<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Uniós források
Makro / Külgazdaság Hitelekkel menekül előre Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 17:37
A magyar kormány továbbra is alkudozik az Európai Unióval az újjáépítési alapból származó összegek kifizetéséről. Eközben viszont más forrásokból próbálnak pénzt bevonni, amivel a mozgásterüket növelik, többek között erről beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság Prés alatt az Orbán-kormány: az EP is zárva tartaná a pénzcsapokat
Wéber Balázs | 2021. október 7. 11:44
Számos EP-képviselő szerint Magyarországnak addig nem szabad részesülnie az új uniós forrásból, a Helyreállítási Alapból, amíg a magyar kormány nem garantálja a pénzek megfelelő elköltését, és nem tart be bizonyos jogállamisági feltételeket.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem kapott zöld jelzést az Orbán-kormány Brüsszelben
Wéber Balázs | 2021. szeptember 10. 10:54
Az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar helyreállítási tervet, de szeretné az új határidőig, szeptember végéig befejezni az értékelését, közölte a Privátbankár.hu-val az uniós szerv. Egy brüsszeli forrásunk szerint a testület egyértelmű követelményeket fogalmazott meg a forrás elköltésével kapcsolatban, azaz a magyar kormány térfelén pattog a labda. A jóváhagyásnak ugyanakkor politikai feltételei is vannak. A tét több mint 2500 milliárd forint.
Makro / Külgazdaság Augusztusban elered az uniós pénzeső – Magyarországnak még hónapokat kell várnia
Wéber Balázs | 2021. július 31. 05:47
Azok az országok, amelyek tervét jóváhagyta az EU, már augusztus elején hozzájuthatnak az uniós Helyreállítási Alap forrásaihoz. Magyarországnak még minimum két hónapot várnia kell, miután Brüsszel július közepéről szeptember végére halasztotta a döntést a magyar tervről. A késlekedés oka vitatott – a lapunknak nyilatkozó elemzők szerint jelenleg nagy a magyar kormány kitettsége nemzetközi szinten.
Makro / Külgazdaság Bekeményít Brüsszel: visszatartják a Magyarországnak járó milliárdokat
Wéber Balázs | 2021. július 12. 17:46
Lapunk már szombaton megírta, hogy folyamatban van és így csúszik a magyar terv elfogadása Brüsszelben. Ezt most hivatalosan is megerősítették.
Makro / Külgazdaság Válaszolt Brüsszel: várnunk kell az uniós pénzesőre
Wéber Balázs | 2021. július 10. 05:39
Még folyamatban van a magyar helyreállítási terv értékelése Brüsszelben, közölte a Privátbankár.hu-val Marta Wieczorek, az Európai Bizottság illetékes szóvivője. Ez egyben azt vetíti előre, hogy csúszik a terv jóváhagyása, azaz Magyarország egyelőre nem juthat hozzá az uniós Helyreállítási Alap forrásaihoz. Ezzel párhuzamosan kiújult a politikai viszály Brüsszel és Budapest között, ősztől pedig a jogállamisági mechanizmus is élesedhet Magyarországgal szemben.
Makro / Külgazdaság Újabb uniós pénzeső szakadhat Magyarországra – A hét videója
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. június 18. 19:01
Hamarosan megkezdi működését a gigantikus Helyreállítási Alap, a NextGenerationEU, amelyből Magyarország több mint 2500 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap az elkövetkező években. De mire fog elmenni ez a hatalmas összeg, és meddig feszítheti a húrt a magyar kormány, hogy ne essünk el uniós forrásoktól? Annyi biztos: ha tagjai vagyunk egy klubnak, akkor az a minimum, hogy betartjuk a játékszabályait. Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Európai turnéra indult Von der Leyen – Magyarországra még nem jön
Wéber Balázs | 2021. június 17. 05:32
Megkezdte a nemzeti helyreállítási tervek jóváhagyását az Európai Bizottság elnöke: Ursula von der Leyen elsőként Portugáliával közölte személyesen a jó hírt. Értesüléseink szerint az uniós politikus 12 országba látogat el első körben – Magyarország nincs közöttük. Hazánk 7,2 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kap az uniós Helyreállítási Alapból, a hiteleket viszont csak projekttől függően hívja majd le. Az Európai Parlament attól tart, hogy egyes tagállamokban nem megfelelően fognak hasznosulni a gigantikus alapból származó pénzek.
Makro / Külgazdaság Élesítheti a csodafegyvert Brüsszel a választások előtt – nehéz év vár az Orbán-kormányra
Wéber Balázs | 2021. június 15. 05:15
Az Európai Parlament múlt héten megsürgette az Európai Bizottságot, hogy mihamarabb alkalmazza a renitens államok féken tartására megszavazott új „csodafegyvert”, az uniós pénzek kifizetését jogállamisági feltételekhez kötő mechanizmust. A lapunk által megkérdezett elemzők szerint reális lehetőség, hogy már a jövő évi választások előtt eljárás indul Magyarországgal szemben. Mégha ez nem is járna feltétlenül azonnali pénzmegvonással, már annak meglebegtetése is komoly politikai károkat okozhat az Orbán-kormánynak, amely bizonytalan nemzetközi térben, jelentős kitettséggel vág neki a választás előtti időszaknak.                
Makro / Külgazdaság Felfortyanhat az EP, mert a németek engednének Orbán Viktornak
Wéber Balázs | 2020. szeptember 29. 17:01
Ha elfogadják a német uniós elnökség tervét, akkor valószínűleg továbbra sem lehet majd megvonni uniós pénzeket a jogállamiságot megsértő tagállamoktól, mondják a javaslatot kritizálók.
Makro / Külgazdaság Jó lapjárása volt Orbán Viktornak – nyitva maradnak az uniós pénzcsapok
Wéber Balázs | 2020. július 21. 16:31
Bár az EU a jövőben demokratikus normákhoz kötheti az uniós pénzek kifizetését, erősen kérdéses, hogy ennek érvényt lehet-e szerezni a gyakorlatban. Az eredeti javaslatot ugyanis jelentősen felvizezték, amit a magyar kormány akár sikernek is tekinthet. A reálpolitika, a gazdasági vészhelyzet és a megegyezés kényszere a jelek szerint elhalványította a politikai aggályokat.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: a vita arról szól, kik dönthetnek az uniós források felhasználásáról
MTI | 2020. július 19. 10:30
A magyaroknak kell dönteniük arról, miként és hogyan használják fel Magyarország uniós forrásait - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Makro / Külgazdaság Népszava: a kormány elveszi az uniós fejlesztési pénzeket Budapesttől
Privátbankár.hu | 2020. január 13. 09:20
A lap birtokába került dokumentum szerint a fővárosnak egy fillér fejlesztési forrás sem járna a következő nyolc évben. Palkovics cáfol.
Uniós pályázatok Még mindig ömlik hozzánk Brüsszel pénze, pedig szinte mindent elköltöttünk
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 15:12
Szinte minden operatív program forrásait 100 százalék feletti mértékben kötötték már le, de még idén is odaítéltek 71 milliárd forintot. Hiába fogy ki a keret, még így is akadhat némi elkölthető pénz - ez akkor lehetséges, ha a forint gyenge lesz, ha a kormány engedi a túlvállalást saját szakállára, vagy ha sok korábban nyertes pályázat dől be, és újra kiosztják az ő keretüket is.
KKV Uniós pénzben fürdőztek a magyar cégek, de ennek a világnak vége
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 08:30
Elkényelmesedtek az uniós pénzbőségtől a magyar vállalkozások, ideje a szemléletváltásnak - új korszakba értünk, amikor a cégeknek több felelősséget kell vállalniuk, az államnak pedig jobban védenie a tisztességes vállalkozásokat a csalóktól, véli Gablini Gábor.
Makro / Külgazdaság Ezért baj, ha nem futnak be időben az uniós pénzek
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 28. 11:54
Habár pozitívak a folyamatok a magyar gazdaságban, több kockázat is fellép az ÁSZ szerint.
Makro / Külgazdaság Vége az arany éveknek? Sokkal kevesebb pénzt kapunk majd Brüsszeltől
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 10:32
1600 milliárd forinttal romolhat a nettó pozíciónk 2020 után az Európai Unióban - ennyivel kevesebb pénzt lehet majd elkölteni - értesült az mfor.hu brüsszeli forrásokból.
Makro / Külgazdaság Nem lopták el az összes uniós pénzt - mi lett volna velünk Brüsszel nélkül?
Privátbankár.hu | 2017. november 24. 08:32
Egy konferencián a korábbi pénzügyminiszter ismertette, milyen hatással volt a magyar gazdaságra a temérdek uniós pénz.
KKV Beengedik a magyar bankok a konkurenciát - jó okuk van rá
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 11:26
Az uniós forrásokat az MFB Pontokon keresztül érhetik el a vállalkozások - a kereskedelmi bankokban is nyitnak ezért ilyen pontokat.
Karrier Meglátták a lehetőséget a magyar cégek - gondolnád, mennyire megéri őket foglalkoztatni?
Privátbankár.hu | 2017. július 1. 15:30
A rehabilitációs kártya kiterjesztése, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő új munkaerőpiaci programok, illetve a rehabilitációs hozzájárulás 19 százalékos megemelése az idei évben tovább javította a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeit. A Trenkwalder becslése szerint mára az érintett kör foglalkoztatási rátája elérte a 34 százalékot.
Makro / Külgazdaság Kitömi a zsebünket Európa – szerinted rád mennyi támogatás jut?
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 07:12
Csepreghy szerint 2020-ig bőven lesz miből fejleszteni az országot.
Vállalat Robbanás előtt a magyar építőipar - csak nehogy ránk szakadjon a gödör fala
Gáspár András | 2017. február 13. 09:35
Korábban nem voltak megrendelések, nem indultak projektek, idén viszont már a munkaerőhiány és a kapacitáskorlát lesz a két fő kihívás a hazai építőiparban. A KSH legfrissebb számai azt mutatják: bár 2016 még a 2015-ösnél is gyengébb év volt, a gödör alját már elhagytuk. Temérdek uniós pénz zúdul hirtelen a vállalkozások nyakába - de ki fogja meg a malteroskanalat?
Makro / Külgazdaság Hirtelen óriási pénz ömlik a magyar cégekre – ha nem a választások miatt, akkor miért?
Gáspár András | 2017. január 26. 12:26
Mire hivatalba lép a következő kormány 2018-ban, a tervek szerint az utolsó fillérig le lesz kötve a 2020-ig tartó uniós ciklus teljes forráskerete Magyarországon. A kormány képviselője szerint ennek főleg a Brexit az oka - a forrásokra teljesen kiéhezett magyar vállalkozóknak pedig mindegy az indok, csak jöjjön már valami. Most hirtelen akkora pénzt öntenek a nyakukba, ami sokkolóan hathat.
Uniós pályázatok Óriási pénzeket zúdítanak a következő hetekben a magyar cégekre
Privátbankár.hu | 2016. november 30. 13:06
Ez lesz aztán az igazi uniós pénzeső!
Uniós pályázatok Jól sáfárkodott a kormány – rengeteg pénzt hívtunk le
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 13:58
Még ha vannak is szabálytalan tételek, akkor sem veszít pénzt az ország a Miniszterelnökség szerint.
Makro / Külgazdaság Nincs már lejjebb: életjel érkezett a magyar gazdaságból
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 09:22
Uniós pénzek nélkül éves alapon több mint 9 százalékot esett a beruházások volumene, de ez főleg az állami beruházások elmaradásának köszönhető - a vállalkozásoknál már vannak pozitív jelek.
Makro / Külgazdaság Hirtelen beesett egy rakás pénz az államkasszába
Privátbankár.hu | 2016. október 26. 07:22
Pont került az aszfaltügy végére, 176,5 milliárd forintot kapott vissza Magyarország.
Uniós pályázatok Ez csak a jéghegy csúcsa? Így csalnak az uniós pénzekkel
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 12:54
Hidroterápiás futópad kutyáknak, erdészeti gépek és nyomda - ilyen ügyekben indít eljárást a Fővárosi Főügyészség, ha EU-s pénzek körüli csalást szimatol.
Uniós pályázatok Erről vitatkoznak hétfőn a kedvenc politikusaid
Privátbankár.hu | 2016. május 1. 14:25
A Tisztelt Ház az uniós források elköltéséről tart vitanapot.
Uniós pályázatok Brüsszel tönkreteheti Lázárék álmát
Privátbankár.hu | 2016. április 15. 08:59
Két újítást vezet be a kormány, hogy gyorsan kiszórják az uniós pénzt. Az Európai Bizottság szerint mindkettő problémás.
Ingatlan Újabb jele annak, hogy ebben az országban minden uniós pénzből épül
Privátbankár.hu | 2016. április 14. 09:03
Tovább tart a magyar építőipar mélyrepülése: februárban a termelés volumene 19,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól.
Uniós pályázatok Mégsem jár nekünk az uniós pénz? Baklövés, amit Szijjártó mondott
Privátbankár.hu | 2016. március 4. 13:17
Balázs Péter volt külügyminiszter divatos baklövésnek titulálta a mostani tárcavezető által mondottakat.
Makro / Külgazdaság Szijjártó visszaszólt az EP elnökének
Privátbankár.hu | 2016. február 3. 15:24
A miniszter visszautasította Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnökének sértéseit.
Makro / Külgazdaság Készüljünk fel: 1200 milliárd forinttal csökkenhet az uniós támogatások összege tavalyhoz képest
Babos Dániel | 2016. január 6. 12:34
2013-2015-ben kiugróan magas volt a Magyarországra befolyó uniós támogatások összege, de az új ciklus beindulása és a régi lezárása miatt 2016-ban átmenetileg jelentősen visszaeshet ezek értéke. A jegybank szakértői szerint idén mintegy 1200 milliárd forinttal kevesebb támogatás érkezhet a gazdaságba, mint 2015-ben. Babos Dániel és P. Kiss Gábor cikkét publikáljuk a Privátbankár.hu-n.
Makro / Külgazdaság Keményen adózunk: dőlnek a milliárdok az államhoz
Privátbankár.hu | 2015. október 21. 16:01
Az éves terv 107 százalékán állt szeptemberben a hiány, hiányoznak a befagyasztott uniós pénzek, amik viszont hamarosan elindulnak. Az adóbevételek viszont szárnyalnak.
Makro / Külgazdaság Lázár János szerint sincs minden rendben a magyar gazdasággal
Nagy László Nándor | 2015. október 1. 10:30
Lázár János szerint csak látszólag van minden rendben a magyar növekedéssel, a kínai lassulás és az autóipart megrázó botrány hatásait még valahogy ki kell bírnunk. Az uniós forrásokkal is meg kell birkóznunk, egyáltalán nem biztos, hogy jól tudjuk elkölteni a pénzt. Sietni kell a bürokráciacsökkentéssel - kiosztott egy fricskát az NGM-nek.
Uniós pályázatok Miért akarja villámgyorsan kiosztani az uniós milliárdokat a kormány?
Nagy László Nándor | 2015. szeptember 14. 12:32
Komoly tűzoltás kellett ahhoz, hogy az előző uniós költségvetési ciklus forrásait 100 százalékban sikerüljön lehívni. Csepreghy Nándor szerint az eredmény jelentős, de tény, hogy nem mindig a legjobb helyekre folytak a milliárdok. A helyettes államtitkár szerint a következő ciklusban ez már nem így lesz. Ha mi tudjuk a leggyorsabban kiosztani az új pénzeket, az komoly versenyelőnyt jelenthet a magyar cégeknek.
Uniós pályázatok Itt a döntés: ledobja a kormány a pénzbombát
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 26. 13:50
Az év végéig 133 uniós pályázatot írnak ki, ennek keretösszege 2700 milliárd forint. De a kormány azt is ígéri, 2017 nyaráig valamennyi európai uniós pályázatot meghirdetnek. Kedden is megjelent három, kutatás-fejlesztési tevékenységét ösztönző pályázat 71 milliárd forint keretösszeggel.
Makro / Külgazdaság Magyarország nyer a legtöbbet az uniós pénzeken
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 12:24
Szűcs Tamás szerint Magyarország az egyik legnagyobb haszonélvezője az EU-támogatásoknak.
Uniós pályázatok Gyarmatosítás helyett: nálunk csak a lengyelek kaptak több uniós pénzt
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 11:35
A korábbi, 2007-2013-as időszakra szóló uniós forrásait viszont száz százalékban felhasználhatja év végéig Magyarország.
Uniós pályázatok Ezeknek a cégeknek adna közel 3000 milliárdot a Miniszterelnökség
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 08:25
Az EU-s források kiosztásakor az innovációt és a növekedés lehetőségét keresik a szaktárcák és a Miniszterelnökség.
Uniós pályázatok Rendkívüli bejelentés készül az uniós pénzekről
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 10:59
Uniós gazdaságfejlesztési források kifizetésének felfüggesztése címmel tart ma sajtótájékoztatót Csepreghy Nándor.
Uniós pályázatok Nyakon önt minket Brüsszel egy nagy adag pénzzel
Privátbankár.hu | 2015. április 13. 15:33
Pálinkás József elmondta: 750 milliárd forint uniós forrás érkezik 2020-ig kutatás-fejlesztésre.
Uniós pályázatok Megcsúszott az uniós projektekkel a kormány
Privátbankár.hu | 2015. február 25. 08:04
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzet Infrastruktúra Fejlesztő, és a Magyar Közút szép nagy késedelemben van az állami uniós projektekkel.
Uniós pályázatok Sietni kell az uniós pályázatokkal - Brüsszel elveheti a pénzt!
Privátbankár.hu | 2015. február 13. 19:53
Sietni kell az uniós pályázatokkal - a másfél éves késés okán Brüsszelben akár a korábbi fejlesztési keretek csökkentéséről is határozhatnak - ezt csak azok az országok tudják elkerülni, akik az addig jóváhagyott operatív programok forrásainak döntő részét meghirdették.
Agrár Több EU-s pénzt kaphatnak a gazdák - csak tudják lehívni!
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 14:40
Az agrárágazat fejlesztésére mintegy 12,4 milliárd euró uniós támogatás jut 2020-ig, 1,9 milliárd euróval több, mint a korábbi időszakban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.
KKV Nem kell aggódni, felújítják a hármas metrót – üzeni a BKV
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 16:19
Jelenleg is zajlanak a felújítási munkák az M3 metróvonalon: újabb szakaszon történt síncsere és folyamatban van a járműpark felújításához szükséges tender – közölte a BKV. Nemrég a sajtó kiszúrta, hogy a városi tömegközlekedés projektjei nem szerepelnek az uniós beruházások listáján.
Uniós pályázatok Itt vannak az újabb uniós pályázatok - még több pénz jut a társasházak ablakcseréjére
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 13:08
A fejlesztési tárca elindította a környezeti és energiahatékonysági uniós pályázatokat: első körben 58 milliárdra lehet pályázni.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló