<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
NATO
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Fontos utalásokat tett Stoltenberg Ukrajna NATO-csatlakozásával kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 17:29
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint ha Ukrajna nem győz szuverén és független államként, nem lehet a NATO-csatlakozásáról tárgyalni. Beszélt arról is, hogy számos lehetőség van a "semmi" és a teljes jogú tagság között.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter szerint komoly feltétele van a NATO bővítésének
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 13:59
A NATO megerősítette a "nyitott kapuk" politikáját, azonban világos, hogy egy adott ország csakis akkor csatlakozhat a katonai szövetséghez, ha az nem veszélyezteti, hanem megerősíti a jelenlegi tagállamok biztonságát - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
Makro / Külgazdaság Orosz erőművet ért találat a kurszki régióban
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 07:06
Amíg Ön aludt, az orosz–ukrán háború folytatódott.
Makro / Külgazdaság Még több fegyvert kér Ukrajna – Blokkolt az Orbán-kormány a NATO-csúcson
Wéber Balázs | 2022. november 30. 05:44
Ukrajna szerint nyugati szövetségeseiknek fokozniuk kell a hadiipari termelést, ha ugyanis nem kapnak elég fegyvert tőlük, nem tudják megnyerni a háborút Oroszország ellen. A NATO-tagországok külügyminisztereinek tegnap kezdődött találkozóján a fegyverszállítások növelése, az ukrán civileknek nyújtott segítség és Ukrajna csatlakozási kérelme is napirenden van. A magyar kormány ezúttal is megakadályozta az ukrán külügyminiszter részvételét a teljes hivatalos ülésen.
Makro / Külgazdaság Financial Times: Szijjártó Péter keresztbe tett az ukrán külügyminiszternek
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 16:34
Az ukrán külügyminiszter csak a vacsorán vesz részt a NATO-értekezleten, mert a Szijjártó megakadályozta, hogy a mai és holnapi bukaresti ülésen is ott legyen.  
Makro / Külgazdaság Bukarest és nem Budapest - ülésezik a NATO
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 10:06
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete kétnapos értekezletén az Ukrajna elleni törvénytelen orosz agresszióra való választ is megvitatják.
Makro / Külgazdaság Nagyon megdicsérte Németországot a NATO-főtitkár
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 13:42
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár döntő jelentőségűnek nevezte Németország Ukrajnának nyújtott támogatását az orosz támadás elleni ukrán küzdelemben a Die Welt am Sonntag című német vasárnapi lapban megjelent interjújában.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor elárulta: megvan, mikor döntenek a svéd és finn NATO-tagság támogatásáról
Privátbankár.hu | 2022. november 24. 16:23
A miniszterelnök erről és sok minden másról is Kassán beszélt. 
Makro / Külgazdaság Botrány Németországban az amerikai csúcsfegyverek miatt
Káncz Csaba | 2022. november 23. 15:48
A német kormány döntése, hogy amerikai gyártású F-35-ös, ötödik generációs lopakodó vadászrepülőgépeket vásárol, felbőszítette a helyi védelmi ipart. Az ügylet elmélyíti a függőséget, aláássa a stratégiai autonómiát, és eltereli a profitot a hazai fegyvergyártóktól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Terrorista állammá nyilvánítanák Oroszországot?
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 18:57
Volodimir Zelenszkij azt kéri a NATO-tagoktól, nyilvánítsák terrorista állammá Oroszországot, egyúttal újabb szankciócsomagot szorgalmazott ellene.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter stratégiai nyugalomra int
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 08:53
A Védelmi Tanács kedd esti ülését követően szerda reggel kormányülést hívtak össze. Szijjártó Péter a lengyel külügyminiszterrel egyeztetett.
Makro / Külgazdaság A Lengyelországot ért rakétacsapás után Amerika mindenre felkészül
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 06:47
Az ukrán háborúban kedden az eddigi legnagyobb rakétatámadást hajtották végre az oroszok. Egy kilőtt rakéta azonban eltévedt és Lengyelországban csapódott be, két ember halálát okozva. Ez óriási diplomáciai bonyodalmat okozott, hiszen eddig orosz rakétatámadás soha nem ért még NATO országot. Szerda reggeli háborús hírösszefoglaló.
Makro / Külgazdaság Totális fordulat Moszkvában: fenyegetést látnak a magyarországi NATO-erősítésben is
Privátbankár.hu | 2022. november 2. 14:11
Bulgáriában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában új többnemzetiségű taktikai zászlóalj-csoportokat hoznak létre és ez veszélyes Oroszország számára - mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
Makro / Külgazdaság Sietve küld új atombombákat Amerika Európába
Litván Dániel | 2022. november 1. 11:38
Lecserélik az európai nukleáris arzenálhoz tartozó nukleáris bombákat. A lépés egy régóta futó modernizációs program része, de a szállítást most felgyorsították.
Makro / Külgazdaság Amerika felvonul az orosz határra
Káncz Csaba | 2022. október 28. 15:30
Az amerikai hadsereg 101. légideszant hadosztályát a második világháború óta először vezényelték Európába a NATO arcvonala mentén. Miközben Oroszország, az USA és a NATO is napi rendszerességgel végez atomfegyver-teszteket, természetesen fennáll a veszélye annak, hogy egy téves számítás vagy provokáció drámai módon kiélezheti a konfliktust. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Keményen üzent a NATO: Putyin ezt a háborút nem nyerheti meg
Privátbankár.hu | 2022. október 26. 17:21
A NATO-főtitkár erről brüsszeli találkozója után beszélt.
Makro / Külgazdaság Stoltenberg: a NATO már most is védi a svédeket és a finneket
Privátbankár.hu | 2022. október 20. 15:20
Az észak-atlanti katonai szövetség válaszolni fog, ha Svédországra vagy Finnországra nyomás nehezedne Oroszország vagy más ország részéről már azt megelőzően is, hogy a két ország teljes jogú NATO-taggá válna - jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Senki ne ijedjen meg, ha hétfőtől B52-eseket lát ezeken a helyeken
Privátbankár.hu | 2022. október 15. 10:34
A NATO terveknek megfelelően hétfőn kezdődik a nukleáris hadgyakorlatuk Európában, mely során 60 repülőgép segítségével fognak gyakorlatozni Belgium, az Északi-tenger és Nagy-Britannia fölött, azt gyakorolva, hogy szükség esetén hogyan tudnák bevetni az Európában tárolt amerikai atomfegyvereket,
Makro / Külgazdaság Nemet mond a NATO Ukrajnának? Durva kijelentés
Privátbankár.hu | 2022. október 6. 15:06
Amíg a területén háború folyik, Ukrajna nem léphet be a NATO-ba - jelentette ki csütörtökön az Európai Unió belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij: azonnal fel kell venni Ukrajnát a NATO-ba
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:27
Gyorsított eljárásban.
Makro / Külgazdaság Szlovák igen a finn és svéd NATO-belépésre
Prinz Dániel | 2022. szeptember 27. 19:36
Nagy többséggel jóváhagyta a szlovák parlament kedden Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvét.
Makro / Külgazdaság A NATO elítéli a kamu népszavazásokat Kelet-Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 13:20
A NATO és tagállamai nem ismerik el és soha nem is fogják elismerni a Krím-félsziget annektálását, az orosz erők által elfoglalt ukrán területeken pénteken kezdődő "színlelt népszavazásnak" nincs legitimitása, és sérti az ENSZ Alapokmányát - jelentette ki az észak-atlanti katonai szervezet pénteken.
Makro / Külgazdaság Irán őrjöng és Amerikát vádolja a nagykövetségének bezárása miatt
Káncz Csaba | 2022. szeptember 9. 15:47
A Fehér Ház bejelentette: a NATO döntése lesz, hogy életbe lépteti-e az 5. cikkelyt az Albánia elleni iráni kibertámadásokra válaszul. Az amerikai neokonzervatívok számára a MEK fegyveres- és kiberharcosai kitűnő bázist szolgáltatnak az iráni rezsim destabilizációjához. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyinnak az Északi-sark is kell, de a NATO nem adja
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 28. 11:17
Az orosz fenyegetés miatt a NATO megerősíti jelenlétét az Északi-sark térségében - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak.
Makro / Külgazdaság Putyin számára újabb fenyegető fejlemény történt
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 27. 12:12
A cseh parlament mindkét kamarája jóváhagyta Finnország és Svédország NATO-tagságát, ami a nyugati védelmi szövetség évek óta legjelentősebb bővítése.
Makro / Külgazdaság A NATO élesen fenyegeti Szerbiát
Káncz Csaba | 2022. augusztus 21. 18:24
A NATO megerősítette jelenlétét Koszovóban, és kész további erőket bevetni, ha a Szerbiával fennálló feszültség fokozódik. A srebrenicai népirtást tagadó, szélsőséges szerb belügyminiszter holnap Moszkvába utazik, hogy találkozzon Lavrov orosz külügyminiszterrel. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Washington és Moszkva feszült pozícióharca a leolvadó Északon
Káncz Csaba | 2022. augusztus 18. 19:22
Svédország és Finnország NATO-tagsága nagyobb képességekkel ruházza föl a szövetséget a kínai és orosz befolyás kezelésére az Északi-sarkvidéken. Különösen Finnország tagsága tolja a szövetség határát északabbra, közelebb a Kola-félszigeten található, stratégiai fontosságú orosz katonai támaszponthoz. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hazai tőzsdei cég szállíthat a NATO-nak
Privátbankár.hu | 2022. július 20. 10:14
A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján minősített NATO beszállítóvá vált a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os tulajdonú leányvállalata. A minősítés értelmében a Delta Systems-nek lehetősége nyílik a minősítési szintje szerinti NATO Biztonsági Beruházási Programok keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon való részvételre. A vállalat a minősítéssel tagja lett annak a mintegy 250 hazai vállalatnak, amelyek NATO beszállítói képesség birtokában vannak.
Makro / Külgazdaság Forrong Japán a kínai agresszió és a zuhanó jen miatt
Káncz Csaba | 2022. július 9. 16:43
Kisida miniszterelnök az első japán vezető, aki részt vett a NATO csúcstalálkozóján. A biztonságpolitika mellett az emelkedő infláció és a jen elképesztő értékvesztése az a két téma, amelyet parázsló vita kísér a felsőházi választási kampányban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rábólintottak a németek Finnország és Svédország NATO-csatlakozására
Privátbankár.hu | 2022. július 8. 17:07
Németország az első tagállam, amely jogilag is elfogadta a katonai szövetség bővítését.
Makro / Külgazdaság Aláírták Svédország és Finnország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvét
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 13:26
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arra számít, hogy a szövetséges tagállamok minél előbb ratifikálják Finnország és Svédország csatlakozását a NATO-hoz.
Makro / Külgazdaság Az Orbán-kormány zöld jelzést adott a finnek és a svédek NATO-csatlakozásához
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 07:16
Egy friss kormányrendelet szerint Magyarország egyetért a két skandináv állam az Észak-atlanti Szerződéséhez való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv bemutatott szövegével.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság NATO-csúcs: a madridi döntések biztosítják, hogy a szövetség tovább őrizze a békét
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 14:33
A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Makro / Külgazdaság A NATO-nak is beolvasott Zelenszkij, amerikai csapaterősítés Európában – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 18:39
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.   
Makro / Külgazdaság A nap képe: itt a NATO-csapat, amely szembeszáll Putyinnal
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 16:31
De megmutatjuk Putyin csapatát is.    
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: alapvető érdekünk, hogy ne legyen NATO-Oroszország háború
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 15:20
A külgazdasági és külügyminiszter beszélt arról is, hogy már jövőre a GDP több mint 2 százalékát költik majd védelmi célokra.    
Makro / Külgazdaság Fordulópont jöhet a NATO stratégiájában a főtitkár szerint
Privátbankár.hu | 2022. június 28. 17:02
A csúcstalálkozó kedden kezdődik, komoly témák kerülnek majd terítékre.
Makro / Külgazdaság Ismét civileket ért rakétatámadás Ukrajnában – csaknem tízszeresére növeli a NATO a gyorsreagálású haderejét – esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 18:16
Összefoglalónk az ukrajnai háború 124. napjáról.
Makro / Külgazdaság Csaknem tízszeresére növeli a NATO a gyorsreagálású haderejét
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 14:05
A NATO masszívan, 300 ezer fölé növeli a gyorsreagálású erőinek létszámát - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn.
Makro / Külgazdaság A vendégek boríthatnak asztalt a G7 csúcstalálkozón
Káncz Csaba | 2022. június 26. 14:16
A pekingi pártlap szerint a világ a háború vagy béke válaszútjához érkezett. Berlin öt vendégország állam- és kormányfőjét hívta meg Elmauba, hogy a G7 oldalára állítsa őket a Moszkva elleni hatalmi harcban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Finnország megakadna Putyin torkán
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 16:39
Háború esetén a legfontosabb a finn emberek eltökéltsége lenne: a legfontosabb védelmi vonal a két fül között húzódik, ahogy azt az ukrajnai háborúban is látjuk.
Makro / Külgazdaság Hallatlanul izgalmas NATO csúcstalálkozó jön Madridban
Káncz Csaba | 2022. június 18. 12:19
Amikor a NATO-vezetők a hónap végén Madridban találkoznak, sokkal nagyobb kül- és biztonságpolitikai kihívásokkal kell szembenézniük, mint amikkel tavaly Brüsszelben kellett megküzdeniük. Európának ki kell nőnie abból a gondolkodásmódból, hogy Európa problémái egyben a világ problémái, de a világ problémái már nem Európa problémái. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Biden elnök és a NATO már békét szeretne Ukrajnában?
Káncz Csaba | 2022. június 15. 15:33
Megfordult a katonai széljárás Ukrajnában, és az Egyesült Államok, valamint a NATO vezetői már tapogatóznak egy békemegállapodás irányába. 5 hónap múlva félidős választások jönnek az USA-ban és a magas üzemanyagárak aláássák a demokratákat. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A NATO új lépésére akár keményen is válaszolhat Moszkva
Privátbankár.hu | 2022. június 7. 17:18
Berlin és Vilnius készülődik. 
Makro / Külgazdaság Ezt várja Törökország a finn és svéd NATO-csatlakozásért cserébe
Privátbankár.hu | 2022. május 31. 15:41
Törvénymódosítást követel Ankara a két skandináv államtól, különben nem adja áldását a NATO bővítésére.
Makro / Külgazdaság Putyin megbolygatta Svájcot – A védelmi miniszter már Washingtonban tárgyal
Káncz Csaba | 2022. május 22. 17:46
A svájci védelmi miniszter a múlt héten az USA-ban tárgyalt a "még szorosabb biztonsági együttműködés lehetőségéről." Az ukrajnai háború a NATO-val való szorosabb együttműködés támogatottságát 37-ről 56 százalékra emelte. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG