<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kínai Kommunista Párt tisztújító kongresszusán a Hu Csin-tao távozó elnök által felvázolt tízéves gazdasági növekedési terv nagy lökést ad majd az olyan kulcsfontosságú iparágaknak, mint az információs és kommunikációs technológia (IKT) - írja tanulmányában az International Data Corporation amerikai információtechnológiai piackutató cég.

A 2010-es GDP, valamint a városi és vidéki lakosság egy főre jutó jövedelmének a tervben előirányzott megduplázása hatalmas keresletet támaszt majd a tartós fogyasztási cikkek mellett az informatikai termékek és szolgáltatások iránt.

Városiasodás és hatalmas kereslet

Az elkövetkező tíz évben a kínai gazdaság az előrejelzések szerint évi 7,5 százalékos ütemben növekszik majd. Az egy főre jutó személyi jövedelem tervezett megduplázása nemcsak a rövid szavatossági idejű termékek kiskereskedelmi forgalmát, hanem a tartós fogyasztási cikkek, számítógépek, tévékészülékek, hűtőgépek, mosógépek, személygépkocsik, valamint digitális tartalomfogyasztó eszközök, illetve a digitális tartalomszolgáltatás iránti keresletet is megemeli majd. Hosszú távon a személyi számítógépek, táblaszámítógépek, okostelefonok, az internetszolgáltatás és a digitális tartalomszolgáltatás tartós és lendületes növekedésre lehet számítani Kínában.

Az ipari és informatikai ágazatok kölcsönös függőségének köszönhetően a gyors ütemű iparosítás nagy keresletet támaszt majd a feldolgozóipari és információtechnológiai termékek iránt. Robbanásszerű növekedésre lehet számítani az ipari szoftverek és az IKT-alkalmazások keresletében. Az ország urbanizációs arányának növekedése - ami tíz év alatt a várakozások szerint meghaladja majd a 60 százalékot - tovább gyorsítja a folyamatot a városi informatikai infrastruktúra és szolgáltatások iránti kereslet növekedésre révén.

E-kormányzás vidéken

Vidéken a mezőgazdaság modernizálásra, a szélessávú infrastruktúra kiépítése, az e-kormányzati megoldások és a személyes használatú informatikai eszközök terjedése támogatja majd a növekedési folyamatot. A kormány az állami tulajdonban lévő vállalatok intézményrendszerének modernizálásával, az innovációra törekvő fejlesztési stratégia meghonosításával, valamint a gazdaság nyitottá tételével, illetve a stratégiai jelentőségű feltörekvő iparágak ösztönzésével, külföldi befektetések bátorításával igyekszik támogatni a gazdasági növekedést.

A tízéves kínai gazdasági növekedési program nagy hangsúlyt helyez a kulturális tartalomszolgáltatás erősítésére, a hagyományos kulturális értékek digitális megjelenítésére, az ország internetes arculatának javítására. A kínai kulturális ipar tizenkettedik ötéves terve a 2010-es 400 milliárd jüan után 2015-re 900 milliárd jüan értékesítési árbevételt irányoz elő.

A növekedési terv a természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázását, az energiaforrások, a vízkészlet és a földterület terhelési intenzitásának csökkentését irányozza elő. A nemzet energiaellátási biztonságának garantálása érdekében támogatja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, az új energiaforrások, valamint a megújítható energiaforrások kiaknázását. Az idén augusztusban elfogadott 12. energiatakarékossági és károsanyagkibocsátás-csökkentési ötéves terv 2,4 ezer milliárd jüan beruházást irányoz elő, ami nagyban növeli majd a környezettudatos ipari fejlesztési terveknek köszönhetően a környezetvédelmi ICT-termékek iránti keresletet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Így ölhet meg minket a klímaváltozás
Kormos Olga | 2021. október 24. 05:34
Bár most épp az őszi időjárást szokjuk, nem árt tisztába kerülni azzal, hogy a nyáron tapasztalható szélsőséges hő hosszútávú egészségügyi problémákat okozhat a szervezetünkben, sőt, halálhoz is vezethet.
Makro / Külgazdaság Szputnyikkal ne menjen Amerikába!
Szakonyi Péter | 2021. október 23. 19:41
Alig több mint két héttel az amerikai határnyitás előtt csak egy biztos: Szputnyik-védőoltással nem lehet majd beutazni az USA-ba. A WHO által elismert oltásokkal - köztük a két kínaival - viszont igen. Az érdeklődés máris nagy és a légitársaságok árat is emeltek.
Makro / Külgazdaság Márki-Zay Péter: ugyanabból lett elegünk, mint az '56-os magyaroknak
Privátbankár.hu | 2021. október 23. 18:46
Az ellenzék közös megemlékezésén mindenki színpadra lépett, aki elindult az előválasztáson, és mindenki az összefogás mellett tette le a voksát - Márki-Zay Péter pedig elmondta, mire készül, ha sikerül leváltania Orbán Viktort.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nagy kegyelem, hogy a nemzeti egység végig fennmaradt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 23. 17:29
A Békemenet közönsége előtt tartotta meg október 23-i ünnepi beszédét Orbán Viktor - a témák között a baloldal, Gyurcsány Ferenc, Soros György, Brüsszel és 1956 is ott volt.
Makro / Külgazdaság Már a világ legnagyobb kőolajexportőre is klímasemlegessé akar válni
MTI | 2021. október 23. 13:19
Negyven éven belül klímasemlegessé akar válni Szaúd-Arábia - persze csak a saját gazdaságára vonatkozóan, az olajexport hatásairól szó sincs.
Makro / Külgazdaság Alkotmányellenes volt a kijárási tilalom, visszafizetik az emiatt kiszabott bírságokat a spanyolok
MTI | 2021. október 23. 10:50
Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején, a korlátozások megszegéséért kiszabott bírságokat.
Makro / Külgazdaság Békemenet, összellenzéki megemlékezés - ma robban be igazán a negyedik hullám?
Privátbankár.hu | 2021. október 23. 10:12
Több tömegrendezvényt is tartanak ma a fővárosban az október 23-i ünnepen: lesz két Békemenet és egy összellenzéki tüntetés, Orbán Viktor is új helyszínen várja az ünneplő tömegeket. Egy rendelettel mára minden korlátozást feloldottak, így a védettséggel nem rendelkezők is szabadon vehetnek részt a rendezvényeken - miközben közel fél éve nem látott csúcson jár az új fertőzöttek csúcsa. Minden szervező arra kéri a résztvevőket: húzzanak maszkot.
Makro / Külgazdaság Lecsapott a Kaszás az al-Kaida egyik vezetőjére
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 23. 08:40
Amerikai dróncsapás végzett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezető tagjával Szíria északnyugati részében - közölte pénteken az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító parancsnoksága (Centcom).
Makro / Külgazdaság A pénzükön ülnek a magyar gazdagok, a szegények inkább kifizették tartozásaikat
Mester Nándor | 2021. október 23. 05:48
Eltérő megközelítéssel állnak hozzá a többletjövedelmükhöz az egyes társadalmi rétegek Magyarországon. A biztonság és a megtakarítás a két mozgatórugó, utóbbi még a közép rétegeknél is növekedett. Közben sokan költenek többet az egészségükre és a lakásfenntartásra és viharos tempóban növekszik az online költések aránya is.
Makro / Külgazdaság A magyarokat is megérinti az európai gáz-para - A hét videója
Izsó Márton - Király Béla | 2021. október 22. 19:45
A gáz ára idén óriási mértékben nőtt, igaz az utóbbi napokban visszaesést láthattunk. Európában továbbra is kiemelt téma a helyzet kezelése, annak ellenére, hogy összeomlásra aligha kell számítani.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos