<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A balatonboglári kemping új - amúgy az építőiparból érkező - tulajdonosa szerint nem céljuk beépíteni a területet, marad a kemping, de színvonalasabbá szeretnék tenni. Ha lett volna pénze a helyi polgármesternek, akkor az önkormányzat is vihette volna a kempinget.

Nem is indult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által a balatonboglári Sellő kempingre tavaly ősszel sikeresen megtartott árverésen az a társaság, amely viszont ma már a kemping tulajdonosának mondhatja magát, így annak sorsa is az ő kezében van.

Igen, a mi tulajdonunkba került a Balatonboglári Sellő Kempinget tulajdonló gazdasági társaság, amelyet a Classens Grouppal jó ideje zajló és gördülékeny, elsősorban idegenforgalmi fejlesztésekre irányuló, egyéb üzleti együttműködés alapozott meg

- mondta lapunknak Kovács András, a VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. egyik tulajdonosa.

Balatoni idill. (Fotó: MTI/Varga György)Balatoni idill. (Fotó: MTI/Varga György)

Az állam 2019-ben került a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe. A hajózási társaság a koronavírus-járványra hivatkozva döntött úgy: eladja több balatoni ingatlanát, így a balatonboglári Sellő, és a balatonszemesi Hattyú kempinget. A Bahart pedig azt közölte lapunkkal, hogy a Sellő kempinget egymilliárd-tizennyolcmillió forintért a Terebezd Trade kft. vette meg.

Kempingezzen és élvezze a gyönyörű környezetet maga körül, válassza szállásának a Balaton vízpartján található Sellő Campinget!  A szállás a balatonboglári vitorláskikötő mellett helyezkedik el egy különleges homokos parti félszigeten. A Sellő balatonboglári kemping kedvelt szállás családok és kisgyermekkel nyaralók számára. Családias légkörét a kemping önálló homokos strandja, játszótere biztosítja

- szól a kemping bemutatkozása, ami tehát a Terebezd Trade tulajdona lett.

A Terebezd Trade 2019 őszén alakult somogyszobi székhellyel, nem is volt bevétele, és egészen 2020. decemberig az AGRÁR Mezőgazdasági Kft. volt a többségi tulajdonosa. Ez a cég már jobban néz ki, hiszen 2019-ben 3,8 milliárd forintos forgalom mellett egymilliárd forintos nyeresége volt. A többségi tulajdonosa Claessens Johan és Claessens Peter. Tehát a Terebezd Trade Kft. tavaly novemberben licitált a boglári kempingre és szerezte meg, amikor még az agráriumban érdekelt Claessens Group része volt, decemberben viszont a kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. lett a Terebezd tulajdonosa.

Információi helytállóak, Társaságunk valóban nem indult a szóban forgó árverésen.
Családunk számára kedves hely Balatonboglár; hiszen évek óta, ha csak tehetjük, igen sok időt töltünk az év bármely szakában a déli part ezen részén, mely meglátásunk szerint kimagaslik környezetéből. A Sellő Kempinget, és a környéket is jól ismerjük, s mindig tetszett annak családias, apró, jól izolált miliője, valamint környezete a kikötővel, a sétánnyal, strandokkal, bárokkal, különösen is a Keszthelyi-öböltől egészen Tihanyig tartó a kilátásával

- mondta lapunknak Kovács András, a VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. egyik tulajdonosa. Kifejezetten elismerésre méltónak, jövőbe mutatónak, léptékhelyesnek és eredményesnek találják a város családbarát, koncepciózus és ütemes fejlesztési elképzeléseit, melyhez illeszkedően kívánják üzemeltetni, hasznosítani a szóban forgó kempinget is. Elmonása szerint tisztában vannak azzal, hogy a Sellő Kemping egy immáron 60 éve üzemelő sikeres, kutyabarát, öko-szálláshely, és elsősorban generációk óta visszatérő kül- és belföldi, gyermekes családok látogatják az egyedi, sekély vizű partszakasza miatt is. Az új tulajdonos szerint adott tehát, hogy a jelenlegi funkció megtartása és még színvonalasabbá tétele lehet csupán a határozott céljuk. Még azt is elárulta Kovács András, hogy a szintén elkelt balatonszemesi kempinget nem ők vették meg.

Ugyanakkor a balatonboglári önkormányzatnak elővásárlási joga volt a kempingre, ezzel a jogával viszont nem élt a település. Erről Mészáros Miklós polgármester döntött január 7-én, miután az egymilliárd-tizennyolcmillió forintos ajánlatot megismerte. Mivel a koronavírus-járvány miatt rendkívüli jogrend van Magyarországon, ami azt jelenti, hogy nem csak a kormány kapott különleges jogosítványokat, hanem azt is, hogy veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester egyedül gyakorolja. Január 7-i határozatában pedig Mészáros Miklós pedig úgy döntött, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete miatt nem kíván élni az elővásárlási joggal.

A VAAB-INMO maga egy pici cég, hiszen tízmillió forintos forgalma volt 2019-ben, tulajdonosai Horváth Aliz és Kovács András 50-50 százalékos arányban. Van azonban egy nagyobbacska építőipari cégük is, a Horváth Építőmester Zrt.: 2019-ben 6,8 milliárd forintos forgalom és egymilliárd forintos profitot tudnak felmutatni. Ez a cég újítja fel például a Lakitelek Népfőiskola épületét, a népfőiskolát pedig Lezsák Sándor MDF-es, majd fideszes képviselő alapította. Mostanában főleg Tiszakécskén aktívak, ahol például közösségi házat, tanuszodát építenek, utóbbit 929 millió forintért állami megrendelésre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyin hamarosan fontos csatát nyerhet - napi háborús hírek
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 19:03
Méterről méterre, de haladnak előre az oroszok, Putyin mégis hajlandó lenne fogolycseréről, sőt az ukrán kikötők megnyitásáról is tárgyalni - legalábbis ezt állította ma. Háborús hírösszefoglaló.
Makro / Külgazdaság Ukrajnai háború – miért is van hazánk még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen? - A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. május 27. 18:43
Oroszország ukrajnai inváziója megrendítette a globális rend alapjait, a konfliktus mértéke és kimenetele még nem világos. A háború feltárta Oroszország politikai, hírszerzési és katonai gyengeségeit, egyben aláásta Moszkva pozícióját mind globálisan, mind a posztszovjet térben.  A konfliktus már tovagyűrűzött Ázsiára, és felerősítette a Kína és az Egyesült Államok közötti nagyhatalmi versenyt. Az amerikai közvélemény és a republikánus párt támogatása Ukrajna irányába egyre csökken, ahogy a Biden-kormány növeli a segélyeket.  De miért is tartja Orbán Viktor miniszterelnök hazánkat még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen?  Káncz Csaba videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Az olaszok szerint beválni látszik Putyin számítása
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 16:59
Az orosz elnök egy újabb migrációs hullámmal helyezné nyomás alá Európát - az olasz kormány már aggódik.
Makro / Külgazdaság A miniszter szerint átalakításra szorul a magyar gazdaság húzóágazata
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 15:28
Palkovics László egy autókiállítás megnyitóján beszét a magyar járműipar előtt álló kihívásokról.
Makro / Külgazdaság Putyin fontos szövetségese átáll a törökökhöz
Káncz Csaba | 2022. május 27. 15:19
Az ukrajnai háború feltárta Oroszország politikai és katonai gyengeségeit, ezzel Kazahsztánt geopolitikai pályájának villámgyors módosítására késztetve. Május elején Tokajev elnök meglátogatta Erdogan elnököt Ankarában, ahol a két fél megállapodott a török ​​„Anka” drón koprodukciójában, valamint közös hadgyakorlatok megtartásában. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Nagyon rossz ötlet a reklámadó a Reklámszövetség szerint
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 14:29
A szektorban nincs extraprofit, a reklámadó pedig az egész gazdaságra káros hatásokkal lesz a szakmai szervezet szerint.
Makro / Külgazdaság Most Menczer Tamás szúrt vissza Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 13:35
Szijjártó Péter távollétében államtitkára kérte ki magának az ukrán energetikai miniszter nyilatkozatát.
Makro / Külgazdaság Egyesül két magyar alapkezelő - együtt 1200 milliárdos vagyont kezelnek
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 11:14
Egyesül a Budapest Alapkezelő és MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság 2022. szeptember 1-én kezdi meg működését. Az egyesüléssel létrejövő alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti az 1 200 milliárd forintot.
Makro / Külgazdaság Az elbukott francia elnökválasztás után tovább tervezgeti az összefogást Marine Le Pen és Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 09:41
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Makro / Külgazdaság Londonban is felfedezték az extraprofitot - jön a brit különadó és rezsicsökkentés
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 08:34
Részben a nagy energiaipari cégek profitjára kirótt átmeneti különadókból kompenzálja a háztartások emelkedő megélhetési költségeit a brit kormány.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG