Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Tudomásul vesszük a brüsszeli döntést, de az igazi harc még csak most kezdődik a miniszterelnök szerint. A mostani bírósági döntés ugyan semmire sem kötelez minket, legalábbis egyelőre, viszont szabad utat nyit a Soros-tervnek, vagyis annak, hogy Európából egy kevert kultúrájú kontinenst csináljanak. Orbán Viktor ugyanakkor leszögezte: ő örök ellenálló, ha kell, miniszterként, ha kell, máshogy áll ellen a brüsszeli nyomásnak.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hosszú idő (és jókora késés) után ismét interjút adott Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol a legfőbb téma a napokban érkezett kvótaperi eljárás végítélete volt. Ahogy arról korábban már írtunk, az Európai Bíróság elutasította a szlovákok és a magyarok által beadott indítványt. Orbán Viktor ennek kapcsán elmondta: szó szerint egyetért a szlovák miniszterelnök, Robert Fico szavaival, mely szerint akárcsak nekik, Magyarországnak sem áll szándékában változtatni az állásponton. A falat még nem értük el a miniszterelnök szerint, egyelőre tudomásul vettük a döntést, ez azonban még nem kötelez bennünket semmire.

A legfőbb ellenség előtt hajtott fejet Európa?

Orbán Viktor szerint azzal, hogy az Európai Bíróság az Európai Bizottság mellé állt a kvótakérdésben, azzal gyakorlatilag megnyitották a kaput azelőtt, hogy az európai népből egy kevert kultúrájú népet csináljanak – röviden, a Soros-tervnek adtak szabad utat. A mostani egyszeri döntést ugyanis egy, a bizottság asztalán lévő javaslat helyezné át általános gyakorlattá, vagyis, hogy Brüsszel dönthessen a jövőben is a bevándorláspolitikáról, valamint arról, hogy kinek-hány embert kell befogadnia. Ez azonban nem fér össze sem a jogszabályokkal, sem a tagállamok nemzeti, szuverén érdekeivel, fűzte hozzá Orbán.

A miniszterelnök meglátása szerint ez egyszerű kulturális és történelmi különbség Nyugat- és Közép-Európa között, nyugaton ugyanis sok a korábbi gyarmattartó ország, amelyek – a gyarmati rendszer összeomlása után – ilyen-olyan okokból kénytelenek voltak külső országokból érkezőket befogadni. Most azonban ezt akarják ráerőltetni Magyarországra is, noha történelmileg „Magyarország sosem volt befogadó ország, sosem hívtunk ide senkit, sem vendégmunkásnak, sem másért”, és ha a miniszterelnökön múlik, nem is leszünk befogadó ország. Mint fogalmazott: „mindig ellenállók között leszek, ha kell, miniszterelnökként, ha kell, másképp.”

Juncker levele etikátlan és jogszabály-ellenes

Ahogy arról mi is írtunk korábban, levelet váltott Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker. A bizottság elnökének válaszát jogszabály-ellenesnek és etikátlannak titulálta a magyar miniszterelnök, mivel abban ismét azt pedzegették, hogy amennyiben nem tartjuk be a kvótarendelet szabályait, úgy akár el is eshetünk az uniós támogatásoktól. Ezt azonban az uniós jogszabály is tiltja, ráadásul, mint Orbán Viktor elmondta, a leszakadó-felzárkózó régiók támogatása az Európai Uniónak is érdeke, mivel így szavatolható a teljesítmény javítása.

A választ erkölcstelennek is tartja, lévén a gazdag nyugat „rajtunk keres” a támogatásokkal. A magyarok ugyanis a pénz töredékéért végzik el a nyugati gyárakban ugyanazt a munkát, mint az anyaországokban élők (egy német munkás 4-5-ször is kereshet többet, mint egy magyar ugyanazon a poszton), a nekünk adott pénzek nagy része pedig végül az ő cégeiken keresztül a saját zsebükben landol újra, mondta el Orbán Viktor.

Nyugat-Európa magának sózta el a levesét

A bíróság döntését több ország, köztünk Németország (elsősorban Martin Schulz) is üdvözölte. Orbán Viktor szerint Nyugat-Európát senki sem kérte a menekültek befogadására, mégis „velünk akarják megetetni a levest, amit ők sóztak el”. A kerítés kiépítésével, a határvadászok és a rendőrök fenntartásával (mindezt a magyar adófizetők pénzéből!) pont, hogy eleget teszünk az Európai kötelezettségeinknek, és megvédjük Nyugat-Európát. Aki azonban a kerítést ellenzi, az a migránsok megállításának politikáját is ellenzi, fűzte hozzá a miniszterelnök.

A kérdésre, mely szerint mi lesz ezután, Orbán Viktor elmondta: eddig egy jogi vita volt a bíróság előtt, most majd egy politikai vitát kell vívnia Magyarországnak. A cél továbbra is az, hogy megváltoztassuk az uniós döntést, de legalábbis elismertessük, hogy a kvótatörvény „rossz döntés volt”, betarthatatlan, ezért vonják vissza és változtassák meg. „Meg kell akadályozni, hogy az egyszeri döntésből állandó mechanizmust csináljon. Soros György embereit kell megállítani”, zárta interjúját a miniszterelnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Mennyire fertőzött Budapest? Ezt mutatták a tesztek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 1. 18:48
Majdnem négyszer annyi a pozitív tesztek aránya, mint decemberben – derült ki a főváros ingyenes tesztelési programjából.
Makro / Külgazdaság „Feltételeink vannak Orbán Viktor számára” – Nagyon érik a Fidesz-Néppárt szakítás
Wéber Balázs | 2021. március 1. 17:16
Eldurvulni látszik a két éve húzódó konfliktus a magyar kormánypárt és a jobbközép pártcsalád között: a Néppárt az összes fideszes képviselő tagságát felfüggesztené az EP-frakcióban. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a pártcsaládot domináló német CDU/CSU-ban olyan változások történtek, amelyek nem előnyösek a Fidesz számára. Emiatt a Néppárton belüli erők egy része elérkezettnek láthatja az időt arra, hogy megszabaduljon a magyar kormánypárttól.
Makro / Külgazdaság Putyin új nukleáris csodafegyverei – norvég riasztás
Káncz Csaba | 2021. március 1. 15:37
A norvég hírszerzés szerint Moszkva olyan új generációs nukleáris fegyvereket telepít a térségbe, amelyre nem vonatkoznak az Új SALT egyezmény előírásai.  Dánia 250 millió dolláros befektetéssel modernizálja a Grönlandon és a Faroe-szigeteken lévő megfigyelőállomásait.
Makro / Külgazdaság Ismét jelentősen emelkedik a benzin ára
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 10:27
Literje átlagban bruttó 6 forinttal kerül majd többe március 3-ától, míg a gázolajé 2 forinttal megy feljebb.
Makro / Külgazdaság Fedél kerül a fejünk fölé - a lakásépítések húzták a beruházásokat
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 09:54
De kiugróan magas volt az egészségügyi eszközbeszerzés is a járvány miatt.
Makro / Külgazdaság Karácsony Gergely és Gulyás Gergely egymást oltják
MTI | 2021. március 1. 07:44
A Moderna-vakcinák felhasználása miatt alakult ki szópárbaj a főpolgármester és a kormány tagja között.
Makro / Külgazdaság 280 ezer adag Szputnyik V indul el nemsokára Budapest felé
MTI | 2021. február 28. 18:30
Ez lesz az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány, amit Magyarországra küldenek.
Makro / Külgazdaság 25 százalékkal ugrott meg az új fertőzöttek heti száma Romániában
MTI | 2021. február 28. 15:39
Több mint ezren szorulnak intenzív ellátásra az országban a koronavírus miatt.
Makro / Külgazdaság Újra nő a fertőzési ráta Izraelben
MTI | 2021. február 28. 14:37
Ez lelassíthatja a tervezett nyitást az országban.
Makro / Külgazdaság Biden kemény kézzel osztja újra a kártyákat a Közel-Keleten
Káncz Csaba | 2021. február 28. 13:31
A Fehér Ház a jövőben kerüli a közvetlen kapcsolatokat a koronaherceggel, de nem destabilizálja a kétoldalú kapcsolatokat azzal a szövetségesével, amelynek területén 5 katonai bázist működtet. A Szíriára mért légicsapás pár nappal azután jött, hogy az orosz és az iráni haditengerészet befejezte közös gyakorlatát az Indiai-óceánon. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél