<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Ugrásszerűen nő az internetsebesség világszerte, Magyarország pedig uniós éllovasa szeretne lenni az internethasználatnak.

A magyar kormány intézkedéseivel azt szeretné elérni, hogy jövőre meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya az országban, és ezzel az Európai Unión belül a legjobb mutatóval rendelkezők közé kerüljön Magyarország – derült ki a Digitális Jólét Program közleményéből.

A DJP fejlesztései hozzájárultak ahhoz, hogy az idei év végére 78 százalékra nőtt a rendszeres internethasználók aránya a másfél évvel korábbi 72 százalékról. 2018 végére elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a szupergyors, minimum 30 megabit per szekundum adatátviteli sebességű internetszolgáltatás az Európai Unióban. Magyarországon januártól 10 százalékról 5 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája  - ezzel az országban lesz a legalacsonyabb az internetezés áfa-kulcsának mértéke az Európai Unió tagállamai között. Első lépésben 2017 januárjában mérséklődött 27 százalékról 18 százalékra az áfa.

Nagy fejlesztésre készül Magyarország: csúcs-mobilhálózatot építünk - Tovább

A kétlépcsős adócsökkentéssel nagyjából csaknem 20 százalékkal lesz olcsóbb az internetezés ár az országban. A DJP titkársága szerint ezzel kát év alatt összesen 35-40 milliárd forinttal több marad majd a magyar polgárok és vállalkozások zsebében. Azok számára, akik a könnyítésekkel sem tudnak hozzáférni az internethez, a program keretében minden magyar településen lehetővé teszik a hozzáférést az ingyenes wifi-szolgáltatáshoz.

Szárnyal a globális teljesítmény

Az internet adatátviteli sebessége egyre fontosabb szempont, ami a jövőben csak tovább erősödik. Az internetkapcsolat sebességét mérő Ookla kutatása szerint 2017-ben éves alapon csaknem 30 százalékkal nőtt világszerte az internet-szolgáltatás sebessége mind a hagyományos, mind a vezeték nélküli kapcsolatok esetében. Az általános letöltési sebesség így 40 megabit per szekundum közelében jár a vezetékes internet esetében, míg a mobilinternetnél ez a mutató nagyjából 20 Mbps. A fellendülést számos fejlesztés támogatta, főként Norvágia, Ausztria és India esetében, ahol több mint 77 százalékkal javult a szolgáltatók teljesítménye.

A Speedtest.net legfrissebb, novemberi adatai alapján a vezetékes internet Szingapúrban a legjobb, itt 153 Mbps feletti értéket regisztráltak. Magyarország a  6. helyen áll 92,5 Mbps-sel, egy hónappal ezelőtt ugyanakkor még csak a lista 10 helyén szerepelt. A vezeték nélküli, mobilinternet letöltési sebességét tekintve Norvégia vezeti a sort 62,66 megabit per szekundumos sebességgel, míg Magyarország átlagosan 49 Mbps-ot mértek. A Speedtest weboldán összemérhetjük saját internet sebességünket más országokéval.

Függők a magyarok - tényleg egy lépést sem teszünk okostelefon nélkül?

Hazánkban okostelefont 4,7 millióan, a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka használ. Közülük több mint 3,7 millióan szoktak készülékükön mobilinternetezni is. Netből azonban sosem elég, különösen nem az okostelefonosok által leginkább kedvelt közösségi média, kommunikációs és navigációs appok használata esetén. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Döntött Svédország a NATO-csatlakozásról, továbbra sincs döntés az olajembargóról – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 19:31
Svéd NATO-csatlakozás, orosz olajembargó és magyar vétó, háborús cselekmények - ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Nagyon fontos helyről kapott gratulációt Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 18:29
Brüsszelből, az Európai Bizottság fejétől.  
Makro / Külgazdaság Elmondta Orbán Viktor, mit keresünk még az EU-ban
Wéber Balázs | 2022. május 16. 17:46
Ma délután az Országgyűlés ötödször is miniszterelnökké választotta Orbán Viktort. A kormányfő beszédében elmondta: Magyarország helye ebben az évtizedben is az EU-ban van, de továbbra is harcolni fog a jogaiért. Szerinte a NATO biztos támasz, de a magyar hadsereget erősíteni kell, mert a gyenge országokat fenyegetik támadások. Beszélt arról is, hogy a kibontakozó gazdasági válság idején sem adják fel eredményeiket és céljaikat: a teljes foglalkoztatottságot, a családtámogatást, a nyugdíjak értékének megőrzését és a rezsicsökkentést.
Makro / Külgazdaság Putyin most ráfordul a muszlim világra
Káncz Csaba | 2022. május 16. 16:41
Moszkva igyekszik demonstrálni, hogy továbbra is kiemelt figyelemmel fordul a muszlim világ irányába. A térség országai nem csatlakoztak a Nyugat Moszkva elleni szankcióihoz, de aggódnak a konfliktus gazdasági stabilitásra gyakorolt ​​hatása miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Olyan összeget kér Magyarország Brüsszeltől, ami kérdésessé teszi az orosz olaj bojkottját
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 16:08
A magyar külügyminiszter szerint vagy a vezetékes import korlátozásától el kell tekinteni, vagy 15-18 milliárdos beruházási programot kell Brüsszelnek finanszírozni.
Makro / Külgazdaság Áll a bál Brüsszelben – kiakadtak Magyarországra a vétó miatt
Wéber Balázs | 2022. május 16. 14:12
Több tagországnak sem tetszik, hogy az EU a jelek szerint Magyarország miatt nem tudja elfogadni az Oroszország elleni olajembargót.
Makro / Külgazdaság Fenyegetőzött egy sort Oroszország – mi lesz, ha Svédország és Finnország NATO-tag lesz?
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 11:55
Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint nem kell illúziókba esni.
Makro / Külgazdaság A magyar kormány továbbra is nemet mond az uniós olajembargóra
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 11:28
Túlmegy a magyar kormány által meghúzott határokon. 
Makro / Külgazdaság Nagyon ígérgetik az EU-s vezetők, hogy jön a hatodik szankciós csomag
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:25
De egyelőre a mikorról még nincs konkrétum, több időre van szükségük.
Makro / Külgazdaság Kikapott a kancellár pártja a legnagyobb német tartományban
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 09:33
A CDU behúzta a szavazatokat Észak-Rajna-Vesztfáliában.  
hírlevél
Ingatlantájoló