<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az uniós pénzek befagyasztása és az augusztusi dupla családi pótlék rontja az egyenleget, az NGM szerint aggodalomra semmi ok.

 

Az éves terv 102,5 százalékánál a hiány

 

Az  államháztartás  központi  alrendszerének  2015.  augusztus  végi  halmozott  hiánya 914,9 milliárd  forint lett.  Ezen belül

  • a  központi  költségvetés  980,2 milliárd  forintos  deficittel,
  • a  társadalombiztosítás  pénzügyi alapjai 33,7 milliárd forintos többlettel,
  • az elkülönített állami pénzalapok pedig 31,6 milliárd forintos többlettel

zártak - közölte a Nemzetgazdasági minisztérium.

Ez azt jelenti, hogy a 2015-re vonatkozó módosított egész éves előirányzat 102,5 százalékát érte el a hiány augusztus végére.

A havi deficit összege 20,8 milliárd forint lett - a nyolc hónapból hétszer volt hiány, egyszer pedig többlet.

 

Vita az uniós pénzek körül

 

Tavaly augusztusban az  államháztartás  központi  alrendszerének  deficitje csak 858,8 milliárd forintot tett ki. A különbség az NGM szerint elsősorban az uniós  források  eltérő  alakulásából  fakad. Az uniós bevételek 368,6 milliárd forinttal maradtak el az előző évi bevételektől, ez egyrészt az évenként változó elszámolások különbségéből ered, másrészt pedig az Európai Unió Bizottsága által vizsgálat alá vont tételekből - az NGM felhívja a figyelmet, hogy ha megállapodunk a Bizottsággal, a pénzforgalomban ezek a pénzek realizálódnak.

Sokkal több adót fizettünk be

Az  előző  év  azonos  időszakához  képest  lényegesen  (mintegy  450 milliárd  forinttal) magasabban  alakultak  a társasági  adóból,  az  általános  forgalmi  adóból,  a  jövedéki adóból,  a  személyi  jövedelemadóból,  valamint  a  szociális  hozzájárulási  adóból  és járulékokból származó bevételek - írja az NGM.

Kétszer jött családi pótlék augusztusban - szeptemberben egy sem lesz

A  2015.  augusztus  havi  deficit  20,8 milliárd forintot tett ki, szemben az előző évi 7,4 milliárd  forintos  hiánnyal.

 

 

Ezzel kapcsolatban azt is kiemelik: a zökkenőmentes iskolakezdés biztosítása érdekében már augusztusban átutalták a szeptemberi családtámogatásokat, keresetkiegészítéseket - ez is borítja a képet, hiszen az augusztusi egyenleget rontja ugyan a 34,5 milliárdos tétel, de szeptemberben cserébe nem kell fizetni ilyen juttatásokat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság A tőzsdére is rányomta a bélyegét az ukrán-orosz konfliktus
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:06
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,85 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 52 169,80 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Börtönt kaptak Nicolas Sarkozy volt munkatársai
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 17:32
Börtönbüntetésre ítélte pénteken a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.
Makro / Külgazdaság Bukarestben második napja alig lehet közlekedni
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:56
Bukarestben második napja nincs felszíni tömegközlekedés a járművezetők általános sztrájkja miatt, miután a dolgozók a munkabeszüntetésük törvénytelenné nyilvánítása ellenére sem voltak hajlandók felvenni a munkát, és továbbra is a vállalat igazgatójának a lemondását követelik.
Makro / Külgazdaság Tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:31
Sikeres évet tudhat maga mögött a Pallas Athéné Alapítvány.
Makro / Külgazdaság Elképesztő új generációs harci drónok – már a mesterséges intelligencia dönt
Káncz Csaba | 2022. január 21. 16:08
Az új generációs drón a mesterséges intelligenciának köszönhetően képes a pilóták által vezetett vadászgépekkel kötelékben repülni, valamint önálló missziókra is bevethető. A RAND szerint viszont az autonóm fegyverrendszerek lecsökkentik a stratégiai stabilitást, mindezt egy olyan időszakban, amikor kimondottan feszültté vált a nagyhatalmak közötti viszony. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: különös emberrel találkozott az amerikai magyar nagykövet
Wéber Balázs | 2022. január 21. 15:24
Mike Waltz régebben kommandózott, ma kongresszusi képviselő.
Makro / Külgazdaság Döbbenetes számok jöttek a pedagógushiányról
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 14:48
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kérésére elvégzett felmérés aggasztó képet fest a pedagógusok helyzetéről.
Makro / Külgazdaság Karantén helyett heti kétszer tesztelnek az izraeli iskolákban
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 13:42
A karantén teljesen megbénítaná az ország oktatási rendszerét.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló