<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nevetni mindenki szeret, ezt pedig pénzzé lehet alakítani. Bödőcs Tibortól Fábry Sándorig sokan remekül megélnek a NER-kompatibilis humorból.

Hofi Géza óta lehet tudni, hogy milyen jókat lehet nevetni az állampárti rendszerek kifigurázásán. A mostani humoristák is jól keresnek a politikusok parodizálásából és a komoly közéleti témák vicces tálalásából. A legnépszerűbb előadó talán Bödőcs Tibor, akinek legújabb Mészáros-videója milliós nézettségnek örvend. A humorista leggyakrabban a búcsúszentlászlói kocsma törzsvendégeit, illetve a NER különböző prominens szereplőit emeli be műsoraiba. Megnéztük, hogy mennyire éri meg Orbán Viktoron és Mészáros Lőrincen poénkodni, de a többi vicces ember céges érdekeltségeit is átfutottuk.

Orbán Viktor is szeret nevetni Fotó: MTIOrbán Viktor is szeret nevetni Fotó: MTI

Nos, Bödőcs Tibornak egy aktív cége van: a Burfa Szolgáltató Kft. a Fidesz 2010-es győzelme után jött létre. A humorista másik cégének, a Bödőcs Előadóművészeti Bt.-nek tavaly nem volt bevétele. Ellenben a Burfa 2020-ban rekordévet könyvelhetett el, ugyanis a 2019-es 35,2 millió forintos forgalom tavaly 103 millió forintra gyarapodott, a profit pedig 19,6 millió forintról 85,2 millió forintra ugrott. A Burfa májusi taggyűlési jegyzőkönyvéből nem derül ki, hogy a humorista cégtulajdonos mihez kezdett a 85 millió forintos nyereséggel. A cég főtevékenysége az előadóművészet, de tavaly október óta már a fizikai közérzetet javító szolgáltatás is szerepel a tevékenységek között, ami a különböző fürdő és masszázs szolgáltatásokat fedi.

Bödőcs Tibor augusztusi önálló estjeire már nem is lehet jegyet kapni a Dumaszínházba. Tavaly Magyarország elsőszámú stand-up rendezvényhelyszíne is bezárt a koronavírus-járvány miatt, ez némileg látszik is a színház mögött álló cég pénzügyi számain. A Dumaszínház Kulturális Kft. árbevétele a 2019-es egymilliárd forintos szintről 876 millió forintra csökkent 2020-ban, a nyereség pedig 255 millió forintról 18,3 millió forintra mérséklődött. 

A COVID-19 miatt a kormányzati járványügyi korlátozások jelentősen csökkentették a működési lehetőséget és a bevételi lehetőséget

- olvasható a Dumaszínház Kft. 2020-as beszámolójában.

A cég többségi tulajdonosa a Duma Holding Vagyonkezelő Kft., itt pedig a két tulajdonos Litkai Gergely és felesége volt májusig. Most is ők, csak közbeiktattak két céget: Litkai a Buhera Mátrix Kft.-t, míg Aranyos Marica az Aramart Kft.-t. A Duma Holding pedig jó évet zárt 2020-ban: a 91,8 millió forintos forgalom 84,8 millió forintos nyereséget ért, de osztalékot nem fizettek.

Az inkább a kormányoldalhoz sorolt Fábry Sándor humoristának két cége van. A nagyobbik a közmédia régi szerződéses partnere, a Trisó Produkciós Kft., amely nagyon stabilan működik az elmúlt években: a bevétel 400-500 millió forint körül alakul évről évre, tavaly éppen 376 millió forint volt a forgalom, a nyereség pedig 32,1 millió forint lett. Fábry Sándor másik cége pedig a Bohumil Kft.: itt a 123 millió forintos forgalomból 91 millió forintos nyeresége jött össze 2020-ban, a tulajdonos pedig 90 millió forintos osztalékról döntött.

Szintén a közmédia favoritja az NN Film & Media Kft., a Bagi-Nacsa szilveszteri különkiadását például 9,4 millió forintért gyárthatták le. A cég tulajdonosa Nacsa Olivér, de a tavalyi forgalom ugyan 115 millió forint volt, a nyereség viszont csak 3,7 millió forint. Sokak kedvence még Mucsi Zoltán, ő a Nézőművészeti Kft. társulat tagja és tulajdonosa, a társaság tavaly nem igazán zárt jó évet, ugyanis a korábbi 80 millió forintos forgalom 34,6 millió forintra zsugorodott, ami pedig 4,7 millió forintos veszteséget eredményezett. Másik cége a Kapadonia Kft., de a tavalyi eredménye nem ismert.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kétezer ukránt öltek meg az oroszok egyetlen nap alatt 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 19:48
Lőszerraktárak semmisültek meg a Krímben.
Makro / Külgazdaság Meddig autózhatunk még olcsóbb benzinnel? - A hét videója
Izsó Márton - Király Béla | 2022. augusztus 12. 19:18
A hét egyik izgalmas gazdasági történése volt az orosz olajszállítás leállása. Félő volt, ha nem sikerül rövid időn belül újraindítani a tranzitot, az végleg megpecsételi az üzemanyagok esetében alkalmazott hatósági ár sorsát. Az olajszállítás ügyét sikerült végül rendezni, ám kérdéses, hogy meddig marad az árstop. A hét videója.
Makro / Külgazdaság Ömlik a közvetlen tőke Romániába
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 17:25
Folytatódik a felívelő trend keleti szomszédunknál.
Makro / Külgazdaság Amerika új frontot nyit Kínával szemben
Káncz Csaba | 2022. augusztus 12. 17:01
Peking aggodalommal figyeli Washington és Új-Delhi katonai közeledését, hiszen az USA bebizonyíthatja, hogy egy másik front nyitható Kínával szemben, ha az növeli a nyomást Tajvanra. A hadgyakorlattal Új-Delhi világosan jelzi, hogy nem teszi félre a Kínával kapcsolatos aggodalmait, nem riad vissza az Egyesült Államokkal való együttműködéstől és nem ad vétójogot Pekingnek a partnerségeit illetően. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Cristiano Ronaldo országa lehet a felmentősereg Közép-Európának gázügyben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 16:33
Antonio Costa portugál kormányfő támogatta pénteki nyilatkozatában Olaf Scholz német kancellár csütörtöki felvetését egy Portugáliából Közép-Európába tartó gázvezeték létesítéséről.
Makro / Külgazdaság Bespejzoltak a németek gázból
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 15:52
 Az orosz földgázszállítások erőteljes visszafogása ellenére megközelítette a szeptemberre előírt 75 százalékot a gáztározók töltöttsége Németországban a közüzemi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) pénteki adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Állítólag az ING bankon keresztül megy majd a tranzitdíj a kőolajért
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 14:55
Európai bank bonyolíthatja tovább a tranzitdíj-átutalásokat a Barátság kőolajvezeték szállításai fejében, így elhárulhat az akadály a Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba irányuló orosz olajexport folytatása elől. 
Makro / Külgazdaság Meglepő teljesítményt nyújtott az eurózóna ipara
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 11:54
Júniusban a várakozásokat lényegesen meghaladó mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Másfélszer többet fizettek az osztrák háztartások az energiáért júniusban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 11:01
Júniusban az osztrák háztartások 45 százalékkal fizettek többet az energiáért, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag, a fűtőolaj és a gáz ára meredeken emelkedett, valamint a pellet és a tűzifa ára is nagyot drágult az osztrák energiaügynökség pénteken publikált adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Elnöki kegyelmet kapott a korrupcióért elítélt Samsung-vezér
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 10:31
Jun Szuk Jol dél-koreai elnök kegyelmet adott a Samsung vállalatcsoport sikkasztás és vesztegetés miatt bebörtönzött alelnökének és örökösének, Li Dzse Jongnak, valamint a Lotte csoport elnökének, Sin Dong Binnek, és velük együtt 1691 fogolynak - közölte a szöuli igazságügyi minisztérium pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG