<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyetlen cent uniós támogatást sem veszít Magyarország a 2007-2013 közötti költségvetési időszak forrásaiból - jelentette be Lázár János.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, az NFÜ-t augusztus 1-je óta irányító kormánybiztos emlékeztetett: 2014-től megszűnik az ügynökség, helyette központi, kormányzati koordináció alá kerül az uniós források elbírálásának és felhasználásának rendszere. Lázár János szerint ezt az elképzelést Brüsszel is támogatja.

Pénteki statisztikát ismertetve elmondta: átlépte az 1500 milliárd forintot a pályázatokra kifizetett összeg, az év végéig közel 1600 milliárd forint mehet ki a vállalkozásokhoz, ami 2007 óta a legmagasabb éves összeg.

Amióta szeptemberben megállapodott Johannes Hahn uniós biztossal, minden operatív programban folyik a kifizetés, 900 milliárd forint érkezett be a költségvetésbe - mondta Lázár. Jelen állás szerint egyetlen eurócentet sem veszít el Magyarország; a hét év alatt 8900 milliárd forintra vállalt kötelezettséget az ország, így ha lesznek is olyan projektek, amik nem valósulnak meg, a 7 évre meglévő 8200 milliárdos keret akkor is lehívható lesz.

Korábban 570 milliárd forint értékű forrás volt veszélyben, ezt az összeget állami projektek keretében tudják kiadni - környezetvédelmi beruházásokra, közúti infrastruktúrára, kórházak felújítására. Hogy ne ragadjon be pénz, egyrészt felgyorsultak a kifizetések, másrészt 22 nagyprojektet elfogadtattak Brüsszellel, amelyek esetében az elszámolás határidejét ki tudták tolni.

1846 milliárd forint: mit adnak nekünk a brüsszeliek?

Jövőre annyi pénzt kapunk Brüsszelből, amennyi a magyar társasági adóból 5 év alatt folyna be. Ennek megfelelően a gazdaságfejlesztés és a felzárkóztatás területén minden második forint az uniónak köszönhető, és e források hiánya érzékelhető lenne az oktatás területén is. Összeállításunk a jövő évi tervekről >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Öngyilkos húzás lenne, ha Putyin keresztülvágtatna Ukrajnán
Wéber Balázs | 2022. január 27. 18:04
A háború drága, a szankciók fájnak, és amúgy semmi értelme tankokkal galoppozni idegen sztyeppéken. Kijev igényei jogosnak tűnhetnek, mint ahogy Moszkva félelmei is. Képzeljük csak el Reagan-elnök arcát, amint Mexikó bejelenti belépését a Varsói Szerződésbe. Jegyzet.  
Makro / Külgazdaság Mától kérhető a külképviseleti szavazás, de a járvány még bezavarhat 
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 15:21
A szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok csütörtöktől kérhetik külképviseleti névjegyzékbe vételüket. A járvány miatt változhat a szavazást lebonyolító külképviseletek száma.
Makro / Külgazdaság Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége
Káncz Csaba | 2022. január 27. 15:06
Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Április 3-i népszavazást szeretne az ellenzék
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 14:27
A parlamenti választással egy időben. 
Makro / Külgazdaság Az oroszokat csak felbosszantotta az amerikaiak levele
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:50
Nem azt kapták Moszkvában, amit vártak az orosz külügyminiszter szerint. A további lépésekről Putyin dönt.
Makro / Külgazdaság Itt árstop, ott adócsökkentés - aláírta a lengyel elnök az áfát megvágó törvényt
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:07
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július végéig csökkentik egyebek között az üzemanyagok, az élelmiszerek és a földgáz áfáját.
Makro / Külgazdaság Újabb lökést kapott a forint Matolcsy Györgyéktől
Csabai Károly | 2022. január 27. 10:11
Ma megint kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Két nappal azután, hogy a Monetáris Tanács az alapkamatot 50 bázisponttal, 2,9 százalékra vitte fel, a ma kora délután esedékes egyhetes betéti tenderen az MNB az előző négy alkalomhoz képest 30 bázisponttal magasabban, 4,3 százalékon fogadja be a kereskedelmi bankok ajánlatait.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György szerint nem fenntartható a magyar felzárkózás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 09:51
Nem elégséges a teljes sikerhez az eddig követetett modell a jegybankelnök legújabb írása szerint, az évtized kulcsa pedig az infláció elleni sikeres fellépés lehet.
Makro / Külgazdaság Írásban reagált az Egyesült Államok az orosz követelésekre
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 07:31
Az amerikai külügyminiszter szerint "komoly diplomáciai útvonalat" jelöltek ki a levélben, de közben arra figyelmeztette az Ukrajnában tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy "erősen fontolják meg a távozást" az országból.
Makro / Külgazdaság Történelmi mélypontot a brit autógyártás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 06:54
1956 óta nem gyártottak ilyen kevés autót Nagy-Britanniában.
hírlevél
Ingatlantájoló