BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
2008. augusztus 29. 13:02

A rendészet is egy szolgáltatás, ezért ennek mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket - mondta Draskovics Tibor

A rendészet is egy szolgáltatás, ezért ennek mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken, a Rendőrtiszti Főiskola tanévnyitó értekezletén.

A tárcavezető szerint magabiztos, kezdeményezőképes, felelősségvállaló egyenruhásokra van szükség, akik ha szabálysértést látnak, nem azért intézkednek, hogy büntessenek, hanem hogy "egy kicsit jobban hozzá lehessen járulni a nagyobb biztonsághoz, nagyobb nyugalomhoz", másfelől olyan teljesítménymenedzsmentre, hogy "minden egyes rendőr pontosan tudja, mi neki a saját területén a saját dolga".

A szakmai feladatok között említette a gyors, modern közlekedésszervezés megteremtését, mondván, nem az a feladat, hogy "baleseti statisztikákat gyártsunk, hanem hogy legyen kevesebb a baleset", ami az elmúlt hónapok adatainak ismeretében lehetséges, ugyanakkor arról is beszélt, "nem elég a legsúlyosabb bűncselekmények esetében jó felderítési mutatókat elérni". Új kihívásként említette a "szélsőséges, erőszakos, zömmel az utcán megjelenő magatartásokat, amelyekkel korábban senki nem találkozott" - mondta, annak a véleményének adva hangot, hogy "ezekkel tartósan együtt kell élnünk".

Draskovics Tibor megemlítette, hogy noha ez nem hozott bőséget, de az utóbbi időszak megszorításainak nyertesei között többek között a rendészeti szervek is ott vannak. A rendészeti képzés kapcsán egyebek mellett arról beszélt a szakminiszter: újra kell gondolni egyes szinteken az elméleti és a gyakorlati foglalkozások arányát, némely esetekben az utóbbi felé tolva el a rendszert.

Sárkány István vezérőrnagy, rektor az eseményen megemlítette: a főiskola évek óta dobogós vagy első a jogi-igazgatási intézmények túljelentkezési rangsorában, ahol a közvélekedés szerint nem csupán a felvételi, de a bennmaradás is nehéz. Megjegyezte: a 2400 hallgatójukat oktató 115 tanár közül 29 rendelkezik tudományos fokozattal, ami "több mint megfelelő" mutató, míg 25-en doktoranduszképzésben vesznek részt, idén szeptemberben pedig - Magyarországon elsőként - elindul az egyetemi szintű rendészeti képzés is az intézményben.

Gyorshajtás vagy csigatempó? Mindkettő halálos
254 km/h-val avatta fel az M7-est
A szlovákok is belegabalyodtak a rendszámtrükkbe
A tűzoltók félistenek - és a politikusok?


MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Putyin áldásával: magyar-szerb, két jóbarát
Káncz Csaba | 2020. július 12. 15:04
A Nyugat elszörnyedve figyeli, ahogyan ütemesen konvergálnak a hazai és a szerb közállapotok. Az utóbbi napok széleskörű tüntetései megkérdőjelezik a szerb állampárt legitimitását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kiderült, miért lőtte le Irán az utasszállító repülőt januárban
MTI | 2020. július 12. 14:29
A katonai radar hibás kezelése, valamint több emberi mulasztás vezethetett az ukrán utasszállító gép lelövéséhez januárban - derül ki az iráni polgári repülési igazgatóság szombat este közzétett jelentéséből.
Makro / Külgazdaság Utazási szigorításokat vezet be a kormány - itt az országok besorolása
Privátbankár.hu | 2020. július 12. 11:34
Belföldön nem lát okot korlátozásra a kormány, de a beutazást megszigorítják. Románia sárga kategóriába került, Horvátország nem esik korlátozás alá - egyelőre. 
Makro / Külgazdaság Itt nézheti vissza Gulyás Gergely bejelentését
Privátbankár.hu | 2020. július 12. 10:57
Vasárnap 11 órakor Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejeneltést tesz a kormány döntéseiről a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére.
Makro / Külgazdaság Futótűzként terjed a koronavírus - már Donald Trump is maszkot húzott
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 12. 09:23
Egy nap alatt több mint 218 ezerrel nőtt az igazolt koronavírusos esetek száma a világban - még Trump elnök is maszkot húzott, pedig korábban inkább kigúnyolta azt, aki így tett.
Makro / Külgazdaság Nyoma sincs a második hullámnak nálunk: nagyot esett az aktív fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2020. július 12. 09:04
5 új fertőzöttet találtak, új áldozat nincs, 62-en meggyógyultak - nagyot esett az aktív fertőzöttek száma. 3000 fölé emelkedett a gyógyultak száma
Makro / Külgazdaság Elképesztő izgalmakkal folytatódik ma a lengyel elnökválasztás
MTI | 2020. július 12. 08:05
Megnyíltak vasárnap a szavazóhelyiségek a lengyelországi elnökválasztás második fordulójában - megjósolhatatlan, hogy a hivatalban lévő Duda vagy kihívója, Rafal Trzaskowski nyer.
Makro / Külgazdaság Ott valósulhatnak most meg a legoptimistább forgatókönyvek, ahol a legnagyobbat pusztította a koronavírus
Székely Sarolta | 2020. július 11. 19:42
A vártnál gyorsabbnak tűnik a gazdaság visszaépülése azokban a szektorokban, ahol nagyon sokan veszítették el a munkájukat.
Makro / Külgazdaság Horvátország: hétfőtől kötelező a zárt téri maszkviselés
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 16:58
Az emelkedő koronavírus-esetszámok miatt.
Makro / Külgazdaság Közel 12,5 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak globálisan
MTI | 2020. július 11. 09:57
Egy nap alatt több mint 220 ezerrel nőtt a betegek száma.
Friss
hírlevél