<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A hatóságok is megerősítették a korábbi információkat Anis Amirról.
Anis Amri. Kép forrása: EPA

Minden kétséget kizáróan Anis Amirt lőtték le Milánóban – jelentette be a német szövetségi legfőbb ügyész. Peter Frank a hatóság központjában elmondta, a Milánó külvárosában rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfit – többek között - a Németországban rögzített ujjlenyomatokkal sikerült azonosítani.

A nyomozás ettől függetlenül folytatódik, hiszen még meg kell állapítani, vannak-e tettestársai, illetve hogy tudhatott-e valaki a merénylet tervéről. Hangsúlyozta továbbá,  azt is meg kell majd vizsgálni, hogy a német hatóságok hogyan téveszthették szem elől a közveszélyes iszlamistaként számontartott férfit.

A tunéziai férfi december 19-én este Berlinben kamionnal hajtott bele a Breitscheid téren vásárló tömegbe. A terrorcselekményben 12 ember meghalt, további 56 ember pedig megsérült. A terrortámadást követő intézkedésről részletesebben itt olvashatsz.

Nő az elégedetlenség

Széles körben bírálják a német biztonsági szerveket, amiért nem tudták sem megelőzni a támadást, sem elkapni a merénylőt, akinek így lehetősége nyílt Franciaországon keresztül Olaszországba menekülni. Bírálják ugyanakkor a politikai döntéshozókat is a menekültügyi szabályozás miatt, amely lehetővé tette a tunéziai férfi szabad mozgását az országban – annak ellenére, hogy menedékjogi kérelmét visszautasították.

Angela Merkel pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban többen a kitoloncolási szabályok szigorítását sürgetik, továbbá azt, hogy ne engedjenek be egyetlen menedékkérőt sem addig, amíg személyazonosságát nem tisztázzák.

"Nem mászkálhat szabadon, aki többször is ajánlkozott öngyilkos merénylőnek" – hangoztatta Christian von Stetten. A parlamenti képviselő szerint nem szabad elhamarkodott tanulságokat levonni, de az emberek joggal követelnek válaszokat a politikától.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csak ígérgetnek az oroszok, miközben Európa atomkatasztrófától tart
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 20:21
Az ukrán háborúban a külvilág számára is kifejezetten aggasztó helyzet alakult ki, miután az orosz hadsereg "pajzsnak használja" a zaporizzsjai atomerőművet. Szerencsére eddig nukleáris szennyeződés nem került ki.
Makro / Külgazdaság „Az oroszok gabonát égetnek és elpusztítják a magtárainkat” - új fejezetek az odesszai naplóból
Mester Nándor | 2022. augusztus 8. 19:33
Döbbenetes heteket élnek át a dél-ukrajnai kikötőváros és környékének lakói. Ismétlődő orosz rakétatámadások, életükért küzdő sebesültek és több tízezer kelet-ukrajnai menekült, ezekkel szembesülnek.
Makro / Külgazdaság Iráni kompromisszum született az atomalkuban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 18:27
Kompromisszumos szövegtervezettel zárultak a bécsi nukleáris tárgyalások Iránnal hétfőn - közölte egy diplomáciai forrás.
Makro / Külgazdaság Riasztó jelentés jött a kontinensnyi országból
Káncz Csaba | 2022. augusztus 8. 17:18
Ausztrália új kormánya átfogó környezetvédelmi jelentést tett közzé, amelyet elődje visszatartott. Az eredmények aggasztóak: a kontinensnyi ország összes ökoszisztémája nyomás alá került az éghajlatváltozás miatt. Számos állatfaj a kihalás szélén áll. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megérkezett az első ukrán gabonaszállítmány
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 16:35
Célba ért az első ukrajnai gabonaszállítmány hétfőn: a Polarnet nevű hajó megérkezett törökországi célállomására 12 tonna kukoricával a fedélzetén - közölte a kijevi infrastrukturális minisztérium.
Makro / Külgazdaság A német kancellár szerint nem csökkent az orosz szankciók támogatottsága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 15:19
Olaf Scholz német kancellár nem tart az Oroszország elleni szankciók támogatottságának gyengülésétől még az energiaszámlák további emelkedése esetén sem - mondta a kormányszóvivő hétfőn, Berlinben.
Makro / Külgazdaság Horvátországban még olcsóbb lesz a benzin
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 14:12
A horvát kormány tovább csökkentette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte a kabinet hétfőn.
Makro / Külgazdaság Brutális többlet a magyar költségvetésben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 12:24
2018 decembere óta nem látott többlettel zárt az államháztartás júliusban.
Makro / Külgazdaság Brutális hiányba fordulhat év végére a magyar külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:29
A friss adatok láttán az elemző év végére közel 5 milliárd eurós hiányt valószínűsít.
Makro / Külgazdaság Továbbra is gyászosaknak látják az euróövezet kilátásait a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:13
A gyenge fogyasztói bizalom, a magas infláció és az emelkedő energiaárak miatt az euróövezetben továbbra is nagyon valószínű a recesszió.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG