<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A rendészet is egy szolgáltatás, ezért ennek mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket - mondta Draskovics Tibor
A rendészet is egy szolgáltatás, ezért ennek mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken, a Rendőrtiszti Főiskola tanévnyitó értekezletén.

A tárcavezető szerint magabiztos, kezdeményezőképes, felelősségvállaló egyenruhásokra van szükség, akik ha szabálysértést látnak, nem azért intézkednek, hogy büntessenek, hanem hogy "egy kicsit jobban hozzá lehessen járulni a nagyobb biztonsághoz, nagyobb nyugalomhoz", másfelől olyan teljesítménymenedzsmentre, hogy "minden egyes rendőr pontosan tudja, mi neki a saját területén a saját dolga".

A szakmai feladatok között említette a gyors, modern közlekedésszervezés megteremtését, mondván, nem az a feladat, hogy "baleseti statisztikákat gyártsunk, hanem hogy legyen kevesebb a baleset", ami az elmúlt hónapok adatainak ismeretében lehetséges, ugyanakkor arról is beszélt, "nem elég a legsúlyosabb bűncselekmények esetében jó felderítési mutatókat elérni". Új kihívásként említette a "szélsőséges, erőszakos, zömmel az utcán megjelenő magatartásokat, amelyekkel korábban senki nem találkozott" - mondta, annak a véleményének adva hangot, hogy "ezekkel tartósan együtt kell élnünk".

Draskovics Tibor megemlítette, hogy noha ez nem hozott bőséget, de az utóbbi időszak megszorításainak nyertesei között többek között a rendészeti szervek is ott vannak. A rendészeti képzés kapcsán egyebek mellett arról beszélt a szakminiszter: újra kell gondolni egyes szinteken az elméleti és a gyakorlati foglalkozások arányát, némely esetekben az utóbbi felé tolva el a rendszert.

Sárkány István vezérőrnagy, rektor az eseményen megemlítette: a főiskola évek óta dobogós vagy első a jogi-igazgatási intézmények túljelentkezési rangsorában, ahol a közvélekedés szerint nem csupán a felvételi, de a bennmaradás is nehéz. Megjegyezte: a 2400 hallgatójukat oktató 115 tanár közül 29 rendelkezik tudományos fokozattal, ami "több mint megfelelő" mutató, míg 25-en doktoranduszképzésben vesznek részt, idén szeptemberben pedig - Magyarországon elsőként - elindul az egyetemi szintű rendészeti képzés is az intézményben.

Gyorshajtás vagy csigatempó? Mindkettő halálos
254 km/h-val avatta fel az M7-est
A szlovákok is belegabalyodtak a rendszámtrükkbe
A tűzoltók félistenek - és a politikusok?


MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ki adta a legtöbb nehézfegyvert Ukrajnának? A válasz meglepő
Litván Dániel | 2022. október 3. 19:13
Nem az Egyesült Államok és nem is a NATO, hanem Oroszország volt olyan előzékeny, hogy kisegítette a hiányt szenvedő ukránokat. A zsákmányolt orosz fegyverek nélkül a harkivi és a limani győzelem sem jöhetett volna össze az ukránoknak.
Makro / Külgazdaság A vádkikényszerítés lehetősége az első lépés az uniós pénzek lehívása felé
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 17:40
Az uniós pénzek lehívása érdekében az Országgyűlés elfogadta a Büntetőeljárási törvény módosítását, de a kormány az Alkotmánybíróság előzetes normakontrollját kéri, melyről kedden dönt a Ház. A javaslatcsomag többi eleméről ugyancsak kedden szavaznak a honatyák.
Makro / Külgazdaság Nem, továbbra sem lesz szankció a gázra
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:40
Az Európai Unió újabb szankciós csomagra készül, amely annak ellenére, hogy a magyar kormány ezekből itthon belpolitikai gumicsontot alkotott, továbbra sem érinti azokat a területeket, amely miatt magyar vétó fenyegetne. Többek között erről beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság A brit miniszterelnök kétségbeesetten küzd a túléléséért
Káncz Csaba | 2022. október 3. 15:28
A Munkáspárt esélyei a 12 éve uralkodó toryk leváltására jobbak, mint bármikor. A baloldali párt vezére szürke és unalmas személyiség, de most remélheti, hogy a britek éppen erre vágynak a Boris Johnson vezette politikai show és Liz Truss szellemvasútja után. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Sokat bukott az első fél évben a horvát villamosenergia-cég
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 15:07
Költségei a tavalyi év azonos időszakához képest 89, míg bevételei csak 32 százalékkal nőttek.
Makro / Külgazdaság Csökkent Kína külső adóssága
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 14:04
Egy negyedév alatt 3 százalékkal csökkent a távol-keleti nagyhatalom külső adóssága. Ezzel párhuzamosan 1 százalékpontot csökkent a közép- és hosszú lejáratú kötelezettségek teljes adóssághoz viszonyított aránya is.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így védik a norvég fúrótornyokat a robbantások után
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 12:06
Egy héttel ezelőtt ismeretlenek felrobbantották az Északi Áramlatot. Azóta több állam is bejelentette, hogy fokozza energetikai infrastruktúrájának védelmét.
Makro / Külgazdaság Újra rossz világ jön a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:41
Szerdától a 95-ös oktánszámú benzinért bruttó 25, míg a gázolajért 18 forinttal kell többet fizetnie annak, akit nem véd a kormányzati ársapka.
Makro / Külgazdaság Megint egy gyenge adat borzolhatja az Orbán-kormány kedélyeit
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:00
A külkereskedelmi egyenleg nagyobb mértékben romlott, mint ahogy azt a KSH becsülte.
Makro / Külgazdaság Vészjósló értesülés: útnak indult az orosz nukleáris tengeralattjáró
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 08:41
Állítólag a NATO hírszerzési jelentést küldött a tagországoknak, figyelmeztetve, hogy a K-329 Belgorod orosz nukleáris tengeralattjáró „eltűnt a bázisáról”.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG