<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A koronavírus elleni harc egyik fontos eszköze a rengeteg tesztelés. Sok cégnek lett ez a profilja, az üzletbe pedig ismert magyar milliárdosok is betársultak.

Egy éve az életünk része a koronavírus, ennyi idő pedig bőven elég volt már ahhoz, hogy (kis túlzással) már minden sarkon legyen szűrőállomás. Ilyen például a Whitelab is, amely Budapesten és több vidéki nagyvárosban is működtet a Covid-19 vírus kimutatása céljából PCR- és antigén gyorsteszt elvégzésére mintavételi pontokat heti 7 napban, a nap 12 órájában. Például akad egy konténeres szűrőállomás a budapesti Westend plázánál, ahol pénteki ottjártunkkor egymásnak adták a kilincset a tesztelésre érkező ügyfelek.

Rendszerünk lehetővé teszi a gyors, akár azonnali időpontfoglalást és az egyszerű, 1 perc alatt elvégezhető vásárlást. Várakozás nélküli mintavételt biztosítunk, valamint antigén gyorstesztnél azonnali, PCR-tesztnél 24 órán belüli eredményt garantálunk

- olvasható a Whitelab oldalán. A hatósági ár (19 500 forint) magában foglalja az időpontfoglalás, a mintavétel és a diagnosztika minden költségét. Az oldalról az is kiderül, hogy a mintavétel az egészségügyi szolgáltatásra jogosult C19 Kft. közbenjárásával valósul meg.

Kié a C19?

Maga az alapcég már 2003 óta létezik, de csak tavaly májusban lett C19 Kereskedelmi és Logisztikai Kft. a neve. Fő tevékenysége is csak tavaly április óta lett az egyéb humán-egészségügyi ellátás. Egészen 2019-ig gyakorlatilag bevétele sem volt a cégnek: 2017-ben nulla árbevétel mellett 735 milliós veszteség, majd 2018-ban 29 milliós forgalom mellett magas árbevételarányos nyeresége, több mint 17 millió forint, 2019-ben pedig megint 0 árbevétel és 771 milliós veszteség. Székhelye az újpesti Berlini Park, amelyet saját bevallása szerint 50 éve azért hoztak létre, hogy méltó otthona legyen a tudománynak. Tavaly november óta a C19 tulajdonosa a Hégely Holding Kft. és a Drem Kft.

Sokat kell tesztelni Fotó: Illusztráció Forrás: DepositphotosSokat kell tesztelni Fotó: Illusztráció Forrás: Depositphotos

Összeszokott párosról van szó, hiszen például a portfolio.hu tavaly októberi cikke szerint Puskás László kutató-professzor és csapata az Alzheimer-kór gyógyítására egyedi megoldással állt elő, a gyógyszerjelöltet az Aperus Pharma Zrt. fejlesztette. Pénzügyi befektetőként pedig Hégely Sándor (Hégely Holding Kft.) csatlakozott a projekthez, míg Pomozi István (Drem Kft.) befektetése mellett a szakmai csapatot erősíti.

A két cég közül a Hégely Holding az érdekesebb: többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, például ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője (valamint a Csabai Rendezvényszervező Kft. egyik tulajdonosa), így nem véletlen, hogy a Csabai Kolbászfesztivál oldalán is megtaláljuk a Whitelab hirdetését. Maga a fesztivál tavaly elmaradt.

Bízunk abban, hogy hamarosan mindannyian visszakapjuk a régi életünket, és újra kockázatmentesen megtartható lesz a Csabai Kolbászfesztivál

- közölte még tavaly ősszel Hégely Sándor fesztiváligazgató.

A Hégely Holding 2019-ben 685 millió forint adózott eredménnyel zárt, tavaly novemberben, tehát nagyjából a koronavírus második hullámában, új kisebbségi tulajdonos érkezett a cégbe az i-Cell Mobilsoft Zrt. képében. Ez pedig már igazi nagyágyú: 2019-ben 17,6 milliárd forintos bevétel mellett 6,4 milliárd forintos profitot lehetett elkönyvelni. A cég tulajdonosa az i-Holding Magyarország Kft.-n és az E-MILORG Kereskedelmi Kft.-n keresztül novemberig Emőri Gábor volt. Most már az i-Holding tulajdonosa a Máltán bejegyzett Grolime Holding, de ügyvezetője Emőri Gábor.

A tavaly 19. alkalommal megjelent A 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány számításai szerint Emőri Gábor a 23. helyen szerepelt, 56 milliárd forintos becsült vagyonnal. A milliárdos cégcsoportja, az i-Cell első nagy dobása a HU-GO útdíjfizető rendszer összerakása volt (de hozzá köthető az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer is), azóta is rendszeresen indul állami közbeszerzéseken az IT-megoldásaival. A cég a Mészáros-féle R-Korddal közösen nyerte el például a MÁV vasúti rádiós rendszerének sokmilliárdos kiépítését is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a döntéseinket gyorsan meghozva, képesek vagyunk azonnal alkalmazkodni a piaci változásokhoz. Olyan fontos innovációs projekteken dolgozunk, amelyek jelentős hatással vannak a gazdasági életre és az emberek mindennapjaira

- vall magáról az i-Cell.

Mészáros Lőrincről pedig az mfor.hu írta meg, hogy tavaly december 9-e óta tulajdoni hányaddal rendelkezik a Fájdalom-ambulancia Kft.-ben. A cégnek ma már a koronavírus-járvány miatt autós COVID-19 szűrőállomása is van a MOM Sport Jagelló úti parkolójában. Tehát a felcsúti milliárdos vállalkozó pont a koronavírus-járvány kellős közepén vásárolta be magát az egészségügyi vállalkozásba. Hirdetésük szerint a PCR-teszt eredménye másnapra, míg az antigénteszt-eredmény egy órán belül elkészül.

Nagyon változó, hogy egy nap hány teszt készül az országban, de például a március 27-i adatok szerint 42,5 ezer tesztet csináltak. Összesen pedig eddig 4,4 millió mintavétel történt a koronavírus-járvány kezdete óta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a hiteleinkkel az alapkamat drasztikus emelése után?
Tiszóczi Roland | 2022. július 3. 05:56
A Magyar Nemzeti Bank várakozásokat jócskán felülmúló kamatemelése azonnal megjelenik a hitelek nagy részének kamataiban is, ami a lakosságot magasabb törlesztőrészlet fizetésére kényszeríti. Bár a kamatstop miatt az év végéig még sokan a biztonság illúziójával élhetnek, ennek komoly hátulütői vannak.
Makro / Külgazdaság Több tucatnyi orosz vasúti kocsit foglaltak le az ukránok - hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 17:28
Az elmúlt órák hírei egy helyen.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: mi nem keverünk össze össze nem illő dolgokat
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 16:37
Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.
Makro / Külgazdaság Egész jól állnak az európai gázkészletek
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 15:36
Az európai föld alatti tárolók (UGS) gázkészlete megközelítette a 60 százalékot június végére, de a feltöltés mértéke lassult az előző hónapokhoz képest - áll a 26 ország 70 földgáz-infrastruktúrát (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyósföldgáz-terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) jelentésében.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 13:01
Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja?
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Makro / Külgazdaság Fegyverviselés: szigorítottak New Yorkban
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:49
A New York állambeli törvényhozás pénteken olyan törvényt fogadott el, amely jelentősen korlátozza a lőfegyverek viselését.
Makro / Külgazdaság Magyarország is támogatja Ukrajna újjáépítését - háborús hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:26
Az elmúlt órák legfontosabb hírei egy csokorban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG