<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Lázár heteken belül a kormány asztalára teszi a dohányzás visszaszorítását szolgáló javaslatcsomagját - Gulyás Gergely beszólására és Orbán Viktor álláspontjára egy Facebook-videóban reagált.
Lázár János egy doboz kék Szofival a kezében üzent Gulyás Gergelynek és Orbán Viktornak. Forrás: Facebook

Elég erősre sikeredett Lázár János október 18-i bemutatkozó beszéde nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként: azt javasolta, hogy akik 2020 után születnek, ne vásárolhassanak legálisan dohánytermékeket. További javaslatai között szerepel, hogy teljes tilalom legyen a gépjárművekben lévő dohányzásra, de azt is szorgalmazza, hogy több joguk legyen a társasházaknak a dohányzás korlátozására.

Egy üzenet Gulyásnak...

A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a Lázár János által felvetett javaslat szerint a vásárlás tiltására vonatkozó szabályozás 2038-ban lépne hatályba, "ez pedig az egész felvetés komolyságát megkérdőjelezi". A javaslatot nem támogatja, nem tartja jónak; egyetért azzal, hogy a dohányzás káros, de szerinte az, hogy valami káros, nem jelenti azt, hogy teljes egészében be is kell tiltani.

Lázár János Facebook-oldalán tett közzé egy videót kedden, amiben a komolytalanságot emlegető kritikára reagál: ebben egy cigisdoboz felirata alapján jelzi, hogy a dohányzás nem egészségkárosodást, hanem halált okoz. Lázár felidézte: 22 ezer magyar hal meg a dohányzás káros következményei miatt.

...és egy Orbánnak

Lázár azokra a felvetésekre, amelyek a szabadságjogok korlátozásaként tekintenek a dohánytermékek vásárlásának betiltására, azt mondja a videóban: akkor a drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel? Sokkal többen halnak meg a cigaretta, mint a drog miatt, mégis különböző szabályok vonatkoznak rá.

Lázár ezzel a miniszterelnöknek üzent: Orbán Viktort az azonnali.hu kérdezte meg arról, támogatná-e a dohányvásárlás betiltását a 2020. január 1-je után születetteknek, aki azt válaszolta: „Nem, egyáltalán nem, én a szabadság oldalán állok.”

Heteken belül jön a végleges javaslatcsomag

Lázár a következő hetekben nyújtja be konkrét javaslatait a kormánynak a dohányzás visszaszorítása érdekében. "Ez mind rossz hír lesz a dohányiparnak" - jelezte a videóban a kormánybiztos. Jó hír lesz viszont azoknak, akik füstmentes országot akarnak. A kormányon múlik, hogy ezek közül a javaslatok közül melyeket fogadják el - mondja Lázár.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Egy piacot és benzinkutakat is meglőttek az oroszok, Zelenszkij újabb elismerést kapott
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:44
Esti összefoglaló az orosz-ukrán háború 287. napjának legfontosabb eseményeiről. 
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Behúztak egy újabb győzelmet az amerikai demokraták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:01
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock győzelmével zárult a megismételt szenátusi választás Georgia amerikai államban a szerdán bejelentett végleges eredmények szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin megszólalt: nem őrültünk meg
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 18:38
Az orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának ülésén járt.
Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG