<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország nem akar az Európai Unióval perre menni – egyebek mellett ezt mondta Martonyi János az orosz Nyezaviszimaja Gazeta-nak. A külügyminiszter azt mondta, hogy a kormány teljes mértékben hajlandó teljesíteni az EU elvárásait és kész a konstruktív párbeszédre. Úgy véli Magyarországnak minden szomszédjával jó a kapcsolata. Várjuk az orosz befektetőket is.

A magyar diplomácia vezetője az orosz lapnak azt mondta: "készek vagyunk teljes mértékben teljesíteni az EU-val szembeni kötelezettségeinket, szeretnénk hozzájárulni a sokkal erősebb és mélyebb európai integrációhoz". Azt is nyomatékosította, hogy a magyar kormány kész konstruktív párbeszédet folytatni az Európai Bizottsággal az általa bírált három kérdésben. Martonyi János azt mondta, hogy "a tárgyalásos megoldást részesítjük előnyben, a végső döntés azonban az Európai Bíróság kezében van; mihamarabb megoldásra törekszünk, és arra, hogy odáig ne jusson el az ügy. Magyarország elégedett azzal, hogy a kérdés jogi keretek között oldódik meg".

A magyar külügyminiszter a hasonló viták rendezésére jó példaként említette a körülbelül egy éve elfogadott médiatörvényt. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság azt alaposan megvizsgálta és egy sor módosítást javasolt, amelyek mindegyikével egyetértett a magyar fél. A szomszédos országokban élő magyarság helyzetéről a Nyezaviszimaja Gazeta kérdésére Martonyi János azt mondta: Magyarországnak valamennyi szomszédjával jók a kapcsolatai, beleértve Szlovákiát is. Hozzátette, hogy Pozsonnyal egyelőre néhány kérdésben, például a magyar közösség kollektív jogainak elismerésében véleménykülönbség áll fenn. Kiemelte, hogy Magyarország egyik legaktívabb támogatója Szerbia uniós tagjelöltségének. A szomszédságpolitikával kapcsolatosan úgy fogalmazott: "mindössze arra kérjük barátainkat Nyugaton és Keleten, hogy ismerjék el a tényt: Közép-Európában nincsenek komoly feszültségforrások. Ha viták és ellentétek keletkeznek, képesek vagyunk azokat rendezni külső beavatkozás nélkül".

Martonyi János arról is beszélt, hogy a magyar-orosz gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok egészében véve jól fejlődnek. Örömtelinek nevezte, hogy a magyar termékek exportja is növekszik Oroszországba, és nem csak az orosz energiahordozók importja Magyarországra. "Optimisták vagyunk az orosz-magyar kapcsolatok jövőjét illetően és örömmel látjuk az orosz befektetőket" - mondta a külügyminiszter. A schengeni vízumrendszer Oroszország által évek óta szorgalmazott liberalizációját illetően emlékeztetett rá, hogy ez a kérdés az Európai Unió kompetenciájába tartozik. Hozzátette azonban: "Magyarország mindig is a vízumrendszer könnyítése és fokozatos liberalizációja mellett volt. Ez megfelel nemzeti érdekeinknek" - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter az orosz Nyezaviszimaja Gazetának.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Nem reális, hogy Oroszország megszállja Ukrajnát a török elnök szerint 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 14:47
A térség már nem tud elfogadni háborút - mondta Recep Tayyip Erdogan. 
Makro / Külgazdaság Varga Mihály kiakadt az Európai Bizottságra 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 14:16
A pénzügyminiszter szerint Brüsszel politikai okok miatt késlelteti a helyreállítási forrásokat. 
Makro / Külgazdaság Megérkezett az újabb hullám: elszabadult a járvány Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:01
Egyre gyorsabban terjed az omikron, az országban egy hét alatt csaknem megduplázódott a fertőzésszám.
Makro / Külgazdaság Néppárti politikus lett az Európai Parlament új elnöke
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:29
A plenáris ülésen Roberta Metsolát választották meg a képviselők új elnöknek ma délelőtt.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: ilyen az, amikor összefutunk Orbán Viktorral
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:13
A miniszterelnök a napokban Szolnokon járt, ahol éppen szembe jött vele a helyi polgármester.
Makro / Külgazdaság Kiugróan magas az új fertőzöttek aránya itthon, elhunyt 94 beteg
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 09:30
Magasan stagnál a napi halottak száma Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Keddi rossz hír: a negyedik oltás kevésbé hatékony az omikron ellen
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 08:49
Új izraeli kutatás eredménye ez.
Makro / Külgazdaság Hátra mennek az amerikai demokraták, nem előre 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 08:02
2021-ben az amerikai választópolgárok pártpreferenciáját tekintve a demokrata párt kilenc százalékpontos előnyről öt százalékpontos hátrányba került a republikánusokkal szemben - derült ki a Gallup amerikai közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.
Makro / Külgazdaság Vágtató árak: ezért nem nyúl az áfához a kormány
Király Béla | 2022. január 18. 05:17
Az elszabadult inflációra reagálva a kormány múlt év végén előbb az üzemanyagok, majd múlt héten hat alapvető élelmiszer árát maximálta a kormány. Mindkét alkalommal a termékek kereskedőinek a vállára tette az ezzel járó terhet, maga az állam, például az áfa csökkentésével nem járul ehhez hozzá.
Makro / Külgazdaság Covid: csak egy magyar városban javul a helyzet
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 19:01
Legalábbis a vizsgált városok közül, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját tekintve a szennyvízben. Országos átlagban enyhe emelkedés tapasztalható.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló