<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Orbán Viktor az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárának azt mondta: megszorítás nincs, csak újítás.

A kormány a megszorítások helyett a gazdaság megújítását választotta - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, miután találkozott Bernadette Ségollal, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárával.

Orbán: lekezelő az unortodox gazdaságpolitika

A nemzetgazdasági miniszter szerdán jelentette be újabb, a költségvetést egyensúlyba hozó intézkedési csomagját.

A kormányfő hangsúlyozta: a kabinet politikájának fontos eleme a megszorítások elutasítása, mert azokkal nem lehet rendbe tenni a gazdaságot - ebben a szakszervezetekkel is egyetértés van. Orbán Viktor elmondta azt is: a tárgyaláson tájékoztatta a főtitkárt arról, hogy Magyarországon érdekes gazdaságszervezési folyamat zajlik, "amit a világon nagyon sok helyen kicsit lekezelő módon unortodoxnak minősítenek", holott közelebb járnának az igazsághoz, ha inkább innovatívnak neveznék, hiszen számos újítást tartalmaz.

Az egymillió dolláros kérdés és a magyar válasz

A magyar gazdaságpolitika arra az "egymillió dolláros kérdésre" keresi a választ, hogy miképpen lehet egyszerre államadósságot és hiányt csökkenteni, növekedést gerjeszteni, új munkahelyeket létrehozni, és emelni a béreket - fejtette ki a miniszterelnök.  Hozzátette, hogy az első negyedév adatai alapján "nekünk van egy magyar válaszunk erre a kérdésre", hiszen csökken az államadósság és a hiány is, megindult a bővülés, a munkanélküliség csökken, és komolyan emelkedett a reálbér. Ráadásul mindez úgy, hogy nem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) finanszírozza Magyarországot, hanem "a pénzpiacokról a saját lábunkon állva tartjuk fenn a magyar pénzügyi rendszert" - jegyezte meg a miniszterelnök.

Ez a gazdaság teljesítményén túl azért lehetséges - folytatta -, mert a kabinet tavaly megállapodott a szakszervezetekkel a minimálbér megállapításáról, és arról, hogy ezt hogyan vezessék át a többi fizetésre. A reálbér-emelkedéshez persze kellett a rezsicsökkentés is, ez tehát kulcseleme a magyar gazdaságpolitikának, amelyet folytatni fognak a jövőben is - tette hozzá.

Bernadette Ségol arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly az Európai Tanács tagjai elfogadtak egy szociális ügyekkel kapcsolatos útitervet. Az ETUC várja ennek eredményét még ebben a hónapban - mondta a főtitkár.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Túl sok már az álhír, magyar tényellenőrző oldal indul
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 10:56
Az új, önálló szerkesztőséget Zöldi Blanka, a Direkt36-tól érkező oknyomozó újságíró vezeti, de érkeznek a csapatba mások mellett a 444-től és a Mércétől is. Az oldalt a 444 és a Qubit kiadója, a Magyar Jeti Zrt. indítja, az az AFP-vel közösen működik majd, az Európai Bizottság támogatásával.
Makro / Külgazdaság Covid: egy nap alatt duplázódott a fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 10:17
3125 új fertőzött van, elhunyt 36 beteg. Az igazolt fertőzöttek száma majdnem duplája a tegnapinak, ami 1701 volt.
Makro / Külgazdaság A gyenge forint újabb rekordszintekre löki a hazai üzemanyagárakat
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 09:59
A mától literenként bruttó 5 forinttal drágább 95-ös oktánszámú üzemanyag ára péntektől további 5 forinttal megy feljebb, s a ma még változatlan árú gázolajért is 5 forinttal kell majd többet fizetni.
Makro / Külgazdaság A kormány 16 milliárdos segélyhitelt ad a Ruandai Köztársaságnak
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 09:29
Az erről szóló kormányhatározat a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg.
Makro / Külgazdaság A CIA meg akarta gyilkolni, most 175 év börtön fenyegeti Assange-t
Wéber Balázs | 2021. október 27. 08:58
A ma kezdődő bírósági eljárás tétje, hogy kiadják-e a Wikileaks-alapítót az Egyesült Államoknak.
Makro / Külgazdaság Nyitottabb piacokat kér Kínától Macron az uniós országok számára
MTI | 2021. október 27. 08:08
Emmanuel Macron francia államfő azt kérte kedden kínai kollégájától, Hszi Csin-pingtől, hogy "folytassa a kiegyenlítést" az Európai Unió és Kína között, azaz tegye hozzáférhetőbbé a kínai piacot az uniós tagállamok számára - jelezte a francia elnöki hivatal.
Makro / Külgazdaság Oltópont lett a bécsi elnöki palotából
MTI | 2021. október 27. 07:07
Az osztrák elnök kedden megnyitotta bécsi rezidenciáját a koronavírus elleni oltást megszerezni kívánó emberek előtt.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: Belgium szigorít
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 06:48
A belga kormány szigorította a koronavírus terjedése elleni intézkedéseket, és országszerte QR-kódokat vezetnek be az éttermekbe, szórakozóhelyekre és sportlétesítményekbe való belépéshez.
Makro / Külgazdaság Rátelepedhet egy Airbnb típusú mamut a plázákra – mondja a Westend igazgatója
Mester Nándor | 2021. október 27. 05:42
Adatbázis, applikáció és influenszerek. E nélkül most nem szabad és nem is lehet sikeresen plázát üzemeltetni. Van azonban egy veszélyforrás: valamelyik informatikai óriás rátelepedhet a kiskereskedelemre és akkor már nem lesznek érvényesek a marketing tankönyvek – ezt lehet leszűrni abból, amit az egyik legrégebbi magyarországi bevásárlóközpont igazgatója vázolt lapunknak. 
Makro / Külgazdaság Azonnali intézkedéseket sürgetnek a magyar járványügyi szakemberek
Privátbankár.hu | 2021. október 26. 19:05
Olyan járványügyi szakemberek, mint Falus András immunológus, Rékassy Balázs egészségügyi menedzser, Rusvari Miklós virológus, vagy Duda Ernő immunológus is aláírta azt az felhívást, amelyben a negyedik hullám miatt azonnali intézkedések meghozatalát kéri a döntéshozóktól. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos