2p

Akinek tartozása van, az nem utazhat a vonatok egy részén. Ez csak egy dolog a sok közül. 

Kínában 8,3 millió ember került a szociális szolgálatok feketelistájára azért, mert nehezen vagy semennyire sem törleszti adósságait – írta a Telex az International Business Times cikkére hivatkozva. Ezeket az adósokat már a bíróság kötelezte a pénz visszafizetésére. A feketelistán személyes adataik szerepelnek annak érdekében, hogy mindenféle büntetést akaszthassanak a nyakukba.

Bajba kerül, aki nem fizet időben
Bajba kerül, aki nem fizet időben
Fotó: Depositphotos

Amíg nem törlesztik a tartozásukat nem foglalhatnak szállást, főleg nem drága szállodában. Nem vásárolhatnak ingatlant, nem férhetnek hozzá magasabb biztosítási fedezethez, nem használhatnak fizetős utakat vagy fizetési alkalmazásokat. Nem is szállhatnak fel a nagy sebességű vonatokra vagy repülőre és nem tölthetnek be állami intézményekben magas beosztású tisztséget.

A cikk szerint a kínai állam tavaly több mint 17 millió embert akadályozott meg abban, hogy repülőjegyet vásároljon. Több mint 5,5 millió embert tiltottak le az expressz vonatokra érvényes jegyek vásárlásáról. További büntetés, hogy a kínai távközlési vállalatok más csengőhangot rendelnek a feketelistán szereplő adósokhoz. Bárkit, aki felhívja őket, hangjelzés figyelmezteti az illető pénzügyi problémáira. A telefonon keresztül megszólaló állam bácsi emellett arra is felszólítja a hívót, hogy kérje az adós hátraléka kifizetésére. A feketelistán szereplő adósok összes telefonszáma ugyanazt a rögzített figyelmeztetést játssza le. A bíróság vagy a távközlési cég csak akkor törölheti ezt a figyelmeztető rendszert, ha az adós az összes tartozást visszafizette és ezt nyilvántartásba is vették.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Szegény görögök! Hatnapos lesz nekik a munkahét
Privátbankár.hu | 2024. június 23. 15:44
De nem az egész gazdaságban.
Makro / Külgazdaság Folytatódhat a borzalom a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 22. 11:08
Az Mfor Üzemanyagár-figyelő a nemzetközi trendek alapján 5-8 forintos áremelkedést valószínűsít a jövő hétre.
Makro / Külgazdaság Több mint 60 éves csúcsra hágott a közadósság egy nagy európai országban
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 13:46
A pénteken ismertetett legfrissebb közfinanszírozási adatok szerint jelentős növekedéssel száz százalék közvetlen közelébe emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósságráta a májussal zárult egy évben. Legutóbb több mint hat évtizede mértek ennél magasabb közadósságot Nagy-Britanniában.
Makro / Külgazdaság Egyre elkeserítőbb számokat látunk a kútoszlopokon
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 11:04
Szombattól ismét nő az üzemanyagok ára.
Makro / Külgazdaság Az IMF megtippelte, mikor lesz 2 százalék az eurózóna inflációja
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 09:54
A Nemzetközi Valutaalap szerint a jövő év második felében térhet vissza az eurózóna inflációja az Európai Központi Bank 2 százalékos célértékéhez.
Makro / Külgazdaság Utolsó figyelmeztetés – már a fél világ vízhiánnyal küzd
Káncz Csaba | 2024. június 21. 09:31
A világnak több vízre lesz szüksége a növénytermesztéshez és az állattenyésztéshez, miközben az egyre szűkösebbé válik. A világ lakosságának fele már most is súlyos vízhiánnyal küzd az év legalább egy részében. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Magyar BYD-k árasztják el Európát?
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 08:46
Amerikába nem adhatók el, az uniós védővám viszont csak a közösségen kívül gyártott autókra vonatkozik.
Makro / Külgazdaság Ugye Ön is érzi, milyen sokkal nőtt a fizetése?
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 08:30
A KSH ismertette az áprilisi kereseti adatokat.
Makro / Külgazdaság Vegyünk dél-afrikai részvényeket? Szárnyal a rand és a tőzsde
Bózsó Péter | 2024. június 20. 18:59
Cyril Ramaphosa elnököt ismét beiktatták, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) a piacbarát Demokratikus Szövetséggel (DA) készül koalíciós kormányt alakítani.
Makro / Külgazdaság Példátlan döntést hoztak a franciák az olimpiára tekintettel
Elek Lenke | 2024. június 20. 15:07
  A párizsiak között is nagy meglepetést keltett, hogy a vizes versenyek egy részét a Szajnán rendezik meg, hiszen már száz éve nem javasolják a fürdést a folyóban, annak kevésbé kielégítő vízminősége miatt. Az olimpia azonban jelentős javulást hozott e téren, sőt, idővel nemcsak a sportolók, de a helyi lakosok és a turisták is megmártózhatnak majd Párizs legendás-romantikus folyójában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG