<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nevetni mindenki szeret, ezt pedig pénzzé lehet alakítani. Bödőcs Tibortól Fábry Sándorig sokan remekül megélnek a NER-kompatibilis humorból.

Hofi Géza óta lehet tudni, hogy milyen jókat lehet nevetni az állampárti rendszerek kifigurázásán. A mostani humoristák is jól keresnek a politikusok parodizálásából és a komoly közéleti témák vicces tálalásából. A legnépszerűbb előadó talán Bödőcs Tibor, akinek legújabb Mészáros-videója milliós nézettségnek örvend. A humorista leggyakrabban a búcsúszentlászlói kocsma törzsvendégeit, illetve a NER különböző prominens szereplőit emeli be műsoraiba. Megnéztük, hogy mennyire éri meg Orbán Viktoron és Mészáros Lőrincen poénkodni, de a többi vicces ember céges érdekeltségeit is átfutottuk.

Orbán Viktor is szeret nevetni Fotó: MTI
Orbán Viktor is szeret nevetni Fotó: MTI

Nos, Bödőcs Tibornak egy aktív cége van: a Burfa Szolgáltató Kft. a Fidesz 2010-es győzelme után jött létre. A humorista másik cégének, a Bödőcs Előadóművészeti Bt.-nek tavaly nem volt bevétele. Ellenben a Burfa 2020-ban rekordévet könyvelhetett el, ugyanis a 2019-es 35,2 millió forintos forgalom tavaly 103 millió forintra gyarapodott, a profit pedig 19,6 millió forintról 85,2 millió forintra ugrott. A Burfa májusi taggyűlési jegyzőkönyvéből nem derül ki, hogy a humorista cégtulajdonos mihez kezdett a 85 millió forintos nyereséggel. A cég főtevékenysége az előadóművészet, de tavaly október óta már a fizikai közérzetet javító szolgáltatás is szerepel a tevékenységek között, ami a különböző fürdő és masszázs szolgáltatásokat fedi.

Bödőcs Tibor augusztusi önálló estjeire már nem is lehet jegyet kapni a Dumaszínházba. Tavaly Magyarország elsőszámú stand-up rendezvényhelyszíne is bezárt a koronavírus-járvány miatt, ez némileg látszik is a színház mögött álló cég pénzügyi számain. A Dumaszínház Kulturális Kft. árbevétele a 2019-es egymilliárd forintos szintről 876 millió forintra csökkent 2020-ban, a nyereség pedig 255 millió forintról 18,3 millió forintra mérséklődött. 

A COVID-19 miatt a kormányzati járványügyi korlátozások jelentősen csökkentették a működési lehetőséget és a bevételi lehetőséget

- olvasható a Dumaszínház Kft. 2020-as beszámolójában.

A cég többségi tulajdonosa a Duma Holding Vagyonkezelő Kft., itt pedig a két tulajdonos Litkai Gergely és felesége volt májusig. Most is ők, csak közbeiktattak két céget: Litkai a Buhera Mátrix Kft.-t, míg Aranyos Marica az Aramart Kft.-t. A Duma Holding pedig jó évet zárt 2020-ban: a 91,8 millió forintos forgalom 84,8 millió forintos nyereséget ért, de osztalékot nem fizettek.

Az inkább a kormányoldalhoz sorolt Fábry Sándor humoristának két cége van. A nagyobbik a közmédia régi szerződéses partnere, a Trisó Produkciós Kft., amely nagyon stabilan működik az elmúlt években: a bevétel 400-500 millió forint körül alakul évről évre, tavaly éppen 376 millió forint volt a forgalom, a nyereség pedig 32,1 millió forint lett. Fábry Sándor másik cége pedig a Bohumil Kft.: itt a 123 millió forintos forgalomból 91 millió forintos nyeresége jött össze 2020-ban, a tulajdonos pedig 90 millió forintos osztalékról döntött.

Szintén a közmédia favoritja az NN Film & Media Kft., a Bagi-Nacsa szilveszteri különkiadását például 9,4 millió forintért gyárthatták le. A cég tulajdonosa Nacsa Olivér, de a tavalyi forgalom ugyan 115 millió forint volt, a nyereség viszont csak 3,7 millió forint. Sokak kedvence még Mucsi Zoltán, ő a Nézőművészeti Kft. társulat tagja és tulajdonosa, a társaság tavaly nem igazán zárt jó évet, ugyanis a korábbi 80 millió forintos forgalom 34,6 millió forintra zsugorodott, ami pedig 4,7 millió forintos veszteséget eredményezett. Másik cége a Kapadonia Kft., de a tavalyi eredménye nem ismert.

Makro / Külgazdaság A béke elérésének leggyorsabb útja: adjunk fegyvert Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 18:18
Miközben nemcsak a nyugati, de a magyar politikusok is arról beszélnek, hogy tiszteletben kell tartani Ukrajna területi integritását. Ennek ellenére egészen más módon látják a békéhez vezető utat, Orbán Viktorék égi csodába bíznak, hiszen ők sem hiszik, hogy az oroszok kivonulnának Ukrajnából, miközben mások szerint az lehet a megoldás, ha segítenek Kijevnek.
Makro / Külgazdaság A megszállott, aki Trump alelnöke akar lenni 2024-ben
Káncz Csaba | 2023. február 5. 16:31
A mérsékelt amerikai polgár egyelőre kineveti Greene-t, de a republikánus párton belül nagyon is komolyan veszik. Bár ambíciói óriásiak, nem lesz alkalmas szélesebb választói csoportok megszólítására, mivel alig változott meg radikális, összeesküvés-elméletektől dominált világképe. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vitatott kínai területekről szeretnének megállapodás egy mostani tanácskozáson
Király Béla | 2023. február 5. 16:10
Véglegesíteni akarják Kínával a vitatott Dél-kínai-tengeri területekre vonatkozó és az esetleges konfliktusok megelőzéséről szóló megállapodásukat a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) külügyminiszterei.
Makro / Külgazdaság A német kancellár kimondta amire Orbán Viktor képtelen
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 12:11
A magyar kormány az ukrajnai háború kapcsán folyamatosan az áldozatot hibáztatja. Ezzel szemben Olaf Scholz német kancellár egy vasárnapi lapinterjúban azt mondta, Oroszország ok nélkül rontott rá Ukrajnára, és egyedül viseli a felelősséget a háborúért.
Makro / Külgazdaság Száműzetésben halt meg a korábbi pakisztáni elnök
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 10:51
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Pervez Musarraf volt pakisztáni elnök Dubajban - jelentette be vasárnap a pakisztáni hadsereg és az Egyesült Arab Emírségek pakisztáni konzulátusa.
Makro / Külgazdaság Lakóépületet támadtak rakétával Harkivban az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 10:28
Hárman megsebesültek egy orosz rakétacsapásban, amely egy lakóépületet ért vasárnap Harkiv városában - közölte Telegramon a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója.
Makro / Külgazdaság Máris komoly gondjai vannak Meloninak?
Király Béla | 2023. február 5. 10:10
Giorgia Meloni miniszterelnök a feszültséget keltő belpolitikai viták azonnali enyhítésére szólította fel a kormány- és ellenzéki pártokat szombaton közölt nyílt levelében, miközben Rómában és Milánóban az anarchista mozgalom csoportjai vonultak utcára.
Makro / Külgazdaság A vérszivattyú sem érdekli az oroszokat, folytatódik a nyomás
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 08:58
Az oroszok kegyetlen anyagháborút folytatnak, a veszteségektől függetlenül próbálják növelni a katonák számát a frontokon. Emiatt folyamatosan nagyon sok embert veszítenek, miközben jelképes eredményeket érnek el a fronton. Vasárnap reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Peking tiltakozik, Amerika hajthatatlan – a kémbotrány folytatódik
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 08:32
A kínai külügyminisztérium vasárnap tiltakozott Washingtonnál, amiért az amerikai haderő megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt.
Makro / Külgazdaság A világ nincs felkészülve a hosszú őrlődésre – pedig az jöhet!
Tiszóczi Roland | 2023. február 5. 05:39
A demográfiai hanyatlás és a deglobalizáció miatt az infláció magasabb maradhat, mint amihez a döntéshozók a járvány előtt hozzászoktak. Ez mind a jegybankok, mind a kormányzatok beavatkozási lehetőségét erősen korlátozza majd, így pedig hosszú recesszió jöhet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG