Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A miniszterelnök közlése szerint a célok tekintetében nem változik a kormányzás a következő két évben: értékteremtő munkára és méltányos tehermegosztásra van szükség. Ugyanakkor már nem az lesz a feladat, hogy az átalakításokat, átszervezéseket megtervezzék és végrehajtsák, hanem az, hogy befejezzék, lezárják ezeket - mondta Orbán Viktor a Délmagyarország című napilapnak.

A kormányfő a következő két évre tekintve úgy fogalmazott: Magyarország legfontosabb célja, hogy minél hamarabb 5 millió dolgozó és adófizető embere legyen. "Ha 10 millióból nem dolgozik legalább 5 millió, akkor csak külföldi hitelekkel tudunk talpon maradni, ami pedig azt jelenti, hogy a saját munkánkból nem mi fogunk gyarapodni, hanem azok, akik a hitelt adták és a kamatokat szedik" - fogalmazott.

Két év alatt 1 millió 150 ezer emberrel többen adóznak

Közölte, ma körülbelül 3 millió 750 ezer ember dolgozik és adózik, míg amikor a kormányzást átvette, 2 millió 600 ezren fizettek adót. A folyamat Orbán Viktor szerint jól halad, de még több értékteremtő munka kell. Az irány nem változik, és nem változnak a törekvések a méltányos tehermegosztás szempontjából sem: a bankokat és a nagy nemzetközi cégeket továbbra is bevonják a közteherviselésbe - rögzítette, hozzátéve, hogy mostanra a Magyarországon működő bankok nyereségének nagy része már a költségvetésbe vándorol.
Kitért arra is: az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, a rendőrség átszervezését nagyrészt elvégezték, a következő két év ezeknek az új rendszereknek a bejáratásáról szól.

Versenyelőnyt kell szereznünk

"Szerintem az európai, a nyugati világ többé nem lesz olyan, mint amilyen a válság előtt volt. Ezért nem egyszerűen válságot akarok kezelni, hanem fölkészíteni a hazámat a válság utáni világra. Azt szeretném, ha versenyelőnnyel indulhatnánk a válság utáni megváltozott világban" - mondta a miniszterelnök.    

Orbán Viktor már a válság utáni időkre készülNem fog "osztogatni"

Orbán Viktor beszélt arról, hogy jelenleg egy átlagos magyar ember nettó keresete havonta 500 euró, egy nyugdíjas pedig 250 euróból él. A magyarok az elmúlt években sokat szenvedtek, sok áldozatot hoztak azért, hogy kikerüljenek a nehéz helyzetből, s a munkát nem fogják föladni, az IMF-tárgyalások árnyékában sem - hangsúlyozta. Emlékeztetett arra, hogy most indul az új nemzeti konzultáció olyan kérdésekről, mint a minimálbéremelés, a vállalkozások fejlesztése, a leszakadt területeken szabad vállalkozási zónák létrehozása és a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzése.

Kijelentette, hogy a mostani kormány szakított a korábbi "húzd meg, ereszd meg politikával", elutasítják a megszorításokat, helyettük a bankok és a multik közteherviselésbe való bevonásával a méltányos tehermegosztás politikáját hirdették meg. Hangsúlyozta, hogy a választásokhoz közelítve sem akar visszatérni a megszorítás-osztogatás rossz logikájú gazdaságpolitikájához, hanem továbbra is azt akarja elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.

Ma nem a törvények, jogi garanciák hiánya veszélyezteti a szabadságot, hanem a szociális biztonság hiánya - mutatott rá Orbán Viktor. "Aki ma az embereknek munkalehetőséget ad, egyúttal szabadságot is ad nekik. Erre haladunk" - tette hozzá.

Korrupció elleni harc: sosincs vége

A korrupció felszámolása kapcsán úgy fogalmazott, ez olyan munka, amit sosem lehet befejezni. Leszögezte, hogy a visszaélésekkel, jogosulatlan előnyszerzésekkel szemben folyamatosan föl kell lépni, a láthatatlan kezek és a láthatatlan ügyletek korszakának véget kell vetni. "Aki közpénzből akar gazdálkodni, annak feddhetetlennek kell lennie. És ha ezt jól csinálja, ha sikere, jövedelme, vagyona lesz, akkor azt nem elfedni, hanem vállalni kell" - mondta a Délmagyarországnak adott interjúban a miniszterelnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Befektetett a maffia, most várják a pénzesőt
Király Béla | 2021. március 6. 06:16
Az olasz bűnszervezetek számára is kihívást jelentett a koronavírus-járvány, amely miatt némileg módosultak a tagok által elkövetett bűncselekmények. A maffia ugyanakkor keresi a lehetőséget, és a majdani újjáépítési alapból érkező pénzeső számukra is komoly bevétellel kecsegtet.
Makro / Külgazdaság Pont a harmadik hullám közepén tűntek el ezrek az egészségügyből - A hét videója
Kormos Olga-Izsó Márton | 2021. március 5. 19:33
A hét egyik legnagyobb eseményét kétségtelenül az új egészségügyi jogviszonyról szóló munkaszerződések aláírása vagy alá nem írása jelentette. Szokásos videós anyagunkban arról esik szó, hogyan teltek az aláírás döntését megelőző napok. 
Makro / Külgazdaság A Mol és az OTP húzta a BUX-ot
MTI | 2021. március 5. 18:52
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 336,39 pontos, 0,78 százalékos emelkedéssel, 43 269 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését
MTI | 2021. március 5. 18:33
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését.
Makro / Külgazdaság Bütykölik az államkincstár nyilvántartását, de áprilisra elérhetők lesznek a nyugdíjhoz szükséges adatok
Baka F. Zoltán | 2021. március 5. 17:59
Nem látni a friss járulékadatokat, fejleszteni kell az egyéni számlákat vezető rendszert.
Makro / Külgazdaság Itt a rendelet a szigorításról: mutatjuk a sok kivételt, ami nyitva lehet hétfőtől is
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 17:34
Hétfőtől mindenhol kötelező a maszk, nyitva lehetnek az alapvető árukat forgalmazó boltok, a gyógyszertárak, a szervizek és egyes szolgáltatók. Be kell zárni két hétre a kaszinókat és egymilliós bírság és akár egy éves bezárás fenyegeti a tiltás alá eső más üzleteket is, ha mégis működnek az átmeneti időszakban.
Makro / Külgazdaság 100 éves a Kínai Kommunista Párt – vérfürdők és csúcstechnológia
Káncz Csaba | 2021. március 5. 14:58
A centenárium évében a pártvezetés szilárdan hiszi, hogy Hszi elvtárssal a középpontban egy olyan átfogó rendszert fejlesztett ki, amellyel hatékonyan tudja kormányozni az óriási országot. A szovjet tömb összeomlása után három évtizeddel az új kínai techno-leninizmus hiteles vetélytársa lett a liberális demokráciáknak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A katolikus templomok nem zárnak be, mehetnek tovább a misék
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 12:32
Kormányrendelet továbbra sincs, de a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már közölte a döntését.
Makro / Külgazdaság Annyira beindult a brit vakcinaprogram, hogy most már július vége a cél a teljes felnőtt lakosság beoltására
MTI | 2021. március 5. 09:19
Korábban még szeptemberig oltottak volna be minden nagykorút a szigetországban, de a mostani lendület alapján előbbre hozták a kitűzött céldátumot.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: minden ötödik teszt pozitív!
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 09:06
Tovább erősödik a harmadik hullám: a kórházban ápoltak száma gyorsan emelkedik, egyre többen vannak lélegeztetőgépen.
hírlevél