<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A koronavírus elleni harc egyik fontos eszköze a rengeteg tesztelés. Sok cégnek lett ez a profilja, az üzletbe pedig ismert magyar milliárdosok is betársultak.

Egy éve az életünk része a koronavírus, ennyi idő pedig bőven elég volt már ahhoz, hogy (kis túlzással) már minden sarkon legyen szűrőállomás. Ilyen például a Whitelab is, amely Budapesten és több vidéki nagyvárosban is működtet a Covid-19 vírus kimutatása céljából PCR- és antigén gyorsteszt elvégzésére mintavételi pontokat heti 7 napban, a nap 12 órájában. Például akad egy konténeres szűrőállomás a budapesti Westend plázánál, ahol pénteki ottjártunkkor egymásnak adták a kilincset a tesztelésre érkező ügyfelek.

Rendszerünk lehetővé teszi a gyors, akár azonnali időpontfoglalást és az egyszerű, 1 perc alatt elvégezhető vásárlást. Várakozás nélküli mintavételt biztosítunk, valamint antigén gyorstesztnél azonnali, PCR-tesztnél 24 órán belüli eredményt garantálunk

- olvasható a Whitelab oldalán. A hatósági ár (19 500 forint) magában foglalja az időpontfoglalás, a mintavétel és a diagnosztika minden költségét. Az oldalról az is kiderül, hogy a mintavétel az egészségügyi szolgáltatásra jogosult C19 Kft. közbenjárásával valósul meg.

Kié a C19?

Maga az alapcég már 2003 óta létezik, de csak tavaly májusban lett C19 Kereskedelmi és Logisztikai Kft. a neve. Fő tevékenysége is csak tavaly április óta lett az egyéb humán-egészségügyi ellátás. Egészen 2019-ig gyakorlatilag bevétele sem volt a cégnek: 2017-ben nulla árbevétel mellett 735 milliós veszteség, majd 2018-ban 29 milliós forgalom mellett magas árbevételarányos nyeresége, több mint 17 millió forint, 2019-ben pedig megint 0 árbevétel és 771 milliós veszteség. Székhelye az újpesti Berlini Park, amelyet saját bevallása szerint 50 éve azért hoztak létre, hogy méltó otthona legyen a tudománynak. Tavaly november óta a C19 tulajdonosa a Hégely Holding Kft. és a Drem Kft.

Sokat kell tesztelni Fotó: Illusztráció Forrás: Depositphotos
Sokat kell tesztelni Fotó: Illusztráció Forrás: Depositphotos

Összeszokott párosról van szó, hiszen például a portfolio.hu tavaly októberi cikke szerint Puskás László kutató-professzor és csapata az Alzheimer-kór gyógyítására egyedi megoldással állt elő, a gyógyszerjelöltet az Aperus Pharma Zrt. fejlesztette. Pénzügyi befektetőként pedig Hégely Sándor (Hégely Holding Kft.) csatlakozott a projekthez, míg Pomozi István (Drem Kft.) befektetése mellett a szakmai csapatot erősíti.

A két cég közül a Hégely Holding az érdekesebb: többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, például ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője (valamint a Csabai Rendezvényszervező Kft. egyik tulajdonosa), így nem véletlen, hogy a Csabai Kolbászfesztivál oldalán is megtaláljuk a Whitelab hirdetését. Maga a fesztivál tavaly elmaradt.

Bízunk abban, hogy hamarosan mindannyian visszakapjuk a régi életünket, és újra kockázatmentesen megtartható lesz a Csabai Kolbászfesztivál

- közölte még tavaly ősszel Hégely Sándor fesztiváligazgató.

A Hégely Holding 2019-ben 685 millió forint adózott eredménnyel zárt, tavaly novemberben, tehát nagyjából a koronavírus második hullámában, új kisebbségi tulajdonos érkezett a cégbe az i-Cell Mobilsoft Zrt. képében. Ez pedig már igazi nagyágyú: 2019-ben 17,6 milliárd forintos bevétel mellett 6,4 milliárd forintos profitot lehetett elkönyvelni. A cég tulajdonosa az i-Holding Magyarország Kft.-n és az E-MILORG Kereskedelmi Kft.-n keresztül novemberig Emőri Gábor volt. Most már az i-Holding tulajdonosa a Máltán bejegyzett Grolime Holding, de ügyvezetője Emőri Gábor.

A tavaly 19. alkalommal megjelent A 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány számításai szerint Emőri Gábor a 23. helyen szerepelt, 56 milliárd forintos becsült vagyonnal. A milliárdos cégcsoportja, az i-Cell első nagy dobása a HU-GO útdíjfizető rendszer összerakása volt (de hozzá köthető az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer is), azóta is rendszeresen indul állami közbeszerzéseken az IT-megoldásaival. A cég a Mészáros-féle R-Korddal közösen nyerte el például a MÁV vasúti rádiós rendszerének sokmilliárdos kiépítését is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a döntéseinket gyorsan meghozva, képesek vagyunk azonnal alkalmazkodni a piaci változásokhoz. Olyan fontos innovációs projekteken dolgozunk, amelyek jelentős hatással vannak a gazdasági életre és az emberek mindennapjaira

- vall magáról az i-Cell.

Mészáros Lőrincről pedig az mfor.hu írta meg, hogy tavaly december 9-e óta tulajdoni hányaddal rendelkezik a Fájdalom-ambulancia Kft.-ben. A cégnek ma már a koronavírus-járvány miatt autós COVID-19 szűrőállomása is van a MOM Sport Jagelló úti parkolójában. Tehát a felcsúti milliárdos vállalkozó pont a koronavírus-járvány kellős közepén vásárolta be magát az egészségügyi vállalkozásba. Hirdetésük szerint a PCR-teszt eredménye másnapra, míg az antigénteszt-eredmény egy órán belül elkészül.

Nagyon változó, hogy egy nap hány teszt készül az országban, de például a március 27-i adatok szerint 42,5 ezer tesztet csináltak. Összesen pedig eddig 4,4 millió mintavétel történt a koronavírus-járvány kezdete óta.

Makro / Külgazdaság Jens Stoltenberg: a nukleáris elrettentés mindaddig szükséges lesz, míg autoriter államok nukleáris fegyvereket birtokolnak és fejlesztenek
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 07:26
A nukleáris elrettentés fontosságáról, Észak-Koreáról, valamint Ukrajna katonai támogatásáról beszélt hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Szöulban.
Makro / Külgazdaság Anthony Blinken: az Egyesült Államok minden eszközt kész bevetni, hogy Irán ne jusson atomfegyverhez
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:57
Az amerikai külügyminiszter az al-Arabíjának adott interjúban beszélt hazája Szaúd-Arábiával kapcsolatos álláspontjáról és Törökország észak-szíriai beavatkozásáról is.
Makro / Külgazdaság Olaf Scholz: „Németország nem küld vadászgépeket”
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:40
Amíg Ön aludt ez történt az ukrajnai fronton.
Makro / Külgazdaság Ha ez így megy tovább, Ukrajna tényleg megnyerheti a háborút - mit kaptak az ukránok a tankok árnyékában?
Litván Dániel | 2023. január 29. 18:55
Egész januárban a Leopardok körüli huzavonáról szóltak a hírek, pedig érdemes lett volna arra is figyelni, mi mást küldenek nyugatról az ukrán frontokra. Ha a mostani trendek folytatódnak, néhány hónap múlva Ukrajna tényleg komoly csapásokra lehet képes, de ehhez a harckocsik csak az egyik szükséges, de messze nem elégséges részt szolgáltatják.
Makro / Külgazdaság Néhány órán belül hétszer nyitottak tüzet az orosz erők Herszonra – sok a civil áldozat
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 18:16
Háromszáz Wagner-zsoldos került kórházba Luhanszkban – az ukrán orvosok vonakodnak ellátni őket. Esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Ferenc pápa: azonnal megoldást kell találni a szentföldi erőszak megállítására
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 16:19
Az izraeliek és palesztinok közötti konfliktusok megállítását sürgette Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében.
Makro / Külgazdaság Iráni tüntetések - több mint ötszázan haltak meg a megmozdulásokon
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 15:51
Az ötszázat is meghaladja a több mint négy hónapja zajló iráni kormányellenes megmozdulások halálos áldozatainak száma.
Makro / Külgazdaság Az észak-koreai rakétaprogramról és Kínáról egyeztetett a NATO-főtitkár Szöulban
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 14:47
A Phenjan rakéta- és nukleáris programjáról, Kína térségbeli befolyásáról, valamint az ukrajnai háború Ázsiára gyakorolt hatásairól is egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Pak Dzsin dél-koreai külügyminiszter Szöulban.
Makro / Külgazdaság Adócsalás: menesztette a Konzervatív Párt elnökét a brit kormányfő
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 13:16
Adójogi kihágás miatt menesztette vasárnap Rishi Sunak brit miniszterelnök a kormányzó brit Konzervatív Párt elnöki tisztségéből Nadhim Zahawit.
Makro / Külgazdaság Vörös legyen, zöld vagy púderrózsaszín? - Rafinált konyhatrendek, újfajta harmóniák
Elek Lenke | 2023. január 29. 12:03
Kinek van ideje és pénze követni az újabban gyakran változó konyhai lakberendezési trendeket?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG