3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bár Salma Hayek jelenleg épp egy gönyörű Nanushka-ruhában pózol egy neves magazin címlapján, a mindenféle jóval megtámogatott világhírű cégnek felemásra sikeredett az elmúlt éve.  

Maga Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be közösségi oldalán május végén, hogy felavatták Nanushka első, többemeletes londoni üzletét a Bruton Streeten. Fantasztikus siker ez Sándor Szandra divattervezőnek, aki 15 éve alapította a Nanushka divatmárkát. A cég 2019-ben története legjobb évét zárta, sőt, bekerült a legikeresebb cégeket tartalmazó 2020-as BÉT50 kiadványba, majd a Financial Times hagyományos, éves listáján is újra ott van, immár zsinórban a második alkalommal. Ez utóbbi lista Európa ezer legdinamikusabban fejlődő vállalatait rangsorolja, s csak egyetlen, széles körben ismert magyar cég szerepel benne, a Nanushka. Az idei FT-összeállítás szerint ráadásul jelentőset ugrott előre a korábbi helyezéséről. A legmagasabb bevételnövekedést produkáló cégek között 2019-ben még a 406. helyen szerepelt a vállalat, 2020-ban pedig már a 70. helyen áll. 

Szijjártó Péter Nanushka londoni üzletének megnyitóján. Fotó: Szijjártó Péter FB-oldala
Szijjártó Péter Nanushka londoni üzletének megnyitóján. Fotó: Szijjártó Péter FB-oldala

A Nanushka International Zrt. tavalyi éves beszámolója szerint 2019-ben a belföldi és a külföldi értékesítésnek köszönhetően 6,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, 2020-ban pedig a pandémia ellenére is fejlődött, hiszen 7,5 milliárdos nettó árbevételt produkált.

A növekvő bevételek ellenére tavaly a cég mégis veszteséges évet zárt. Ismeretes, hogy a divatipart mennyire megtépázta a járvány, minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a 2019-es 460 milliós tiszta nyereséget követően 2020-ban 2 milliárd forintos veszteséggel zárt a társaság.

A jelek szerint ez azonban nem rázta meg Nanushkát, hiszen New York-i üzlete után immár megnyitották a londonit is, előtte pedig már olyan luxusárauházakban is megtalálhatók voltak a termékei, mint a Lafayette vagy a Harrods.

Ahogy azt  laptársunk megírta, 2016 végén, vagyis már az FT által vizsgált időszakban az Eximbank beszállt a Nanushkába, és több lépcsőben 700 millió forinttal segítette a céget. A befektetésnek köszönhetően a társaság 2017-ben több mint duplájára növelte árbevételét és tovább fokozta a márka nemzetközi jelenlétét. Tavaly májusban pedig a cég Szijjártó Pétertől a versenyképességi program keretében támogatási okiratot vett át. Eszerint a Nanushka 574 millió forintot meghaladó informatikai fejlesztési beruházásba foghatott, amelyet több mint 287 millió forintos állami támogatással valósíthat meg.

Kérdés, hogy a cég nagy menetelésébe belerondító járvány okozta veszteséget ebben az évben mennyire sikerül kompenzálniuk, bár nagy valószínűséggel az erősen megtámogatott, legerősebb magyar divatmárkának ez nem fog gondot okozni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott a Szegeden építkező kínai autógyár
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 13:16
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Le kell cserélni az árakat a magyar benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:03
A gázolaj átlagára péntektől 600 forint fölé kerül. 
Makro / Külgazdaság Sötét alagútba tart a német lokomotív
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 11:27
A kelet-közép-európai régió gazdasága az a német iparhoz kapcsolódó beszállítói láncra épül, így idegesítő azt látni, hogy a rendszer központja olyan fordulóponthoz ért, amit mintha nem tudna kezelni. Legalábbis erre jutott egy friss elemzés. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okozott Kína
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:34
A piaci várakozásokat alulmúlta a kínai infláció. 
Makro / Külgazdaság Az oroszok tudják, hogy elveszíthetik a háborút?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 07:22
Harkivot visszafogottabban lövik az oroszok, miután az ukrán sereg támadja az orosz területen lévő csapatokat. 
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj: nincs elég cement, tégla, üveg és beton Ukrajnában
Mester Nándor | 2024. június 11. 15:17
Az építőanyagokat előállító gyárak közül sokat lebombáztak az oroszok, az ukránok pedig nem tudják hitelesen felmérni, hogy mennyi anyag kell az infrastruktúra és az épületek újjáépítéséhez. Enélkül a nyugati kormányok és cégek nem fognak túl sok pénzt adni, miközben azért a vállalatok ugrásra készen várják, hogy béke legyen.
Makro / Külgazdaság Tizenharmadszor is átírta az alaptörvényt az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 14:57
Szabályozni kellett, kinek nem adhat kegyelmet a jövőben a köztársasági elnök - de az uniós hitelfelvétel módjáról és a hadsereg bevetésének lehetőségéről is rendelkeztek.
Makro / Külgazdaság Irigykedve nézünk erre a cseh adatra
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 10:59
Csehországban főként az élelmiszerárak mérséklődése miatt csökkent a pénzromlás mértéke májusban.
Makro / Külgazdaság Mi kell ahhoz, hogy jobban éljünk? Botos Katalint erről is kérdezzük a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 16:22
A közgazdász, gazdaságtörténész, a rendszerváltás utáni első kormány, az Antall József vezette kabinet pénzügyi államtitkára, majd tárca nélküli minisztere, az Állami Bankfelügyelet 1992-1994 közötti elnöke június 19-én, szerdán délután fél 4-kor lesz a vendégünk. Az egyórás beszélgetésen szokás szerint nemcsak mi kérdezzük Botos Katalint, hanem Önök is, ehhez csak egy ingyenes regisztrációra van szükség.
Makro / Külgazdaság Elképesztő összefüggéssel próbálják bizonyítani a Fidesz-szavazóknak, hogy semmit nem veszítettek az EP-választásokon
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 15:57
Kormánypárti elemzők azt hozták ki, hogy a Fidesz és a KDNP vasárnap elért eredménye ismét kétharmados parlamenti többséget eredményezett volna.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG