<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kínai piacon kiemelt cél az elektromos autó technológiai fejlesztése, hagyományos autókkal ugyanis már alig lehet járni Peking utcáit.

Kiemelt szempont a Volkswagennek az elektromos mobilitás és az autonóm közlekedés a világ legnagyobb autópiacán, ezért helyi partnerekkel együtt 2022-ig 15 milliárd eurót fordít közlekedési járműtechnológiai fejlesztési beruházásokra Kínában.

A Volkswagen Pekingben mutatja be helyi közös vállalati partnerével, a JAC autógyárral a kínai piacra szánt elektromos autóját, a Solt. A márka első modellje, az E20X kompakt SUV az év második felében jelenik meg. A kínai piacon a SUV és a kompakt SUV a legkeresettebb modellváltozat, amelyek az idén az összes eladásoknak a felét, vagy akár többet is kitehetik. A milliárdos fejlesztési beruházás a gyártás mellett a digitalizációs és a mobilitási szolgáltatások fejlesztését is szolgálja – ilyen lesz például egy autóbérlési közös vállalkozás létrehozása is a kínai Shoqui vállalattal.

Már alig engednek hagyományos autót forgalomba

Kína az elektromos autók legnagyobb piaca, az eladásokban az elmúlt években minden más térségnél nagyobb növekedést ért el. A világ legnagyobb autópiaca azonban nem csak nagy értékesítési volumen miatt számít fontos piacnak, hanem sokkal inkább azért, mert innen indulnak el a hálózatra kötött járműtechnológia és az elektromos mobilitás legújabb trendjei is – mondta a konszern új vezérigazgatója, Herbert Diess.

Önvezető autókra koncentrál a magyar kormány

Az osztrák és a szlovén kormány is aláírta a közös fejlesztésekről szóló szándéknyilatkozatot. Tovább >>>

A kínai kormány a gazdaságösztönző eszközök mellett már adminisztratív eszközökkel is az alternatív hajtású járműveket népszerűsíti. Pekingben és más szmoggal sújtott területen szinte már lehetetlen új rendszámtáblát szerezni hagyományos autókhoz, míg az elektromos autók vásárlói még támogatást is kaphatnak. Az autógyárakra pedig 2019-től kvótát határozott meg a kormányzat az elektromos és más alternatív hajtású járművek gyártására.

A pekingi kormánynak ugyanakkor vannak lépései, amelyeket a külföldi gyártók, az autóipari szakemberek és a kereskedelmi diplomácia is erősen kifogásol. Ilyen például a kötelezettség az autóakkumulátorok beszerzésére helyi cégektől, amivel autóipari szakértők szerint Kína domináns pozícióra kíván szert tenni az elektromos mobilitást kiszolgáló akkumulátor ágazatban. Kínában 2017-ben 770 ezer tisztán elektromos és plug-in hibrid elektromos személygépkocsit értékesítettek, ezek túlnyomó részét helyi gyártók állították elő.

Soha többé nem lesz dugó és halál az utakon? Tények és tévhitek

Több előadás is foglalkozott a budapesti SMART konferencián a mesterséges intelligencia, az autózás és önvezető autózás, a közlekedés jövőjével, amelyek számos tényt megerősítettek és tévhitet megcáfoltak a témával kapcsolatban. Amit biztosra tudunk: elkerülhetetlenül jön az önvezető autók kora, és gyökeresen átalakítja az életünket és városainkat. Részletek >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Mik a NATO tervei a Moszkva-Peking tengellyel kapcsolatban?
Káncz Csaba | 2021. október 25. 15:12
A Moszkva-Peking tengelyt a NATO már egységes egészként kezeli.  A tengely egyelőre stabil, de Közép-Ázsiában, a Közel-Keleten és az arktikus térségben komoly érdekellentétek lappanganak.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Minden szinten hiány van fából
MTI | 2021. október 25. 14:30
    Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. Számos jelzés érkezett a versenyhivatalhoz a faanyagok árának az egész országban érezhető, nagymértékű emelkedéséről, illetve készlethiányról.
Makro / Külgazdaság Kínai elnök: ne diktálja egy hatalom a nemzetközi rendet
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 25. 13:08
Hszi Csin-ping burkoltan célozgatott Amerikára.
Makro / Külgazdaság Nem áll meg a drágulás a kutakon: a benzin átlagára is 500 forint fölé megy
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 09:55
A két üzemanyagfajta közül szerdától csak a 95-ös oktánszámú literenkénti átlagára emelkedik, 5 forinttal, 501 forintra, míg a gázolajé ezúttal nem változik.
Makro / Külgazdaság A családi adókedvezmény vagy az szja-visszatérítés miatt nem fog több gyerek születni
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 07:21
A demográfus szerint meg kellene ígérni az embereknek, hogy bárki is alakít jövőre kormányt, nem fogja felrúgni a családtámogatási rendszert.
Makro / Külgazdaság Az EU és Magyarország konfliktusához hasonló kérdés vezetett az amerikai polgárháborúhoz
Hollós János | 2021. október 25. 05:15
A lengyel alkotmánybíróság úgy döntött, hogy nincs jogelsőbbsége az EU-nak a nemzeti joghoz képest. Az Európai Bizottság elnöke szerint viszont a lengyel döntés megkérdőjelezi az EU alapjait. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, a magyar kormány a lengyelek mellé áll. Kinek van igaza Hack Péter jogtudós, egyetemi tanár szerint?
Makro / Külgazdaság Buszokkal indulnak a leszakadó falvakba, hogy beoltsák az embereket
Privátbankár.hu | 2021. október 24. 17:53
Program indul a felzárkózó településeken az átoltottság növelése érdekében. A jelek szerint a kormány sem elégedett az átoltottság alakulásával.
Makro / Külgazdaság Izrael már a járvány ötödik hullámára készül
MTI | 2021. október 24. 17:02
A költségvetésben különítenek el egy méretes tartalékot a koronavírus elleni felkészülés jegyében.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor nagy ellenfele megnyert egy fontos szavazást
MTI | 2021. október 24. 15:40
Új alapokra helyeződhet a lengyel-magyar viszony Donald Tusk belpolitikai céljainak teljesülése esetén.
Makro / Külgazdaság Figyeljen, mert önt is érintheti ez a hír a kötelező biztosításról!
MTI | 2021. október 24. 14:05
Hamarosan indul az év végi váltási időszak, a szakértők százezer új szerződésre számítanak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos