<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Valaki mondja meg a miniszterelnöknek, hogy a polgári engedetlenségnek pont ez a lényege. Azok a civilek, akik nem tartják be az új törvényt, számíthatnak a retorzióra - mondta a kormányfő, aki szerint szeretünk Magyarországon élni és nem akarjuk, hogy az változzon. Az egyszerűen gondolkodóknak csak annyit üzen: még jobb lesz minden.

Szeretünk magyarok lenni, szeretünk Magyarországon élni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szokásos rádióinterjújában, amikor Brüsszel és Magyarország különböző Európa-képéről kérdezték. A kormány szerint nem jó dolog, ha átalakul az Európai Unió, de ha a németek és a franciák szeretnének kulturális és társadalmi változást, akkor lelkül rajta, Magyarországot viszont hagyják ki ebből.

Senkit nem lehet ránk erőltetni

A kormány akkor sem változtatna ezen a politikán, ha sikertelen lett volna a nemzeti konzultáció, de így egy ország üzente Brüsszelnek, hogy a saját sorsa felől maga akar dönteni. Senki sem kötelezheti Magyarországot arra, hogy feladja az álláspontját - szögezte le a kormányfő a kötelező kvótáról szóló kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban. Orbán szerint egy egész népet nem lehet utasítani.

Ha a gát szivárogni kezd, előbb-utóbb áttör a víz - mondta az árvizekben edzett miniszterelnök arról, hogy akár be is fogadhatnánk 2000 menekültet, akkor nem lenne vita Brüsszellel sem, és egyébként sem küldenének, mert a kvóta egyelőre nem működik. Azzal kapcsolatban, hogy vezető német politikusok ostorozzák a kormányt, amiért az szembeszáll az uniós akarattal, Orbán azt mondta, Magyarország mindig megadta a tiszteletet Németországnak, így arra kérik a német politikusokat, hogy tegyék ugyanezt és ne vonják be Magyarországot a német választási kampányba.

A törvényt be kell tartania mindenkinek

A Velencei Bizottság összekeveri a politikát a joggal. Magyarország elismeri a jogi okfejtést, de a “politikai epeömlést” nem - összegezte a kormányfő a szerv kritikáját a civiltörvényről. Az USA elmarasztaló kommentárjáról Orbán annyit mondott, hogy sokkal szigorúbbak az ottani törvények, mire a riporter rátromfolt azzal, hogy az csak a politikailag aktív szervezetekre vonatkozik. A miniszterelnök szerint teljesen mindegy, hogy a külföldről finanszírozott civilek eddig is jól láthatóan és transzparensen közzétették, kitől mennyi támogatást kapnak. A billog, amit most kapnak, semmilyen negatív megítélést nem hordoz magában, a magyar emberek majd eldöntik, hogy kit támogatnak.

Mi az a polgári engedetlenség? Már megint balhézik pár liberális munkanélküli? A polgári engedetlenség a demokrácia egyik fontos és régi eszköze. Több fajtája és fokozata van, Rawls-i értelemben például akkor van szükség polgári engedetlenségre, amikor más demokratikus eszközzel nem lehet elérni a helytelen döntés - ebben az esetben a civiltörvény - megváltoztatását. Jelenleg ez a gyakorlatban a félrement törvény be nem tartását jelenti. Bővebben olvasson erről pont a TASZ-nál.


Azzal kapcsolatban, hogy a TASZ és a Helsinki Bizottság is polgári engedetlenséggel akarja felhívni a figyelmet arra, hogy hibás törvény született, Orbán elmondta: nem létezik ilyesmi a magyar rendszerben, a törvények mindenkire vonatkoznak, és számíthatnak annak betartatására.

Hova tart az unió?

Európának eddig nem sikerült eddig jó válaszokat adnia a kihívásokra: a kormányfő szerint van egy biztonsági kihívás, van külpolitikai és népesedési kihívás. Lépések persze történnek a megoldások irányába, de a következő években döntéseket is kell hozni. Az unió most arra vár, hogy fejeződjenek be az európai választások, hogy végre a nagy kérdések felé fordulhassanak a tagországok. A nemzeti konzultációt is direkt úgy állították össze, hogy az a jövő nagy kérdéseiről kérdezze meg a lakosság véleményét.

Mit lát ebből az átlagember?

Orbán szerint pontosan meg lehet állapítani, hogy merre tart Magyarország. A helyzet úgy áll - összegzi az egyszerű megoldást - hogy mindenkinek lesz béremelés, a családok minden támogatást megkapnak a gyermekvállaláshoz és a munkavállaláshoz. Azt pedig senki sem vitathatja, hogy nagyon rossz helyzetből jutottunk el egy nagyszerű állapotba.

Az andorrai égés

Engem már kevés dolog lep meg, nem ma kezdtem az ipart - mondta Orbán arról, hogy Bernd Storck marad. De most mégiscsak a mohácsi vész után vagyunk a kormányfő szerint, annyi a különbség, hogy a király nem fulladt bele a Csele-patakba, úgyhogy itt a lehetőség, hogy összeszedje a csapatait.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság A tőzsdére is rányomta a bélyegét az ukrán-orosz konfliktus
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:06
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,85 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 52 169,80 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Börtönt kaptak Nicolas Sarkozy volt munkatársai
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 17:32
Börtönbüntetésre ítélte pénteken a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.
Makro / Külgazdaság Bukarestben második napja alig lehet közlekedni
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:56
Bukarestben második napja nincs felszíni tömegközlekedés a járművezetők általános sztrájkja miatt, miután a dolgozók a munkabeszüntetésük törvénytelenné nyilvánítása ellenére sem voltak hajlandók felvenni a munkát, és továbbra is a vállalat igazgatójának a lemondását követelik.
Makro / Külgazdaság Tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:31
Sikeres évet tudhat maga mögött a Pallas Athéné Alapítvány.
Makro / Külgazdaság Elképesztő új generációs harci drónok – már a mesterséges intelligencia dönt
Káncz Csaba | 2022. január 21. 16:08
Az új generációs drón a mesterséges intelligenciának köszönhetően képes a pilóták által vezetett vadászgépekkel kötelékben repülni, valamint önálló missziókra is bevethető. A RAND szerint viszont az autonóm fegyverrendszerek lecsökkentik a stratégiai stabilitást, mindezt egy olyan időszakban, amikor kimondottan feszültté vált a nagyhatalmak közötti viszony. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: különös emberrel találkozott az amerikai magyar nagykövet
Wéber Balázs | 2022. január 21. 15:24
Mike Waltz régebben kommandózott, ma kongresszusi képviselő.
Makro / Külgazdaság Döbbenetes számok jöttek a pedagógushiányról
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 14:48
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kérésére elvégzett felmérés aggasztó képet fest a pedagógusok helyzetéről.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló