<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ez a jelszó a koronavírus elleni harcban. Sok cégnek lett ez a profilja, a magánegészségügyben pedig ismert magyar vállalkozók, például Tasnádi László, eddig a biztonsági piacról ismert társasága is látott fantáziát.

Pintér Sándor belügyminiszter egykori államtitkárának, Tasnádi Lászlónak a BLK Corporation Kft. nevű cége tavaly május közepén többségi tulajdonos lett a MOM Szent Magdolna Magánkórház Kft.-ben - derül ki nyilvános cégadatbázisokból. A kórház a MOM Park bevásárlóközpont második emeletén található és jelenleg is végez például koronavírus kimutatására alkalmas PCR-tesztet.

Pintér Sándor belügyminiszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vezetője. A MOM Szent Magdolna Magánkórház Kft. pedig szerepel a Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) mintavétel céljából felkereshető intézmények hosszú listáján.

Buda egyik legnagyobb alapterületű és legtöbb orvosi szakterülettel rendelkező magánkórházaként személyre szabott és a legjobb egészségügyi ellátást biztosítja Önnek és Családjának.

- vall magáról a magánkórház.

A fizetős egészségügy Magyarországon az elmúlt években egyre nagyobb üzlet lett, ezt a MOM Szent Magdolna Magánkórház Kft. árbevételei is tükrözik, hiszen a 2017-es 281 millió forintról 2019-re eljutottak a 996 millió forintos szintre, ez utóbbi 19,8 millió forint profitot ért. Már nyilvános a 2020 május közepéig hatályos beszámolójuk is: a tulajdonosváltásig mintegy 266 millió forintos forgalma volt a cégnek, ami 69 millió forintos veszteséghet eredményezett.

Fő a biztonság

Az új többségi tulajdonos tehát a BLK Corporation Kft. nevű cég, amelynek Tasnádi László saját nevén, illetve a Védelem Csoport Kft.-n keresztül a tulajdonosa. Tasnádi László, volt III/II-es operatív tiszt, Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkára. A BLK eddig inkább a biztonsági piacról volt ismert. Az mfor.hu is megírta, hogy igazi piacgazdasághoz méltó, kiélezett verseny folyt azért tavaly ősszel, hogy ki őrizze és védje a következő két évben az állami vagyont. Végül a papírforma érvényesült, hiszen az állami KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen az ESG Holding Zrt., a Novum Guard Kft. és a Valton-Sec Zrt. alkotta triászt hirdették ki győztesnek 1,6 milliárd forintos ajánlattal.

AZ ESG tulajdonosa szintén a BLK Corporation Kft. nevű cég: a 2018-as 200 millió forintos bevételét 2019-ben megtízszerezte, így megugrották a 2 milliárd forintos forgalmat. Ebből 188 millió forintos profit jött össze, amiből 101 millió forintot ki is fizettek Tasnádi László BLK Corporation Kft. nevű cégének, amelynek 2019-ben nem volt árbevétele, de 421 millió forintos nyeresége igen. A tavaly májusban tartott taggyűlés pedig 120 millió forintos osztalékot szavazott meg Tasnádi Lászlónak, illetve a Védelem Csoport nevű cégének.

Tükörhegyi leágazás

A MOM Szent Magdolna Magánkórház Kft. kisebbségi tulajdonosa pedig a törökbálinti MKM Egészségügyi Szolgáltató és Beruházó Kft.-én keresztül Mózer Attila, aki még 2015-2020 között volt a többségi tulajdonos. A Szent Magdolna Kft. kisebbségi tulajdonos a törökbálinti Tükörhegy Medical Center Kft.-ben, ahol a többségi tulajdonos a FRIZBI Műsorgyártó és Reklámszolgáltató Kft. Az ismert televíziós műsorvezető, Hajdú Péter pedig 2017-2019-ben volt a Tükörhegy ügyvezetője, azóta Mózer Attila. Az intézet tavaly március óta zárva van a fertőzések elkerülése miatt.

Nem ez az első eset, amikor egy magánegészségügyi központ éppen a koronavírus-járvány alatt vált tulajdonost. Mészáros Lőrincről az mfor.hu írta meg, hogy tavaly december 9-e óta tulajdoni hányaddal rendelkezik a Fájdalom-ambulancia Kft.-ben. A cégnek ma már a koronavírus-járvány miatt autós COVID-19 szűrőállomása is van a MOM Sport Jagelló úti parkolójában. Tehát a felcsúti milliárdos vállalkozó pont a koronavírus-járvány kellős közepén vásárolta be magát az egészségügyi vállalkozásba. Hirdetésük szerint a PCR-teszt eredménye másnapra, míg az antigénteszt-eredmény egy órán belül elkészül.

A Whitelab pedig Budapesten és több vidéki nagyvárosban is működtet a Covid-19 vírus kimutatása céljából PCR- és antigén gyorsteszt elvégzésére mintavételi pontokat. A mintavétel az egészségügyi szolgáltatásra jogosult C19 Kft. közbenjárásával valósul meg. A privatbankar.hu cikke szerint tavaly november óta a C19 tulajdonosa a Hégely Holding Kft. és a Drem Kft. az előbbi cégbe pedig új kisebbségi tulajdonos érkezett a cégbe az i-Cell Mobilsoft Zrt. képében. Ez pedig már igazi nagyágyú: 2019-ben 17,6 milliárd forintos bevétel mellett 6,4 milliárd forintos profitot lehetett elkönyvelni. A cég tulajdonosa az i-Holding Magyarország Kft.-n és az E-MILORG Kereskedelmi Kft.-n keresztül novemberig Emőri Gábor volt. Most már az i-Holding tulajdonosa a Máltán bejegyzett Grolime Holding, de ügyvezetője Emőri Gábor.

Nagyon változó, hogy egy nap hány teszt készül az országban, de például a március 29-i adatok szerint 42 ezer tesztet csináltak. Összesen pedig eddig 4,5 millió mintavétel történt a koronavírus-járvány kezdete óta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ukrán visszavonulás, Moszkva a negyven fölöttieket is várja a hadseregbe – A háború 94. napja
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 17:39
Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.
Makro / Külgazdaság Hiperszonikus cirkálórakétával kelti a félelmet Oroszország
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 15:55
Ezer kilométeres távolságra is elért a Cirkon.
Makro / Külgazdaság Oroszok állítják: Limant teljes egészében elfoglalták
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 13:46
Újabb terület orosz kézen. 
Makro / Külgazdaság Megint úgy utazunk, mint a járvány előtt. Újratöltött a turizmus
Elek Lenke | 2022. május 28. 11:40
Ha nem is olyan a világ, mint volt, de költéseinkben közelítünk. 
Makro / Külgazdaság Így trükközik Putyin, hogy enyhítse a szankciós károkat
Mester Nándor | 2022. május 28. 11:17
Itt a párhuzamos export. Főleg Kína lehet a segítség.
Makro / Külgazdaság K&H: 64 milliárdot fizettek be idén az ATM-ezők
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 10:00
Az automatás készpénzbefizetés nagyon népszerűvé vált az elmúlt évek során.
Makro / Külgazdaság Tömeges kirakatperre készülhet a Kreml, hogy igazolja az inváziót
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 09:20
Nürnberget emlegetik, és a nácitlanítást akarják alátámasztani.
Makro / Külgazdaság Még Zelenszkij is elismerte, hogy nagy baj van. Reggeli háborús összefoglaló.
Privátbankár.hu | 2022. május 28. 07:30
Az ukránok visszavonulásra kényszerülhetnek, Joe Biden komolyan megvádolta Putyint, Oroszország "teljes körű győzelmet tervez" egy hírügynökség szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin hamarosan fontos csatát nyerhet - napi háborús hírek
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 19:03
Méterről méterre, de haladnak előre az oroszok, Putyin mégis hajlandó lenne fogolycseréről, sőt az ukrán kikötők megnyitásáról is tárgyalni - legalábbis ezt állította ma. Háborús hírösszefoglaló.
Makro / Külgazdaság Ukrajnai háború – miért is van hazánk még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen? - A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. május 27. 18:43
Oroszország ukrajnai inváziója megrendítette a globális rend alapjait, a konfliktus mértéke és kimenetele még nem világos. A háború feltárta Oroszország politikai, hírszerzési és katonai gyengeségeit, egyben aláásta Moszkva pozícióját mind globálisan, mind a posztszovjet térben.  A konfliktus már tovagyűrűzött Ázsiára, és felerősítette a Kína és az Egyesült Államok közötti nagyhatalmi versenyt. Az amerikai közvélemény és a republikánus párt támogatása Ukrajna irányába egyre csökken, ahogy a Biden-kormány növeli a segélyeket.  De miért is tartja Orbán Viktor miniszterelnök hazánkat még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen?  Káncz Csaba videó-interjúja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG