<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Információtechnológia
Makro / Külgazdaság Sorozatosan vereséget szenvednek a németek az információs háborúban
Káncz Csaba | 2019. január 7. 08:53
Németország nemcsak gazdaságának digitalizációjában maradt le az elmúlt években, hanem rendszeresen kapja a nagy pofonokat az információs hadviselés területén is. Márpedig egy állam biztonságát nem katonai eszközökkel is hatékonyan alá lehet ásni. Az úgynevezett Deepfake technológiákkal az ellenséges szándékú érdekkörök pillanatok alatt képesek politikai zavart előidézni. Káncz Csaba jegyzete.
Személyes pénzügyek Szép új digitális világ: mi lesz a bankokkal és a biztosítókkal?
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 18:30
Több százezer baleset történik évente Magyarországon, nagy részük a háztartásban, bár nem mindegyik súlyos. A biztosítások terén mégis le vagyunk maradva, még a visegrádi országokkal összehasonlítva is. A bankolásban volt pár nagy fordulat, ma az is kihívás, hogy milyen a mobilalkalmazás értékelése.
Pénzügyi szektor Wifi routereket törtek fel - veszélyben lehetnek a banki adatok
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 12:39
Több gyártó wifi routerei is érintettek abban a támadásban, amely során több mint 300 ezer eszközt törtek fel. A hackerek nem csak bejutottak az eszközök adminisztrációs felületére, hanem rosszindulatú módosításokat is elvégeztek.
Vásárló Ready or Not? 10 alapszabály, amit az internetről tudni kell
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 22. 09:13
Saját magunk tesszük megfigyelhetővé saját magunkat az interneten közzétett adatainkkal. Nehéz ez ellen védekezni, de tudatossággal sok kellemetlenséget elkerülhetünk. A Kaliforniai Egyetem a "Ready or Not?" webes alkalmazással az internetes kommunikációban és az adatok megosztásában rejlő veszélyekre próbálja felhívni a figyelmet.
Vásárló Azt hiszed, letörölted a házi videódat? Lesz, aki így is megnézi
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 19:30
Az eladásra vagy elajándékozásra kerülő használt számítógépeken, mobileszközökön, tömegével maradnak rajta személyes adataink és munkahelyi dokumentumaink. A törlés, formázás, újratelepítés nem tünteti el az adatokat.
Karrier Hazaviszed a munkát? Nem biztos, hogy jó ötlet a túlóra
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:46
Több mint 1,2 millió hazai munkavállaló szokta hazavinni vagy e-mailben hazaküldeni magának a munkahelyi dokumentumait. Ez nemcsak azt jelenti, hogy sokan otthon is túlóráznak, de jelzi, hogy rengeteg bizalmas adat kerül ki a vállalatok felügyelete alól.
Makro / Külgazdaság Ezért látnak nagy lehetőséget a kommunisták az internetben
Privátbankár.hu | 2012. november 18. 16:52
A Kínai Kommunista Párt tisztújító kongresszusán a Hu Csin-tao távozó elnök által felvázolt tízéves gazdasági növekedési terv nagy lökést ad majd az olyan kulcsfontosságú iparágaknak, mint az információs és kommunikációs technológia (IKT) - írja tanulmányában az International Data Corporation amerikai információtechnológiai piackutató cég.
KKV Tovább gyűjtené partnereit a kormány
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 14:44
Az infokommunikációs cégeknek ajánlott stratégiai együttműködést Szijjártó Péter, miután az utóbbi hetekben négy nagyvállalattal született megállapodás. Ezek keretében magyar KKV-knak is adnának munkát, és egyedi szerződésekkel támogatnák a cégek K+F-tevékenységét.
Makro / Külgazdaság Kína 8 giga iparágat hoz létre, hogy versenyben maradjon a világon
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:22
Kínában a konszolidációra szánt nyolc ágazat között az autógyártás, az alumínium-, acél- és cementipar, a ritkaföldfémek, a gépgyártás, a gyógyszeripar és az elektronikus információtechnológia található.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG