztráció és Ön is kérdezhet július 10-én, szerdán Závecz Tibortól a Klasszis Klubban
Elég egy ingyenes regisztráció és Ön is kérdezhet július 10-én, szerdán Závecz Tibortól a Klasszis Klubban
Fotó: ZRI Závecz Research

Vajon mi várható a 2026-os választásokig? Jól döntött-e ebben a helyzetben Magyar Péter, hogy az általa külön e célból megszavaztatott választóira hallgatva úgy döntött, felveszi az EP-mandátumát és legalább fél évig biztosan Brüsszelben fog politizálni? Nem fog hiányozni ez a hat hónap a párt további építéséből?

És mi lesz Budapesten, ahol a Tisza hajszálra ugyanannyi helyet (tízet) szerzett a Fővárosi Közgyűlésben, mint a Fidesz? Realitás-e a választások megismétlése, s ha igen, az új voksolás kinek kedvezhet, hozhat-e a június 9-ei, újraszámlálás után sem változóhoz képest más eredményt?

Ezekről is kérdezzük Klasszis Klubunk következő adásának vendégét, Závecz Tibort, a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet alapító-ügyvezetőjét. No meg arról, mennyire más a dolga egy közvélemény-kutatónak a két választás közötti időszakban.

A szokás szerint ezúttal is egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Závecz Tibornak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A július 10-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Inkasszózzák Magyarországot?
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 10:32
Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, 45 napon belül fizesse meg a 200 millió eurós átalánybírságot a menekültügyi uniós elvek megsértése miatt. Végső esetben az országnak járó uniós forrásokból vonhatják le a bírság összegét.
Makro / Külgazdaság Milliárdos bevásárlás a kajak-kenu sportakadémiánál
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 09:53
Több mint 1,1 milliárd forintért szerez be orvosi készülékeket két vállalkozástól a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia.
Makro / Külgazdaság Már védelmi pénzt követelő gengszterhez hasonlítják Trumpot
Csernátony Csaba | 2024. július 24. 09:32
Donald Trump nem téved, amikor azt állítja, hogy Tajvanon van a jó minőségű chipek gyártására képes félvezetőipar majdnem 100 százaléka. Ám hogy ezt az Egyesült Államoktól „elvették” volna, az csacsiság.
Makro / Külgazdaság Meglepetésadatot közölt a KSH
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal szerint bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban, ami 14,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A reálkereset 10,4 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság A fél világ kezdhet félni az orosz repülőgépektől - de nem a szokásosoktól
Litván Dániel | 2024. július 24. 06:11
Hiába csempészik ezeket, fogynak az Oroszországban ragadt nyugati gépekhez való eredeti alkatrészek. Az egyik orosz megoldási terv kivitelezhetetlen, a másik viszont igencsak félelmetes - és nem csak az orosz utasok számára.
Makro / Külgazdaság Régen tettek ilyet Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 14:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 25 bázisponttal, 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. A döntés megfelel az elemzői konszenzusnak.
Makro / Külgazdaság Ukrajna elkerüli-e az augusztusban közelgő államcsődöt?
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 11:33
Ukrajna hétfőn közölte, hogy előzetes megállapodást kötött a 19,7 milliárd dollárnyi fennálló nemzetközi kötvényadósságának egy részét birtokló magántulajdonosok csoportjával, ezzel elkerülve a különben fenyegető csődöt.
Makro / Külgazdaság Milliók áldhatják Joe Biden nevét, mert megállíthatja a száguldó lakbéreket
Mester Nándor | 2024. július 22. 15:01
Egyre több amerikai család küzd azzal, hogy csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudja kigazdálkodni a lakásbérleti díjat. Joe Biden még az elnökjelöltségéről való lemondás előtt pár nappal jelezte: maximálni akarja a lehetséges drágítási tempót. A leköszönő elnök a hivatali ideje alatt más fontos döntéseket is hozott, azok mind segítették az ingatlanos szektort.
Makro / Külgazdaság Az euróövezetben és az EU-ban csökkent a GDP-arányos hiány
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 14:09
De nőtt az államadósság az idei első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Keményen visszaszóltak Szijjártó Péternek
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 12:55
Josep Borell elfogadhatatlannak tartja a magyar kormány állítását. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG