Hitel
Makro / Külgazdaság Újabb IMF-hitel Ukrajnának, igaz egy régi csomag része 
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 08:23
Szakértői szinten megállapodás született Ukrajna és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között egy tavaly jóváhagyott hitelcsomag újabb, harmadik részletének folyósításáról - jelentette be a washingtoni szervezet pénteken.
Makro / Külgazdaság Kamatmentes hitelt igényelhetnek a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 12:59
A GINOP Plusz programon keresztül a második negyedévtől 130 milliárd forintnyi, 0 százalékos hitelt vehetnek fel a magyar kis- és középvállalkozások (kkv). 
Makro / Külgazdaság Kedvező támogatott hitelekkel tervezhetnek idén a vállalkozások 
Natív tartalom | 2024. január 23. 15:58
A kereskedelmi bankok, a támogatott konstrukciók kibocsátói és az egyéb piaci szereplők gyors tempóval indították a 2024-es évet – mondta el Kollega-Tarsoly Dániel, az MBH Bank vállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója. Több támogatott hitelprogram is elindult januárban, ezzel is inspirálva a hazai kis- és középvállalkozások (kkv), valamint nagyvállalatok bővülési, növekedési terveit. Az ügyvezető igazgatóval a most megnyílt, illetve megújult hitelprogramokról beszélgettünk, amelyek támogatják az idei 4 százalékos gazdasági növekedés elérését.
Személyes pénzügyek Csúcsot döntött a magyar hitelkártyások tartozása 
Privátbankár.hu | 2024. január 17. 20:31
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az, hogy november végére héthavi mélypontra esett a hitelkártya-tartozás összege, nem feltétlenül jelent fordulatot – a trendek szerint a novemberi „megpihenést” erőteljesebb karácsonyi eladósodás követi. 
Személyes pénzügyek Még mindig hiába várjuk a hitelek terheinek csökkenését 
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 07:40
November után december elején is elmaradt a bankoknál a hitelkamatok csökkentése. Hiába vágja folyamatosan most már az alapkamatot az jegybank, a pénzintézetek alig reagálnak rá. A lakáshitelek kamatát két hónapja befagyasztotta az október eleje óta alkalmazott kamatplafon, és hiába nem érinti ez a korlát, a személyi kölcsönnél sincs változás.
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez 
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró 
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Pénzügyi szektor A hitelesek milliókhoz juthatnának a kamatváltással 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 29. 10:22
Lszszerű lehet az ötéves kamatfixálást választani. Ezeknél a konstrukcióknál ugyanis a mostani magas törlesztőrészlet egészen bizonyosan csak öt évig áll fenn, azt követően a hitel kamata könnyen lehet, hogy csökkenni fog. 
Személyes pénzügyek Válság Magyarországon: újra az áruhitelhez nyúlnak a vásárlók 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 17. 09:12
A gazdasági válság, az apadó pénztárcák és az óvatosabb hitelfelvétel elhozta az áruhitelek reneszánszát. A folyósítás több éves rekordokat döntöget, az emberek keresik az akciókat, amiknek oroszlánrésze van abban, hogy ma kisebb áruhitelkamatot mutat ki a jegybanki statisztika, mint amilyen átlagkamaton személyi kölcsönt vesznek fel az emberek – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. 
Makro / Külgazdaság "Olyan hídon készülünk átmenni, ami biztosan le fog szakadni" - összeomlást, rombolás jósol az egyik neves kockázatelemző 
Csernátony Csaba | 2023. július 11. 20:14
Olyan pénzügyi összeomlás előtt állhat a világ, mint amilyen 2008-ban volt példa. Legalábbis ezt várja Nassim Taleb kockázatelemző, aki szerint a rombolás előre látható. 
Makro / Külgazdaság Ezermilliárdokat kér a kormány Brüsszeltől 
Privátbankár.hu | 2023. május 8. 17:14
A magyar kormány hivatalosan jelezte az Európai Bizottságnak, hogy “folyamodni fog” az EU-s helyreállítási alap (RRF) hitel részére is. Több mint 3000 milliárd forintról van szó.
Személyes pénzügyek Egyre többen vásárolnak hitelre 
Privátbankár.hu | 2023. április 24. 11:18
2023 első három hónapjában már annyi áruhiteles vásárlás valósult meg az eMAG-nál, mint tavaly 8-9 hónap alatt: a legtöbben okostelefont, laptopot és tévét vettek részletre, a mosógép csak egy kicsivel maradt le a top 3-ból, derül ki a társaság közleményéből.
Makro / Külgazdaság Fontos kérdésben kell dönteni Orbán Viktoréknak március végéig  
Privátbankár.hu | 2023. március 16. 13:29
Az atv.hu információi szerint eddig kell ugyanis a kormánynak nyilatkoznia arról, igényt tart-e a Next GenerationEU helyreállítási alap hitel részére.
Személyes pénzügyek Végre: olcsóbb lett a hitel, léptek a magyar nagybankok 
Privátbankár.hu | 2023. március 2. 11:06
Márciustól négy nagybank is csökkentette a hitelkamatait. Vannak olyanok, amelyek két százalékpontnál nagyobb vágást hajtottak végre a személyi kölcsöneiknél vagy jelzáloghiteleiknél. A trend egyértelmű, de a kamatok még nagyon messze vannak az egy évvel ezelőttiektől – derül ki a Bank360.hu összesítéséből.
Makro / Külgazdaság Önt is érintheti! Egy fontos kérdésben tették le a garast a hazai bankok 
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 12:06
A Magyar Bankszövetség javasolja a sikeresen elindult Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram által biztosított keret növelését.
Makro / Külgazdaság Hamar szétkapkodták az állami olcsó pénzt 
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 10:57
A keret kimerülése miatt február 26-án felüggesztették az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Forgóeszközhitel alprogram kérelmeinek befogadását.
Makro / Külgazdaság Az Eximbankon keresztül hitelezi meg a kormány az ipart 
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 08:55
700 milliárd forintos programot indítanak a kis-, közép- és nagyvállalatok számára egyaránt.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak azok, akik babaváró hitelt akarnak felvenni 
Privátbankár.hu | 2023. január 5. 08:03
Hosszú idő után először csökkent büntetőkamat, így kisebb lett a kockázata a kölcsön felvételének.
Pénzügyi szektor Ma indul a Széchenyi Kártya Program Max+  
Privátbankár.hu | 2022. december 23. 09:10
Lehet igényelni a hitelt.
Személyes pénzügyek Sokat spórolhat, aki jól választ hitelt 
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 12:07
A korábbi évek kamatakcióival ellentétben idén az is karácsonyi ajándékként fogható fel, hogy a bankok lassítottak a személyi hitelek kamatainak emelésénél.
Makro / Külgazdaság Gigahitelt vesz fel az MVM a kínai gigabanktól 
Privátbankár.hu | 2022. október 14. 16:24
A magyar energiaszolgáltató az ICBC Ausztriával megkötött kontraktusa 250 millió eurós vállalatfinanszírozási célú, középlejáratú hitelkeretről szól.
Pénzügyi szektor A banki hitelek töretlenül drágulnak 
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 08:40
Az MNB utolsónak szánt kamatemelése óta a nagybankok futószalagon drágították a hiteleiket az elmúlt napokban, és még nem látszik, náluk hol tetőznek a kamatok - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
Pénzügyi szektor Kevesen akarnak hitelt, mértéktartóbbak lettek a bankok 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 9. 13:02
Idén júliusban már kisebb kamatmarzs mellett helyezték ki személyi hiteleiket a bankok, mint amekkora felárat a kormány a pandémia elején bevezetett kamatplafon idején engedélyezett nekik. Bár a legtöbb érv a komoly mértékű kamatemelés mellett szól, a money.hu szakértői szerint a bankok a szűkülő kereslet miatt csak vonakodva emelik a személyi kölcsönök kamatát, sőt kamatcsökkentésre is van példa.
Személyes pénzügyek Aki nem nyilatkozik a moratóriumról, az augusztustól fizethet 
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 08:04
Egy munkanapjuk és egy hétvégéjük maradt a törlesztési moratóriumban lévőknek a bennmaradási nyilatkozatra. Aki ezt bármilyen okból lekési, annak augusztustól újra fizetnie kell a kölcsönét.
Személyes pénzügyek Nem tudják követni a bankok az MNB tempóját a személyi kölcsönöknél 
Privátbankár.hu | 2022. július 22. 11:58
A nyáron szép számmal lehet az infláció alatti hitelkamatokkal találkozni a személyi hitelek piacán, sőt a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleknek még egyszámjegyű, a jegybanki alapkamatnál is kisebb kamaton elérhető ajánlatok is vannak a piacon a money.hu Kamattükre szerint. A bankok ugyanis itt is csak részben tudják lekövetni az MNB kamatlépéseit, így a hitelezési marzs történelmi mélyponton van.
Makro / Külgazdaság Összeomlott Srí Lanka gazdasága 
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 13:43
Srí Lanka teljes gazdasági összeomlását jelentette be szerdán a szigetország miniszterelnöke a törvényhozásban.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program 
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
Személyes pénzügyek Egyre drágábbak a hitelek: megint kamatot emeltek a magyar bankok 
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:18
Több bank is kamatemeléssel indította a hetet. Volt, ahol a jelzáloghitelek lettek drágábbak, míg máshol a szabad felhasználású személyi hitelek ügyleti kamata emelkedett. A Bank360.hu összefoglalta a fontosabb változásokat.
Pénzügyi szektor Húsvét után rossz hírre ébredtek a lakáshitelesek 
Privátbankár.hu | 2022. április 20. 08:23
Nem fulladt még ki a bankok kamatemelése áprilisban. Húsvét után több hitelintézet is drágította a jelzálogkölcsöneit.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból? 
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
Személyes pénzügyek Kétszer meggondolják a magyarok, hogy áruhitelt vegyenek fel 
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 18:22
A vásárlók többsége inkább spórolna a nagyobb értékű műszaki cikk vásárlására.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe 
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Személyes pénzügyek Mennyi a törlesztőrészlete az őszi szezonban egy 10 millió forintos lakáshitelnek? 
Privátbankár.hu | 2021. október 2. 19:52
Egy lakáshitel havi törlesztőrészletét nagyban meghatározza, hogy mekkora jövedelemmel és milyen távú kamatperiódus mellett veszik fel. A Bank 360 elemzői azt vizsgálták, hogy hogyan alakul a törlesztője egy 10 millió forintos lakáshitelnek két különböző fizetés és kamatperiódus mellett.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának 
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Hogyan reagálnak a bankok Matolcsy Györgyék legújabb húzására? - A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2021. augusztus 27. 19:15
Sorrendben harmadszor emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatán, amelynek következtében az már több mint hat éve nem látott magasságba emelkedett. Ez rossz hír a hitelfelvételre készülőknek és a változó kamatozású kölcsönöket törlesztőknek egyaránt. Ráadásul szinte biztosra vehető, hogy még nincs vége a monetáris szigorításoknak. De vajon meddig emelkedhet még a hitelek árazásánál irányadó MNB-alapkamat? Ez alapvetően attól függ, mennyire sikerül letörni az inflációt. Ezekre a kérdésekre keresi a választ heti videónkban felelős szerkesztőnk, Csabai Károly.
Vállalat Élesedik a gazdaság újraindítását segítő állami viszontgarancia-program 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 19. 13:32
A program keretében a hitel- és kölcsönfelvétel esetén 85 százalékos, kötvénykibocsátás során 100 százalékos állami helytállást biztosít az állam.
Személyes pénzügyek Az egy dolog, hogy tavaly az internetre költözött a magyar, de a járvány elültével vajon ott is marad? 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 16:11
A koronavírus miatt a digitális érettség sok területen több évet ugrott előre az időben, ugyanis a magyarok 40 százaléka próbált ki új online szolgáltatásokat az elmúlt évben. A kísérletezők háromnegyede elégedett: legalább egyet a jövőben is használni fog. Az online távmunkára sokan hosszabb időre rendezkedtek be az új élethelyzet miatt, az érdemben válaszoló magyarok 63 százaléka részben vagy teljesen a home office-t választaná továbbra is – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb kutatásából.
Piac&Profit Mi lesz, ha egyszer majd lejár a moratórium? 
Csabai Károly | 2021. július 4. 06:09
Még nem tudni, hogy a 2020. március 19-e előtt keletkezett hiteltartozások törlesztésére adott moratóriumnak mikor lesz vége. Kétszeri hosszabbítás után egyelőre szeptember 30-a a határidő, ám a kormány ennek sorsáról is megkérdezi a magyar embereket a nemzeti konzultáció keretében, s a válaszok figyelembevételével dönt arról, hogy továbbnyújtja-e a fizetési könnyítést és ha igen, kiknek. Addig is azért érdemes számbavenni, milyen lehetőségek adódnak a moratórium után azok számára, akik éltek e lehetőséggel.
Személyes pénzügyek Így lehet felvenni minimálbérrel két és félmillió forintos hitelt 
Privátbankár.hu | 2021. július 1. 14:41
Egy kései megállapodást követően, idén februártól lépett életbe az új minimálbér, ami legalacsonyabb keresetnek havi bruttó 167 400 forintot ír elő. Egy minimálbéres dolgozó tehát nettó 111 321 forintból gazdálkodhat. A Bank360 elemzése annak járt utána, hogy mit tehet az, aki ekkora fizetéssel egy nagyobb kiadással szembesül és hogyan vehet fel akár két és félmillió forint összegben egy személyi kölcsönt.
Pénzügyi szektor Beválik Matolcsy Györgyék legújabb húzása? - A hét videója 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2021. június 25. 18:34
Csaknem egy évtizede nem látott lépésre szánta el magát a Magyar Nemzeti Bank: megemelte a jegybanki alapkamatot. Ez persze nem volt váratlan, a 0,3 százalékpontos szigorítás bejelentése után mégis gyengült a forint. Vajon miért? És minek a hatására kezdett alig egy órával később őrült erősödésbe? S mi lesz a hatása a kamatemelésnek a hitelekre, a bankbetétekre, a tőzsdékre? Ha pedig lesz negyedik hullám, az hogyan befolyásolhatja a jegybank terveit? Ezekre keresi választ munkatársunk, Csabai Károly a legfrissebb videónkban.
Személyes pénzügyek További három hónapig nem kell fizetni a hiteladósságokat 
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 06:03
Az eredetileg június 30-án lejáró fizetési könnyítés további három hónapig nemcsak a rászorultaknak, hanem mindenkinek jár majd a 2020. március 18-án éjfélig felvett hitelekre. 
Vállalat Hosszas huzavona után lett vége a kétes ingatlanhiteleket nyújtott cégnek 
Csabai Károly | 2021. május 9. 12:21
A Magyar Ingatlanhitel Zrt.-vel szemben még a 2000-es évek elején merült fel a gyanú, eleve azért adott lakáshiteleket, hogy aztán megszerezhesse az adósok ingatlanait. Többszöri bírságolás után a felügyelet 2014 októberében vonta vissza a pénzügyi vállalkozás engedélyét, s kezdeményezte a felszámolását. Ez zárult le a napokban, amelyet követően a cégbíróság törölte a társaságot. 
Makro / Külgazdaság Befejezni vagy folytatni? Vita a törlesztési moratóriumról 
Privátbankár.hu | 2021. május 3. 17:34
Június 30-án lejár ugyanis a koronavírus-járvány tavaly márciusi berobbanásakor a lakossági és a vállalati hitelekkel rendelkezőknek egyaránt eredetileg 2020 végéig biztosított, majd hat hónappal meghosszabbított fizetési könnyítés. Erre is kitért munkatársunk a Trend FM ma reggeli műsorában, no meg arra is, mit hozott Joe Biden elnöki periódusának első száz napja.
Piac&Profit Hogyan hat a kereskedelmi bankokra az állami forrásbőség?  
Csabai Károly | 2021. április 25. 17:21
A válság paradoxona, hogy látszólag aligha van gondja annak, aki – legyen vállalat vagy magánszemély – most akar bankhitelhez jutni. Hiszen az állam és a jegybank a koronavírus-járvány miatti válság negatív hatásait kezelendő bőven biztosít forrást, ráadásul a piacinál alacsonyabb kamattal, sőt, ingyen is. De hogyan hat az állami hitel- és egyéb finanszírozási dömping a banki kölcsönök árazására?
Makro / Külgazdaság Lényeges dolgok derültek ki a kkv-k ingyenhiteléről 
Privátbankár.hu | 2021. február 23. 16:33
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tegnap tette közzé, hogy első körben mely vállalkozók igényelhetnek akár 10 millió forintos kölcsönt, kamatmentesen. A pontosító kérdéseinkre adott válaszokból az is kiderül, a TEÁOR-számokra vonatkozó kikötést hogyan kell értelmezni és kötve van-e árbevétel-minimumhoz az igénylés.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás: a legtöbben 1-3 millió forintot költenének rá 
Privátbankár.hu | 2021. február 2. 09:36
A megkérdezettek közel fele tervez idén felújítást, a legtöbben pedig 1 és 3 millió forint közötti összeget költenének erre – derült ki a felújítási támogatás bejelentése után a K&H ügyfelei körében végzett felmérésből. A válaszadók 6 százaléka bár nem tervezte, de az új támogatásról olvasva valószínűleg mégis belevág valamilyen felújításba a közeljövőben. A pénzintézetnél a három százalékos jelzálog alapú hitel felvétele a konstrukció kezdetétől, vagyis február elsejétől vált elérhetővé.
Személyes pénzügyek 1,6 millió családnak jött jól eddig a hiteltörlesztési moratórium 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 26. 07:31
A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány jó döntést hozott, amikor kilenc hónapra és automatikusan minden hitelre meghirdette a hiteltörlesztési moratóriumot.
Személyes pénzügyek 07. Áru, hitel, részletfizetés 
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 08:22
Mit tehetünk, ha egy nagyobb értékű árut szeretnénk megvásárolni, de éppen nincs rá pénzünk? Mire jó az áruhitel, a részletfizetés, a személyi kölcsön, a folyószámlahitel, és mire kell vigyáznunk, ha ilyet kérünk?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG