<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Putyin nem ismeri az elfoglat területek országhatárait, Sojgu szerint 200 ezer embert mozgósítottak az elmúlt napokban, Észak-Koreai az egyetlen, amely elismeri Oroszország új megszállt területeit. Többek között ez is történt ma a háborúban.

 • Az orosz parlament felsőháza megszavazta négy megszállt ukrán régió Oroszországhoz való csatolását, miközben Moszkva hivatalosan is bekebelezte azokat a területeket, amelyeket legutóbb Ukrajnától elfoglalt. A Szövetségi Tanács keddi ülésén egyhangúlag ratifikálta az ukrajnai Donyeck, LuhanszkHerszon és Zaporizzsija régiók annektálásáról szóló jogszabályt, miután tegnap az állami duma, Oroszország alsóháza szavazást tartott. Az alsóház egyetlen képviselője sem szavazott a törvényjavaslat ellen.
 • Volodimir Zelenszkij elnök aláírta azt a rendeletet, amely hivatalosan „lehetetlennek” minősíti, hogy ukrán tárgyalásokat folytasson Vlagyimir Putyinnal, a Kreml vezetőjével. 

Megrongált temploma előtt egy ukrán pap, Mikola a kelet-ukrajnai Harkivi területen fekvő Ruszka Lozova faluban 2022. október 3-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. Fotó: MTI/EPAMegrongált temploma előtt egy ukrán pap, Mikola a kelet-ukrajnai Harkivi területen fekvő Ruszka Lozova faluban 2022. október 3-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. Fotó: MTI/EPA

 • Az orosz hadsereg elismerte, hogy Kijev erői áttörtek a Herszon régióbanA közlemény szerint az ukrán hadseregnek és „felsőbb harckocsi-egységeinek” sikerült „behatolnia védelmünk mélyére” Zoltaja Balka és Alekszandrovka falvak környékén.

 • Hétfőn Putyin szóvivője azt mondta, hogy a Kreml konzultálni fog az általa „becsatolt” területek lakosaival, hogy meghatározzák, hol legyenek a határok, ami arra utal, hogy Oroszország nem tudja, hol vannak az új nemzetközi határai. Putyin ígéretet tett arra, hogy „minden rendelkezésére álló eszközzel” megvédi Oroszország újonnan követelt területeit, jelezve, hogy potenciális nukleáris csapást hajtanak végre. Az egyértelmű piros vonal hiánya alááshatja a nukleáris elrettentéssel kapcsolatos kísérleteit. 

 • Oroszország Lymantól való visszavonulása heves kritikákat váltott ki a háború kezelésével kapcsolatban az orosz állami televízióban – mondta Vlagyimir Szolovjov , a Russia 1 állami tévécsatorna főműsoridős talkshow-jának házigazdája és a Kreml egyik legnagyobb hangadója. "Össze kell fognunk, népszerűtlen, de szükséges döntéseket kell hoznunk, és cselekednünk kell" - mondta.

 • A magát kikiáltó Donyecki Népköztársaság (DPR) azt állította, hogy az elmúlt 24 órában két ember megsérült az általa elfoglalt területen, valamint 13 ház és 12 polgári infrastruktúra megrongálódott az ukrán fegyveres erők tűzvészében.

 • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint több mint 200 ezer embert hívtak be katonai szolgálatra azóta, hogy Oroszország két héttel ezelőtt bejelentette a „részleges mozgósítást” .

 • Egy orosz bíróság 4 millió rubel (60 000 GBP/68 000 USD) pénzbírságot szabott ki a Twitch streaming szolgáltatásra , mert nem távolította el egy ukrán politikai személyiséggel készült interjút. A bíróság szerint az interjú megsértette a hamis információk terjesztésére vonatkozó orosz törvényeket.

 • Észak-Korea Oroszországon kívül az egyetlen ENSZ-tagállam, amely elismerte a Moszkva által támogatott "népszavazások" "eredményeit" Ukrajna megszállt területein.

 • Az Európai Unió pénzügyminiszterei kedden megállapodtak abban, hogy az EU Ukrajnának nyújtott támogatásait beépítik a 2023-as költségvetésbe, hogy a kifizetések strukturáltabbak és kiszámíthatóbbak legyenek – mondta Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke.

 • Elon Musk online vitát folytatott Zelenszkijjel, miután megkérte a Twitter-felhasználókat, hogy mérlegelje elképzeléseit az orosz háború befejezésére. (The Guardian)

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Egy piacot és benzinkutakat is meglőttek az oroszok, Zelenszkij újabb elismerést kapott
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:44
Esti összefoglaló az orosz-ukrán háború 287. napjának legfontosabb eseményeiről. 
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Behúztak egy újabb győzelmet az amerikai demokraták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:01
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock győzelmével zárult a megismételt szenátusi választás Georgia amerikai államban a szerdán bejelentett végleges eredmények szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin megszólalt: nem őrültünk meg
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 18:38
Az orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának ülésén járt.
Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG