BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
2008. augusztus 28. 12:40

Az iskolakezdésre való tekintettel egy héttel korábban, már csütörtökön elkezdi a családi pótlék kifizetését a Magyar Államkincstár - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő.

Az iskolakezdésre való tekintettel egy héttel korábban, már csütörtökön elkezdi a családi pótlék kifizetését a Magyar Államkincstár - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő.

Aki bankszámlára kapja az ellátást, ahhoz már a hétvégén, de legkésőbb hétfőn eljut a családi pótlék összege - közölte a szóvivő. Hozzátette: akik postán kapják a családi pótlékot, azok számára  jövő héten kedden kezdi a kézbesítést a Magyar Posta.

Budai Bernadett szavai szerint a kormány az intézkedéssel meg akarja könnyíteni a családok számára a tanévkezdéssel járó anyagi megterheléseket.

A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy szeptembertől egyszerűsödnek a családi pótlékra való jogosultság igazolásának szabályai a 16 évesnél idősebb diákok esetében. Szeptembertől az államkincstár az érintett fiatalok adatait közvetlenül az Oktatási Hivataltól szerzi be, külön igazolásra nem lesz szükség - ismertette a szóvivő.

Elmondta, eddig az volt a gyakorlat, hogy akik betöltötték 16. évüket és középfokú tanulmányokat folytattak, iskolai jogviszony igazolást kellett küldeniük a Magyar Államkincstárnak. Budai Bernadett szerint ez az egyszerűsítés csaknem 183 ezer diákot érint.

A kormányszóvivő azt mondta, hogy akiknek a személyi adataiban eltérést talál a kincstár az Oktatási Hivataltól megkapott információk alapján, azok számára szeptember 10. és 15. között egy nyomtatványt fognak küldeni. Amennyiben ezt a kitöltött nyomtatványt még szeptember 30-ig visszaküldik a kincstárnak, akkor a család továbbra is automatikusan megkapja az ellátást - fűzte hozzá.

Budai Bernadett közölte, a Magyar Államkincstár arra kéri azokat, akik idén júniusban valamilyen okból nem jártak iskolába, vagyis nem volt hallgatói jogviszonyuk, szerezzék be az igazoláshoz szükséges nyomtatványt, vagy az iskolától, vagy a kincstártól.

De nehéz az iskolatáska - a szülőknek különösen 
Késik a családi pótlék

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Putyin áldásával: magyar-szerb, két jóbarát
Káncz Csaba | 2020. július 12. 15:04
A Nyugat elszörnyedve figyeli, ahogyan ütemesen konvergálnak a hazai és a szerb közállapotok. Az utóbbi napok széleskörű tüntetései megkérdőjelezik a szerb állampárt legitimitását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kiderült, miért lőtte le Irán az utasszállító repülőt januárban
MTI | 2020. július 12. 14:29
A katonai radar hibás kezelése, valamint több emberi mulasztás vezethetett az ukrán utasszállító gép lelövéséhez januárban - derül ki az iráni polgári repülési igazgatóság szombat este közzétett jelentéséből.
Makro / Külgazdaság Utazási szigorításokat vezet be a kormány - itt az országok besorolása
Privátbankár.hu | 2020. július 12. 11:34
Belföldön nem lát okot korlátozásra a kormány, de a beutazást megszigorítják. Románia sárga kategóriába került, Horvátország nem esik korlátozás alá - egyelőre. 
Makro / Külgazdaság Itt nézheti vissza Gulyás Gergely bejelentését
Privátbankár.hu | 2020. július 12. 10:57
Vasárnap 11 órakor Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejeneltést tesz a kormány döntéseiről a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére.
Makro / Külgazdaság Futótűzként terjed a koronavírus - már Donald Trump is maszkot húzott
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 12. 09:23
Egy nap alatt több mint 218 ezerrel nőtt az igazolt koronavírusos esetek száma a világban - még Trump elnök is maszkot húzott, pedig korábban inkább kigúnyolta azt, aki így tett.
Makro / Külgazdaság Nyoma sincs a második hullámnak nálunk: nagyot esett az aktív fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2020. július 12. 09:04
5 új fertőzöttet találtak, új áldozat nincs, 62-en meggyógyultak - nagyot esett az aktív fertőzöttek száma. 3000 fölé emelkedett a gyógyultak száma
Makro / Külgazdaság Elképesztő izgalmakkal folytatódik ma a lengyel elnökválasztás
MTI | 2020. július 12. 08:05
Megnyíltak vasárnap a szavazóhelyiségek a lengyelországi elnökválasztás második fordulójában - megjósolhatatlan, hogy a hivatalban lévő Duda vagy kihívója, Rafal Trzaskowski nyer.
Makro / Külgazdaság Ott valósulhatnak most meg a legoptimistább forgatókönyvek, ahol a legnagyobbat pusztította a koronavírus
Székely Sarolta | 2020. július 11. 19:42
A vártnál gyorsabbnak tűnik a gazdaság visszaépülése azokban a szektorokban, ahol nagyon sokan veszítették el a munkájukat.
Makro / Külgazdaság Horvátország: hétfőtől kötelező a zárt téri maszkviselés
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 16:58
Az emelkedő koronavírus-esetszámok miatt.
Makro / Külgazdaság Közel 12,5 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak globálisan
MTI | 2020. július 11. 09:57
Egy nap alatt több mint 220 ezerrel nőtt a betegek száma.
Friss
hírlevél