3p
Nagyon nem ért egyet a magyar miniszterelnök a párizsi klímaegyezményből való kiléptetéssel, viszont még mindig egy oldalon játszunk Amerikával. Soros György tegnap hadat üzent Magyarországnak és a magyarokat sértette meg a maffiaállamozással. Gyerekről meg csak asszonyok dönthetnek. Szokásos rádióinterjút adott a kormányfő.

Nemzeti konzultáció: a magyar kormány elküldte Brüsszelnek a szakmai anyagot, ami a konzultációban feltett kérdések értelmét világítja meg, de itt nyelvi és kulturális különbségek lehetnek az okai annak, hogy nem értik, mit akarunk. Az intézkedések a mostani status quo-t védik, Brüsszel azonban ezt Európa-ellenességként fogja fel. "Ezt sokszor elmagyaráztuk, de mégsem értik".

Orbán Viktor nagyon szépen köszöni annak az 1,7 millió embernek, aki visszaküldte a konzultációs ívet.

Soros György tegnapi kritikájára a miniszterelnök spekulánsozásba kezdett és elmondta, szerinte Soros hálózatot pénzel és hiteleket ad azért, hogy menekülteket telepítsen be Európába. Orbán szerint az egész baloldal Soros kottájából játszik, a tegnapi írás pedig egyértelmű hadüzenet. A kormányfő szerint sértő, hogy azok után beszél maffiaállamról Soros, miután Magyarország összeszedte magát gazdaságilag. Ami itt maffiaszerűen működik, az a Soros-féle hálózat - visszhangozta Lázár János Kormányinfón elmondott véleményét Orbán, aki szerint itt mindenki pontosan elszámoltatható, vagyonbevallásokat ad le, egyedül a civil szervezetek nem kötelesek erre.

NATO-gyűlés: ugyanúgy oszlik ketté a társaság, mint az Európai Unióban, van, aki szerint határokat kell védeni, mások szerint be kell telepíteni. Az egyetlen különbség az EU-hoz képest, hogy “az Egyesült Államokkal egy oldalon vagyunk”. Arra a kérdésre, hogy jó szövetséges-e az USA, Orbán Viktor azt mondta, hogy elnöktől függetlenül játszunk egy csapatban, ami a NATO. “Több szerénységet javaslok a németeknek” - mondta arról, hogy Angela Merkel szerint megbízhatatlan Donald Trump.

Párizsi Klímamegállapodás: Orbánt sokkolta az amerikai elnök döntése, hogy kilépteti az USA-t a klímaegyezményből. A miniszterelnök szerint a globális felmelegedés valós folyamat, ami ellen közösen kell fellépni. Ebben a kérdésben nem értenek egyet, de Orbán elmondta, Trumppal lehet beszélni, ő egy vállalkozó.

Európa sorsa az európaiak kezében van gazdasági értelemben és nem kell az Egyesült Államoktól függni. A miniszterelnök szerint ugyan van egy amerikai hatás, de a nyilvánosságot, a gondolatot, a médiát, a közös gondolkodás tereit európaiak uralják. Orbán szerint Angela Merkel a biztonságra gondolt, amikor azt mondta, vegyük újra a kezünkbe Európa sorsát, és nem arra, hogy a demokratikus értékeket kell erősíteni.

Családpolitika: lehet itt bármilyen támogatási rendszer, végül “az asszonyok fogják eldönteni”, hogy lesz-e gyerek és mennyi. Azt senki sem vonja kétségbe Orbán szerint, hogy ha van gyerek, van jövő. Családbarát országgá akarja alakítani Magyarországot a kormányfő, “aztán a nők eldöntik, mit akarnak”. Könnyebb és egyszerűbb gyereknevelést akar a kormány, viszont vitathatatlan, hogy mélyben ott van a magyarok drasztikus fogyása is. Az első lépés, hogy lassítsák a rossz trendet, majd megállítsák, végül pedig, hogy beindítsák a babyboomot. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Leállt az internet-összeköttetés az egyik fontos vezetéken
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:39
A vörös-tengeri válság már nem csupán a kereskedelmi hajózásban okoz komoly fennakadásokat, hanem a virtuális térben az interneten folyó adatcserében is. A felelősséget lehetetlen megállapítani.
Makro / Külgazdaság Aggasztja a befektetőket Kína titkolózása
Káncz Csaba | 2024. március 5. 09:31
Három évtized óta először fordul elő, hogy a kínai miniszterelnök nem tart sajtótájékoztatót az éves parlamenti ülés végeztével. A gazdasági visszaesés legegyértelműbb megnyilvánulása a deflációs erők egyre erősebb szorítása. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Kiborultak a lengyelek Magyarországra, elérte célját Szijjártó Péter külügyminiszter véleményes diplomáciai lépése
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 09:03
Nem maradt visszhang nélkül, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Alekszej Navalnij temetésének napján találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. 
Makro / Külgazdaság Magyarország rükvercelt egy nagyot
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 08:30
Megjöttek a részletes GDP-adatok: rosszul néz ki a tavalyi bizonyítvány. 
Makro / Külgazdaság Putyin új ötlettel rukkolhat elő
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 07:33
Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője feltűnően nagy hangsúllyal fényezte azokat a katonatiszteket, akik érdemeket szereznek az Ukrajna ellen vívott háborúban.
Makro / Külgazdaság A szakadék aljára került a forint
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 06:50
Az euróval szemben 3, a dollárhoz képest 5 százalékkal gyengült idén a forint. 
Makro / Külgazdaság Ukrajna szabadkereskedelmi megállapodásokra hajt - mire elég ez?
Bózsó Péter | 2024. március 5. 05:41
Ukrajna kiterjeszti szabadkereskedelmi megállapodását Kanadával, tárgyal az EU-val. Mekkora ennek a jelentősége?
Makro / Külgazdaság Döntő fontosságú adatokhoz jutottak az ukránok az oroszokról?
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 19:37
Mutatjuk a hétfői nap legfontosabb történéseit.
Makro / Külgazdaság Moszkvát is elérhetné a német csodafegyver – az orosz média már német hidak bombázásáról beszél
Wéber Balázs | 2024. március 4. 19:11
Az egyik orosz titkosszolgálat lehallgatta, ahogy a német légierő vezetői azt latolgatják, le lehet-e rombolni a Taurusokkal a Krími hidat. A német robotrepülőgépekkel valószínűleg Moszkvát is el lehetne érni, ezért is ellenzi leszállításukat a német kancellár az ukrán hadsereg számára. Ennek ellenére az orosz állami média már német hidakkal szembeni ellencsapásokról beszél.
Makro / Külgazdaság Újabb trükkre készül az állami hivatal?
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 17:31
Az elmúlt év kínjai után kellemes meglepetés volt a januári 3,8 százalékos éves inflációs ráta. Ám az örömbe némi üröm vegyült, mivel a hosszabb távú folyamatokat mutató maginfláció 6,1 százalék lett. Ráadásul kiderült, hogy az alacsony pénzromlás is úgy jött ki, hogy a KSH egy sajátos számítási metódus eredményeként nem vette figyelembe az üzemanyagáraknál a jövedékiadó-emelést. Most viszont már nincs mit tenni, a pénteken napvilágot látó februári adatban már szerepelnie kell annak hatásának, hogy a január 20-aihoz képest több mint 30 forinttal magasabbak lettek az üzemanyagárak. De mi várható az év hátralévő részében? Tartható lesz a 4 százalék alatti mérték? S meddig csökkenhet a jegybanki alapkamat, illetve megállítja-e valami a forintot abban, hogy ne kússzon megint a 400-as szint fölé? E kérdéseket is körüljárta a Trend FM hétfő délelőtti adásában főszerkesztőnk, Csabai Károly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG