<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nevetni mindenki szeret, ezt pedig pénzzé lehet alakítani. Bödőcs Tibortól Fábry Sándorig sokan remekül megélnek a NER-kompatibilis humorból.

Hofi Géza óta lehet tudni, hogy milyen jókat lehet nevetni az állampárti rendszerek kifigurázásán. A mostani humoristák is jól keresnek a politikusok parodizálásából és a komoly közéleti témák vicces tálalásából. A legnépszerűbb előadó talán Bödőcs Tibor, akinek legújabb Mészáros-videója milliós nézettségnek örvend. A humorista leggyakrabban a búcsúszentlászlói kocsma törzsvendégeit, illetve a NER különböző prominens szereplőit emeli be műsoraiba. Megnéztük, hogy mennyire éri meg Orbán Viktoron és Mészáros Lőrincen poénkodni, de a többi vicces ember céges érdekeltségeit is átfutottuk.

Orbán Viktor is szeret nevetni Fotó: MTIOrbán Viktor is szeret nevetni Fotó: MTI

Nos, Bödőcs Tibornak egy aktív cége van: a Burfa Szolgáltató Kft. a Fidesz 2010-es győzelme után jött létre. A humorista másik cégének, a Bödőcs Előadóművészeti Bt.-nek tavaly nem volt bevétele. Ellenben a Burfa 2020-ban rekordévet könyvelhetett el, ugyanis a 2019-es 35,2 millió forintos forgalom tavaly 103 millió forintra gyarapodott, a profit pedig 19,6 millió forintról 85,2 millió forintra ugrott. A Burfa májusi taggyűlési jegyzőkönyvéből nem derül ki, hogy a humorista cégtulajdonos mihez kezdett a 85 millió forintos nyereséggel. A cég főtevékenysége az előadóművészet, de tavaly október óta már a fizikai közérzetet javító szolgáltatás is szerepel a tevékenységek között, ami a különböző fürdő és masszázs szolgáltatásokat fedi.

Bödőcs Tibor augusztusi önálló estjeire már nem is lehet jegyet kapni a Dumaszínházba. Tavaly Magyarország elsőszámú stand-up rendezvényhelyszíne is bezárt a koronavírus-járvány miatt, ez némileg látszik is a színház mögött álló cég pénzügyi számain. A Dumaszínház Kulturális Kft. árbevétele a 2019-es egymilliárd forintos szintről 876 millió forintra csökkent 2020-ban, a nyereség pedig 255 millió forintról 18,3 millió forintra mérséklődött. 

A COVID-19 miatt a kormányzati járványügyi korlátozások jelentősen csökkentették a működési lehetőséget és a bevételi lehetőséget

- olvasható a Dumaszínház Kft. 2020-as beszámolójában.

A cég többségi tulajdonosa a Duma Holding Vagyonkezelő Kft., itt pedig a két tulajdonos Litkai Gergely és felesége volt májusig. Most is ők, csak közbeiktattak két céget: Litkai a Buhera Mátrix Kft.-t, míg Aranyos Marica az Aramart Kft.-t. A Duma Holding pedig jó évet zárt 2020-ban: a 91,8 millió forintos forgalom 84,8 millió forintos nyereséget ért, de osztalékot nem fizettek.

Az inkább a kormányoldalhoz sorolt Fábry Sándor humoristának két cége van. A nagyobbik a közmédia régi szerződéses partnere, a Trisó Produkciós Kft., amely nagyon stabilan működik az elmúlt években: a bevétel 400-500 millió forint körül alakul évről évre, tavaly éppen 376 millió forint volt a forgalom, a nyereség pedig 32,1 millió forint lett. Fábry Sándor másik cége pedig a Bohumil Kft.: itt a 123 millió forintos forgalomból 91 millió forintos nyeresége jött össze 2020-ban, a tulajdonos pedig 90 millió forintos osztalékról döntött.

Szintén a közmédia favoritja az NN Film & Media Kft., a Bagi-Nacsa szilveszteri különkiadását például 9,4 millió forintért gyárthatták le. A cég tulajdonosa Nacsa Olivér, de a tavalyi forgalom ugyan 115 millió forint volt, a nyereség viszont csak 3,7 millió forint. Sokak kedvence még Mucsi Zoltán, ő a Nézőművészeti Kft. társulat tagja és tulajdonosa, a társaság tavaly nem igazán zárt jó évet, ugyanis a korábbi 80 millió forintos forgalom 34,6 millió forintra zsugorodott, ami pedig 4,7 millió forintos veszteséget eredményezett. Másik cége a Kapadonia Kft., de a tavalyi eredménye nem ismert.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Idén tényleg gazdag lesz az idősek karácsonya? A Hét Videója
Baka F. Zoltán - Izsó Márton | 2021. szeptember 24. 18:44
Valóban, eddig soha nem látott pénzt kapnak a rendes nyugdíjon felül a jogosultak év végén, de nagy az aránytalanság.
Makro / Külgazdaság Bizonytalan koalíciós politikát hozhat a vasárnapi német választás
Káncz Csaba | 2021. szeptember 24. 14:51
Három párt esetén a kormányalakító tárgyalások az eddigieknél is bonyolultabbak lesznek, hiszen a három formáció bel- és külpolitikájában érzékelhető távolságok vannak. Párizsban növekszik a félelem a hárompárti koalícióval meggyengülő Németországtól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: rekordmagas lehet a gazdasági növekedés 2021-ben
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 13:02
A pénzügyminiszter szerint az újraindítás célja nem a 2019-es szint, hanem a koronavírus kitörése előtti lendület elérése.
Makro / Külgazdaság Törlesztési csődközelben a China Evergrande
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 11:32
Közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz a China Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő csoport, miután elmulasztotta egyik dollárkötvényének kamatait kifizetni a csütörtöki határidőre.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a korábban elvett nyugdíjat még a választások előtt visszaadná
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 08:25
A miniszterelnök még nem látja a pontos megoldást, de mindent megtesz azért, hogy a 13. havi nyugdíjakat a tervezettnél gyorsabban kifizessék, és az érintettek még a választások előtt megkapják a pénzt.
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentést tett Varga Mihály az adóvisszatérítésről
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 24. 07:24
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.
Makro / Külgazdaság Hajléktalan tüntetők foglalták el a tőzsdét Brazíliában
MTI | 2021. szeptember 24. 06:54
Több tucat hajléktalan tüntető rövid időre elfoglalta csütörtökön a brazíliai Sao Paulo, Latin-Amerika legnagyobb tőzsdéjét, hogy elítéljék az országban egyre növekvő egyenlőtlenséget.
Makro / Külgazdaság Választ Németország – Újabb kritikát kapott az Orbán-kormány
Wéber Balázs | 2021. szeptember 24. 05:34
A német választások kimenetele teljesen nyílt, de akár az SPD, akár a CDU-CSU nyer, csak kisebb pártokkal összefogva alakíthat majd kormányt, mondta Thomas Petersen, az Allensbach Közvéleménykutató Intézet projektvezetője a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. A kommunikációs szakember szerint a német politika „hollandosodik”: két nagy erő helyett féltucatnyi, közel azonos erősségű párt alakíthatja a politikai életet. Szerinte Magyarország szempontjából szinte mindegy, hogy ki nyeri a német választást, a kormányzásra esélyes pártok külpolitikája ugyanis hasonló. A szakember, aki múlt héten tartott előadást Budapesten a Mathias Corvinus Collegium egyik intézetének meghívására, aggódik a magyarországi fejlemények miatt. Úgy érzi, hogy a rendezvényen megpróbálták eszközként felhasználni. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a magyar kormány hatalmas pénzeket fordít propagandára.
Makro / Külgazdaság AUKUS: veszélybe került a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 18:32
Az új biztonságpolitikai megállapodás negatívan befolyásolja a már amúgy is megrendült atomsorompó szerződést. Az AUKUS után kevés érv marad a „Nyugat” kezében akár az iráni, akár az észak-koreai, esetleg japán, dél-koreai, szaúdi vagy török atomprogramokkal való nemzetközi vita során. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ürge-Vorsatz Diána: a karbonsemlegesség elérése már nem opció, hanem kötelesség
Tiszai Balázs | 2021. szeptember 23. 16:07
A klímakutató az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen beszélt arról, hogy már most mennyire kritikus szintre ért a klímaváltozás - de arról is, hogy az azt kiváltó fosszilis energiaipar leszerelése, bár rengetegbe kerül, megéri - anyagilag is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos