3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A katonai vezetésű Mianmar bírósága csütörtökön újabb büntetőügyben találta bűnösnek és 3 éves börtönbüntetéssel sújtotta Aung Szan Szú Kjí volt vezetőt szolgálati titoktartási törvény megsértése címén. Tanácsadóját, Sean Turnell ausztrál közgazdászt szintén három év börtönre ítélték.

Szú Kjí kabinetjének három tagját is bűnösnek találták, akik szintén három év börtönbüntetést kaptak - közölte a sajtóval egy neve elhallgatását kérő jogi tisztségviselő.

Turnell és Szú Kjí is tagadta az ügyben felhozott vádakat, amikor augusztusban tanúvallomást tett.

Turnell, a sydneyi Macquarie Egyetem közgazdászprofesszora, Szú Kjí tanácsadója volt, és a katonaság 2021-es puccsát követően vették őrizetbe.

Aung Szan Szu Kji mikrofonnal beszél az emberekhez. Forrás: Wikipédia
Aung Szan Szu Kji mikrofonnal beszél az emberekhez. Forrás: Wikipédia

A férfit öt nappal később letartóztatták, miközben arra várt, hogy egy autóval a repülőtérre szállítsák. A bűncselekmény pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra, bár az állami televízió tavaly azt közölte, hogy Turnellnek hozzáférése volt "titkos állami pénzügyi információkhoz", és megpróbált elmenekülni az országból.

Ausztrália elutasította a Turnell elleni bírósági ítéletet, és azonnali szabadon bocsátását követelte. Penny Wong külügyminiszter csütörtökön kijelentette: az ausztrál kormány következetesen elvetette a professzor ellen felhozott vádakat az alatt a több mint 19 hónap alatt, amíg a mianmari katonai rezsim szerinte igazságtalanul fogva tartotta. Hozzátette egyben, hogy Ausztrália továbbra is ki fog állni szabadon bocsátása és visszatérése mellett Ausztráliába.

Mianmar korábbi vezetőjét, Aung Szan Szú Kjít már korábban 20 év börtönre ítélték más ügyekben, amelyekről széles körben úgy vélik, céljuk a politikus lejáratása, és annak megakadályozása, hogy visszatérjen a hatalomba.

A tárgyalás minden üléséről kizárták a nyilvánosságot, a védőügyvédek számára pedig titoktartási rendelet tiltja a részletek felfedését.

A 2020 novemberében tartott parlamenti választáson Aung Szan Szú Kjí ellenzéki vezető pártja, a Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) elsöprő győzelmet aratott. A hadsereg pár hónappal később, 2021 februárjában, néhány órával a parlament megalakulása előtt puccsal eltávolította Aung Szan Szú Kjít a hatalomból arra hivatkozva, hogy nem vették figyelembe a választással kapcsolatos panaszaikat. A hadsereg azt állította, hogy az NLD csalással nyert.

A másfél éve kormányzó junta kemény kézzel irányítja az országot, és véres leszámolásokat hajt végre ellenfeleivel szemben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Dúlnak a harcok: orosz és ukrán rakétacsapást is hozott a péntek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 20:00
A háborő 576. napja volt a pénteki. Hírösszefoglaló. 
Makro / Külgazdaság Teljesen nonszensz az ötforintos áramár – A hét videója
Dobos Zoltán - Izsó Márton - Király Béla | 2023. szeptember 22. 19:28
Mi is az a sokat emlegetett szaldóelszámolás? Hogy jön ki az ötforintos áramdíj? Ki jár jól a villanyszámla befizetésével? A napelempályázatok nyertesei beszállhatnak még az éves elszámolásba? Megtérül-e ez a zöldberuházás? Lesz-e a megtermelt napenergiát eltároló akkumulátorra állami támogatás? Ezekről a kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Újabb amerikai vadászgépek tűntek fel Magyarország szomszédjában
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 19:07
Növekedett az amerikai kontingens Romániában.
Makro / Külgazdaság Szorosabbra fűzi Kína a barátságát a polgárháborús országgal
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 17:22
Egymásra talált a kínai és a szír elnök.
Makro / Külgazdaság Brutális drónt mutatott be Irán
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 16:42
A világ legnagyobb hatótávolságú ilyen fegyverét mutatta be az ország.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a menekültek az EU-ba: honnan jönnek a legtöbben?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 16:18
Az Eurostat számai szerint tovább emelkedett az érkezők száma.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: az infláció kialakulásáért nem felelős senki - a kormány nagyon figyeli az üzemanyagárakat
Gáspár András | 2023. szeptember 22. 15:57
2023-nak az infláció letörésének évének, 2024-nek pedig a növekedés helyreállításának évének kell lennie – mondta Nagy Márton. Szerinte a fogyasztás helyreállítása mindkettőt segítheti – ez elengedhetetlen, enélkül nincs kilábalás. Három csapdahelyzet állt elő a magyar gazdaság előtt, ebből kettőn szerinte túl vagyunk. A jelentős infláció a gazdaságunk struktúrájából ered, ennek ellenére nem tartja azt hibásnak a gazdaságfejlesztési miniszter. Az üzemanyagárakat nagyon szorosan követi a kormány - ha kell, beavatkoznak.
Makro / Külgazdaság Ukrán rakétacsapás rázta meg Szevasztopolt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 15:13
Halálos áldozatról nem tudnak, de egy katona eltűnt. 
Makro / Külgazdaság Nemsokára találkozhat Szijjártó Péter és Szergej Lavrov
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 14:51
Barátkoznak. 
Makro / Külgazdaság Zelenszkij nem lesz boldog: innen biztosan nem kap F-16-osokat
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 14:18
Elutasító választ kapott Ukrajna egy uniós országtól.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG