<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Trump azt állítja, sosem hívná alacsonynak és dagadtnak Kim Dzsongunt, akkor ő miért öregezi le? Skandallum... de egyszer azért talán még lehetnek barátok, bár ez még Trump szerint is igen furcsa lenne. Az amerikai elnök arra is utal, hogy sikerülhet megpuhítani Kínát, hogy aktívabban vegyen részt a helyzet rendezésében.
Nem akármilyen arcok: csoportkép az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete 25. csúcstalálkozójának résztvevőiről a vietnami Danangban 2017. november 11-én. Az első sorban Hszi Csin-ping kínai, Tran Dai Quang vietnami és Joko Widodo indonéz államfő, hátul Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki, Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök. (MTI/EPA/Reuters pool/Jorge Silva)

Donald Trump vasárnap a Twitteren azt írta: Kim Dzsongun észak-koreai diktátor vérig sértette azzal, hogy öregnek nevezte az amerikai elnököt. Trump az APEC, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozóján vett részt Vietnamban, ezután tette közzé gondolatait.

A 71 éves Trump azt a kérdést teszi fel: miért sértegeti őt Kim Dzsongun azzal, hogy öregnek hívja, amikor Trump soha sem nevezné őt alacsonynak és kövérnek?

Hozzáteszi: nagyon keményen dolgozik azon, hogy Kim Dzsongun barátjává válhasson, egyszer talán még ez is valóra válhat. Később Hanoiban azt mondta, "nagyon, nagyon szép dolog lenne", ha ő és Kim barátok lehetnének. "Elég fura dolog lenne, de a lehetőség megvan rá" - mondta.

A kínai vonal

Néhány tweetben a kínai-észak-korai kérdésről is írt az elnök. Trump szerint KÍna támogatja az Észak-Korea ellen bevezetett szankciókat, amelyeket korábban a nukleáris és rakéta-program miatt léptettek életbe, és arról is ír, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök is támogatja a koreai nukleáris leszerelés ügyét.

A Reuters arra is emlékeztet: Trump múlt heti pekingi találkozóján Hszi valóban tett erre utaló kijelentéseket, de nem említette, hogy változtatna az Észak-Koreával kapcsolatos politikáján. Az 1950-53 közötti koreai háborúban még Kína és Észak-Korea egy oldalon harcoltak az Egyesült Államok vezette erők ellen.

Putyin és Trump: újabb nagy találkozó, orosz forgatókönyvvel

Bár korábban még csak a népviseletes fotózáson váltottak pár szót, később már ténylegesen le is ült tárgyalni Putyin és Donald Trump. Az oroszok így elérték amit akartak, viszont a Kreml bejelentése szerint a találkozón az amerikaiak által szorgalmazott témákból egyedül Szíriáról volt szó, Észak-Koreáról és az ukrán helyzetről nem. Részletek >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat kap az EU-tól a moldovai hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:20
Az Európai Unió Tanácsa 40 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) finanszírozást hagyott jóvá Moldova számára, amellyel a fegyveres erők képességeinek fokozását segíthetik a kelet-európai országban.
Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG