3p

A 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatón elhangzott bejelentést lapunk érdeklődésére megerősítette a miniszterelnök sajtófőnöke.

A 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatón először a magyar és kínai érintett felek köszöntő beszédei hangzottak el. Liu Bo, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi miniszter-tanácsosa üdvözölte a jelenlévőket és kívánt sikeres üzletkötéseket a vásáron.

A kantoni a világ talán legnagyobb vására

Hasonlóképp ezt tette Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata elnöke, Kovács Patrik, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége társelnöke, és Pető Ernő, a ChinaCham Hungary elnöke.

Xu Bing, a China Foreign Trade Center alelnöke mutatta be az idei kantoni őszi vásárt, amelyre számos magyar céget, vállalkozást várnak, lévén, hogy Kína a világ legnagyobb fogyasztói piaca. 

Orbán Viktor látogatásától a magyar-kínai kereskedelmi kapcsolatok erősítését várják. Fotó: MTI
Orbán Viktor látogatásától a magyar-kínai kereskedelmi kapcsolatok erősítését várják. Fotó: MTI

Kanton az iparilag fejlett tengerparti Guandong tartomány székhelye, amelynek mintegy kétszer nagyobb a területe, mint hazánknak, és több mint 100 millió lakosa van. Maga Kanton is egy hatalmas metropolisz, Kína egyik legnépesebb városa, 17 millió lakossal. Ez volt az első kínai nagyváros, amelyik anno nemzetközi kereskedelmet kezdett folytatni a tengeren keresztül. 

Új világrend van kialakulóban

A Canton Fair a legrégebbi, legnagyobb és legreprezentatívabb vásár a világ legnépesebb országában. 1957 óta rendezik meg, egy évben kétszer, idén az őszi kiállításon 1,5 millió (!) négyzetméteren vonul fel, három szakaszban, a világ legújabb technológiája és termékkínálata. A számok elképesztők: 55 szekció, 74 ezer stand, 35 ezer kiállító.  Az október 15. és november 4. közötti esemény online is követhető majd.

Ahogy Nádasi Tamás fogalmazott: „a Covid miatt nem tudtunk üzleti delegációkat szervezni, de már elkezdtük újra tervezni a kínai konferenciákon, kiállításokon, üzletember találkozókon való részvételt. A háború ellenére is töretlen a magyar-kínai kapcsolatok fejlődése. Úgy látjuk, átrendeződik a világ geopolitikai térképe, új világrend van kialakulóban, erős kínai pozícióval.”

Orbán Viktor látogatása erősítheti a kereskedelmi kapcsolatokat

Mi szeretnénk Kína európai hídfőállása lenni. A kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik. Emellett szeretnénk, ha minél több magyar vállalkozás is szerephez jutna a két ország kapcsolatrendszerében – hangsúlyozta Nádasi Tamás.

Ehhez segítséget nyújthat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik, amitől a szakemberek azt remélik, hogy látogatása tovább erősíti a kínai-magyar kapcsolatokat.

Abban is bíznak a hazai szakmai szervezetek, hogy a Canton Fair-en minél több magyar cég jelenik meg a hazai termékekkel, új technológiákkal, szolgáltatásokkal.

Megkeresésünkre a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan megerősítette, hogy

Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai elnök meghívta Pekingbe. Októberi programja során a kormányfő részt vesz a Belt and Road Initiative (BRI) konferencián.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nehéz lesz elegendő nyugati lőszert vinni Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 19:31
Zelenszkij először a Krímben tűzné ki az ukrán zászlót.
Makro / Külgazdaság Egy erdélyi cég is belépett a modern háború korszakába
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:58
Egy erdélyi vállalat belépett a csúcstechnológia talán legdivatosabb területére, a drónok gyártásába. A cég nem kispályázik, jövőre már jelentős árbevételt vár új terméke értékesítésétől.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ismét Putyin jobbkezével jattolt Szijjártó Péter
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 15:55
Miközben Szergej Lavrov persona non grata lett az EU-ban és úgy általában a Nyugaton, amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, addig a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy tesz, mintha utóbbi meg sem történt volna.
Makro / Külgazdaság Békeharcos vagy háborús bűnös? Elhunyt az amerikai sztárdiplomata
Wéber Balázs | 2023. november 30. 15:07
Henry Kissinger az amerikai külpolitika korszakos, de vitatott alakja volt. Bár hatalmi pozícióban csak nyolc évig dolgozott, ténykedése és személye hosszú időre meghatározta a nemzetközi politikát. Nobel-békedíjat kapott, sokan ugyanakkor háborús bűnösnek tartják, aki az emberi jogokat semmibe véve képviselte az amerikai érdekeket. Kissinger 100 évesen hunyt el tegnap connecticuti otthonában.
Makro / Külgazdaság Megkezdődött Dubajban a COP28 klímakonferencia
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 14:12
Kezdetét vette az ENSZ klímaváltozási keretegyezménye (UNFCCC) részes államainak csúcstalálkozója (COP28) csütörtökön Dubajban.
Makro / Külgazdaság Zágrábból üzentek Orbán Viktornak, a hiányról volt szó
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 13:35
Elfogadta a horvát parlament a 2024-es költségvetést és jóval kisebb lesz a tervezett hiány, mint nálunk.
Makro / Külgazdaság Régóta nem csökkent ekkorát az infláció, de sajnos nem Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:32
Novemberben a vártnál nagyobb mértékben, csaknem két és fél éve a legalacsonyabbra csökkent az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált előzetes adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Két 13 éves gyereket is megöltek az orosz rakéták
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:48
Tíz ember megsebesült, öt pedig eltűnt az éjszakai orosz rakétatámadásokban a kelet-ukrajnai Donyeck megyéjében - közölte csütörtökön Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Putyin dühöng - Finnország kőkemény NATO-szövetségessé válik
Káncz Csaba | 2023. november 30. 09:33
A NATO bővítése az észak-európai országokkal az USA és az EU céljaiba illeszkedik Putyin inváziója óta: Oroszország feltartóztatása anélkül, hogy az erődemonstráció konfrontációba torkollana. Finnország és Svédország NATO-csatlakozása után a Balti-tenger lesz a szövetség tényleges "beltengere". Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Négy thaiföldi túsz is kiszabadult a Hamász fogságából
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:05
Újabb tizenkét izraeli, köztük két orosz-izraeli kettős állampolgár, valamint négy thaiföldi túsz szabadult ki a Hamász fogságából szerdán késő este, akiket az iszlamisták október 7-i támadása után hurcoltak a Gázai övezetbe - jelentette az izraeli média.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG