5p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A balatonboglári kemping új - amúgy az építőiparból érkező - tulajdonosa szerint nem céljuk beépíteni a területet, marad a kemping, de színvonalasabbá szeretnék tenni. Ha lett volna pénze a helyi polgármesternek, akkor az önkormányzat is vihette volna a kempinget.

Nem is indult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által a balatonboglári Sellő kempingre tavaly ősszel sikeresen megtartott árverésen az a társaság, amely viszont ma már a kemping tulajdonosának mondhatja magát, így annak sorsa is az ő kezében van.

Igen, a mi tulajdonunkba került a Balatonboglári Sellő Kempinget tulajdonló gazdasági társaság, amelyet a Classens Grouppal jó ideje zajló és gördülékeny, elsősorban idegenforgalmi fejlesztésekre irányuló, egyéb üzleti együttműködés alapozott meg

- mondta lapunknak Kovács András, a VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. egyik tulajdonosa.

Balatoni idill. (Fotó: MTI/Varga György)
Balatoni idill. (Fotó: MTI/Varga György)

Az állam 2019-ben került a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe. A hajózási társaság a koronavírus-járványra hivatkozva döntött úgy: eladja több balatoni ingatlanát, így a balatonboglári Sellő, és a balatonszemesi Hattyú kempinget. A Bahart pedig azt közölte lapunkkal, hogy a Sellő kempinget egymilliárd-tizennyolcmillió forintért a Terebezd Trade kft. vette meg.

Kempingezzen és élvezze a gyönyörű környezetet maga körül, válassza szállásának a Balaton vízpartján található Sellő Campinget!  A szállás a balatonboglári vitorláskikötő mellett helyezkedik el egy különleges homokos parti félszigeten. A Sellő balatonboglári kemping kedvelt szállás családok és kisgyermekkel nyaralók számára. Családias légkörét a kemping önálló homokos strandja, játszótere biztosítja

- szól a kemping bemutatkozása, ami tehát a Terebezd Trade tulajdona lett.

A Terebezd Trade 2019 őszén alakult somogyszobi székhellyel, nem is volt bevétele, és egészen 2020. decemberig az AGRÁR Mezőgazdasági Kft. volt a többségi tulajdonosa. Ez a cég már jobban néz ki, hiszen 2019-ben 3,8 milliárd forintos forgalom mellett egymilliárd forintos nyeresége volt. A többségi tulajdonosa Claessens Johan és Claessens Peter. Tehát a Terebezd Trade Kft. tavaly novemberben licitált a boglári kempingre és szerezte meg, amikor még az agráriumban érdekelt Claessens Group része volt, decemberben viszont a kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. lett a Terebezd tulajdonosa.

Információi helytállóak, Társaságunk valóban nem indult a szóban forgó árverésen.
Családunk számára kedves hely Balatonboglár; hiszen évek óta, ha csak tehetjük, igen sok időt töltünk az év bármely szakában a déli part ezen részén, mely meglátásunk szerint kimagaslik környezetéből. A Sellő Kempinget, és a környéket is jól ismerjük, s mindig tetszett annak családias, apró, jól izolált miliője, valamint környezete a kikötővel, a sétánnyal, strandokkal, bárokkal, különösen is a Keszthelyi-öböltől egészen Tihanyig tartó a kilátásával

- mondta lapunknak Kovács András, a VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. egyik tulajdonosa. Kifejezetten elismerésre méltónak, jövőbe mutatónak, léptékhelyesnek és eredményesnek találják a város családbarát, koncepciózus és ütemes fejlesztési elképzeléseit, melyhez illeszkedően kívánják üzemeltetni, hasznosítani a szóban forgó kempinget is. Elmonása szerint tisztában vannak azzal, hogy a Sellő Kemping egy immáron 60 éve üzemelő sikeres, kutyabarát, öko-szálláshely, és elsősorban generációk óta visszatérő kül- és belföldi, gyermekes családok látogatják az egyedi, sekély vizű partszakasza miatt is. Az új tulajdonos szerint adott tehát, hogy a jelenlegi funkció megtartása és még színvonalasabbá tétele lehet csupán a határozott céljuk. Még azt is elárulta Kovács András, hogy a szintén elkelt balatonszemesi kempinget nem ők vették meg.

Ugyanakkor a balatonboglári önkormányzatnak elővásárlási joga volt a kempingre, ezzel a jogával viszont nem élt a település. Erről Mészáros Miklós polgármester döntött január 7-én, miután az egymilliárd-tizennyolcmillió forintos ajánlatot megismerte. Mivel a koronavírus-járvány miatt rendkívüli jogrend van Magyarországon, ami azt jelenti, hogy nem csak a kormány kapott különleges jogosítványokat, hanem azt is, hogy veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester egyedül gyakorolja. Január 7-i határozatában pedig Mészáros Miklós pedig úgy döntött, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete miatt nem kíván élni az elővásárlási joggal.

A VAAB-INMO maga egy pici cég, hiszen tízmillió forintos forgalma volt 2019-ben, tulajdonosai Horváth Aliz és Kovács András 50-50 százalékos arányban. Van azonban egy nagyobbacska építőipari cégük is, a Horváth Építőmester Zrt.: 2019-ben 6,8 milliárd forintos forgalom és egymilliárd forintos profitot tudnak felmutatni. Ez a cég újítja fel például a Lakitelek Népfőiskola épületét, a népfőiskolát pedig Lezsák Sándor MDF-es, majd fideszes képviselő alapította. Mostanában főleg Tiszakécskén aktívak, ahol például közösségi házat, tanuszodát építenek, utóbbit 929 millió forintért állami megrendelésre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Aggódnak a németek
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:02
Javult valamelyest a fogyasztói hangulat Németországban, bár továbbra is inkább bizonytalanságot és aggodalmat tükröz. A lakosság vásárlási hajlandósága enyhén javult, a jövedelmi várakozásaikat viszont kissé visszafogták, a gazdasági helyzet megítélése pedig alapvetően nem változott a GfK gazdaságkutató intézet és a Nürnbergi Piaci Döntések Intézete (NIM) decemberre vonatkozó várakozásokról készült kedden publikált felmérése alapján.
Makro / Külgazdaság Netanjahu felelőssége az elszabadult erőszakhullámban
Káncz Csaba | 2023. november 28. 09:31
Az elszabaduló ciszjordániai erőszakhullám egyik fő oka a palesztin nemzeti követelésekkel szembeni elzárkózás politikája. Noha a Nyugat elítéli a telepesek és az izraeli biztonsági erők által elkövetett erőszakot, nem gyakorol tartós nemzetközi nyomást Izraelre. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Borzasztó adat érkezett a magyar gazdaságról
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 08:30
Két számjegyű mínuszban a beruházások Magyarországon. Több szektorban is 20-30 százalékos a hanyatlás. 
Makro / Külgazdaság Bizarr összefogás jöhet létre Putyin ellen
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 07:56
Az elemzők már azt találgatják, milyen újdonságot hozhat a jövő tavaszi oroszországi elnökválasztást megelőző politikai kampány, illetve meggyengülhet-e Vlagyimir Putyin államfő hatalma.
Makro / Külgazdaság Elég rossz hír jött a magyar fizetésekről és a minimálbérről
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 07:24
Az uniós mezőny hátsó felében kaptak helyet a magyar reálbérek, igaz, vannak még rosszabbul szereplő országok. 
Makro / Külgazdaság Mi történt a forinttal?
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 06:53
A magyar deviza a dollárral szemben nagyobb mértékben erősödött. 
Makro / Külgazdaság Egyre több embert veszítenek az oroszok - műkincseket kapott vissza Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 20:11
A hétfői már az orosz-ukrán háború 642. napja. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei. 
Makro / Külgazdaság Újabb túszokat engedett szabadon a Hamász
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:33
Az elrabolt izraeliek hazaszállítása folyik.
Makro / Külgazdaság Megvan, meddig hosszabbítják meg a gázai tűzszünetet
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 17:25
A hosszabbításért mindkét félre komoly nemzetközi nyomás irányult.
Makro / Külgazdaság Magyarországon át szökött meg a korrupt polgármester – hullanak a fejek Romániában
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 16:49
Több fontos ember is belebukott Romániában a nagybányai polgármester szökésébe. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG