<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A rendészet is egy szolgáltatás, ezért ennek mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket - mondta Draskovics Tibor
A rendészet is egy szolgáltatás, ezért ennek mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken, a Rendőrtiszti Főiskola tanévnyitó értekezletén.

A tárcavezető szerint magabiztos, kezdeményezőképes, felelősségvállaló egyenruhásokra van szükség, akik ha szabálysértést látnak, nem azért intézkednek, hogy büntessenek, hanem hogy "egy kicsit jobban hozzá lehessen járulni a nagyobb biztonsághoz, nagyobb nyugalomhoz", másfelől olyan teljesítménymenedzsmentre, hogy "minden egyes rendőr pontosan tudja, mi neki a saját területén a saját dolga".

A szakmai feladatok között említette a gyors, modern közlekedésszervezés megteremtését, mondván, nem az a feladat, hogy "baleseti statisztikákat gyártsunk, hanem hogy legyen kevesebb a baleset", ami az elmúlt hónapok adatainak ismeretében lehetséges, ugyanakkor arról is beszélt, "nem elég a legsúlyosabb bűncselekmények esetében jó felderítési mutatókat elérni". Új kihívásként említette a "szélsőséges, erőszakos, zömmel az utcán megjelenő magatartásokat, amelyekkel korábban senki nem találkozott" - mondta, annak a véleményének adva hangot, hogy "ezekkel tartósan együtt kell élnünk".

Draskovics Tibor megemlítette, hogy noha ez nem hozott bőséget, de az utóbbi időszak megszorításainak nyertesei között többek között a rendészeti szervek is ott vannak. A rendészeti képzés kapcsán egyebek mellett arról beszélt a szakminiszter: újra kell gondolni egyes szinteken az elméleti és a gyakorlati foglalkozások arányát, némely esetekben az utóbbi felé tolva el a rendszert.

Sárkány István vezérőrnagy, rektor az eseményen megemlítette: a főiskola évek óta dobogós vagy első a jogi-igazgatási intézmények túljelentkezési rangsorában, ahol a közvélekedés szerint nem csupán a felvételi, de a bennmaradás is nehéz. Megjegyezte: a 2400 hallgatójukat oktató 115 tanár közül 29 rendelkezik tudományos fokozattal, ami "több mint megfelelő" mutató, míg 25-en doktoranduszképzésben vesznek részt, idén szeptemberben pedig - Magyarországon elsőként - elindul az egyetemi szintű rendészeti képzés is az intézményben.

Gyorshajtás vagy csigatempó? Mindkettő halálos
254 km/h-val avatta fel az M7-est
A szlovákok is belegabalyodtak a rendszámtrükkbe
A tűzoltók félistenek - és a politikusok?


MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Lavrov: Moszkva lépéseket tesz, ha Washington nem válaszol a javaslataira
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 17:11
A biztonsági garanciákra vonatkozó javaslatokra várják a választ. 
Makro / Külgazdaság Megugrottak a vidéki albérletárak
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 15:12
A fővárosban átlagosan három százalékkal emelkedtek az albérletárak, míg ugyanez a nagyobb vidéki városokban meghaladta a hat százalékot.
Makro / Külgazdaság Súlyos: Magyarországról kimondták az EU-ban, hogy az ártó szándékú hatalmak szekértolója
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 11:49
Az EU demokratikus folyamataiba való külföldi beavatkozásokról és félretájékoztatásról szóló jelentés nem túl jó fényben tünteti fel Magyarországot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó: Magyarország nem segít Ukrajnának - miről tárgyal majd Putyin és Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 09:31
Szijjártó Péter szerint nem olyan vészes az orosz-ukrán helyzet, mint amilyennek a kommunikáció alapján tűnik. Senki sem kérheti tőlünk, hogy ne barátkozzunk az oroszokkal; az ukránokkal viszont annyira rossz a viszony, hogy semmilyen támogatást nem nyújtunk nekik a mostani konfliktusban sem.
Makro / Külgazdaság Elképesztő csúcson az omikron: 20 ezernél több fertőzött egyetlen nap alatt
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 09:16
Egyetlen nap alatt 20 ezerrel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, a tesztek több mint háromnegyede pozitív - az aktív fertőzöttek emelkedése is sosem látott szinten jár, de a súlyos esetek száma nem ugrott meg.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha kitör a háború és Putyin elzárja a gázt Európában?
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 06:35
Esetleges európai földgázhiányra készül a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció arra az esetre, ha Oroszország támadás indítana Ukrajna ellen, ezért már hetek óta európai országokkal és nagy energetikai vállalatokkal tárgyal - jelentették ki kedden magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők újságíróknak egy washingtoni háttérbeszélgetésen.
Makro / Külgazdaság Kongatják a vészharangot - egyre erőszakosabbak Európában a muszlim antiszemita incidensek
Káncz Csaba | 2022. január 25. 18:42
Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban megvizsgálják az egyre erőszakosabb eseteket. A német és a francia nagypolitika szerint ez egy újfajta antiszemitizmus, amelyet a Közel-Kelet és Észak-Afrika muszlim bevándorlói hoztak magukkal. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentést tett Szijjártó Péter Paksról
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 18:19
A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére.
Makro / Külgazdaság Betett az orosz-ukrán konfliktus az OTP-nek és a Richternek
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 17:56
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 190,71 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 51 134,63 ponton zárt kedden.
Makro / Külgazdaság A Budapesti Közművek 4500 dolgozója kap februártól magasabb bért
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 17:25
A Budapesti Közművek hulladékgazdálkodási, a kertészeti, a köztisztasági, a közületi kéményseprési, a távhőszolgáltatási, valamint a temetkezési dolgozói február 1-jétől 15 százalékkal magasabb fizetést kapnak kézhez. 
hírlevél
Ingatlantájoló